Focalizare automată

Focalizare automată care depăşeşte orice aşteptări

Focalizarea clară pe subiecţii care se mişcă rapid oriunde în cadru este una dintre cele mai dificile provocări ale fotografiei; însă, cu inteligenţă artificială cu deep learning şi Dual Pixel CMOS AF II, EOS R7 simplifică lucrurile – atât pentru fotografii, cât şi pentru filme.
Canon EOS R7 – Beneficiu – Focalizare automată care depăşeşte orice aşteptări

Urmăriţi obiecte care se mişcă rapid, oriunde s-ar afla în cadru

Folosind tehnologia AI cu deep learning, instruită şi programată de mii de fotografi din lumea reală, EOS R7 este echipat pentru a recunoaşte şi urmări cu încredere subiecţii pe întreg cadrul.1

La fotografierea oamenilor, aparatul focalizează întotdeauna pe ochi, dacă sunt vizibili. Dacă nu sunt vizibili (spre exemplu, dacă subiectul poartă ochelari de soare sau cască sau se întoarce cu spatele), EOS R7 va acorda prioritate capului, apoi corpului. Astfel, oamenii sunt urmăriţi continuu, chiar dacă se întorc temporar cu spatele la aparatul foto sau chiar dacă faţa este acoperită de mască. Chiar şi subiecţii cu capul în jos şi atleţii care poartă cască sunt recunoscuţi şi focalizaţi clar.

Canon EOS R7 – Beneficiu – Focalizare automată
Canon EOS R7 – Beneficiu – Focalizare automată
Canon EOS R7 – Focalizare automată

Fotografierea păsărilor în zbor este una dintre cele mai mari provocări pentru fotografii de natură sălbatică. Însă EOS R7 identifică păsările şi le poate urmări perfect în timp ce zboară prin peisaj, permiţându-vă să surprindeţi fiecare mişcare subtilă la o rată de cadre de până la 15 cps folosind obturatorul mecanic sau de până la 30 cps folosind obturatorul electronic al aparatului foto.2 Algoritmul aparatului foto recunoaşte totodată pisicile şi câinii.

Iar pentru fotografii de sporturi cu motor, EOS R7 urmăreşte şi vehiculele, inclusiv motocicletele şi maşinile. Aparatul foto poate face chiar diferenţa între vehiculele cu cabină închisă sau deschisă, focalizând pe casca şoferului, dacă este vizibilă.

Se poate seta şi punctul sau zona de focalizare automată iniţială, astfel încât să puteţi alege de unde să începeţi, iar aparatul foto va urmări de acolo.

Optimizarea focalizării automate pentru a se potrivi perfect cu subiectul

EOS R7 poate fi setat că acorde prioritate unui anumit subiect în detrimentul altora şi se poate seta chiar şi viteza cu care să comute între diferiţii subiecţi care intră în cadru – o opţiune utilă când fotografiaţi un anumit atlet, spre exemplu.

Ceea ce este potrivit pentru un subiect poate să nu fie potrivit pentru altul; de aceea, am echipat EOS R7 cu patru opţiuni de focalizare automată – presetări pentru comportamentul de focalizare concepute pentru moduri de lucru diferite.

Opţiunea 1:
General. Ideală pentru majoritatea subiecţilor în mişcare

Opţiunea 2:
Ignoră obstacolele şi continuă să urmărească subiecţii. Este potrivită pentru sporturi şi natură sălbatică, atunci când este posibil ca subiecţii să fie acoperiţi temporar de obiecte din prim-plan.

Opţiunea 3:
Reacţionează rapid. Utilizaţi când preconizaţi că un subiect va intra în cadru: un ciclist montan care sare brusc în cadru, spre exemplu.

Opţiunea 4:
Pentru subiecţii care accelerează sau încetinesc rapid, cum ar fi motocicletele care intră sau ies dintr-un viraj.

Opţiunea A [AUTOMAT]:
Lăsaţi aparatul foto să aleagă automat cea mai potrivită opţiune pentru subiect din cele de mai sus.

