Meet food photographer Mike Tsang who’s capturing mouth-watering motion

Fotograf culinar

Faceţi cunoştinţă cu fotograful culinar Mike Tsang, care surprinde mişcare ce îţi lasă gura apă

Mike Tsang
Mike Tsang

Fotograf culinar @freshmikeeats


Surprinderea mişcării a fost întotdeauna o pasiune pentru Mike Tsang, dar dragostea pentru gastronomie este cea care l-a ajutat să creeze o perspectivă unică asupra fotografiei dedicate artei culinare.

Am stat de vorbă cu geniul Instagram despre poveştile sale apetisante şi dinamice.

Spuneţi-ne câte ceva despre dumneavoastră Mike, cum v-aţi apucat de fotografie?

Am crescut utilizând aparate foto de unică folosinţă. În familie, ne fotografiam aventurile şi le puneam în albume foto. Îmi amintesc că aveam propriul aparat foto şi eram agitat când făceam fotografii, deoarece erau doar 25 de imagini pe un film. Aşadar, făceam fotografia numai când consideram că aveam cadrul perfect.

Mi-am cumpărat primul aparat foto DSLR când aveam 25 de ani. L-am folosit pentru a-mi documenta viaţa de zi cu zi, creând amintiri şi arătându-i lumii punctul meu de vedere. Împreună cu prietenii plecam în aventuri fotografice. Găseam clădiri abandonate şi petreceam ore în şir capturând mici detalii şi texturi din peisajul urban.

Îmi place foarte mult să descopăr frumuseţea în locuri neaşteptate şi apoi să o împărtăşesc cu întreaga lume.

"Totul în viaţă se întâmplă atât de rapid, iar faptul că am reuşit să surprind acel moment unic şi să văd fiecare detaliu m-a inspirat să continui."

Arta dvs. fotografică se bazează pe „surprinderea mişcării” alimentelor - de unde a apărut acest interes pentru mişcare şi alimente?

Iniţial nu am fost fotograf culinar, am preferat să surprind poveşti de stradă şi stil de viaţă. Am vrut să fotografiez latura urbană a Londrei şi eram în special interesat să surprind esenţa întunericului în clădiri.

Abia când am întâlnit-o pe prietena mea am început să fotografiez alimente - este o gastronoamă grozavă. Ea m-a învăţat tot ce ştiu despre mâncare. Atunci am început să combin fotografia de stradă cu fotografia culinară.

Când eram copil, îmi plăcea să pun lucrurile în mişcare. Obişnuiam să realizez cărţi animate, care nu prea aveau sens însă aveau o mică poveste – cum ar fi cineva care înalţă un zmeu. Pentru mine, totul se rezuma la crearea mişcării. Apoi am vrut să-mi câştig existenţa din crearea mişcării, aşa că am devenit creator de mişcare. Acest context a fost integrat în arta mea fotografică. Îmi place să fotografiez lucruri greu de capturat, precum îngheţarea timpului.

canon-get-inspired-food-2-1920x1080

Poveştile dvs. par foarte spontane - de câtă planificare aveţi nevoie pentru a captura una singură?

Eu şi prietena mea ne hotărâm unde să mâncăm. Apoi mergem în zonă şi fotografiez drumul până la restaurant sau până la chioşcul cu mâncare pentru a mă familiariza cu atmosfera.

De asemenea, filmez în mod regulat. Înregistrarea mă inspiră - Observ mişcarea şi apoi încerc să capturez o imagine statică. După aceea totul este destul de spontan. Ţine şi de latura emoţională, trebuie să-ţi urmezi destul de mult instinctele şi să simţi când este momentul potrivit să fotografiezi.

În ceea ce priveşte aparatul dvs. foto Canon EOS M5, ce moduri şi setări folosiţi pentru a surprinde acele momente culinare pasagere?

Fotografiez cu modul manual, deoarece simt că obţin controlul maxim asupra poveştilor mele. Pot controla iluminarea, timpul de expunere şi deschiderea diafragmei. Îmi place să fotografiez în format raw deoarece astfel îmi pot încărca fotografiile în Lightroom şi le pot edita dacă vreau. Poveştile mele tind să pară melancolice, ceea ce cred că reprezintă nişte reminiscenţe ale fostului meu stil de fotografie de stradă, cu clădiri abandonate.

Când doresc să îngheţ mişcarea, fotografiez cu modul manual şi apoi cu f/1,0 când încerc să focalizez pe un anumit element. Referitor la timpul de expunere şi deschiderea diafragmei, de obicei derulez într-o parte şi în alta până le găsesc pe cele care îmi plac.

Articole conexe
Becoming a food influencer

FOTOGRAFIA CULINARĂ

Deveniţi food influencer

Sfaturi pentru fotografia culinară din partea influencerului de pe Instagram şi ambasadorului Canon Yasmin AlBatoul.

