IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

Imprimaţi momentele esenţiale din viaţă cu imprimanta Canon Zoemini S2

De la călătorii pe cont propriu la primele expoziţii, discutăm cu un grup de tineri despre evenimentele care au însemnat cel mai mult pentru ei şi despre cum au împărtăşit aceste amintiri cu ajutorul imprimantei cu aparat foto instantaneu Canon Zoemini S2.
Mâini întinse ţin mai multe aparate foto Canon Zoemini S2, unul imprimând o imagine, o persoană ţinând în mână şi o fotografie alb-negru.

Toţi avem moment special în viaţă de care suntem mândri sau o experienţă care ne-a făcut ceea ce suntem astăzi. Fie că este vorba de o absolvire, de o primă vacanţă cu prietenii sau de o notă bună la un examen, aceste realizări ar trebui înregistrate şi împărtăşite.

S-ar putea ca semnificaţia acelui „moment important al vieţii” să nu fie imediat evidentă, motiv pentru care merită să surprindeţi cât mai multe amintiri – mari sau mici – pe care să le împărtăşiţi într-o clipă cu prietenii sau familia sau cu care să vă decoraţi camera sau lucrurile ca amintire fericită a vremurilor bune.

Canon a provocat un grup de studenţi să îşi prezinte momentele importante din viaţă în fotografii imprimate. Descoperiţi care au fost acele evenimente care le-au schimbat viaţa şi aflaţi cum le-au sărbătorit folosind imprimanta cu aparat foto instantaneu Canon Zoemini S2.

Faceţi cunoştinţă cu grupul

Patru tineri pozează pentru un selfie de grup într-un parc, realizat cu un aparat foto cu imprimantă Canon.

Grupul a imortalizat într-o fotografie momentul în care s-au întâlnit pentru prima dată. Imprimanta cu aparat foto Canon Zoemini S2 are un inel luminos şi o oglindă, ceea ce o face ideală pentru selfie-uri de grup, pe care le puteţi imprima imediat pentru a le împărtăşi cu toată lumea. Având dimensiuni compacte, aparatul foto este, de asemenea, uşor de transportat în timpul călătoriilor.

Un Canon Zoemini S2, un smartphone şi o selecţie de fotografii sunt aşezate pe o suprafaţă de lemn. Se poate vedea o mână care foloseşte ecranul tactil al smartphone-ului.

Canon Zoemini S2 poate fi folosită ca aparat foto şi imprimantă instantanee, astfel încât să puteţi imprima imagini din galeria aparatului foto prin aplicaţia Canon Mini Print.

Grupul nostru a fost compus din patru studenţi ai Universităţii Cardiff, Ţara Galilor: studenţii la masterat Ashvin Tiwana, Megan Gaen şi Shubhangi Dua, alături de studenta la muzică din primul an Evie Ingles. Şi-au împărtăşit şi au imprimat împreună momentele din viaţă de care sunt cei mai mândri.

Grupul a utilizat Canon Zoemini S2, un model 2 în 1 ingenios de imprimantă mini şi aparat foto, perfect pentru păstrarea amintirilor preţioase. Cu un timp de imprimare de aproximativ 50 de secunde, puteţi da viaţă fotografiilor aproape instantaneu, în timp ce aplicaţia Canon Mini Print vă ajută să obţineţi mai mult din fotografiile dumneavoastră şi să le transformaţi în mini-opere de artă pe care să le expuneţi.

Ashvin Tiwana

O persoană care foloseşte aplicaţia Canon Mini Print pe un smartphone pentru a-şi transforma fotografiile în autocolante rotunde imprimate. Masa din fundal este acoperită cu fotografii imprimate cu Canon Zoemini S2.

„Mi-a plăcut foarte mult să-mi imprim imaginile pe Canon Zoemini S2”, spune Ashvin Tiwana, student la masterat. „Posibilitatea de a adăuga text în aplicaţia Canon Mini Print este, de asemenea, o funcţie utilă, deoarece vă permite să vă amintiţi unde aţi fost în timpul călătoriilor. Va fi întotdeauna acolo, pe imagine, ca o referinţă.”

Un bărbat zâmbeşte la aparatul de fotografiat, ţinând în faţă o mică imagine imprimată cu fotografii de vacanţă.

Comutatorul glisant de pe partea superioară a imprimantei Canon Zoemini S2 permite utilizatorilor să schimbe între moduri, inclusiv peisaj fără bliţ, portret cu bliţ automat şi selfie cu inel luminos.

Ashvin a ales o călătorie în Vietnam ca moment al său important. Adoră să călătorească singur şi a vizitat diverse locuri din lume, explorând diferite culturi. Prima sa călătorie de unul singur a fost în Franţa, iar de atunci a călătorit în Cambodgia, Vietnam şi Irlanda.

„De când aveam 19 ani, am avut norocul să călătoresc în jurul lumii”, spune el. „Cel mai bun lucru la călătoriile pe cont propriu este că nu trebuie să urmezi programul altcuiva şi poţi explora şi încerca lucruri noi în funcţie de ceea ce îţi place.”

