IMPRIMARE CREATIVĂ

Primăvara aceasta, apucaţi-vă de confecţionat imprimând fluturi

Creatoarea de obiecte artizanale din hârtie Aimee Graham arată cum puteţi combina imprimarea cu pictura pentru artă tematică cu fluturi.
O imprimantă Canon PIXMA seria TS5350 lângă un aranjament cu fluturi artizanali coloraţi.

Apariţia fluturilor este un semn sigur că vine primăvara, iar un mod excelent de a întâmpina schimbarea de sezon este să vă creaţi propriile decoraţiuni tematice cu fluturi pentru casă.

Artista şi creatoarea de obiecte artizanale din hârtie Aimee Graham a început confecţionând bijuterii origami, însă în ultimul an i-au venit noi idei: a experimentat cu materiale noi şi şi-a expus creaţiile pe profilul ei de Instagram (@aimee__designs).

„Am fost dintotdeauna creativă, iar artizanatul a devenit o parte din rutina mea de relaxare. Faptul că oamenii îmi preţuiau munca mi-a dat încrederea să creez o marcă”, explică Aimee. „Vreau să creez obiecte distractive, unice şi durabile, pe care oamenii le pot folosi ca accesorii în propriile case. Îmi place totodată să ajut oamenii să-şi descopere latura creativă.”

Aici, Aimee arată cum a utilizat o imprimantă seria Canon PIXMA TS5350a, şabloane din serviciul cu conţinut gratuit Canon Creative Park ce oferă o multitudine de surse de inspiraţie, precum şi puţină pricepere în artizanat cu hârtie pentru a produce fluturi artistici fantezişti.

1. Alegerea şi imprimarea şabloanelor pentru creaţii artistice cu fluturi

O femeie imprimă şabloane de fluturi artizanali cu o imprimantă Canon PIXMA seria TS5350.

În Creative Park puteţi găsi o gamă de şabloane predefinite de fluturi cu care puteţi începe. „Nu aveţi nevoie de instrumente şi echipamente complicate pentru a fi creativi”, spune Aimee.

Puteţi găsi câteva şabloane frumoase în Creative Park, pe care le puteţi folosi ca bază pentru modelele dvs., inclusiv carusele cu fluturi şi autocolante de perete 3D. De asemenea, puteţi găsi idei pentru proiectul dvs. de creaţii din hârtie în aplicaţia Creative Park, disponibilă atât pentru iOS, cât şi pentru Android. Pentru a imprima din aplicaţie, va trebui să conectaţi o imprimantă Canon PIXMA cu jet de cerneală compatibilă – vedeţi lista de modele de imprimante acceptate*.

„Imprimarea este un bun punct de pornire pentru creaţiile dvs.”, spune Aimee. „Dacă ceva vi se pare prea dificil, puteţi începe oricând imprimând şabloane şi schiţe. Acestea pot fi folosite pentru a vă trasa şi decupa propriile modele pentru decupaje, colaje sau pur şi simplu pentru inspiraţie.”

Aimee a folosit o imprimantă seria Canon PIXMA TS5350a şi hârtie fotografică lucioasă superioară şi mată pentru a-şi imprima şabloanele şi a descoperit că imprimata a fost rapid de configurat şi uşor de utilizat. „A fost extrem de uşor să alimentez hârtia şi să schimb setările de format al hârtiei. Este puţin mai compactă decât alte imprimante pe care le-am folosit, deci arată şi bine.”

„Iar calitatea hârtiei a fost perfectă”, adaugă ea. „Uneori hârtia se poate dezintegra uşor în cazul în care continui să lucrezi pe ea, aşa că a fost foarte bine că am folosit o hârtie suficient de rezistentă pe parcursul întregului proces, care a rămas stabilă ca produs finit după ce am terminat de făcut găuri şi introdus sârmă prin ea!”

2. Decorarea fluturilor artizanali

O femeie cu cercei rotunzi mari tăind cu un cuţit utilitar o imagine cu un fluture.

Pentru Aimee, creaţiile din hârtie sunt şi o formă de relaxare. „Pe lângă satisfacţia pe care o oferă procesul în sine şi obiectul final, este o activitate introspectivă care poate fi utilizată ca formă de meditaţie”, spune ea.

O femeie care pliază fluturi coloraţi din hârtie lângă imprimanta ei Canon PIXMA seria TS5350.

După imprimarea şablonului, vă puteţi folosi creativitatea pentru a decora fluturii confecţionaţi oricum vă place.

Ca punct de pornire pentru creaţiile ei, Aimee a folosit autocolante de perete 3D din Creative Park. „Şabloanele mi-au oferit un punct de pornire. Ştiam ce forme îmi plăceau cel mai mult, ceea ce a simplificat totul şi mi-a permis să evit nehotărârea”, explică ea. „Fluturii au fost subiectul principal al lucrării, iar restul a fost creat doar pentru a completa scena.” Aimee a descărcat şablonul şi instrucţiunile pentru a crea mai mulţi fluturi, pe care s-a gândit să-i aranjeze într-un clopot de sticlă (casetă de prezentare sub formă de cupolă de sticlă), alături de flori şi frunze din hârtie creponată şi câteva din propriile creaţii pictate.

