IMPRIMARE CREATIVĂ

Prima provocare cu creaţii din hârtie: decor de primăvară

În prima dintr-o serie de provocări cu creaţii din hârtie, descoperiţi cum designerul Hannah Bullivant şi familia ei au creat o petrecere de sezon cu ceai şi decoraţiuni de primăvară folosind o imprimantă PIXMA şi Creative Park.
Creatoarea Hannah Bullivant stă între doi copii la o masă decorată pentru primăvară cu flori, ouă şi iepuraşi din hârtie, vaze cu lalele şi chifle calde.

Veniţi alături de noi la prima provocare din seria noastră de provocări sezoniere cu creaţii din hârtie, în care le cerem creatorilor şi familiilor să realizeze proiecte creative din hârtie pentru a sărbători ocazii pe parcursul anului.

În prima noastră provocare, designerul şi pasionata de artizanat Hannah Bullivant, împreună cu copiii ei Frankie şi Auden, au folosit şabloane din Canon Creative Park ca bază pentru o creaţie sezonieră care să sărbătorească sosirea primăverii.

Provocarea 1: decor de primăvară

Iepuraşi din hârtie, ouă de Paşte şi un coş, realizate din şabloane Creative Park, pe o imprimantă Canon PIXMA roz.

Imprimarea decoraţiunilor artizanale din hârtie este o opţiune mai accesibilă pentru accesoriile de petrecere şi înseamnă că puteţi evita să cumpăraţi decoraţiuni din plastic de unică folosinţă.

Fie că este vorba de flori care încep să înflorească, de miei care zburdă pe câmpii sau de iepuraşi de ciocolată, toată lumea întâmpină cu bucurie sosirea primăverii. Confecţionarea propriilor decoraţiuni de primăvară nu este doar o modalitate accesibilă de a vă înveseli casa, ci puteţi şi să reciclaţi ulterior şabloanele de hârtie sau să le păstraţi pentru evenimente viitoare.

Lucrând cu tematica primăverii, Hannah a trebuit să aleagă un proiect de artizanat care să fie pe placul tuturor. „Am decis să creez o petrecere de primăvară cu ceai pentru copiii mei, combinând activităţi care ne plac tuturor”, spune ea.

Aflaţi cum Hannah şi familia ei au făcut faţă provocării şi descoperiţi sfaturile ei de succes pentru a vă crea propriul decor de primăvară din hârtie.

Designerul Hannah Bullivant decupează un şablon Canon Creative Park.

Faceţi cunoştinţă cu creatorul

Cine este: Hannah Bullivant

Ce face: stilist de interior, designer şi pasionată de creaţii artizanale din hârtie

Cine a mai participat: Frankie şi Auden
Mâinile unui copil decupează un şablon ou de Paşte din Creative Park pe un birou acoperit cu hârtie foto Canon, şabloane şi instrumente de artizanat.

Hannah a vrut să-şi implice copiii, Frankie şi Auden, în proiect, aşa că a selectat o serie de şabloane cu tematică de primăvară, cu diferite niveluri de dificultate.

Alegerea şi imprimarea şabloanelor

O imprimantă Canon PIXMA cu un şablon de iepuraş din Creative Park în tava de ieşire.

Gama de imprimante Canon PIXMA este ideală pentru proiectele de artizanat, oferind compatibilitate cu o serie de tipuri de hârtie şi aplicaţii diferite.

Mâini care ţin un smartphone afişând un şablon iepuraş din Creative Park în aplicaţia Canon Creative Park.

Hannah s-a conectat la aplicaţia Creative Park de pe smartphone şi a constatat că este simplu de utilizat la imprimarea şabloanelor. „A fost uşor să accesez descărcările şi foarte simplu să mă conectez la imprimanta Canon PIXMA; totul a fost intuitiv”, spune ea.

