IMPRIMARE CREATIVĂ

Provocarea 2 cu creaţii din hârtie: picnic de vară

În cea de-a doua serie de provocări cu creaţii sezoniere din hârtie, descoperiţi cum o tânără familie a creat jocuri şi decoraţiuni de picnic cu o imprimantă Canon PIXMA şi Creative Park.
Două femei care ţin în mâini obiecte de recuzită din hârtie pentru cabine foto stau cu un copil mic între ele pe o pătură de picnic plină de creaţii colorate din hârtie din Creative Park.

În cadrul provocării noastre PIXMA cu creaţii din hârtie, am rugat artizani şi familii să confecţioneze modele frumoase pentru diverse ocazii pe tot parcursul anului.

De data aceasta este rândul ilustratoarei Emma Howcutt-Kelly, soţiei ei Clare şi băieţelului lor. Misiunea familiei? Să folosească o imprimantă PIXMA şi şabloane din Canon Creative Park pentru a confecţiona jocuri, decoraţiuni şi recuzită pentru un picnic de vară.

Provocarea 2: picnic de vară

Un coş de picnic plin cu creaţii din Creative Park stă deschis pe o pătură colorată. În jurul lui sunt multe alte creaţii din hârtie, inclusiv un cornet de îngheţată, avioane şi un joc de bingo din hârtie.

Un picnic cu creaţii din hârtie este o activitate distractivă pentru vacanţa de vară. Aţi putea petrece o zi realizând articole din hârtie şi gustări delicioase, pentru ca a doua zi să vă bucuraţi în parc de toată această muncă grea.

Indiferent dacă vă aflaţi în grădină sau într-un parc local, un picnic este o modalitate excelentă de a profita la maximum de zilele de vară mai lungi. Şi, oferind totul, de la meniuri frumoase la scobitori cu steguleţe colorate din care puteţi alege, plus sute de alte modele estivale, Canon Creative Park vă poate ajuta să vă faceţi experienţa cu adevărat unică.

Crearea propriilor decoraţiuni de vară este şi un mod accesibil de a face o zi în aer liber mai interesantă pentru cei mici, precum şi de a le oferi o activitate de artizanat de care să se bucure. Spre deosebire de plastic, din care sunt realizate atât de multe decoraţiuni şi jucării pentru copii, puteţi recicla ulterior creaţiile din hârtie – sau le puteţi păstra pentru evenimente viitoare.

Lucrând cu tema estivală, Emma şi Clare au trebuit să se gândească la cum ar arăta un picnic pentru tânăra lor familie. Emmei îi plac activităţile creative şi a început recent o mică afacere ca ilustrator, însă fiul lor este prea mic pentru unele dintre şabloanele mai avansate din Creative Park, aşa că au trebuit să găsească modele potrivite pentru orice vârstă.

„Am decis să confecţionăm o cutie mică în formă de aparat foto pentru a-l distra – şi a fost perfectă şi pentru a pune în ea nişte dulciuri”, explică Emma. „Există proiecte Creative Park pentru toate nivelurile de abilităţi şi rezultatele te fac să te gândeşti: «Da, eu am făcut asta!»”

Iată cum să vă creaţi propriile jocuri şi decoraţiuni pentru picnic.

Artizana Emma Howcutt-Kelly zâmbeşte în timp ce lipeşte un cornet de îngheţată din hârtie din Canon Creative Park.

Faceţi cunoştinţă cu creatorul

Cine: Emma Howcutt-Kelly

Ce: mamă şi ilustrator

Mai participă şi: Clare Howcutt-Kelly şi fiul lor

Selectarea şabloanelor cu tematică estivală

Fotografiate de sus, se pot vedea şabloane din Creative Park şi modele din hârtie construite parţial aranjate pe o masă.

Emma şi Clare au decis să creeze o selecţie de accesorii şi decoraţiuni pentru picnic şi o serie de jocuri şi jucării cu care să se joace băieţelul lor.

O pereche de mâini ţinând un smartphone care afişează un cornet de îngheţată din hârtie în aplicaţia Creative Park.

