Compatibilitatea obiectivului

O femeie care montează un obiectiv RF pe un aparat foto din sistemul R.

Monturi de obiectiv Canon

Cel mai uşor mod de a afla ce obiective va accepta aparatul dumneavoastră foto este să consultaţi marcajele de pe montura obiectivului din partea din faţă a aparatului foto EOS. Pur şi simplu demontaţi obiectivul aparatului apăsând butonul de eliberare a obiectivului şi rotiţi obiectivul în sens invers acelor de ceasornic. Aparatele foto Canon au patru tipuri de monturi.

 • O imagine a aparatului foto EOS R cu un prim-plan pe linia roşie din partea centrală de sus a monturii.

  RF şi RF-S

  Dacă vedeţi o linie roşie pe montura obiectivului, aparatul dumneavoastră foto este un aparat foto mirrorless din sistemul R şi este complet compatibil cu obiectivele RF şi RF-S. Obiectivele EF, EF-S, TS-E şi MP-E pot fi, de asemenea, utilizate cu oricare dintre adaptoarele EF-EOS R.

 • O imagine a aparatului foto EOS 6D Mark II cu un prim-plan pe cercul roşu din partea centrală de sus a monturii.

  EF

  Dacă vedeţi doar un cerc roşu pe montura obiectivului, aparatul dumneavoastră foto este un DSLR full frame şi este compatibil cu obiectivele EF şi obiectivele specializate TS-E şi MP-E.

 • O imagine a aparatului foto EOS 200D cu un prim-plan pe cercul roşu din partea centrală de sus a monturii şi un pătrat alb în partea dreaptă de sus a monturii.

  EF-S

  Dacă vedeţi un cerc roşu şi un pătrat alb pe montura obiectivului, aparatul dumneavoastră foto este un DSLR APS-C şi este compatibil cu obiectivele EF-S, EF, TS-E şi MP-E specializate.

 • O imagine a aparatului foto EOS M50 cu un prim-plan pe cercul alb din partea stângă de sus a monturii.

  EF-M

  Dacă vedeţi un cerc alb pe montura obiectivului, aparatul dumneavoastră foto este un model mirrorless APS-C din seria EOS M şi este complet compatibil cu obiectivele EF-M. Obiectivele EF, EF-S, TS-E şi MP-E pot fi, de asemenea, utilizate cu un adaptor EF-EOS M.

 • Tabel de compatibilitate a obiectivelor Canon

  Există cinci tipuri diferite de obiective pentru aparatele foto Canon de larg consum cu obiective interschimbabile: RF, RF-S, EF, EF-S şi EF-M. Când vine vorba despre alegerea obiectivului, trebuie să vă asiguraţi că alegeţi un obiectiv care va funcţiona cu aparatul dumneavoastră foto.

  Obiectiv \ aparat foto

  Sistemul APS-C EOS R

  Sistem EOS R full frame

  EOS DSLR APS-C

  EOS DSLR full frame

  Seria EOS M

  RF


  Complet compatibil1


  Complet compatibil


  Necompatibil


  Necompatibil


  Necompatibil

  RF-S


  Complet compatibil1


  Compatibil1 2


  Necompatibil


  Necompatibil


  Necompatibil

  EF, TS-E, MP-E


  Compatibil cu adaptor EF-EOS R1


  Compatibil cu adaptor EF-EOS R


  Complet compatibil1


  Complet compatibil


  Compatibil cu adaptor EF-EOS M1

  EF-S


  Compatibil cu adaptor EF-EOS R1


  Compatibil cu adaptor EF-EOS R1 2


  Complet compatibil1


  Necompatibil


  Compatibil cu adaptor EF-EOS M1

  EF-M


  Necompatibil


  Necompatibil


  Necompatibil


  Necompatibil


  Complet compatibil1

  1. Combinaţia de obiectiv şi aparat foto va avea un factor de decupare de 1,6.
  2. Utilizarea unui obiectiv APS-C dedicat pe un aparat foto full frame EOS R poate avea limitări suplimentare. Pentru mai multe detalii, consultaţi manualul de utilizare al aparatului foto.

  Adaptoare de obiectiv Canon

  Adaptoarele de obiectiv Canon oferă compatibilitate deplină cu obiectivele Canon EF, EF-S, TS-E şi MP-E, oferind posesorilor de aparate foto Canon din sistemul EOS R şi seria EOS M o integrare completă cu obiectivele lor existente.*

 • Adaptorul de montură pentru obiective EF-EOS R prezentat din lateral.

  Adaptor de montură EF-EOS R

  Adaptorul de montură standard EF-EOS R permite folosirea obiectivelor EF, EF-S, TS-E şi MP-E cu aparatele foto din sistemul EOS R.

 • Adaptorul de montură cu inel de control EF-EOS R prezentat din lateral.

  Adaptor de montură inel de control EF-EOS R

  Adaptorul de montură cu inel de control EF-EOS R oferă aceeaşi conversie a monturii obiectivului ca adaptorul de montură EF-EOS R, dar adaugă şi un inel de control al obiectivului.

 • Adaptorul de montură EF-EOS R pentru filtrele cu montare în spatele obiectivului prezentat din lateral.

