IMPRIMARE CREATIVĂ

Jocul cu mâncarea: cum reuşeşte Paperboyo să nu se plafoneze

Rich McCor, mintea creativă din spatele contului de Instagram Paperboyo, povesteşte despre pasiunea sa pentru artizanatul cu hârtie şi explică cum a folosit imprimanta Canon SELPHY Square QX10 pentru a realiza creaţii artistice incredibile folosind alimente.
O lămâie pluteşte în aer deasupra unui imprimat ilustrat cu un jucător de tenis gata să servească. Efectul face să pară că jucătorul este gata să lovească lămâia.

„Motivul pentru care sunt atât de pasionat de ceea ce fac este că am descoperit această activitate urmărind pur şi simplu lucrurile care îmi stârneau curiozitatea”, explică Rich McCor. „Pentru mine, a fost vorba de a surprinde lumea din jurul meu într-un mod diferit şi imaginativ, pe care nu îl mai văzusem vreodată, având în acelaşi timp oportunitatea de a-mi explora oraşul natal, Londra.”

Pentru Rich, artistul britanic din spatele popularului cont de Instagram Paperboyo, combinarea hobby-ului său, fotografia, cu artizanatul cu hârtie a fost iniţial un mod de a produce conţinut original care îi stârnea imaginaţia. În unele dintre cele mai reprezentative lucrări ale sale, ţine decupaje de hârtie neagră în faţa unor puncte de atracţie din Londra pentru a crea iluzii inteligente.

„S-a întâmplat cam în perioada stick-urilor pentru selfie şi când feedurile de Instagram au început să devină ceva obişnuit”, spune Rich. „A devenit intenţia mea să evit clişeele şi să-mi găsesc în schimb un stil diferit, aşa că am experimentat cu diverse variaţii ale artizanatului cu hârtie.”

Peste mai mult de jumătate de deceniu, activitatea lui Rich s-a transformat dintr-un hobby într-o carieră explozivă. Şi-a lansat o carte intitulată Around the World in Cut-Outs (În jurul lumii în decupaje), a colaborat cu mărci importante precum Disney® şi se bucură de un stil de viaţă care, înainte de 2020, îi permitea să călătorească în lumea întreagă.

Reflectând asupra succesului său, Rich exclamă: „Ceea ce a început ca un mic hobby de seară şi weekend a devenit o carieră care m-a dus în jurul lumii şi datorită căreia pot să mă joc şi să-mi câştig existenţa din asta.”

Creativitate cu imprimanta Canon SELPHY Square QX10

O imprimantă Canon SELPHY Square QX10 înconjurată de imprimări şi creaţii artistice conceptuale schiţate.

„Gândul meu imediat a fost nu să văd Canon SELPHY Square QX10 ca pe o simplă imprimantă, deoarece acest lucru este evident şi nimeni nu are nevoie să i se spună că poate imprima imagini frumoase”, spune fotograful creativ Rich McCor, cunoscut şi sub numele de Paperboyo.

O imprimantă Canon SELPHY Square QX10 imprimă o ilustraţie colorată cu o fetiţă cu părul roz şi gumă de mestecat pe faţă.

Fără cabluri şi portabilă, imprimanta Canon SELPHY Square QX10 poate realiza imprimări spectaculoase, de calitate superioară, în doar câteva secunde.

Acum, cu aproape jumătate de milion de urmăritori pe Instagram, Rich îşi duce invenţiile la următorul nivel. Cel mai recent proiect al său i-a permis să-şi exprime creativitatea cu imprimanta Canon SELPHY Square QX10, folosind imprimări cu personaje de desene animate împreună cu alimente, adăugând şi o doză consistentă de originalitate tipică Paperboyo.

Rich ştia că imprimanta Canon SELPHY Square QX10 poate produce fotografii vii, dar şi-a dorit să-şi încerce talentul la ilustraţii pentru a face culorile să iasă cu adevărat în evidenţă. Rich şi-a ilustrat animaţiile folosind Adobe® Photoshop®, după care a aplicat un fundal cu o fotografie de stoc, le-a exportat pe smartphone-ul său şi le-a imprimat de la distanţă folosind aplicaţia SELPHY Photo Layout.

Jocul cu interpretările creative

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

„Restricţiile din 2020 mi-au forţat munca şi mediile în care creez imagini să evolueze”, spune Rich. Dornic să găsească moduri de a-şi împinge creativitatea dincolo de limite, a început să se concentreze asupra mediului său de acasă. „În loc să creez imagini cu puncte de atracţie şi peisaje, acum mă joc pe tocătorul din bucătărie sau pe birou. Treptat, designurile mele au devenit mai complexe; m-am gândit să îmi duc siluetele mai departe şi să-mi folosesc abilităţile de ilustrare, adăugând culoare şi mai multe detalii personajelor mele.”

Referindu-se la o lămâie care înlocuieşte o minge de tenis şi la o roşie care stă în locul unei mănuşi de box în două animaţii scurte recente, Rich spune: „Când am primit provocarea de a deveni creativ cu mâncarea, am interpretat imediat acest lucru drept «a mă juca cu mâncarea», ceea ce m-a dus cu gândul la sporturi şi la cum aş putea folosi alimente pentru a înlocui echipamentul sportiv.”

