IMPRIMARE CREATIVĂ

Imprimaţi-vă propriile modele de broderie

Creaţi o decoraţiune de perete personalizată sau valorificaţi un tricou alb simplu cu acest ghid pas cu pas pentru imprimarea modelelor de broderie.
Un tricou alb cu model de broderie imprimat cu plante de casă, lângă un pachet de coli cu transfer termic Canon.

Broderia a devenit tot mai populară în ultimii ani, întrucât căutăm hobby-uri care să ne calmeze mintea şi să ne ţină departe de ecranele televizorului şi calculatorului. Dar ştiaţi că vă puteţi folosi imprimanta pentru a vă crea propriile modele de broderie?

Cu o imprimantă PIXMA, este simplu să vă creaţi propriul motiv şi să îl transferaţi pe un material textil. Descoperiţi cum puteţi decora un tricou simplu sau crea o decoraţiune de perete personalizată cu acest ghid pas cu pas.

Veţi avea nevoie de următoarele:

 • Imprimantă Canon, de exemplu, PIXMA seria TS5350
 • Coli cu transfer termic pentru materiale deschise1 sau închise2 la culoare sau hârtie fotografică mată
 • Model de broderie la alegerea dvs.
 • Material textil la alegerea dvs. (materialul trebuie să aibă cel puţin 50 % bumbac şi să se poată spăla la maşina de spălat la 30 °C)
 • Foarfece
 • Masă şi fier de călcat
 • Ac şi aţă
 • Gherghef pentru broderie

1. Selectarea modelului de broderie

Un tricou cu model de broderie imprimat şi o decoraţiune de perete lângă o imprimantă Canon.

Puteţi alege orice model doriţi pentru broderia dvs. sau puteţi încerca să vă creaţi propriul model.

O femeie care pune un tricou cu model cu plante pe un gherghef de broderie.

Modelul dvs. nu trebuie să fie perfect, întrucât puteţi broda peste orice porţiuni pe care doriţi să le ascundeţi.

Se poate să aveţi deja în minte un model pentru broderia dvs. Pentru acest proiect, artizana noastră, Rosie de la The Embroidery Barn, a optat pentru două modele. Primul este un motiv cu plante care va înveseli un tricou alb, simplu. Pe al doilea, reprezentând două mâini în formă de inimă, intenţionează să îl coasă pe un material alb pentru a crea o decoraţiune de perete care să inspire.

Rosie a creat modelele singură, dar, dacă nu aveţi idei, vă puteţi inspira din Creative Park sau din aplicaţia Creative Park3. Ambele site-uri prezintă designuri şi modele create de mai mulţi artişti şi ilustratori – vedeţi Petrecere cu cactuşi sau Peruşii liniştiţi!

2. Imprimarea modelului de broderie

O imprimantă Canon PIXMA care imprimă două modele pe o coală de hârtie A4.

Creatoarea noastră a imprimat modelele, atât pentru tricou, cât şi pentru ghergheful de broderie, pe o coală A4 cu transfer termic pentru materiale deschise la culoare.

Odată ce aţi ales designul pentru broderia dvs., este timpul să imprimaţi modelul. Aplicaţia gratuită Canon PRINT, compatibilă cu majoritatea imprimantelor Canon conectate la Wi-Fi, inclusiv cu Canon PIXMA seria TS5350, vă permite să controlaţi imprimanta direct de pe smartphone şi chiar să vă conectaţi la cloud.

Dacă materialul dvs. este relativ subţire, puteţi imprima modelul de broderie pe hârtie obişnuită, precum hârtie fotografică mată, şi puteţi trasa modelul direct pe material. Pur şi simplu prindeţi modelul pe un geam, acoperiţi-l cu materialul şi trasaţi liniile cu un creion de croitorie.

Rosie a folosit coli cu transfer termic pentru materiale deschise la culoare, ceea ce simplifică puţin procesul. Sunt disponibile în format A4, aşadar puteţi crea modele mari sau puteţi include mai multe motive mai mici pe o singură coală (folosind aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor care vă va ajuta cu aranjarea în pagină) pentru a evita orice pierdere.

3. Pregătirea modelului de broderie pentru transfer

O femeie care taie cu foarfeca un imprimeu cu plante de casă.

Părţile neimprimate ale colii de transfer vor apărea pe modelul dvs. final, aşa că decupaţi cu grijă în jurul marginilor pentru a crea un cadru frumos.

O femeie care aplică un model cu plante de casă pe un tricou.

Când sunteţi mulţumit de decupajul dvs., stabiliţi unde doriţi să puneţi modelul pe material.

Înainte de a vă transfera modelul pe material, decupaţi-l cu o foarfecă ascuţită. Puteţi fie să tăiaţi cât mai aproape de margine posibil, fie să lăsaţi un cadru frumos în jurul motivelor. Puneţi modelul pe material – dacă doriţi să îl transferaţi pe un tricou, vă recomandăm să îl probaţi mai întâi, pentru a vă asigura că totul este la locul potrivit. Când aţi găsit locul potrivit, întoarceţi hârtia invers pentru ca modelul să fie cu faţa la material.