Fotografia pe care a ales să o imprime a fost făcută în timpul călătoriei sale în Vietnam în 2020, când a făcut un tur cu barca în jurul Golfului Halong.

„Mi-a plăcut foarte mult întreaga mea experienţă în Vietnam, pentru că mi-am făcut un prieten foarte bun în acea călătorie cu barca şi suntem apropiaţi şi astăzi”, spune el. „Asta a întărit motivul pentru care îmi place să călătoresc singur, pentru că ai ocazia să cunoşti oameni frumoşi şi poţi crea o legătură specială, nu doar cu locurile pe care le vezi pentru prima dată, ci şi cu oamenii cu care le vezi.”

Mâinile unei persoane punând autocolante circulare pe spatele unui smartphone.

„Este grozav că poţi adăuga rame, filtre şi autocolante în aplicaţia Canon Mini Print”, spune Ashvin.

Pentru a arăta cu mândrie una dintre amintirile sale preferate, Ashvin a decis să imprime fotografia folosind hârtie de autocolante rotunde predecupate Canon ZINK de 3,3 cm şi să o lipească, alături de imagini din alte aventuri, pe spatele telefonului său, astfel încât să le poată vedea în fiecare zi ca o amintire a călătoriilor sale. Imprimanta cu aparat foto Canon Zoemini S2 şi hârtia autocolantă sunt amândouă suficient de mici şi de uşoare pentru a le lua în aventuri şi a imprima instantaneu amintiri.

Evie Ingles

O husă neagră de banjo este sprijinită de un perete cu faianţă albă, iar o persoană lipeşte pe ea autocolante circulare Canon.

„Imprimanta Canon Zoemini S2 mi s-a părut foarte distractivă”, spune Evie Ingles, studentă la muzică. „Este mică şi compactă, aşa că este şi foarte portabilă. Puteţi să fotografiaţi imagini pe ea sau să imprimaţi imagini de pe smartphone – este atât de uşor.”

O femeie se uită direct în obiectiv, ţinând în faţa chipului o mică imagine imprimată cu ea pe scenă.

Pentru Evie, marele moment pe care l-a trăit pe scenă nu a fost doar un concert plăcut, ci şi o experienţă semnificativă. „A fost unul dintre cele mai distractive lucruri pe care le-am făcut vreodată şi a fost o piatră de hotar pentru performanţele mele şi, de asemenea, pentru încrederea mea”, spune ea.

Evie a ales primul ei spectacol pop ca moment important al vieţii şi a vrut să savureze această amintire lipind fotografia imprimată cu Canon Zoemini S2 pe husa pentru banjo, pentru a o purta cu ea la viitoarele concerte.

„A fost probabil cel mai mare spectacol al meu de până acum”, explică ea. „A fost cu colectivul pop al Universităţii din Cardiff şi a fost ceva important pentru mine, pentru că am cântat pe o scenă mare, în faţa unui public numeros.”

Pe lângă voce, Evie cântă la saxofon, clarinet, flaut, banjo şi pian. Hârtia autocolantă Canon Zoemini S2 a fost foarte utilă pentru Evie atunci când a imprimat fotografia pentru husa de banjo. A imprimat, de asemenea, câteva imagini pe hârtie de autocolante rotunde predecupate Canon ZINK de 3,3 cm, pentru a adăuga mai multe decoraţiuni pe husa instrumentului.

„Îmi place oricum să pun autocolante cu formaţii pe husa banjoului, aşa că am lipit pe ea şi fotografia imprimată cu Canon Zoemini S2”, spune ea. „Când voi fi în concert, voi avea o amintire frumoasă a acestui moment important.”

Lui Evie i-a plăcut şi să folosească aplicaţia Canon Mini Print şi a adăugat o ramă imaginii ei. „A fost foarte uşor de utilizat”, spune ea. „A fost simplu să conectez Canon Zoemini S2 prin Bluetooth şi am adăugat o ramă imaginii, ceea ce a fost grozav, deoarece avea aceeaşi schemă de culori ca şi fotografia şi a pus-o în valoare.”

Megan Gaen

Mâini ţinând un Canon Zoemini S2 şi un smartphone care arată aplicaţia Canon Mini Print, cu o fotografie de absolvire pe ecran.

Lui Megan Gaen, masterandă, i-a plăcut să se joace cu funcţiile din aplicaţia Canon Mini Print. Puteţi utiliza setarea temporizatorului şi declanşatorul de la distanţă din aplicaţie, puteţi verifica vizualizarea live, adăuga personalizări interesante şi realiza colaje.

O femeie prinde o mică fotografie alb-negru pe un şir de luminiţe, pe care sunt deja prinse alte fotografii.

Megan a constatat că imprimanta Canon Zoemini S2 este foarte uşor de utilizat. Şi-a expus fotografia imprimată în dormitorul ei de la universitate, prinsă de un şir de luminiţe.

