TRECEREA LA MIRRORLESS

Nu vă întrerupeţi niciodată procesul creativ

Deşi dispune de numeroase tehnologii noi, EOS R7 va părea foarte familiar şi confortabil oricui a mai utilizat un aparat foto DSLR Canon EOS. Şi chiar dacă nu aţi mai folosit unul, ştim că oricum vă va plăcea.
Canon EOS R7 – Trecerea la mirrorless, nu vă întrerupeţi niciodată.

Trecerea la sistemul mirrorless EOS R vă aduce beneficii creative enorme, permiţându-vă să fotografiaţi care nu erau posibile până acum. Este o schimbare majoră, însă puteţi avea siguranţa că echipamentele existente vor funcţiona foarte bine cu EOS R7.

Fereastra dumneavoastră asupra lumii

Vizorul electronic cu 2,36 milioane de puncte al aparatului foto este mare, luminos şi plin de detalii, oferind o acoperire de 100 % şi posibilitatea de a previzualiza cum va arăta fotografia după realizare – inclusiv expunerea, nivelul de alb, stilul de imagine şi profunzimea câmpului. Întârzierea şi întreruperea vizorului au fost eliminate pentru a vă oferi o experienţă naturală şi captivantă.

Canon EOS R7 – Fereastra dumneavoastră asupra lumii

Este confortabil de utilizat, chiar şi pe perioade îndelungate, mulţumită factorului de mărire de 1,15 şi distanţei oculare de 22 mm, care vă permite să nu apropiaţi ochiul de corpul aparatului. Rata de împrospătare este rapidă, de 120 cps2, ceea ce vă oferă o perspectivă naturală asupra obiectelor în mişcare. Poate fi comutată între modul de economisire a energiei şi modul uniform, pentru cea mai bună performanţă.

Avantajul APS-C

Când trebuie să vă apropiaţi, însă nu suficient, EOS R7 vă oferă un avantaj semnificativ. Aparatul foto este construit pe baza unui senzor de dimensiune APS-C, care oferă obiectivelor o distanţă focală de teleobiectiv de 1,6 ori mai mare decât a unui obiectiv cu aceeaşi distanţă focală pe un aparat foto full frame.

Acesta este un avantaj enorm pentru fotografia de natură sălbatică, de sport şi acţiune, în care umplerea cadrului de la distanţă este extrem de importantă. Fotografiaţi ca un profesionist cu un echipament semnificativ mai uşor şi mai portabil, care nu vă va încetini.

Canon EOS R7 – Comparaţie între APS-C şi full frame

Similar unui DSLR

Celor care trec de la DSLR la EOS R7 nu le va trebui prea mult să se obişnuiască cu noul aparat. Comenzile se află acolo unde vă aşteptaţi să le găsiţi, iar parcurgerea paginilor de meniu vă va oferi o senzaţie de familiaritate, însă cu unele îmbunătăţiri. Există chiar şi un mod de asistenţă vizor optic, care simulează experienţa utilizării unui vizor optic – care foloseşte tehnologia HDR pentru a expune detalii din zonele întunecate şi cele luminoase – în loc de previzualizarea efectelor de imagine.

Canon EOS R7 – Comparaţie asistenţă OVF

Obiectivele Canon EF şi EF-S sunt compatibile cu EOS R7 printr-un adaptor de obiectiv (există trei în gamă). AF, AE, IS şi majoritatea tehnologiilor de obiectiv funcţionează exact aşa cum le ştiţi.

De asemenea, EOS R7 foloseşte aceeaşi familie de baterii LP-E6 ca multe dintre DSLR-urile noastre, inclusiv seria EOS 7D şi EOS 70D, EOS 80D şi EOS 90D, fiind astfel uşor să folosiţi aceleaşi baterii pe diferite corpuri de aparat foto.1

Comenzi intuitive

Fiecare aparat foto EOS are un design evoluat, care are la bază modelele anterioare, însă cu noi funcţii adăugate. Spre exemplu, EOS R7 dispune de un joystick de selectare a punctelor de focalizare automată, în jurul căruia se află o rotiţă de control – o combinaţie între două comenzi EOS clasice. Îl veţi găsi chiar lângă vizorul aparatului foto, chiar acolo unde se află degetul mare când ţineţi aparatul foto, fiind perfect pentru fotografiere rapidă şi intuitivă.

Canon EOS R7 – Comenzi intuitive

Pe partea din faţă a aparatului foto există şi un comutator al modului de focalizare, uşor de găsit atunci când ţineţi aparatul la ochi. Acesta permite fotografilor să comute cu uşurinţă între focalizarea automată şi cea manuală, chiar şi cu obiective care nu au propriul comutator de focalizare. În centrul comutatorului se află un buton cu funcţie personalizabilă, care poate fi programat să îndeplinească diverse roluri.

Canon EOS R7 – Comenzi

Aşa cum v-aţi aştepta de la un aparat foto EOS, multe dintre comenzile sale sunt personalizabile, putând fi programate să funcţioneze exact aşa cum doriţi. Principalul sistem de meniuri dispune de un ecran Meniul meu personalizabil, care vă grupează la un loc cele mai utilizate comenzi, iar trei moduri de fotografiere personalizate vă permit să accesaţi instantaneu modul preferat de lucru.