A hollow chocolate ball filled with ice cream and garnished with petals and chocolate sprinkles.

FOTOGRAFIA CULINARĂ

Cele mai bune obiective pentru fotografia culinară

Serviţi fotografii cu mâncare care merită savurate cu ajutorul selecţiei noastre de obiective Canon esenţiale.

Master the art of food photography

FOTOGRAFIA CULINARĂ

Stăpâniţi arta fotografiei culinare

Fotograful şi bloggerul culinar Lina Lomelino dezvăluie principalele ei sfaturi pentru a obţine maximul de la fotografia culinară.

canon-get-inspired-food-3-1920x1080

Cu ce colecţie sau colecţie de poveşti fotografice vă mândriţi cel mai mult?

Îmi aduc aminte de o poveste - a fost când am descoperit o nouă tehnică pentru prima dată. Eram în Finks Salt & Sweet în nordul Londrei, era ora prânzului şi lumina era perfectă. M-am gândit că „ar fi interesant să surprind stropii de cafea chiar în momentul în care cubul de zahăr cade în cafea”. Am reuşit să obţin cadrul de prima dată, dintr-o singură rafală de fotografii şi m-am simţit de parcă am câştigat la loterie. Totul în viaţă se întâmplă atât de rapid, iar faptul că am reuşit să surprind acel moment unic şi să văd fiecare detaliu m-a inspirat să continui.

Ne-aţi făcut să ne gândim la ce festivaluri culinare să participăm – cum arată agenda dvs.?

Am fost recent la Market Hall; este o piaţă nouă în Fulham Broadway, fiind prima din trei care se deschide. Este o piaţă cu accente orientale, care comercializează în principal mâncare de stradă şi are o mulţime de locuri. Este ideală pentru a cumpăra alimente care îţi stimulează simţurile dar şi pentru a avea un loc unde să stai şi să fotografiezi.

Am fost la Meatopia anul trecut, unde sunt bucătari faimoşi care gătesc carne la flacără. Vreau să merg din nou anul acesta, deoarece o să fie multe lucruri interesante. Majoritatea bucătarilor prepară şi gătesc direct în faţa ta, aşa că sunt multe mişcări de surprins.

Cheese Street este un alt festival la care vreau să particip vara aceasta. Consider că brânza este excelentă pentru surprinderea mişcării (am văzut cu toţii fotografii cu firele de brânză întinse şi sandviciurile prăjite cremoase).

În afară de aparatul dvs. foto Canon EOS M5, ce alte kituri şi platforme folosiţi pentru a vă împărtăşi poveştile?

Folosesc cel mai mult Instagram pentru a-mi împărtăşi poveştile, deoarece îmi permite să folosesc hashtaguri relevante pentru a intra în contact cu alţi fotografi şi gurmanzi. De asemenea, este un instrument excelent pentru a vedea ce fac alţi oameni şi cum să găsesc noi locaţii culinare.

În ceea ce priveşte echipamentele, am un Canon EOS 2000D, care este perfect pentru fotografii în mişcare. Uneori folosesc un trepied pentru a obţine fotografii stabile, lumină suplimentară pentru a obţine evidenţierea dorită (însă de obicei înştiinţez de dinainte personalul restaurantului) şi de asemenea baterii de rezervă. Întotdeauna, fără excepţie, ai nevoie de o baterie de rezervă.

canon-get-inspired-food-4-1920x1080

Sigur aţi fotografiat multe mâncăruri până acum - care este mâncarea dvs. preferată?

Grea întrebare. Îmi place foarte mult mâncarea asiatică, orice cu orez şi tăieţei. Recent am fost Japonia şi m-am îndrăgostit de bucătăria lor, precum sushi şi ramen. Au o cultură bogată a alimentelor, le pregătesc în mult timp şi chiar poţi gusta dragostea.

Ce aţi vrea să faceţi în viitor şi cum vă imaginaţi evoluţia fotografiilor dvs. culinare dinamice?

Vreau să pot fi mai îndrăzneţ cu fotografiile mele, poate să arunc alimente în aer şi apoi să încerc să capturez traiectoria lor organică şi căderea acestora.

Încă învăţ şi întotdeauna se poate şi mai bine. Fotografiile mele nu sunt pe cât de fluente mi-aş dori, însă este un aspect important de învăţat. Este vorba doar de practică, cu cât mai mult exersezi cu atât devii mai bun. Prima mea poveste este cu mult mai depăşită de cele mai recente. Aşadar, îmi imaginez că fotografiile mele vor evolua organic o dată cu noile tehnici şi secrete pe care le învăţ.

Scris de Sasha Newbury

Produse conexe

Articole conexe

Get Inspired (Inspiră-te) este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate poveştile