CANON EOS R5

Calitatea imaginii

EOS R5 oferă o calitate a imaginilor care depăşeşte orice aşteptări. Noul senzor de 45 de megapixeli funcţionează în tandem cu un procesor de imagini DIGIC X, demonstrând de ce este în stare un sistem EOS-R avansat din punct de vedere tehnic.

Calitatea imaginii

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

Rezoluţie de 45 de megapixel şi procesor DIGIC X

La baza aparatului foto EOS R5 se află un senzor CMOS full-frame de 45 de megapixeli nou-nouţ, care oferă niveluri nemaiauzite de calitate a imaginilor. Detaliile şi claritatea sunt absolut uimitoare, aşa cum este şi reproducerea culorilor, gradaţia tonală şi intervalul dinamic. Noul senzor funcţionează cu o sensibilitate maximă de ISO 51.200, astfel încât să puteţi profita la maximum de calitatea senzaţională a imaginilor realizate de EOS R5, chiar şi în condiţii de luminozitate redusă.

Procesorul de imagini DIGIC X personalizat preia datele de la senzorul aparatului foto şi produce fişiere de imagine de calitate excepţională. Zgomotul digital este menţinut la un nivel minim, nu doar la valori ISO ridicate, ci la toate valorile de sensibilitate. Claritatea este îmbunătăţită cu o funcţie nou-nouţă de reglare a clarităţii şi este disponibil şi interval dinamic suplimentar, mulţumită tehnologiilor Auto Lighting Optimizer (ALO – optimizor automat al iluminării) şi Highlight Tone Priority+ (prioritate de tonuri luminoase).

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

Montura RF

EOS R5 este un aparat foto care profită la maximum de progresele tehnice concepute pentru sistemul EOS R. Printre acestea se numără montura pentru obiective RF, cu diametrul său vast de 54 mm şi distanţa de 20 mm faţă de flanşă, care permite structuri optice care în trecut erau considerate imposibile.

De asemenea, montura RF transmite date între obiectiv şi corpul camerei la o viteză de zece ori mai mare decât montura pentru obiective EF. Acest lucru permite focalizare automată mai rapidă, noul sistem de stabilizare inteligentă a imaginilor şi noile niveluri de procesare a imaginilor în aparatul foto, utilizând tehnologii precum sistemul nostru digital de optimizare a obiectivului, pentru a oferi o calitate a imaginii cât mai mare şi o performanţă cât mai mare a obiectivelor.

Stabilizator de imagine echivalent cu 8 stopuri1

EOS R5 este primul aparat foto EOS care dispune de funcţia de stabilizare a imaginii încorporată, ce furnizează 5 axe de mişcare ce protejează împotriva tremurului aparatului foto la fotografierea cu obiective care nu au propriul stabilizator de imagine; cu unele obiective, sistemul este capabil de 8 stopuri. În plus, la montarea pe aparatul EOS R5 a unui obiectiv RF compatibil echipat cu stabilizator de imagine, cele două sisteme de stabilizare funcţionează împreună, creând astfel un sistem inteligent de stabilizare a imaginii, pentru a elimina neclaritatea cauzată de o gamă mai largă de vibraţii decât în cazul unui sistem de stabilizare a imaginii convenţional.

Acest lucru este suficient încât să le permită fotografilor care lucrează cu aparatul în mână să fotografieze la timpi de expunere foarte mari, fără teamă de neclaritatea cauzată de tremurul aparatului foto. Imaginaţi-vă că puteţi folosi intenţionat un timp de expunere lung pentru a fotografia curgerea unei cascade ţinând aparatul în mână; este doar unul dintre modurile prin care EOS R5 facilitează fotografilor noi moduri de a fi creativi.

Fără stabilizarea imaginii

© Ulla Lohmann / Ambasador Canon

Stabilizarea imaginii cu 8 stopuri

© Ulla Lohmann / Ambasador Canon

Movie Digital IS

La înregistrarea de materiale video funcţionează şi un stabilizator electronic pe 5 axe, încorporat*. Acesta funcţionează împreună cu sistemul încorporat de stabilizare a imaginii şi cu stabilizatorul de imagine al obiectivului, furnizând niveluri foarte ridicate de stabilizare. Astfel, filmarea cu aparatul în mână va beneficia de un aspect şi o senzaţie uniforme, profesionale, excelente pentru filmarea de documentare şi proiecte de filmare creativă.

* Sistemul Movie Digital IS nu este disponibil pentru filmarea 8K RAW

Format de imagine HEIF

Pe lângă fişiere JPEG şi CR3 RAW, acum puteţi realiza fişiere în format HEIF (High Efficiency Image Format - imagine de înaltă eficienţă). Acest format de imagine de următoarea generaţie oferă calitate îmbunătăţită a imaginii în comparaţie cu fişierele JPEG, însă la aproximativ aceeaşi dimensiune a fişierului. Formatul acceptă şi culori pe 10 biţi pentru un interval dinamic mai mare, permiţând realizarea de imagini HDR PQ.

De asemenea, fişierele HEIF pot fi procesate şi în aparatul foto, pentru a produce fişiere JPEG cu un interval dinamic mai vast decât fişierele JPEG obişnuite.

Articole conexe

  1. 8 stopuri pe baza standardului CIPA, cu RF 24-105 mm F4 L IS USM la o distanţă focală de 105 mm.