4. Aplicarea modelului de broderie pe material cu fierul de călcat

O femeie care aplică un model cu transfer termic pe un tricou, folosind fierul de călcat.

Puneţi modelul cu faţa în jos pe material şi utilizaţi un fier de călcat preîncălzit pentru a transfera modelul pe tricou.

O femeie care dezlipeşte foaia suport de pe o coală de transfer ataşată la un material textil alb.

Dezlipiţi cu grijă coala suport pentru a vedea modelul dvs.

Puneţi materialul şi modelul pe o masă de călcat. Setaţi fierul de călcat la aproximativ 170 °C (echivalent cu setarea pentru „bumbac” la cele mai multe fiare de călcat) şi treceţi uşor cu fierul peste material, aplicând aceeaşi presiune peste tot. Utilizaţi mişcări circulare pentru a vă asigura că imaginea s-a desprins de pe hârtie şi s-a transferat pe material. Când sunteţi sigur că modelul s-a lipit pe material, cu o mână ţineţi materialul şi cu cealaltă dezlipiţi uşor hârtia suport.

5. Brodarea modelului imprimat

O femeie care coase un contur în jurul unui model cu mâini, pe un material textil.

Folosirea unui gherghef de broderie sau a unui cadru de tapiserie vă va ajuta să fixaţi materialul pe care coaseţi.

O bucată de material într-o ramă, cu un model de broderie imprimat ce reprezintă două mâini în formă de inimă.

Folosind o cusătură continuă simplă pentru a vă contura modelul, acesta va deveni mai vizibil.

Acum că aţi aplicat modelul, începe partea distractivă! Acum puteţi da frâu liber creativităţii. Puteţi să brodaţi peste tot modelul sau doar mici părţi din acesta. Rosie a utilizat cusături simple de broderie pentru a da culoare ghivecelor cu plante şi a accentua frunzele pe modelul ei pentru tricou. Pentru ca motivul mâinilor să iasă în evidenţă, ea a folosit aţă închisă la culoare pentru a broda în jurul conturului.

Când sunteţi mulţumit de broderia dvs., este momentul să vă etalaţi creaţia. Tricoul poate fi un minunat cadou personalizat, iar ghergheful de broderie din lemn este o ramă gata făcută, aşa că decoraţiunea dvs. de perete personalizată poate fi agăţată imediat pentru a vă arăta măiestria.

Pentru mai multe idei de creaţii din hârtie, urmăriţi-ne pe Pinterest. Şi nu uitaţi să vă distribuiţi creaţiile pe reţelele sociale folosind hashtagul #MadeWithPIXMA.

Articol scris de Andrea Ball

 1. Compatibilitate cu coli cu transfer termic pentru materiale deschise la culoare LF-101: PRO-100/PRO-100S, seria TS (cu excepţia seriei TS31xx/seriei TS20x), seria TR (cu excepţia seriei TR45xx), seria MG77xx/seria MG75xx/seria MG68xx/seria MG67xx/seria MG57xx/seria MG56xx/seria MG36xx, seria iX68xx
 2. * Compatibilitate cu coli cu transfer termic pentru materiale închise la culoare DF-101: PRO-100/PRO-100S, seria TS (cu excepţia seriei TS31xx/seriei TS20x), seria TR (cu excepţia seriei TR45xx), seria G (cu excepţia seriei GM40xx/seriei GM20xx), seria MG77xx/seria MG75xx/seria MG67xx, seria iP87xx/seria /iX68xx
 3. Pentru informaţii despre modelele de imprimante Canon cu jet de cerneală acceptate, consultaţi această pagină web: https://ij.start.canon/cpapp-model.

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Reimaginaţi-vă garderoba

  Tricouri emblematice, sacoşe textile personalizate, cadouri unice... un ghid pentru imprimarea pe materiale textile.

 • O imprimantă Canon imprimă o foaie de hârtie cu trei modele cu inimi pe ea. În jurul ei sunt creioane colorate, un pachet de hârtie cu transfer termic şi un tricou alb cu imprimeu cu inimă pe el.

  ATENŢIE CONŞTIENTĂ ŞI CREATIVĂ

  Lăsaţi-vă inima la vedere

  Alăturaţi-vă conversaţiei despre sănătatea mintală cu aceste modele elegante, care inspiră.

 • O decoraţiune de perete realizată din forme de frunze tropicale, decupate din hârtie colorată în nuanţe de roz şi de verde, şi imprimări cu temă tropicală.

  IMPRIMARE CREATIVĂ

  Decoraţiuni biofile simple

  Combinaţi natura cu designul pentru a crea spaţii relaxante în casa dumneavoastră.

 • O imprimantă PIXMA G6050 şi hârtie foto magnetică de la Canon pe o masă lângă creaţii artizanale din hârtie, inclusiv un carusel cu dinozauri, un cap de unicorn şi autocolante cu pisici.

  IMPRIMARE CREATIVĂ

  Confecţionaţi decoraţiuni de interior elegante

  Începeţi să confecţionaţi şi decoraţi-vă casa cu Creative Park şi o imprimantă PIXMA G6040.