Oferind o varietate de şabloane, Creative Park include variante potrivite pentru cei mici, dar şi modele mai complexe pentru adulţi, aşa că toată lumea din familie sau grupul de prieteni se poate implica.

Clare a apreciat gama de şabloane din Creative Park şi a descris-o ca fiind bine organizată şi vă ajută să găsiţi uşor ce căutaţi. „Am petrecut câteva ore răsfoind cu plăcere toate proiectele”, spune ea.

După ce au navigat pe site-ul web Creative Park, Emma şi Clare au decis să-şi înceapă provocarea cu şabloane pentru o cutie în formă de aparat foto, o coroană, un cornet de îngheţată şi un avion din hârtie, dar există sute de alte modele din care puteţi alege dacă acestea nu sunt potrivite pentru ocazia dumneavoastră. Cei mici sunt interesaţi de dinozauri sau jucării antistres, spre exemplu? Atunci de ce să nu faceţi un picnic tematic interesant?

Creative Park vă va oferi, de asemenea, o indicaţie a timpului necesar pentru confecţionarea unui şablon, aşa încât să vă puteţi planifica sesiunea de artizanat şi să vă asiguraţi că activitatea nu va fi plictisitoare pentru copiii mai mici.

„Am ales articole care ar crea un aranjament de picnic drăguţ şi unic”, spune Clare despre variantele alese de ele.

Imprimarea şi decuparea şabloanelor

Un şablon colorat al unui cornet de îngheţată imprimat din Canon Creative Park iese dintr-o imprimantă Canon PIXMA.

Emma şi Clare au conectat un smartphone la imprimanta lor PIXMA şi şi-au imprimat şabloanele direct din aplicaţia Creative Park. Puteţi folosi, de asemenea, versiunea web a aplicaţiei Creative Park. „Mi s-a părut foarte comod. Nu ai nevoie de multe echipamente pentru a da viaţă creaţiilor şi poţi imprima rapid”, spune Emma.

O pereche de mâini folosind o foarfecă pentru a decupa un şablon cu un cornet de îngheţată din Creative Park.

Crearea şabloanelor pentru picnic i s-a părut Emmei o activitate distractivă şi de exersare a atenţiei conştiente. „Trebuie să te concentrezi, ca să nu tai ceva din greşeală, dar eram atât de absorbită de ce făceam, încât practic nu mă puteam gândi la altceva”, spune ea.

După ce aţi ales şabloanele, puteţi imprima direct de pe smartphone utilizând site-ul web sau aplicaţia Creative Park şi o imprimantă Canon precum seria PIXMA TS5350a.

Odată ce şabloanele sunt imprimate, este timpul să vă apucaţi de decupat – puteţi folosi un cuţit utilitar şi o planşă pentru modelele mai complexe sau o foarfecă.

Confecţionarea decoraţiunilor din hârtie

Un copil mic care stă la o masă între două femei foloseşte adeziv pentru a lipi un şablon de hârtie al unui cornet de îngheţată.

Familiei i s-a părut util să folosească un pistol de lipit pentru unele dintre părţile mai complicate, dar recomandă un baton de lipici sau buline adezive pentru copii.

O femeie aşezată la o masă mică albastră într-o seră asamblează atent două părţi ale unui cornet de îngheţată din hârtie.

Principalele sfaturi ale lui Clare sunt să trasaţi liniile de pliere şi să lucraţi pe îndelete. „Nu e nicio grabă, iar activitatea vi se va părea foarte terapeutică!”, adaugă Emma.

Nu uitaţi să evidenţiaţi liniile cu o riglă înainte de a plia şi lipi, deoarece şablonul va avea astfel o formă mai bună atunci când este gata. Emma spune că aceasta a fost cea mai complicată parte a realizării decoraţiunilor. „Trebuie să faceţi asta înainte de a confecţiona articolele, deoarece hârtia recomandată este destul de groasă”, spune ea. „Odată ce aţi făcut asta, este mai uşor să le lipiţi pe toate împreună.”