Focalizare în întregul cadru

În întregul cadru sunt distribuite 651 de zone de focalizare. Utilizaţi-le împreună când urmăriţi subiecţi care se mişcă rapid sau separat sau în grupuri când doriţi să fiţi mai specific. Funcţia de focalizare automată pe zonă flexibilă a aparatului EOS R7 permite personalizarea dimensiunii şi poziţiei zonei de focalizare automată conform cerinţelor dumneavoastră.

Focalizare automată într-un punct
Bucuraţi-vă de control complet, focalizând cu un singur punct de focalizare automată. Excelent pentru fotografia macro.

Focalizare automată punctuală
Focalizaţi pe o zonă chiar mai mică decât la focalizarea automată într-un punct, pentru control maxim asupra selecţiei.

Extindere zonă de focalizare automată (deasupra, dedesubt, la dreapta sau la stânga)
Se selectează un singur punct de focalizare automată, iar aparatul foto foloseşte, de asemenea, punctele de focalizare de deasupra, de dedesubt şi din părţile laterale pentru a ajuta – o funcţie utilă când trebuie să fiţi selectiv, iar subiectul se mişcă.

Extindere zonă de focalizare automată (împrejur)
Asemănătoare opţiunii de mai sus, însă cu mai multe puncte de focalizare de asistenţă pentru o precizie şi mai mare în cazul subiecţilor în mişcare.

Focalizare automată pe zonă flexibilă
Grupaţi la un loc mai multe puncte separate de focalizare automată ca să formaţi o zonă, care poate fi mutată în cadru. Aparatul foto va alege punctele de focalizare automată numai din această zonă, urmărind un obiect în mişcare pe măsură ce se deplasează în zonă. Aceasta este o tactică bună când trebuie să vă concentraţi pe subiecţi într-o anumită parte a cadrului.

Canon EOS R7 – Focalizare automată pe zonă flexibilă

Focalizare automată pe întreaga zonă
Utilizează simultan toate cele 651 de puncte de focalizare ale aparatului EOS R7, găsind şi urmărind obiectele, oriunde s-ar afla în cadru.

În condiţii de întuneric, EOS R7 focalizează în continuare fără ezitare, şi cu precizie, chiar şi la un nivel de doar -5 EV3. Mulţumită acestei sensibilităţi, focalizarea automată este posibilă chiar şi la deschideri foarte mici ale diafragmei, de numai f/22. Se poate focaliza astfel automat chiar şi când se folosesc teleobiective cu teleconvertoare.

Canon EOS R7 – Focalizare automată pe întreaga zonă

Personalizabil, controlabil, confortabil.

Când luaţi în mână EOS R7, veţi observa poziţia naturală a degetului mare pe controlerul AF cu patru direcţii utilizat pentru a muta în cadru punctul sau zona de focalizare activă. Acesta este înconjurat de o rotiţă de control personalizabilă, astfel încât nu trebuie să vă chinuiţi să găsiţi alte funcţii.

Canon EOS R7 – Comenzi personalizabile

Atunci când ţineţi aparatul foto la ochi, puteţi şi să atingeţi şi să trageţi pentru a muta punctul de focalizare activ – folosind ecranul tactil precum trackpadul unui laptop.

Pentru cei cărora le place „focalizarea cu butonul de pe partea posterioară”, focalizarea automată poate fi iniţiată şi cu ajutorul unui buton de pornire AF situat pe partea din spate a aparatului foto, în loc să se apese pe jumătate butonul declanşatorului. Acest buton de pornire AF poate fi folosit şi pentru a porni şi opri urmărirea şi a schimba modurile de orientare a focalizării automate.

Focalizare esenţială exact acolo unde aveţi nevoie

Profunzimea câmpului este redusă când lucraţi de aproape, aşa că bracketingul la focalizare de pe EOS R7 este o funcţie excelentă pentru fotografii macro. O singură apăsare a butonului declanşatorului generează fotografierea continuă în timp ce focalizarea este ajustată automat din poziţia iniţială şi până la infinit.

Imaginile din seria rezultată – fiecare la puncte de focalizare uşor diferite – pot fi combinate într-o singură imagine compusă folosind software-ul nostru Digital Photo Professional, pentru profunzime perfectă a câmpului, din faţă până în spate. În plus, cu funcţia de compunere a profunzimii oferită de EOS R7, acest proces poate fi efectuat acum direct pe aparatul foto, iar decuparea profunzimii câmpului permite fotografilor să specifice unde începe să se estompeze focalizarea.