Varietatea de şabloane din Creative Park include şabloane potrivite pentru cei mici şi şabloane mai complexe pentru adulţi, aşa că toată lumea se poate implica. „Sunt atât de multe proiecte disponibile pentru atât de multe evenimente şi sărbători diferite”, spune Hannah. „Îmi place că unele sunt destul de simple, iar altele sunt mai complexe. Puteţi petrece zile întregi meşteşugind, dacă doriţi, dar există şi modele mai uşoare, cum ar fi ghirlandele, care sunt foarte simple.”

Hannah a ales să facă flori 3D, flori mai mari dintr-o decoraţiune de tip şirag, albine şi un set de Paşte, inclusiv un coş şi ouă. De asemenea, a ales un şablon de iepuraş în ton cu tema sezonieră.

Florile din hârtie vă pot înveseli casa indiferent de anotimp. O floare proaspăt culeasă va aduce culoare în casă timp de câteva zile, dar una proaspăt imprimată va rezista mult mai mult. Veţi găsi o floare simplă şi viu colorată de gerbera din hârtie în secţiunea Plants (Plante) din Creative Park, alături de multe alte soiuri de flori, cum ar fi o lalea, un crin şi o floarea-soarelui, aşa că aţi putea încerca chiar să vă creaţi propriul buchet de flori de primăvară din hârtie.

Puteţi şi să personalizaţi şabloanele, adăugând, de exemplu, puncte de vopsea pe ouă sau chiar ajustând urechile de pe şablonul de iepuraş înainte de a le lipi pentru a crea o gamă de iepuraşi unici. Folosiţi modelele ca punct de plecare şi apoi lăsaţi imaginaţia să facă restul.

După ce v-aţi ales şabloanele, le puteţi imprima direct de pe smartphone folosind aplicaţia Creative Park.

Asamblarea decorului de primăvară

Un băieţel decupează cu o foarfecă un şablon de floare din Creative Park.

„Frankie şi Auden au ajutat la alegerea şabloanelor pe care să le facem, precum şi la o parte din decupare şi lipire – şi, bineînţeles, s-au bucurat din plin de petrecerea de primăvară cu ceai care a urmat”, spune Hannah.

Mâini care împăturesc un iepure din hârtie realizat după un şablon Canon Creative Park.

S-ar putea să nu fie evident de la început cum se pliază şablonul, dar instrucţiunile pas cu pas sunt uşor de urmat. Şablonul preferat al Hannei a fost iepuraşul. „Iepuraşul este atât de drăguţ”, spune ea. „Pliurile capătă brusc sens şi se creează acest iepuraş foarte drăguţ.”

După ce aţi imprimat şi decupat toate şabloanele, este o idee bună să evidenţiaţi liniile cu o riglă înainte de a le plia şi lipi. Acest lucru va oferi şablonului o formă mai bună atunci când este gata.

După ce totul a fost decupat şi pliat, este timpul să începeţi să lipiţi. Pentru modelele mai dificile, puteţi folosi un pistol de lipit, dar şi punctele de lipici sau un tub de lipici vor funcţiona foarte bine. O scobitoare înmuiată în lipici poate fi utilă pentru piesele mai mici. Asiguraţi-vă că lipiciul s-a uscat înainte de a asambla toate părţile modelului.

„Confecţionarea necesită timp, dar este destul de relaxant odată ce începeţi”, spune Hannah. „Bucuraţi-vă de activitate. Nu este un meşteşug rapid, ci necesită mai mult timp. Alegeţi un audiobook sau un podcast care vă place, nu vă grăbiţi şi bucuraţi-vă de procesul de creaţie.”

Fiecare model Creative Park are o clasificare cu stele care indică nivelul de dificultate, astfel încât, dacă nu aţi mai încercat artizanatul cu hârtie sau dacă aveţi mai puţin timp la dispoziţie pentru proiect, puteţi alege un model alternativ.

