IMPRIMARE

Imprimante cu jet de cerneală sau laser: care vi se potriveşte cel mai bine?

Descoperiţi care sunt diferenţele dintre imprimantele Canon cu jet de cerneală şi cele cu laser şi aflaţi care tip de imprimantă se potriveşte cel mai bine nevoilor şi bugetului dumneavoastră.
În partea stângă, o imprimantă cu jet de cerneală Canon MegaTank este aşezată pe un birou de lemn, iar în partea dreaptă se află un multifuncţional laser Canon i-SENSYS.

Care este imprimanta perfectă? Răspunsul este diferit pentru fiecare persoană. Cu toţii avem nevoie să imprimăm uneori documente, însă mulţi dintre noi vrem totodată să ne exprimăm creativitatea prin artizanat sau să imprimăm fotografii, temele pentru acasă ale copiilor şi proiecte pentru facultate. Mulţi dintre noi avem o afacere de acasă sau într-un birou mic, de unde lucrăm cel puţin o parte din timp, aşadar avem nevoie de capacitatea de a crea documente de afaceri monocrome sau color cu aspect profesional.

Tipul de imprimantă potrivit pentru dumneavoastră depinde în mare parte de sarcinile de imprimare de care aveţi nevoie. Diferă dacă doriţi să imprimaţi documente de afaceri cu mult text, fotografii sau ambele; pe hârtie simplă, hârtie foto lucioasă sau chiar hârtii fine de artă; preponderent monocrom sau complet color; şi dacă imprimaţi un singur exemplar sau volume mai mari. Alţi factori de luat în considerare pot include viteza de imprimare, dimensiunea fizică a imprimantei, cel mai mare format de imprimare pe care îl poate produce şi costul total per imprimare, inclusiv cerneala/tonerul şi hârtia.

Canon produce o gamă largă de imprimante cu jet de cerneală şi cu laser pentru toate nevoile şi bugetele. Haideţi să analizăm în detaliu principalele diferenţe dintre cele două tipuri şi câteva dintre modelele de top din fiecare gamă pentru a vă ajuta să alegeţi imprimanta perfectă.

O imprimantă Canon PIXMA care imprimă o fotografie viu colorată cu nişte roşii, în care se poate observa o mână care se întinde pentru a le culege.

Perfectă pentru pasionaţii de fotografie, multifuncţionalul cu jet de cerneală 3 în 1 Canon PIXMA G640 foloseşte şase cerneluri pe bază de coloranţi pentru o gamă îmbunătăţită de tonuri şi de culori şi are un scaner de înaltă rezoluţie. Cu rezervoare de cerneală MegaTank reîncărcabile în loc de cartuşe, un set complet de cerneluri este suficient pentru 3.800 fotografii de 10 x 15 cm şi poate imprima fotografii fără margini în formate de până la A4. Pentru imprimarea documentelor, cerneala este suficientă pentru 3.700 pagini A4 monocrome sau 8.000 de pagini A4 color.

Imprimante cu jet de cerneală şi cu laser: cum funcţionează

Cea mai importantă diferenţă dintre imprimantele cu jet de cerneală şi cele laser este că au la bază procese umede, respectiv uscate. Imprimantele cu jet de cerneală imprimă hârtia cu cerneală lichidă, pe când imprimantele laser folosesc toner uscat, care este aplicat pe pagină cu ajutorul unei role cu temperatură ridicată.

Dar asta nu este tot. Imprimantele cu jet de cerneală folosesc, în general, cerneluri pe bază de coloranţi, însă unele folosesc cerneluri pe bază de pigmenţi, care interacţionează diferit cu tipuri diferite de hârtie – acestea tind să fie mai puţin absorbite, aşadar imprimările pot părea mai clare, însă culorile par mai puţin intense. În plus, în funcţie de model, imprimantele Canon cu jet de cerneală folosesc între trei şi zece culori de cerneală diferite. În teorie, cu cât există mai multe culori de cerneală, cu atât mai mare este gama de culori pe care o poate reproduce imprimanta – însă, în practică, diferenţele pot fi subtile şi pot conta numai pentru fotografii dedicaţi, care doresc să imprime fotografii cu o fidelitate maximă a culorilor.