Apoi, şi-a îndreptat atenţia către creaţiile individuale pentru rama de tip casetă, utilizând de data aceasta şabloane simple de fluturi pe care le-a găsit online şi pictând chiar ea modelele delicate de pe aripi cu acuarele şi carioci, inspirându-se din fluturii ei preferaţi din Creative Park.

„Scopul meu principal era să transform schiţele de fluturi în fluturi complet coloraţi, pe care ulterior să-i fac 3D. În acest punct, coloratul era esenţial. A fost frumos să readuc procesul creativ la originile din copilărie şi să nu fac altceva decât să mă distrez”, a spus Aimee.

Dacă nu aveţi acuarele şi carioci, creioanele colorate sunt o alternativă la fel de bună. „Calitatea imprimării a fost excelentă”, exclamă cu entuziasm Aimee. „Fără pete de cerneală, iar toate liniile imprimate au ieşit cu adevărat bine.”

3. Expunerea creaţiilor cu fluturi din hârtie

O femeie care expune trei fluturi artizanali din hârtie într-o ramă de lemn de tip casetă.

Utilizarea unei rame de tip casetă pentru a vă afişa lucrările artistice cu fluturi este un mod excelent de a vă expune creaţiile la care aţi muncit din greu.

O femeie asamblează un aranjament cu fluturi folosind o cupolă mică de sticlă.

Creaţiile din hârtie pot fi un hobby incredibil de versatil. „Este un mediu 2D care poate fi tratat ca atare sau transformat în ceva 3D. Cu puţină imaginaţie, puteţi aduce la viaţă atât de multe idei”, spune Aimee.

Buchetele de flori din hârtie creponată, decoraţiunile de perete şi ramele de tip casetă sunt doar câteva din specialităţile lui Aimee, aşa că şi-a dat seama imediat cât de uşor i-ar fi să introducă fluturi artizanali în creaţiile ei.

„Toate lucrările mele sunt inspirate din natură, aşa că mi-am putut imagina cât de bine s-ar potrivi fluturii”, spune ea. „Am vizualizat imediat decoraţiunea în clopot de sticlă, aşa că am fost foarte încântată să transpun totul în realitate.”

Pentru a-şi expune trei dintre fluturii săi din hârtie pictaţi ca decoraţiuni de perete, Aimee a ales o ramă de tip casetă şi a aplicat lângă fiecare o etichetă scrisă de mână ce identifică specia.

„Îmi place foarte mult să folosesc astfel clopotele de sticlă şi ramele de tip casetă”, explică ea. „Îmi amintesc de borcanele cu specimene care pot fi văzute de obicei la muzeul de istorie naturală. Conservarea frumuseţii, a naturii şi a istoriei în acest mod transformă un obiect într-o operă de artă.”

4. Nu vă fie frică să experimentaţi

O femeie care agaţă o ramă de tip casetă cu trei fluturi din hârtie pe un perete de cărămidă.

Utilizând mai multe forme de expunere, cum ar fi această ramă elegantă de tip casetă, vă puteţi face creaţiile mai interesante.

O femeie aşază o cupolă de sticlă umplută cu fluturi de hârtie coloraţi pe o suprafaţă de lemn.

Cu creaţiile din hârtie este cel mai bine să începeţi cu ceva simplu. „Puteţi realiza proiecte mai complexe pe măsură ce vă îmbunătăţiţi abilităţile – nu este nevoie să începeţi direct cu ceva foarte dificil”, spune Aimee.

Aimee a fost foarte mulţumită de produsele sale finale şi, deşi a fost creativă întreaga sa viaţă, crede că oricine poate să obţină rezultate similare.

„Cred că oricine are un sâmbure de creativitate ascuns undeva în interior”, spunea ea cu entuziasm. „Arta poate fi copleşitoare, mai ales când creaţi ceva de la zero. Însă dacă începeţi cu ceva simplu şi porniţi la drum cu încredere, dându-vă silinţa şi experimentând, cel mai probabil vă va acapara – şi în asta constă magia.

„Experienţa creativă devine mai importantă decât obiectul final. Creaţi ceva simplu, distraţi-vă şi nu renunţaţi.”


Pentru mai multe idei de creaţii din hârtie, urmăriţi-ne pe Pinterest. Şi nu uitaţi să vă distribuiţi creaţiile pe reţelele sociale utilizând hashtagul #MadeWithPIXMA.



Articol scris de Andrea Ball



*Dacă imprimanta dvs. nu este compatibilă, consultaţi site-ul web Creative Park.

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţii artistice din hârtie

  Artistul Zack McLaughlin este inspirat de şablonul unui pescăraş albastru din Canon Creative Park.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Provocarea de primăvară cu creaţii din hârtie

  Descoperiţi cum Hannah Bullivant a creat un decor vesel din hârtie pentru a sărbători primăvara.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Decoraţiuni de masă din hârtie artizanală

  Creaţi decoruri frumoase pentru masă pentru toate ocaziile, folosind Creative Park.

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru artizanat

  De la proiecte de familie la un finisaj profesional, Canon are imprimanta perfectă pentru dumneavoastră.