Două mâini ţin o fotografie imprimată cu un cavaler şi alta cu un dragon de o parte şi de alta a unei ceşti de cafea. Spuma de pe cafea dă impresia că dragonul suflă foc.

Cu Canon SELPHY Square QX10, puteţi imprima direct de pe smartphone – imprimările pătrate cu o margine pe care se poate scrie un titlu au fost de dimensiunea ideală pentru ca Rich să le includă în imaginile sale neobişnuite folosind alimente.

Inspiraţia pentru această provocare a venit şi sub forma unui balon de gumă de mestecat care pocneşte pe faţa unui personaj, precum şi asociind modelele din spuma cafelei cu flăcările, aşezându-le apoi lângă imprimări pătrate vii de 68 mm cu un dragon şi un cavaler. „Iau ceva uşor de recunoscut şi îi dau o notă creativă pentru a surprinde privitorul”, spune el. „Am trecut la animaţii şi mi-am schimbat mediul, însă conceptul transformării creative rămâne în continuare în centrul muncii mele.”

Căutarea neîncetată a ideilor

O ilustraţie colorată cu o fetiţă care poartă o şapcă de baseball roşie şi face un balon mare şi roz de gumă de mestecat.

Pentru Rich, cheia popularităţii continue a contului Paperboyo este să nu îi fie teamă să încerce lucruri noi.

O ilustraţie colorată cu o fetiţă care poartă o şapcă de baseball roşie şi are gumă de mestecat roz împrăştiată pe toată faţa.

„Tranziţia cu guma de mestecat a fost doar o trecere bine sincronizată”, explică Rich. „Am vrut să creez o secvenţă care impresionează, dar care nu pare foarte greu de realizat.”

Rich ştie că trebuie să încerce în continuare lucruri noi dacă vrea să-şi păstreze succesul pe care îl are cu Paperboyo, chiar dacă mai face greşeli pe parcurs. „Cred că este important ca artiştii şi creatorii aspiranţi să ştie că există multe eşecuri, greşeli şi lucrări proaste care duc în cele din urmă la cele bune”, spune el. „Pentru fiecare idee bună pe care am avut-o, am avut cel puţin 10 idei proaste prin care a trebuit să trec până să-mi vină scânteia care a dus la ideea mai bună.”

Faptul că are o pasiune pentru artă îl ajută şi să-şi umple feedul cu fotografii pe care publicul le adoră şi vrea să le cumpere în formă imprimată. „Sunt întrebat deseori: «Cum pot avea un succes uriaş pe Instagram?», dar cred că întrebarea este greşită. Ar trebui să fie: «Cum găsesc ceva ce îmi place să fac?», deoarece eu aşa am reuşit să am succes cu ceea ce fac.

„Este o schimbare ciudată să treci de la a avea un mic hobby doar al tău, în care eşecurile, dar şi succesele îţi aparţin numai ţie, la a face o carieră din asta şi a lăsa opiniile altor oameni să modeleze conţinutul pe care îl creezi”, continuă Rich. „Eu păstrez viu interesul publicului deoarece am reuşit să evoluez şi să găsesc noi direcţii în care să mă îndrept, iar acest lucru, din nou, se datorează faptului că încă iubesc ceea ce fac şi încă sunt dornic să găsesc şi să creez conţinut unic.”


Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

  • Imprimante pentru acasă

    SELPHY SQUARE QX10

    Preţuiţi amintirile dvs. speciale ca imprimate frumos realizate, pe care le puteţi obţine oriunde, wireless.
  • Aparate foto DSLR

    EOS 6D Mark II

    Indiferent dacă doriţi să fotografiaţi proiecte mai ambiţioase sau să deveniţi fotograf profesionist, EOS 6D Mark II vă oferă ceea ce aveţi nevoie pentru a vă îndeplini visurile.
  • Obiective pentru DSLR

    EF 24-105mm f/4L IS II USM

    Preferat de cei ce doresc să transporte un singur obiectiv la locaţie, acest obiectiv oferă o calitate uimitoare a imaginii şi stabilizare avansată pentru aceasta.
  • Articole conexe

  • IMPRIMARE CREATIVĂ

    Imprimaţi imediat un panou de prezentare

    Duceţi-vă proiectele de creaţie la următorul nivel şi descoperiţi cum să realizaţi un panou de prezentare.

  • IMPRIMARE CREATIVĂ

    Creaţi un panou cu obiective

    Asortaţi-vă spaţiul cu stilul dumneavoastră cu Canon SELPHY Square QX10.

  • IMPRIMARE CREATIVĂ

    Distraţi-vă imprimând

    Cinci motive pentru care aveţi nevoie de o imprimantă foto compactă.

  • FOTOGRAFIA CULINARĂ

    Deveniţi food influencer

    Sfaturi pentru fotografia culinară din partea influencerului de pe Instagram şi ambasadorului Canon Yasmin AlBatoul.