Compararea durabilităţii cernelii

În general, cernelurile pe bază de pigmenţi folosite în imprimantele cu jet de cerneală sunt mai robuste şi mai rezistente la pete pe hârtia simplă decât cernelurile pe bază de coloranţi, oferind totodată un text mai negru şi mai clar. Aşadar, sunt ideale pentru imprimarea documentelor. Prin comparaţie, cernelurile pe bază de coloranţi sunt mai potrivite pentru imprimarea fotografiilor pe hârtie lucioasă. Moleculele mai mici ale cernelurilor pe bază de coloranţi se pot absorbi complet sub stratul superior protector al hârtiei foto lucioase, oferind un finisaj lucios mai uniform. Unele dintre imprimantele Canon cu jet de cerneală din gama PIXMA combină cerneala neagră pe bază de pigment pentru text cu cerneluri pe bază de coloranţi în culorile cyan, magenta, galben şi negru pentru fotografii de înaltă calitate, în timp ce gama Canon MAXIFY de imprimante profesionale este echipată cu cerneală cu pigmenţi pentru durabilitate crescută şi imprimare clară a documentelor.

Pentru cea mai bună alegere în materie de durabilitate şi rezistenţă la pete la imprimarea monocromă şi color pe hârtie simplă, imprimantele laser sunt greu de întrecut când vine vorba de imprimarea documentelor de afaceri. Mai mult, aceste documente pot fi arhivate pentru perioade lungi de timp în medii protejate, cum ar fi unităţile de depozitare ale birourilor.

Imprimantele cu jet de cerneală oferă proprietăţi de arhivare similare datorită cernelurilor pe bază de pigmenţi şi tehnologiei Canon ChromaLife 100. Folosită cu hârtie foto Canon selectată, combinaţia de hârtie şi cerneală utilizată cu această tehnologie formează o legătură care asigură rezistenţa culorilor în condiţii de depozitare în arhivă timp de până la 100 de ani.1

Un prim-plan al unei imprimante Canon i-SENSYS şi a panoului său de control cu ecran tactil.

Multifuncţionalul laser rapid Canon i-SENSYS MF754Cdw poate scana documente A4 faţă-verso la maximum 100 ipm (imprimări pe minut), folosind un alimentator automat de documente pentru 50 de coli. Pe lângă copiere pe o singură faţă şi copiere faţă-verso automată, poate scana direct către e-mail, pe un stick de memorie USB, FTP, în servicii de tip cloud şi fax.

Imprimare extrem de eficientă

Dacă imprimaţi volume mari, o imprimantă cu randament ridicat, precum o imprimantă laser, poate fi cea mai bună alegere. Cartuşele de toner folosite în imprimantele laser tind să ofere o capacitate de imprimare mult mai mare decât cartuşele de cerneală pentru imprimantele cu jet de cerneală. Chiar şi aşa, pentru a răspunde diferitelor nevoi privind volumul de imprimare şi bugetelor diferite, Canon oferă opţiuni standard şi cu randament ridicat pentru imprimantele sale laser. Cartuşele de mare capacitate pentru seria i-SENSYS MF750 de imprimante conţin toner suficient pentru 7.600 de pagini monocrome şi 5.500 de documente color2, iar pentru seria i-SENSYS MF650, până la 3.100 de pagini monocrome şi 2.300 de documente color.

Totuşi, nu excludeţi opţiunea imprimantelor cu jet de cerneală. Seria MAXIFY GX de imprimante cu jet de cerneală MegaTank de la Canon imprimă, în general, până la 9.000 de pagini monocrome sau până la 21.000 de documente color în modul economic până să fie nevoie să umpleţi rezervoarele de cerneală reîncărcabile.3 În plus, reumplerea rezervoarelor din recipiente cu cerneală este un proces simplu şi fără murdărie, mult mai eficient şi economic decât utilizarea cartuşelor sau a tonerului.