De asemenea, este o idee bună să vă realizaţi creaţiile cu o zi înainte de a merge la picnic, astfel încât adezivul să aibă timp să se usuce.

Organizarea picnicului de vară

Un copil mic stă într-o grădină între două femei vizibile doar parţial în cadru, ţinând la ochi un aparat foto colorat din hârtie.

Emma şi Clare au confecţionat o serie de jocuri şi jucării pentru fiul lor, inclusiv o cutie în formă de aparat foto, care a fost atât o jucărie distractivă, cât şi un loc bun pentru păstrarea unor gustări.

O imprimantă Canon PIXMA pe care stau patru creaţii din hârtie cu tematică de picnic se află pe un birou într-o cameră mică.

Familiei i-au plăcut creaţiile lor din hârtie pentru picnic şi au realizat mai multe decât aveau nevoie pentru că s-au lăsat duse de val. Vă puteţi folosi modelele şi pentru petreceri aniversare sau ca recuzită pentru jocuri pentru copii.

După ce v-aţi realizat tot decorul estival, este timpul să vă pregătiţi picnicul, indiferent dacă aşezaţi o pătură în curtea din spate sau mergeţi în cel mai apropiat parc. Puteţi chiar să faceţi un picnic în casă dacă vremea nu este bună sau dacă nu aveţi acces la o grădină – pur şi simplu aşezaţi-vă pătura pe podeaua camerei de zi şi creaţi atmosfera ascultând melodiile preferate de vară.

Emma şi Clare au găsit în Creative Park o serie de obiecte de recuzită pentru cabine foto cu tematică de picnic pentru a adăuga ceva mai multă distracţie ocaziei. Puteţi găsi, de asemenea obiecte de recuzită pentru cabine foto pentru petreceri aniversare, sporturi, Halloween sau Crăciun.

Familia a creat, de asemenea, un joc de bingo pentru a avea ceva de făcut afară. Aţi putea încerca să creaţi şi ceva un pic mai complex, fără un şablon, cum ar fi un zmeu din hârtie.

După ce a finalizat provocarea, Clare spune că artizanatul cu hârtie este cu siguranţă ceva ce ar dori să facă din nou. „Îmi place că există creaţii pentru fiecare anotimp. Există o mulţime de modele cu tematică de Crăciun, iar când vom avea timp, ne-ar plăcea să abordăm unul dintre proiectele mai complicate, cum ar fi brutăria miniaturală sau animalele poligonale.”

Pe lângă faptul că oferă o activitate distractivă de artizanat, jucăriile şi accesoriile din hârtie sunt mai bune pentru mediu decât plasticul, fiind totodată relativ ieftin de confecţionat şi mai uşor de aruncat când copiii se plictisesc în mod inevitabil de ele. Hârtia foto mată Canon poate fi reciclată împreună cu hârtia/cartonul obişnuit – deşi asta poate să nu fie valabil dacă vă decoraţi modelele cu alte materiale sau folosiţi adeziv (consultaţi întotdeauna instrucţiunile locale de reciclare).

„Plasticul este peste tot”, continuă Clare, „mai ales când vine vorba de articole pentru copii. Prefer să folosesc ceva reciclabil.”

Nu pierdeţi următoarea noastră provocare, cu o tematică de petrecere aniversară de toamnă. Între timp, vedeţi ce altceva puteţi crea cu şabloanele din Creative Park şi nu uitaţi să vă împărtăşiţi creaţiile folosind hashtagul #MadeWithPixma. În plus, puteţi găsi o mulţime de idei din care să vă inspiraţi pe pagina noastră de Pinterest. Mult succes!

O fotografie de sus a unui aparat foto Canon aşezat pe o imprimantă Canon PIXMA, cu un colaj de fotografii în fundal.

CANON CLUB

O comunitate exclusivă pentru creatorii ca dumneavoastră. Urmaţi-vă pasiunea beneficiind de asistenţă, inspiraţie, avantaje şi multe altele. Vă puteţi înscrie uşor. Cumpăraţi un produs. Înregistraţi-l. Intraţi în Canon Club.
Tamzin Wilks

Produse conexe

Articole conexe