Canon lens selector compatibility hero

Compatibilitatea obiectivului

Există trei tipuri diferite de obiective pentru aparatele foto Canon cu obiective interschimbabile, acestea incluzând EF, EF-S şi EF-M. Când vine vorba despre alegerea obiectivului, trebuie să vă asiguraţi că alegeţi un obiectiv care va funcţiona cu aparatul dvs. foto.

Este compatibil?

Cel mai uşor mod de a afla ce obiective va accepta aparatul dvs. foto este să consultaţi indicatorii de pe montura obiectivului din partea din faţă a aparatului foto.

Canon 5DS compatibility

Pur şi simplu demontaţi obiectivul aparatului apăsând butonul de eliberare a obiectivului şi rotiţi obiectivul în sens invers acelor de ceasornic.

Dacă vedeţi un cerc roşu pe montura obiectivului, aparatul dvs. foto va accepta obiectivele EF.

Dacă vedeţi un cerc roşu şi un pătrat alb, aparatul foto va accepta şi obiectivele EF-S.

Canon 80D compatibility

Dacă vedeţi un cerc alb, aparatul foto va accepta doar obiectivele EF-M.

Canon M3 compatibility

Care sunt diferitele tipuri de obiective disponibile?

EF

Sistemul original al aparatelor foto EOS a fost lansat în anul 1987. În centrul său se afla montura de obiectiv EF, care conecta obiectivele la corpul aparatului foto într-un mod complet electronic pentru prima dată. Pe lângă conectarea fizică dintre aceste două componente, întreaga comunicaţie este electronică, permiţând un transfer de date extrem de precis, în timp real. Canon a devenit prima companie care a construit un motor care antrenează focalizarea în interiorul fiecărui obiectiv, în loc să utilizeze un motor în corpul aparatului foto. Chiar şi cu dezvoltarea şi cu evoluţia continuă a sistemelor de focalizare, a tehnologiilor stabilizatorului de imagine, a elementelor specializate ale obiectivului şi a etanşării împotriva intemperiilor, designul original al monturii EF rămâne neschimbat. Toate obiectivele EF sunt compatibile cu fiecare aparat foto EOS produs vreodată, inclusiv cu noua serie EOS M, atunci când sunt utilizate cu adaptorul de montare EF-EOS M.

EF 24-70 lens compatibility

EF-S

Obiectivele EF–S sunt concepute special pentru modelele EOS DSLR cu un senzor de dimensiuni mai compacte – oferind obiective uşoare, versatile şi extrem de portabile. Cu gama EF–S, inginerii Canon au profitat de dimensiunea senzorului APS–C pentru a produce obiective care sunt nu doar mai uşoare şi mai mici, ci şi oferă fotografilor o gamă mai largă de obiective grandangulare dintre care să aleagă. Proprietarii de aparate foto cu monturi EF–S au acces la o ofertă completă de obiective cu greutate redusă, cuprinse între 16 mm şi 400 mm (echivalent 35 mm).

EF-S 18-135 lens compatibility

EF-M

Obiectivele cu montură EF-M au fost lansate cu gama originală de aparate foto EOS M în anul 2012. Chiar şi mai compacte în comparaţie cu gamele EF şi EF-S, acestea sunt concepute exclusiv pentru a fi utilizate alături de aparatele foto EOS M. Oferind o gamă de distanţe focale, de la grandangular la teleobiective şi macro, acestea sunt suficient de mobile pentru a le putea lua oriunde cu dvs., fiind o alegere excelentă pentru cei care îşi doresc o abordare mai creativă pentru fotografia de zi cu zi.

EF-M 15-45 lens compatibility
Canon browse by lens type

Parcurgeţi după tipuri de obiective

CĂUTARE