CANON EOS R5

Performanţă profesională impresionantă

EOS R5 poate realiza imagini de 45 de megapixeli la viteze de până la 20 de cadre pe secundă, cu focalizare automată cu urmărire simultană. Această performanţă – asigurată de procesorul DIGIC X personalizat – vă permite să capturaţi imagini care înainte erau pur şi simplu imposibil de realizat.
Un ciclist montan execută o cascadorie în aer, cu soarele în fundal. Imaginea este realizată de jos şi încadrată de macii roşii şi iarba de pe colină

Martin Bissig a fost unul dintre primii profesionişti care au testat capacităţile de filmare ale aparatului Canon EOS R5, realizând înregistrări cu mişcările rapide ale unor ciclişti montani şi skateboarderi. Imagine realizată cu un EOS R5 cu obiectivul Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM la 15mm, 1/800 sec., f/9 şi ISO250. © Martin Bissig

Viteză mai mare ca niciodată

EOS R5 vă permite să fotografiaţi momentele efemere mai bine ca niciodată, realizând imagini full frame de 45 de megapixeli la o viteză incredibilă de 20 de cadre pe secundă1, complet silenţios şi cu urmărirea completă a expunerii automate şi focalizării automate.

Indiferent că fotografiaţi sporturi, reportaje, natură sălbatică sau realizaţi portrete, EOS R5 vă oferă mai multe şanse de a surprinde momentul perfect la timp. Iar când aveţi nevoie să utilizaţi un obturator mecanic, este disponibilă fotografierea continuă la o viteză incredibilă de 12 cps1: o performanţă de primă clasă pentru un aparat foto mirrorless full frame.

EOS R5

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Ambasador Canon

© Ulla Lohmann / Ambasador Canon

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Vizor electronic de ultimă generaţie

EOS R5 este echipat cu un vizor electronic atât de avansat, încât pare că nu există nimic între dvs. şi subiectul pe care îl fotografiaţi. Cu o rezoluţie de 5,76 milioane de puncte, acoperire de 100 % şi o rată de reîmprospătare de 120 cps, vă veţi simţi total transpus în scenă în timp ce previzualizaţi cum vor arăta mai exact imaginile după ce fotografiaţi.

Vizorul electronic este completat de un ecran tactil cu unghi variabil de 3,15 inchi, cu 2,1 milioane de puncte, care poate fi rabatat la distanţă de corpul aparatului foto şi rotit până la 270˚, permiţând fotografierea confortabilă din unghiuri dificile. De asemenea, ecranul poate fi rotit şi depozitat pe corpul aparatului foto, pentru protecţie.

Senzorul de pe spatele aparatului foto EOS R5 comută în mod automat între vizorul electronic şi ecran atunci când aparatul foto este ridicat la ochi şi poate fi configurat în mod diferit, în funcţie de poziţia ecranului – pliat sau nu.

EOS R5 poate fi programat, de asemenea, să oprească iluminarea de fundal LCD astfel încât utilizatorii să poată opri afişajul LCD şi să utilizeze vizorul electronic, examinând imaginile pe afişajul LCD mai mare. Această operaţie este cunoscută de toţi utilizatorii DSLR.

Procesor de imagine DIGIC X

Viteza fantastică la fotografiere continuă a aparatului EOS R5, calitatea excepţională a imaginii şi focalizarea automată de primă clasă sunt controlate de un procesor DIGIC X, care susţine şi celelalte funcţii ale aparatului şi asigură gestionarea rapidă şi intuitivă.

Două compartimente pentru carduri cu CFexpress

EOS R5 dispune de două sloturi pentru carduri de memorie: unul pentru cardurile SD compatibile universal (care acceptă suporturile SD de tip UHS-II de mare viteză) şi alt slot pentru cardurile CFexpress extrem de rapide, care asigură viteza incredibilă necesară pentru rafale de durată la 20 cps pentru până la 180 de fişiere RAW şi unele dintre formatele video de rezoluţie mai mare pe care le poate înregistra EOS R5.


CFexpressV90 SD UHS-II
Viteza maximă de transfer1,97 GB pe secundă321 MB pe secundă


Deoarece aparatul foto permite un grad ridicat de personalizare, şi modul în care pot fi folosite cardurile este la fel de flexibil. Puteţi configura un aparat foto şi salva setările aparatului pe unul dintre cardurile de memorie. Aceasta vă permite să folosiţi aceleaşi setări cu un prieten sau, dacă aveţi două aparate foto, să le copiaţi pe ambele aparate. Această caracteristică este utilă şi pentru situaţiile în care trimiteţi aparatul foto în service – îi puteţi reîncărca toate setările atunci când îl primiţi înapoi.

