CANON EOS R5

Performanţă profesională impresionantă

EOS R5 poate realiza imagini de 45 de megapixeli la viteze de până la 20 de cadre pe secundă, cu focalizare automată cu urmărire simultană. Această performanţă – asigurată de procesorul DIGIC X personalizat – vă permite să capturaţi imagini care înainte erau pur şi simplu imposibil de realizat.

Performanţă profesională impresionantă

Un ciclist montan execută o cascadorie în aer, cu soarele în fundal. Imaginea este realizată de jos şi încadrată de macii roşii şi iarba de pe colină

Martin Bissig a fost unul dintre primii profesionişti care au testat capacităţile de filmare ale aparatului Canon EOS R5, realizând înregistrări cu mişcările rapide ale unor ciclişti montani şi skateboarderi. Imagine realizată cu un EOS R5 cu obiectivul Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM la 15mm, 1/800 sec., f/9 şi ISO250. © Martin Bissig

Viteză mai mare ca niciodată

EOS R5 vă permite să fotografiaţi momentele efemere mai bine ca niciodată, realizând imagini full frame de 45 de megapixeli la o viteză incredibilă de 20 de cadre pe secundă1, complet silenţios şi cu urmărirea completă a expunerii automate şi focalizării automate.

Indiferent că fotografiaţi sporturi, reportaje, natură sălbatică sau realizaţi portrete, EOS R5 vă oferă mai multe şanse de a surprinde momentul perfect la timp. Iar când aveţi nevoie să utilizaţi un obturator mecanic, este disponibilă fotografierea continuă la o viteză incredibilă de 12 cps1: o performanţă de primă clasă pentru un aparat foto mirrorless full frame.

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Ambasador Canon

© Ulla Lohmann / Ambasador Canon

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Vizor electronic de ultimă generaţie

EOS R5 este echipat cu un vizor electronic atât de avansat încât pare că nu există nimic între dvs. şi subiectul pe care îl fotografiaţi. Cu o rezoluţie de 5,76 milioane de puncte, acoperire de 100 % şi o rată de reîmprospătare de 120 cps, vă veţi simţi total transpus în scenă în timp ce previzualizaţi cum vor arăta mai exact imaginile după ce fotografiaţi.

Vizorul electronic este completat de un ecran tactil cu unghi variabil de 3,15 inchi, cu 2,1 milioane de puncte, care poate fi rabatat la distanţă de corpul aparatului foto şi rotit până la 270˚, permiţând fotografierea confortabilă din unghiuri dificile. De asemenea, ecranul poate fi rotit şi depozitat pe corpul aparatului foto, pentru protecţie.

Senzorul de pe spatele aparatului foto EOS R5 comută în mod automat între vizorul electronic şi ecran atunci când aparatul foto este ridicat la ochi şi poate fi configurat în mod diferit, în funcţie de poziţia ecranului, pliat sau nu.

Procesor de imagine DIGIC X

Viteza fantastică la fotografiere continuă a aparatului EOS R5, calitatea excepţională a imaginii şi focalizarea automată de primă clasă sunt controlate de un procesor DIGIC X, care alimentează şi celelalte funcţii care asigură manevrarea rapidă şi intuitivă.

Două compartimente pentru carduri cu CFexpress

EOS R5 dispune de două sloturi pentru carduri de memorie: unul pentru cardurile SD compatibile universal (care acceptă mediile de stocare SD de tip UHS-II de mare viteză) şi un alt slot pentru cardurile CFexpress extrem de rapide, care asigură viteza incredibilă necesară pentru rafale de durată la 20 cps, pentru până la 180 fişiere RAW şi unele dintre formatele video de rezoluţie mai mare pe care le poate înregistra EOS R5.


CFexpressV90 SD UHS-II
Viteza maximă de transfer1,97 GB pe secundă321 MB pe secundă
Aparatul Canon EOS R5 văzut din dreapta utilizatorului. Cele două sloturi pentru carduri se află sub o clapetă din lateral.

Și aparatul EOS R5 are două sloturi pentru carduri, unul este pentru un card CFexpress de mare viteză şi celălalt este compatibil cu toate cardurile SD.

Baterie nouă, de capacitate mai mare

EOS R5 este alimentat de o baterie nouă LP-E6NH avansată, care oferă cu 20 % mai multă autonomie faţă de bateriile LP-E6N mai vechi, permiţându-vă să realizaţi (în medie) 490 de fotografii la o singură încărcare.*

Bateriile LP-E6NH pot fi încărcate utilizând încărcătorul de baterii inclus sau în aparatul foto utilizând USB C 3.1, cu capacitate de alimentare (PD) de 5 V/1,5 A. Este disponibil şi mânerul cu compartiment pentru baterii BG-R10, în care se pot instala două baterii pentru durate de fotografiere mai mari.

Bateriile LP-E6 şi LP-E6N mai vechi sunt compatibile cu EOS R5, însă cu LP-E6 nu se vor obţine cele mai mari viteze de fotografiere, iar încărcarea cu bateriile în aparat nu este disponibilă.

* Conform standardelor CIPA la 23 ˚C folosind ecranul LCD în modul de economisire a energiei

Construcţie de calitate profesională

EOS R5 este construit în jurul unui corp din aliaj de magneziu, conceput să reziste cerinţelor utilizării profesioniste. Garnitura de protecţie protejează împotriva prafului şi umezelii şi vă permite să fotografiaţi cu încredere, indiferent de condiţiile atmosferice.

Articole conexe

  1. Obturator electronic până la aprox. 20 cps cu urmărire AF/AE: se aplică la unele obiective RF/EF, când diafragma este complet deschisă. Pentru o listă a obiectivelor compatibile, consultaţi site-ul web Canon oficial. Viteza de fotografiere în rafală variază în funcţie de timpul de expunere, setarea diafragmei, starea diafragmei în timpul fotografierii continue, condiţiile subiectului, luminozitate (în special în condiţii de luminozitate redusă) şi tipul de obiectiv. Obturator mecanic până la aprox. 12 cps cu urmărire AF/AE: când se utilizează obiective RF şi unele obiective EF. Pentru o listă a obiectivelor compatibile, consultaţi site-ul web Canon oficial. Viteza de fotografiere în rafală variază în până la 3 etape, în funcţie de tipul bateriei, nivelul de încărcare a bateriei, numărul de baterii, obiectivul utilizat, temperatură, setarea Wi-Fi încorporat (pornit/oprit) şi de utilizarea sau nu a unui mâner cu baterii şi a unei unităţi WFT, a unui kit de conectare c.c. sau a unui adaptor de alimentare USB. Pe lângă factorii de mai sus, viteza maximă de fotografiere în rafală poate scădea din cauza timpului de expunere, diafragmei, utilizării bliţului, procesării pentru reducerea pâlpâirii, condiţiilor subiectului şi luminozităţii (în special într-un loc întunecat).