Dual Pixel RAW
Fiecare pixel al senzorului de 32,5 megapixeli al aparatului EOS R7 este împărţit în două fotodiode, fiecare dintre acestea producând o perspectivă uşor diferită a lumii – la fel ca ochii dumneavoastră. Această mică diferenţă – cunoscută şi ca paralaxă – este cea care permite aparatului foto să focalizeze automat atât de rapid şi de precis.

În mod normal, când se realizează o fotografie, semnalele de la ambele fotodiode sunt combinate pentru a forma imaginea finală. Însă când aparatul foto este setat la modul Dual Pixel RAW, semnalul fiecărei fotodiode este salvat separat, ca două imagini în cadrul aceluiaşi fişier RAW.

Când editaţi astfel de fişiere Dual Pixel RAW în software-ul Canon DPP, puteţi ajusta anumiţi parametri pentru a perfecţiona rezultatul final.

Reglajul fin al imaginii
Când o imagine nu este suficient de clară într-o anumită zonă, poate fi ajustată pentru a obţine claritatea esenţială datorită informaţiilor despre profunzime din fişierul imagine.

Efectul Bokeh
Cu Dual Pixel RAW puteţi ajusta poziţia zonelor nefocalizate sau efectul „bokeh” pentru a îmbunătăţi compoziţia, de exemplu, mutând un obiect nefocalizat din prim-plan care acoperă subiectul.

Reducerea efectului de fantomă
Lumina care cade direct pe obiectiv poate cauza reflexii interioare, cunoscute şi ca „efectul de fantomă”. Acesta poate fi ţinut sub control cu Dual Pixel RAW şi poate fi minimizat prin reglaje atente.

 1. Se aplică atunci când cadrul subiectului este afişat în timpul urmăririi şi pe aparatul foto este montat un obiectiv compatibil, în timp ce focalizarea automată pe tot intervalul este activă sau subiectul este detectat cu succes în alt mod de focalizare automată pe zonă. Pentru detalii despre obiectivele acceptate, consultaţi [Informaţii suplimentare] pentru [EOS R7] pe „https://cam.start.canon/”.
 2. Viteza de fotografiere continuă poate varia în funcţie de diferite condiţii. Consultaţi specificaţiile pentru detalii.
 3. În timpul realizării de fotografii, cu un obiectiv f/1,2, punct de focalizare automată central, AF un cadru, la 23 °C/73 °F, ISO100. Excluzând obiectivele RF cu strat pentru uniformizarea defocalizării.

Articole conexe

 • BENEFICII

  Viteză şi performanţă

  Momentul fotografic perfect poate dura doar câteva fracţiuni de secundă, motiv pentru care am proiectat EOS R7 pentru a fi excepţional de rapid.

 • BENEFICII

  Calitatea imaginii

  Indiferent că fotografiaţi sau filmaţi, senzorul CMOS de 32,5 megapixeli şi procesorul de imagine DIGIC X de pe EOS R7 vă vor oferi rezultate incredibile.

 • BENEFICII

  Trecerea la mirrorless

  Vă gândiţi să avansaţi de la un aparat foto Canon DSLR? Echipat cu noi tehnologii, EOS R7 este similar unui DSLR şi vă va oferi comenzi intuitive cu confortul familiarităţii.

 • BENEFICII

  Următorul nivel în stabilizarea imaginii

  Imaginaţi-vă că puteţi realiza fotografii cu expunere prelungită cu aparatul foto în mână, estompând în mod intenţionat subiecţii în mişcare, fără a trebui să folosiţi trepied.

 • BENEFICII

  Conectaţi-vă cu publicul

  EOS R7 este un aparat cu multe posibilităţi de conectare, care poate funcţiona perfect cu smartphone-ul, tableta sau calculatorul dumneavoastră prin aplicaţia Canon Camera Connect.

 • BULETIN INFORMATIV

  Inspiraţi-vă, înscrieţi-vă acum

  Nu pierdeţi niciodată cele mai recente oferte de la Canon, sfaturi şi tutoriale, ştiri şi invitaţii la evenimente locale.