Aparatul Canon EOS R5 văzut din dreapta utilizatorului. Cele două sloturi pentru carduri se află sub o clapetă din lateral.

Și aparatul EOS R5 are două sloturi pentru carduri, unul este pentru un card CFexpress de mare viteză şi celălalt este compatibil cu toate cardurile SD.

Baterie de capacitate mai mare

EOS R5 este alimentat de o baterie LP-E6NH, care adaugă cu 20 % mai multă capacitate decât bateriile vechi LP-E6N, permiţând realizarea a 490 de fotografii la o singură încărcare în condiţii stricte de testare* – şi mult mai multe în condiţiile de fotografiere din lumea reală.

Bateriile LP-E6NH pot fi încărcate utilizând încărcătorul de baterii inclus sau în aparatul foto utilizând USB C 3.1, cu capacitate de alimentare (PD) de 5 V/1,5 A. Este disponibil şi gripul cu compartiment pentru baterii BG-R10, în care se pot instala două baterii pentru durate de fotografiere mai mari.

Bateriile LP-E6 şi LP-E6N mai vechi sunt compatibile cu EOS R5, însă cu LP-E6 nu se vor obţine cele mai mari viteze de fotografiere, iar încărcarea cu bateriile în aparat nu este disponibilă.

* Conform standardelor CIPA la 23 ˚C folosind ecranul LCD în modul de economisire a energiei

Construcţie de calitate profesională

EOS R5 dispune de un corp din aliaj de magneziu, conceput să reziste cerinţelor utilizării profesioniste. Garnitura de protecţie protejează împotriva prafului şi umezelii şi vă permite să fotografiaţi cu încredere, indiferent de condiţiile atmosferice.

EOS R5

Articole conexe

 • ARTICOL

  Primele şedinţe foto cu Canon EOS R5: surprinderea detaliilor superbe ale naturii

  Ulla Lohmann şi Robert Marc Lehmann vorbesc despre cum senzorul de 45 MP al Canon EOS R5 şi focalizarea automată cu urmărirea ochilor i-au ajutat să realizeze fotografii în aer liber spectaculoase.

 • ARTICOL

  Filmarea în 8K şi 4K supraeşantionat cu Canon EOS R5

  În primele şedinţe video cu Canon EOS R5, Martin Bissig şi Ivan D’Antonio au explorat cum capacităţile sale 8K reduc timpul necesar pentru a filma şi extind opţiunile de creativitate.

 • ARTICOL

  Canon EOS R5: 10 funcţii pe care să nu le rataţi

  Descoperiţi funcţiile care fac din EOS R5 un aparat foto revoluţionar, inclusiv abilitatea de a realiza fotografii de 45 MP până la 20 cps şi materiale video 8K în format RAW.

 • ARTICOL

  Canon EOS R5 vs EOS R6 – care este potrivit pentru dvs.?

  Canon lansează nu unul, ci două aparate foto mirrorless full-frame revoluţionare. Care vi se potriveşte cel mai bine?? Vom compara EOS R5 şi EOS R6.

  1. Obturator electronic până la aprox. 20 cps cu urmărire AF/AE: se aplică la unele obiective RF/EF, când diafragma este complet deschisă. Pentru o listă a obiectivelor compatibile, consultaţi site-ul web Canon oficial. Viteza de fotografiere în rafală variază în funcţie de timpul de expunere, setarea diafragmei, starea diafragmei în timpul fotografierii continue, condiţiile subiectului, luminozitate (în special în condiţii de luminozitate redusă) şi tipul de obiectiv. Obturator mecanic până la aprox. 12 cps cu urmărire AF/AE: când se utilizează obiective RF şi unele obiective EF. Pentru o listă a obiectivelor compatibile, consultaţi site-ul web Canon oficial. Viteza de fotografiere în rafală variază în până la 3 etape, în funcţie de tipul bateriei, nivelul de încărcare a bateriei, numărul de baterii, obiectivul utilizat, temperatură, setarea Wi-Fi încorporat (pornit/oprit) şi de utilizarea sau nu a unui mâner cu baterii şi a unei unităţi WFT, a unui kit de conectare c.c. sau a unui adaptor de alimentare USB. Pe lângă factorii de mai sus, viteza maximă de fotografiere în rafală poate scădea din cauza timpului de expunere, diafragmei, utilizării bliţului, procesării pentru reducerea pâlpâirii, condiţiilor subiectului şi luminozităţii (în special într-un loc întunecat).