Un bărbat care scanează o foaie de hârtie pe o imprimantă Canon MAXIFY.

Cu funcţii de imprimare, copiere, scanare şi fax, Canon MAXIFY GX7040 dispune de conectivitate Wi-Fi, Ethernet şi Cloud Link şi are două tăvi de alimentare cu hârtie cu o capacitate combinată de 600 de coli. Scanarea la o singură trecere pentru documente faţă-verso este posibilă cu ajutorul unui D-ADF pentru 50 de coli.

Adaptabilitate maximă

Imprimantele cu jet de cerneală pot fi deosebit de versatile, cu o intensitate excelentă a culorilor pentru fotografii şi grafică, alături de o performanţă înaltă pentru imprimarea documentelor, în special la modelele cu cerneală neagră pe bază de pigment. Imprimantele cu jet de cerneală pot, de asemenea, să imprime pe o gamă extinsă de suporturi, inclusiv pe hârtii foto lucioase, mate şi semilucioase, decoraţiuni şi suporturi pentru artizanat. Deoarece imprimantele laser folosesc căldură, acestea nu pot imprima pe o gamă atât de variată de suporturi, în special pe hârtie foto cu strat de acoperire. Cu toate acestea, dacă nu vă interesează să imprimaţi fotografii, o imprimantă laser Canon din seria i-SENSYS MF se va descurca minunat la imprimarea documentelor monocrome şi color şi se va dovedi foarte eficientă pentru grafică.

În plus, dacă aveţi nevoie numai de imprimare monocromă, Canon are o gamă extinsă de imprimante laser alb-negru, inclusiv multifuncţionalele din seria i-SENSYS MF450 şi seria i-SENSYS LBP230 de imprimante rapide şi eficiente. Acestea oferă viteze de imprimare foarte rapide, de până la 38 ppm, cu imprimare faţă-verso oferită standard şi conectare wireless uşoară. În gama de imprimante cu jet de cerneală MegaTank, opţiunile alb-negru includ imprimanta PIXMA GM2040 şi multifuncţionalul PIXMA GM4040.

Atât gama de imprimante cu jet de cerneală MAXIFY GX, cât şi gama de imprimante laser i-SENSYS MF de la Canon includ modele cu scaner încorporat, de obicei cu un alimentator automat de documente pentru scanare şi fotocopiere fără efort a documentelor cu mai multe pagini. Unele modele pot chiar să scaneze ambele feţe ale documentelor faţă-verso la o singură trecere, reducând în mod eficient timpul de scanare. Această funcţie este completată de fotocopiere şi imprimare automată faţă-verso, iar modelele de vârf precum multifuncţionalul cu jet de cerneală MAXIFY GX7040 şi multifuncţionalul laser i-SENSYS MF754Cdw adaugă şi funcţii de fax autonom.

Din nou, dacă nu aveţi nevoie de funcţii suplimentare, imprimantele laser color compacte i-SENSYS LBP673Cdw şi i-SENSYS seria LBP630 sau imprimanta cu jet de cerneală MAXIFY GX5040 oferă comenzi intuitive şi viteze mari de imprimare la costuri de achiziţie reduse.

Pasionaţii de fotografie nu trebuie să se simtă lăsaţi pe dinafară. Imprimanta cu jet de cerneală PIXMA G540 şi multifuncţionalul cu jet de cerneală PIXMA G640 oferă gama completă de avantaje MegaTank, însă folosesc şase cerneluri pe bază de coloranţi pentru o calitate ridicată a fotografiilor.

O imprimantă Canon MAXIFY aşezată pe un birou alb, înconjurată de diverse materiale de afaceri imprimate.