Ecranul tactil cu unghi variabil permite fotografilor să compună şi să fotografieze din unghiuri neobişnuite şi din perspective noi şi oferă totodată posibilitatea de a filma confortabil, cu stabilitate maximă.

Calitate a construcţiei care inspiră încredere

EOS R7 este rezistent la praf, murdărie şi apă mulţumită construcţiei sale robuste din aliaj de magneziu şi numeroaselor garnituri de protecţie din cauciuc3. Dacă lucraţi în medii dificile sau dacă vremea se înrăutăţeşte, puteţi continua să fotografiaţi cu încredere, fără a rata vreun moment.

Însă această construcţie robustă şi de calitate nu înseamnă că EOS R7 are şi o greutate mare. Este chiar mai uşor şi mai portabil decât EOS 7D Mark II, fiind o opţiune excelentă pentru fotografii aflaţi în mişcare.

Canon EOS R7 – Etanşare

Spaţiu de stocare de două ori mai mare, securitate de două ori mai puternică

Cele două sloturi pentru carduri de memorie SD UHS-II de pe EOS R7 vă permit să fotografiaţi cu încredere atunci când sunteţi sub presiune. Acestea pot fi configurate în mai multe moduri.

Pentru copiere de rezervă automată – o opţiune excelentă când fotografiaţi evenimente foarte importante şi aveţi nevoie de o asigurare în caz că se întâmplă ceva neaşteptat. Este o tactică preferată de fotografii de călătorie.

Excedent – Când un card este plin, aparatul foto va salva automat imaginile pe cel de-al doilea, astfel încât să nu fie nevoie să vă opriţi din fotografiat nicio secundă. O opţiune excelentă pentru nunţi, natură sălbatică şi evenimente sportive, când nu trebuie să rataţi nicio secundă.

JPEG pe un card; RAW pe celălalt – stocaţi un set de imagini de probă separat în fişierele RAW pe care le veţi folosi pentru editare.

Filme pe un card; fotografii pe celălalt – păstraţi-vă conţinutul organizat sau utilizaţi un card mai mare pentru videoclipuri şi unul mai mic pentru fotografii. O opţiune excelentă pentru înregistrare hibridă la evenimente sau pentru proiecte de documentare.

Canon EOS R7 – Spaţiu de stocare de două ori mai mare

Suport de accesorii

EOS R7 dispune de o patină avansată pentru conectarea rapidă şi uşoară a noilor dispozitive şi accesorii. Printre acestea se numără un microfon digital şi un adaptor de microfon XLR pentru coloanele sonore pe care le merită filmele dumneavoastră. În acest mod se pot conecta la aparat şi anumite bliţuri Speedlite şi transmiţătoare Speedlite, astfel încât să puteţi ţine sub control iluminarea.

Canon EOS R7 – Patină de accesorii
 1. Cu LP-E6NH/LP-E6N este acceptată încărcarea prin USB. Cu LP-E6 sau baterii care nu sunt autentice, încărcarea prin USB nu este acceptată. Bateriile nu pot fi încărcate decât dacă nivelul lor rămas de încărcare este scăzut.
 2. Rata maximă de cadre în timpul focalizării automate, la apăsarea pe jumătate a butonului declanşatorului sau la fotografierea continuă este de 59,94 cps. Reţineţi că rata de cadre a afişajului poate fi mai mică, în funcţie de obiectivul utilizat şi de condiţiile de fotografiere.
 3. Deşi aparatul foto este conceput pentru a fi rezistent la praf şi la umezeală, nu se poate garanta în totalitate că nu va pătrunde praf, murdărie, apă, sare etc. Pentru detalii, consultaţi specificaţiile

Articole conexe

 • BENEFICII

  Focalizare automată de următoarea generaţie

  Am echipat EOS R7 cu inteligenţă artificială cu deep learning şi tehnologie de focalizare automată iTR, disponibile şi pe aparatele noastre foto EOS R3, EOS R5 şi EOS R6.

 • BENEFICII

  Viteză şi performanţă

  Momentul fotografic perfect poate dura doar câteva fracţiuni de secundă, motiv pentru care am proiectat EOS R7 pentru a fi excepţional de rapid.

 • BENEFICII

  Calitatea imaginii

  Indiferent că fotografiaţi sau filmaţi, senzorul CMOS de 32,5 megapixeli şi procesorul de imagine DIGIC X de pe EOS R7 vă vor oferi rezultate incredibile.

 • BENEFICII

  Următorul nivel în stabilizarea imaginii

  Imaginaţi-vă că puteţi realiza fotografii cu expunere prelungită cu aparatul foto în mână, estompând în mod intenţionat subiecţii în mişcare, fără a trebui să folosiţi trepied.

 • BENEFICII

  Conectaţi-vă cu publicul

  EOS R7 este un aparat cu multe posibilităţi de conectare, care poate funcţiona perfect cu smartphone-ul, tableta sau calculatorul dumneavoastră prin aplicaţia Canon Camera Connect.

 • BULETIN INFORMATIV

  Inspiraţi-vă, înscrieţi-vă acum

  Nu pierdeţi niciodată cele mai recente oferte de la Canon, sfaturi şi tutoriale, ştiri şi invitaţii la evenimente locale.