CANON EOS R5

Revoluţionarea videografiei. Încă o dată.

La Canon suntem mândri de rolul pe care l-am jucat în transformarea realizării de filme, cu produse precum cele din seria noastră EOS 5D de aparate foto şi obiective DSLR şi Cinema EOS. EOS R5 duce mai departe tradiţia, cu performanţă video revoluţionară, care redefineşte aşteptările realizatorilor de filme de la un aparat foto de mici dimensiuni.

Revoluţionarea videografiei. Încă o dată.

8K RAW este acum disponibil

EOS R5 poate înregistra intern pe un card CFexpress materiale video 8K DCI RAW uimitoare, utilizând întreaga lăţime a senzorului său full-frame, pentru a obţine un aspect cu adevărat realist. Este disponibilă şi urmărirea focalizării, pentru materiale video care arată atât de bine, încât aţi crede că au fost realizate cu buget hollywoodian.

Pe lângă faptul că oferă o calitate a imaginii cât mai apropiată de realitate, rezoluţia 8K permite editorilor să decupeze materialul filmat şi, totuşi, să obţină un material final decupat la rezoluţie 4K.

EOS R5 oferă o multitudine de opţiuni pentru filmarea 8K:
• RAW pe 12 biţi,
• 4:2:2 MP4/H.265 pe 10 biţi
• 4:2:0 MP4/H.265 pe 10 biţi,

Cu mai multe opţiuni de raport de aspect DCI sau UHD; metode de compresie ALL-I sau IPB şi Canon Log sau HDR PQ. Sunt disponibile rate de cadre de 23,98 p, 24 p, 25 p sau 29.97p, care vă ajută să obţineţi aspectul şi senzaţia pe care le doriţi. Se poate înregistra 8K chiar şi pe carduri SD (v90) de mare viteză dacă folosiţi compresia IPB.

8K RAW asigură cel mai înalt nivel de flexibilitate şi cea mai mare calitate a imaginii: înregistraţi cu rezoluţie de patru ori mai mare decât 4K şi modificaţi parametrii, precum nivelul de alb după realizarea filmării, utilizând software-ul de dezvoltare Canon Cinema RAW sau aplicaţia dvs. preferată de editare neliniară.*

De asemenea, puteţi extrage imagini statice din filmarea 8K, sub forma unor fişiere JPEG separate de 35 de megapixeli (sau fişiere HEIF dacă filmarea este înregistrată cu HDR PQ), o opţiune ideală pentru situaţiile în care aveţi nevoie să livraţi filmări şi fotografii pentru acelaşi eveniment.

*Compatibilitatea şi disponibilitatea variază în funcţie de producătorul de software

A side profile of Canon Ambassador Ivan D'Antonio with his eye to the viewfinder of a Canon EOS R5 camera.

Performanţă 4K mai bună ca niciodată, până la 120 cps

Pe lângă capabilităţile sale 8K revoluţionare, EOS R5 stabileşte noi standarde pentru videografii care filmează 4K. Înregistraţi 4K în format DCI (full frame) şi 4K în format UHD la rate de cadre de până la 120 p (119,88 cps) cu calitate de 4:2:2/10 biţi, ceea ce vă permite redare cu încetinitorul extrem de uniformă, la o rezoluţie incredibilă. La rate de cadre de până la 59,94 cps, puteţi alege între lăţimea completă a senzorului aparatului foto sau decuparea de 1,6x, a cărei dimensiune este asemănătoare cu cea a Super 35 mm.

Pentru cei care au nevoie de cea mai înaltă calitate a filmării 4K, modul 4K HQ al EOS R5 reproduce detalii incredibile la rate de cadre de până la 30 p supraeşantionând înregistrarea 8K. Rezultatele trebuie să fie văzute pentru a fi crezute.

Numeroasele opţiuni pentru rezoluţie, rată de cadre etc. oferite de EOS R5 pot fi accesate dintr-un meniu pentru modul filmare redefinit, care facilitează găsirea combinaţiei de setări pe care o căutaţi.

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Dual Pixel CMOS AF II

Sistemul nostru îmbunătăţit Dual Pixel CMOS AF II permite o focalizare continuă, precisă şi uniformă în toate modurile de filmare şi dispune de detecţia feţei şi ochilor, fiind astfel ideal pentru documentare şi filmări în stil spontan şi rapid. De asemenea, poate recunoaşte pisici, câini şi păsări, pe care le poate urmări în cadru. Efectele de adaptare a distanţei focale, care mută atenţia privitorilor dintr-un loc în altul, sunt uşor de creat: trebuie doar să atingeţi ecranul tactil al aparatului foto, iar EOS R5 va refocaliza lin la viteza stabilită de dvs.