Canon MAXIFY GX6040 are viteze de imprimare şi randament pe pagină identice cu modelul GX7040, cu o capacitate a rezervorului de cerneală suficientă pentru 9.000 de pagini monocrome sau până la 21.000 de pagini color în modul economic. 4 Este o opţiune mai rentabilă dacă nu aveţi nevoie de fax încorporat, scanare faţă-verso la o singură trecere şi o tavă suplimentară de alimentare cu hârtie.

Productivitate de top

Când trebuie să imprimaţi multe pagini rapid, viteza imprimantei poate avea un impact semnificativ. Poate fi un factor surprinzător de important şi dacă imprimaţi o singură pagină. Unele imprimante laser de pe piaţă au o viteză scăzută la imprimarea unei pagini imediat după pornire sau la activarea din modul standby. Acest lucru se întâmplă din cauză că poate dura mult ca unitatea de fixare să ajungă la temperatura de funcţionare. Vestea bună este că seria Canon de imprimante laser i-SENSYS au un timp de încălzire de numai 13-14 secunde de la pornire. Acest timp poate fi mai scurt decât al unor imprimante cu jet de cerneală, care adesea execută automat o verificare a duzelor şi un ciclu de curăţare pentru capetele de imprimare după pornire.

Când vine vorba despre o comparaţie între imprimantele laser şi cele cu jet de cerneală, imprimantele laser din seria Canon i-SENSYS MF750 dispun de imprimarea primei pagini în 7,1 secunde sau mai puţin atât pentru paginile monocrome, cât şi pentru cele color. Vitezele de imprimare a paginilor ulterioare ajung până la 33 ppm (pagini pe minut). Pentru imprimantele cu jet de cerneală MAXIFY GX5040, GX6040 şi GX7040, timpul de imprimare a primei pagini este de aproximativ 7 secunde (în lipsa unui ciclu de curăţare a capetelor de imprimare), iar vitezele de imprimare a paginilor ulterioare ajung până la 24 ipm monocrom sau 15,5 ipm pentru documentele color. Cu toate acestea, vitezele de imprimare cu jet de cerneală pot fi mai reduse dacă se utilizează o cantitate mare de cerneală pe pagini succesive, deoarece imprimanta va întrerupe imprimarea unei pagini pentru a permite uscarea cernelii pe foaia anterioară. Acest lucru permite ca materialul imprimat să fie uscat când iese din imprimantă şi evită pătarea.

Imprimarea faţă-verso poate contribui la economisirea cheltuielilor pentru hârtie şi la reducerea impactului asupra mediului înconjurător şi reprezintă, de asemenea, încă un factor de luat în considerare pentru a face alegerea între o imprimantă cu jet de cerneală şi una laser. În cazul oricărei imprimante cu jet de cerneală, cerneala lichidă se va infiltra în mod natural în hârtia simplă, aşa că pentru imprimarea faţă-verso pot apărea infiltrări ale culorilor care degradează calitatea. Imprimantele Canon cu jet de cerneală pe bază de coloranţi reduc densitatea pe verso pentru a ameliora acest efect şi pentru a oferi un timp de uscare mai rapid, în timp ce imprimantele Canon cu jet de cerneală MAXIFY au şi moduri de imprimare faţă-verso care menţin acest aspect la un nivel minim. Cu toate acestea, procesul de uscare a imprimării cu laser asigură rezultate faţă-verso de înaltă calitate de fiecare dată.

O imprimantă Canon MegaTank aşezată pe o masă într-un birou de acasă, lângă un calculator şi un scaun în apropierea unei ferestre mari.

Imprimante MegaTank sunt disponibile şi în gama PIXMA, inclusiv multifuncţionalul 4 în 1 Canon PIXMA G7040, care include funcţii de imprimare, copiere, scanare şi fax, alături de un alimentator automat de documente pentru 35 de coli şi conectivitate Wi-Fi şi Ethernet.