  Adaptor de montură filtru cu montare în spatele obiectivului EF-EOS R

  Adaptorul de montură pentru filtre cu montare în spatele obiectivului EF-EOS R preia funcţionalitatea adaptorului de montură EF-EOS R şi adaugă posibilitatea de utilizare a filtrelor cu montare în spatele obiectivului.

 • Adaptorul de montură pentru obiective EF-EOS M prezentat din lateral.

  Adaptor de montură EF-EOS M

  Ataşaţi orice obiectiv din uriaşa gamă Canon de obiective EF, EF-S, TS-E şi MP-E la aparatele foto din seria EOS M utilizând acest adaptor de montură EF-M mic şi uşor.

 • Care sunt diferitele tipuri de obiective disponibile?

  Exploraţi gama extinsă de obiective Canon interschimbabile pentru aparatele foto EOS DSLR şi mirrorless.

  RF şi RF-S

  Create pentru aparatele foto din sistemul R, obiectivele RF oferă calitate, viteză şi funcţionare superioare datorită tehnologiei optice şi designului de excepţie. Conexiune unică cu 12 pini a sistemului EOS R îmbunătăţeşte radical comunicarea între corpul şi obiectivul aparatului foto, făcând-o mai rapidă decât fusese anterior posibil. Montura obiectivului RF are o lăţime de 54 mm, cu o distanţă redusă de la montură la senzor. Datorită designului obiectivele sunt mai aproape de senzor, ceea ce permite crearea unei optici mai rapide, mai luminoase şi de o mai bună calitate, cu performanţe inegalabile. Obiectivele RF au capacităţi video îmbunătăţite, plus caracteristici ingenioase, precum inelul de control şi dimensiunile mai compacte.

  Obiectiv RF100mm F2.8 L MACRO IS USM pe o masă din lemn cu un fluture aşezat pe ea.

  EF, TS-E, MP-E

  Sistemul original al aparatelor foto EOS a fost lansat în anul 1987. În centrul său se afla montura de obiectiv Canon EF, care, pentru prima dată, conecta obiectivele la corpul aparatului foto într-un mod complet electronic. Pe lângă conectarea fizică dintre aceste două componente, întreaga comunicaţie este electronică, permiţând un transfer de date extrem de precis, în timp real. Canon a devenit prima companie care a construit un motor care antrenează focalizarea în interiorul fiecărui obiectiv, în loc să utilizeze un motor în corpul aparatului foto. Chiar şi cu dezvoltarea şi cu evoluţia continuă a sistemelor de focalizare, a tehnologiilor stabilizatorului de imagine, a elementelor specializate ale obiectivului şi a etanşării împotriva intemperiilor, designul original al monturii EF rămâne neschimbat. Obiectivele specializate TS-E şi MP-E au o montură EF. Toate obiectivele cu montură EF sunt compatibile cu orice aparat foto EOS produs vreodată, inclusiv cu noul sistem EOS R şi cu seria EOS M când sunt utilizate cu adaptorul de obiectiv potrivit.

  Obiectivul Canon EF 24-105mm f4L IS II USM aşezat în zăpadă cu cer albastru în fundal.

  EF-S

  Obiectivele EF–S sunt concepute special pentru modelele EOS DSLR cu un senzor de dimensiuni mai compacte – oferind obiective uşoare, versatile şi extrem de portabile. Cu gama EF–S, inginerii Canon au profitat de dimensiunea senzorului APS–C pentru a produce obiective care sunt nu doar mai uşoare şi mai mici, ci şi oferă fotografilor o gamă mai largă de obiective grandangulare dintre care să aleagă. Obiectivele EF-S uşoare sunt disponibile cu o gamă largă de distanţe focale care se extind de la 10 mm la 250 mm (de la 16 mm la 400 mm cu un factor de decupare de 1,6 luat în considerare).

  Cineva care realizează o fotografie macro cu un aparat foto Canon şi un obiectiv EF-S 35MM F2.8 IS STM MACRO cu inel Macro Lite.

  EF-M

  Obiectivele cu montură EF-M au fost lansate cu gama originală de aparate foto EOS M în anul 2012. Chiar şi mai compacte decât gamele EF şi EF-S, acestea sunt concepute exclusiv pentru a fi utilizate cu aparatele foto seria EOS M. Oferind o gamă de distanţe focale, de la grandangular la teleobiective şi macro, acestea sunt suficient de mobile pentru a le putea lua oriunde cu dumneavoastră, fiind o alegere excelentă pentru cei care îşi doresc o abordare mai creativă pentru fotografia de zi cu zi. Obiectivele EF-M compacte sunt disponibile cu distanţe focale care se extind de la 11 mm la 200 mm (de la 17,6 mm la 320 mm cu un factor de decupare de 1,6 luat în considerare).

  O mână ţinând obiectivul EF-M 32MM F1.4 STM pe o stradă, prezentând aceeaşi stradă răsturnată în obiectiv.

  Parcurgeţi după tipuri de obiective

  Izolaţi de la distanţă atleţii care practică sporturi de acţiune. Surprindeţi peisaje şi scene stradale în cadre panoramice. Descoperiţi cantităţi enorme de detalii în fotografiile macro cu natură sălbatică. Avem o gamă de obiective ce duc toate tipurile de fotografie la următorul nivel şi vă aduc povestea la viaţă.
  CĂUTAŢI ACUM
  Gama de obiective RF cu un fundal negru.