Când focalizaţi manual, EOS R5 oferă mai multe instrumente care vă pot ajuta să obţineţi cu precizie claritatea atât de esenţială. Evidenţierea focalizării accentuează marginile obiectelor focalizate cu o culoare aleasă de dvs., în timp ce ghidul de focalizare Dual Pixel utilizează un indicator grafic pentru a afişa dacă subiectul este focalizat în faţă/spate şi devine verde atunci când focalizarea este corectă.

© Robert Marc Lehmann

Stabilizarea imaginii

Acelaşi sistem inteligent de stabilizare a imaginii care protejează fotografiile împotriva tremurului aparatului foto este utilizat şi când realizaţi filmări cu EOS R5, atenuând mişcările accidentale ale aparatului foto. În combinaţie cu sistemul electronic Movie Digital IS,* care oferă un nou nivel de performanţă, rezultatele sunt superbe, cu filmări care arată ca şi când ar fi fost realizate utilizând o articulaţie cardanică sau un dolly.

* Sistemul Movie Digital IS nu este disponibil pentru filmarea 8K RAW

Redare accelerată 8K

Aşa cum rezoluţia 8K oferă claritate şi detalii complexe, tot aşa fotografia cu redare accelerată poate dezvălui detaliile mişcării efectuate pe o scală de timp complet diferită. Îmbinaţi-le şi veţi obţine un spectacol vizual, o delectare pentru ochi.

Cu EOS R5 veţi realiza mai uşor ca niciodată filmări cu redare accelerată de înaltă rezoluţie, care pot fi înregistrate şi în 4K, filmul fiind creat în aparatul foto. Durata dintre cadre poate fi selectată şi, de asemenea, puteţi stabili dacă expunerea trebuie să fie blocată la începutul secvenţei sau recalibrată pentru fiecare imagine.

© Ivan D’Antonio / Canon Ambassador

Utilizare intuitivă, astfel încât să vă simţiţi mai aproape de subiect

EOS R5 a fost conceput pentru a oferi o senzaţie de utilizare intuitivă şi naturală când filmaţi, astfel încât să vă puteţi concentra pe subiect şi pe ideile dvs. creative. Ecranul cu unghi variabil poate fi rabatat la distanţă de corpul aparatului foto şi rotit până la 270˚, fiind astfel confortabil de utilizat pentru a fotografia la diverse unghiuri. Supraexpunerea poate fi evidenţiată cu indicatorii dungaţi de tip „zebră”, care avertizează atunci când zonele sunt prea luminoase.

Este disponibilă o ieşire clară HDMI la 4K/60 p, ceea ce permite utilizarea dispozitivelor de înregistrare externe, precum şi înregistrarea internă/externă simultană.

Timpi de fotografiere

Aparatul foto EOS R5 oferă focalizare automată de vârf, alături de opţiuni de înregistrare video la rezoluţie înaltă şi la o rată de cadre ridicată, folosind lăţimea maximă a senzorului full frame, la o rată înaltă de biţi. În mod inevitabil, această combinaţie de caracteristici va genera o căldură semnificativă care, la rândul său, va limita timpul de înregistrare. Timpii de fotografiere aproximativ pentru rezoluţiile şi ratele de cadre disponibile în medii cu temperaturi de 23 °C / 73 °F, începând de la zero, sunt detaliaţi mai jos.

8K 30P
- Lăţimea totală a senzorului: 20 de minute
- Lăţimea totală a senzorului RAW: 20 de minute

4K 120P
- Lăţimea totală a senzorului: 15 minute *1

4K 60P
- Lăţimea totală a senzorului: 35 de minute *2
- decupare APS-C (5,1 K supraeşantionat): 25 de minute

4K 30P
- Lăţimea totală a senzorului: nu este limitată de căldură *2
- Lăţimea totală a senzorului, calitate înaltă (8,2 K supraeşantionat): 30 de minute
- decupare APS-C (5,1 K supraeşantionat): nu este limitată de căldură *2
*1 Înregistrarea se opreşte la 7 minute şi 30 de secunde pentru videoclipuri cu rată de cadre ridicată. Indică timpul la care înregistrarea poate fi reluată imediat.
*2 Înregistrarea este limitată la 29 de minute, 59 de secunde. Indică timpul la care înregistrarea poate fi reluată imediat.

Dacă aparatul foto atinge limita de temperatură, se recomandă oprirea acestuia pentru a permite disiparea căldurii.
Timpii aproximativi de recuperare pentru un mediu de 23 °C / 73 °F este indicat mai jos, dar este afectat de diverşi factori, cum ar fi temperatura ambiantă, funcţionarea continuă a aparatului foto şi rezoluţia de fotografiere selectată. Durata până când timpul complet de înregistrare este valabil va varia în funcţie de temperatura ambiantă.

8K 30P
- 10 minute de răcire asigură aprox. 3 minute de înregistrare
- 20 de minute de răcire asigură aprox. 8 minute de înregistrare

4K 60P
- 10 minute de răcire asigură aprox. 10 minute timp de înregistrare

Articole conexe