Expunerea creaţiilor artizanale din hârtie

O masă acoperită cu decoraţiuni din hârtie din Creative Park, flori în vaze şi mai multe farfurii cu mâncare, inclusiv ouă şi chifle calde.

Crearea unui aranjament de masă unic din hârtie cu flori de sezon şi veselă complementară adaugă o notă personală minunată dacă găzduiţi o petrecere.

O fetiţă îngenunchează lângă un strat de flori, ţinând într-o mână un coş din hârtie umplut cu ouă din hârtie şi în cealaltă un ou din hârtie.

Mai mult decât doar un decor de masă uimitor, aceste idei de creaţii artizanale din hârtie din Creative Park asigură şi multă distracţie celor mici. Copiii lui Hannah au folosit coşul şi ouăle din hârtie pentru o vânătoare de ouă de Paşte în grădina lor – o modalitate excelentă de a încuraja o activitate în aer liber după o sesiune de artizanat în casă.

Hannah a decis să-şi decoreze masa de primăvară cu o combinaţie de decoraţiuni artizanale din hârtie, vaze cu narcise şi lalele, chifle şi ouă de ciocolată, dar puteţi să vă expuneţi decorul aşa cum doriţi. Puteţi să încercaţi să ataşaţi flori sau fluturi la rama ferestrei de la bucătărie folosind buline dublu adezive sau să faceţi găuri în modele pentru a trece o bucată de sfoară şi a crea o ghirlandă de primăvară. Sau puteţi încerca să vă confecţionaţi propriile decoraţiuni cu fluturi pentru casă.

După petrecerea cu ceai, Hannah şi copiii ei au decis să păstreze o parte din şabloane, cum ar fi iepuraşii, dar au reciclat restul. „Întotdeauna încerc să reduc la minimum deşeurile de plastic în urma aniversărilor şi a evenimentelor, aşa că aş încerca din nou cu siguranţă proiecte din Creative Park”, spune ea.

Un băieţel zâmbeşte în timp ce ţine în mână o albină din hârtie, realizată după un şablon Creative Park, alături de o vază cu lalele.

Proiectele de artizanat cu hârtie cu tematică de primăvară nu sunt doar activităţi distractive în familie, ci pot fi şi o ocazie excelentă de a le trezi copiilor interesul faţă de natură şi de vieţuitoarele sălbatice. „Lui Auden îi plăcea să se joace cu albinele, pretinzând că zboară şi că polenizează florile proaspete de pe masă”, spune Hannah.

O fetiţă pune o floare din hârtie mov într-o cutie de reciclare.

Hârtia foto mată Canon poate fi reciclată împreună cu hârtia/cartonul obişnuit (consultaţi întotdeauna recomandările locale privind reciclarea).

Hannah spune că va fi atentă la următoarea provocare cu creaţii din hârtie, care are ca temă un picnic de vară, deoarece este mereu în căutare de idei de artizanat şi proiecte creative pentru a-şi ţine copiii ocupaţi în timpul vacanţelor şcolare.

Pentru mai multă inspiraţie, consultaţi pagina noastră de Pinterest şi arătaţi-ne creaţiile dumneavoastră de primăvară folosind hashtagul #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE ŞI CREAŢII ARTIZANALE

  Sfaturi de top pentru cadouri artizanale din hârtie bine gândite

  Descoperiţi cum puteţi face cadouri remarcabile folosind Canon Creative Park şi imprimanta PIXMA.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Distracţie estivală cu creaţii din hârtie

  De la cornete de îngheţată şi aparate foto la jocuri distractive, confecţionaţi articole pentru picnic cu o imprimantă PIXMA şi Creative Park.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Distraţi-vă cu activităţi de artizanat de toamnă

  Descoperiţi cum designerul şi creatoarea Pippa Hiscock a confecţionat decor distractiv şi personalizat din hârtie pentru ziua de naştere.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţii artistice din hârtie

  Artistul Zack McLaughlin este inspirat de şablonul unui pescăraş albastru din Canon Creative Park.