Megan s-a concentrat pe absolvirea „de acasă” a studiilor universitare de licenţă ca moment al ei important. La fel ca mulţi studenţi ale căror experienţe universitare au fost afectate de pandemia de Covid-19, absolvirea lui Megan de la Universitatea din Southampton a fost anulată.

„Marele meu moment a fost în 2021, când mi-am terminat studiile de licenţă în germană şi spaniolă”, spune ea. „Puteam încă să închiriem robe, aşa că am făcut o mică absolvire acasă cu părinţii mei. Am făcut nişte fotografii frumoase şi asta a fost foarte important, pentru că au fost patru ani de muncă grea şi am simţit că este un moment de sărbătorit.”

Pe lângă agăţarea fotografiei imprimate în dormitorul de la universitate, Megan plănuieşte să adauge o copie pe peretele galeriei foto din camera ei de acasă. „Are o temă alb-negru, aşa că am folosit aplicaţia Canon Mini Print pentru a adăuga un filtru alb-negru. A fost foarte util, pentru că nu a trebuit să-mi fac griji cu privire la editarea ei pe calculator”, explică ea.

Megan a imprimat folosind o imagine existentă din galeria foto a smartphone-ului, dar există un buton de filtre pe partea din spate a imprimantei Canon Zoemini S2 care vă permite să treceţi de la culori vii la fotografiere alb-negru. Aveţi şi opţiunea de a vă conecta la Facebook, Instagram şi Google Foto din aplicaţie şi de a imprima imaginile de acolo.

„M-am gândit că adăugarea tuturor micilor autocolante, filtre şi rame este grozavă, iar apoi îţi poţi personaliza imaginea după gustul tău”, spune ea. „A fost simplu şi rapid – şi nu a trebuit să-mi fac griji cu privire la uscarea cernelii.”

Shubhangi Dua

O tânără aşezată pe un scaun de răchită ţine cu mândrie un tablou. În poala ei şi alături de ea se află alte două alte lucrări de artă pline de culoare.

Shubhangi Dua, studentă la masterat, a folosit Canon Zoemini S2 pentru a imprima o serie de imagini de la prima ei expoziţie de artă. „Nu am considerat niciodată arta ca fiind o profesie până acum, dar, datorită expoziţiei, acum simt că mă pot numi artistă”, spune ea.

Shubhangi este o artistă în devenire şi, bineînţeles, pasiunea ei creativă trebuia folosită şi pentru momentul ei important din viaţă. Recent, şi-a îndeplinit visul din copilărie de a avea prima sa expoziţie de artă, la Fringe Arts Festival din Bath, Anglia.

„Am ales acest tablou (vezi mai sus) pentru momentul meu important, deoarece această piesă face parte din prima mea expoziţie”, spune ea. „Simplul fapt de a-mi vedea lucrările expuse pe un perete, alături de cele ale multor altor artişti talentaţi, mi-a dat un sentiment de realizare şi de recunoaştere pentru munca depusă. De asemenea, este un moment important pentru că mulţi ani am crezut că nu sunt o artistă suficient de bună şi mă bucur că mi-am dovedit că m-am înşelat.”

Un Canon Zoemini S2 este aşezat cu faţa în jos pe lucrări de artă colorate, alături de un mic autocolant al lucrărilor plasat într-un jurnal.

Shubhangi îşi imprimă marele moment din viaţă pentru jurnalul ei. Canon Zoemini S2 are un timp de încărcare de aproximativ 120 de minute şi puteţi chiar imprima în timpul încărcării.

O femeie îmbrăcată într-un palton gri zâmbeşte la aparatul foto, în timp ce o mână ţine în faţa ei o mică imagine imprimată cu fotografii de artă.

Butonul Chenar adaugă o margine albă sau personalizată fotografiei imprimate.

Shubhangi a imprimat, de asemenea, imagini cu două tablouri foarte personale din expoziţie. „Aceste două tablouri sunt menite să se privească unul pe celălalt”, explică ea. „Cel mare este cu mama, iar cel mic mă reprezintă pe mine când eram mai mică.”

Aplicaţia Canon Mini Print oferă o gamă largă de autocolante, de la flori la animale. Shubhangi a folosit aplicaţia pentru a adăuga câteva autocolante cu flori la fotografiile imprimate ale picturilor, pentru a reflecta tema naturală. „Am pus fotografiile în jurnalul meu şi am de gând să fac copii şi să le expun în camera mea ca un colaj de realizări, pentru a-mi aminti că am reuşit”, spune ea.


Aşadar, fie că doriţi să vă sărbătoriţi „marele moment” şi să îl arătaţi lumii întregi, fie că doriţi să păstraţi vie amintirea într-un jurnal personal, imprimanta Canon Zoemini S2 şi restul modelelor din gama Canon Zoemini sunt ideale pentru a crea imprimări pe care să le expuneţi acasă, să vă decoraţi dispozitivele şi pe care să le împărtăşiţi cu prietenii şi familia. Ce mai aşteptaţi? Nu uitaţi să vă postaţi rezultatele cu hashtagul #FreeYourStory, etichetând @canonemea.



Articol scris de Tamzin Wilks

Produse conexe

Articole conexe