Mărimea contează

Poate fi dificil să găsiţi spaţiu pentru o imprimantă în biroul de acasă. Imprimantele laser sunt de obicei mai voluminoase decât majoritatea modelelor cu jet de cerneală, însă seria Canon i-SENSYS este remarcabil de compactă având în vedere tipul său. De exemplu, modelul i-SENSYS MF651Cw are dimensiuni de 451 x 460 x 360 mm incluzând tăvile pentru manevrarea hârtiei şi cântăreşte 18,9 kg. Prin comparaţie, imprimanta cu jet de cerneală MAXIFY GX6040 este mai mică, având o dimensiune de 399 x 645 x 327 mm cu tăvile extinse, şi este mai uşoară, cântărind 11,6 kg. În acelaşi timp, Canon PIXMA TR150 este o imprimantă cu jet de cerneală extrem de portabilă, având dimensiuni de doar 322 x 185 x 66 mm şi o greutate de numai 2,1 kg, ceea ce o face soluţia perfectă de imprimare în deplasări.

Imprimanta va fi folosită de mai mulţi utilizatori? Modelele PIXMA şi MAXIFY GX menţionate aici sunt potrivite pentru 1-5 utilizatori. Imprimantele laser menţionate aici sunt ideale pentru echipele din medii de lucru ocupate.

Pentru mai mulţi utilizatori, încă un lucru de luat în considerare este securitatea. Câteva imprimante Canon i-SENSYS au opţiuni de imprimare securizată, ceea ce le permite să pună în aşteptare lucrările de imprimare până la introducerea unui PIN sau a unei parole pe imprimantă. Acest lucru vă permite să vă asiguraţi că documentele confidenţiale nu sunt imprimate în lipsa dumneavoastră, aşadar nu vor fi niciodată lăsate în tava de ieşire şi văzute de alte persoane.

Cost de deţinere

După cum se ştie deja, este bine să luaţi în considerare atât preţul iniţial de achiziţie a unei imprimante, cât şi costul cernelii sau al tonerului pe durata acesteia de viaţă. Imprimantele cu rezervoare reîncărcabile Canon MegaTank au redus drastic atât costul pe pagină, cât şi costul total de deţinere, fiind cea mai accesibilă soluţie de imprimare continuă pentru utilizatorii care imprimă volume medii şi mari folosind orice tehnologie.

Pentru imprimantele laser, seriile Canon i-SENSYS MF, cum ar fi seria i-SENSYS MF750 şi seria i-SENSYS MF650, sunt deosebit de rentabile datorită disponibilităţii cartuşelor de toner individuale de mare capacitate în culorile negru, cyan, magenta şi galben.

Încă un aspect de luat în considerare este eficienţa energetică. Dacă imprimaţi volume mari sau aveţi mai multe imprimante, consumul de energie poate creşte rapid. Puteţi economisi energie folosind modul de economisire a energiei al imprimantei, care se activează automat dacă imprimanta nu este folosită o perioadă de timp. Dacă ţineţi o imprimantă cu jet de cerneală pornită, dar în modul standby, aceasta va consuma puţină energie, iar fixarea la cerere se asigură că unitatea de fixare de pe imprimantele laser este încălzită la nevoie, ceea ce rezultă în reducerea cantităţii de energie necesare pentru a menţine unitatea pregătită pentru imprimare atunci când imprimanta este lăsată pornită.

O imprimantă Canon i-SENSYS aşezată pe un birou de lemn, lângă un calculator şi câteva materiale imprimate.

Gama Canon i-SENSYS MF650 include modelul i-SENSYS MF651Cw cu un ecran tactil color intuitiv de 12,7 cm şi viteze de imprimare rapide de 18 ppm, atât monocrom, cât şi color. Modelul mai rapid i-SENSYS MF655Cdw, cu 21 ppm, dispune în plus de imprimare automată faţă-verso, pe când modelul de vârf al gamei, i-SENSYS MF657Cdw, include fax, cu scanare faţă-verso la o singură trecere.

Uşurinţa de utilizare

Indiferent dacă alegeţi o imprimantă cu jet de cerneală sau una cu laser, vă doriţi un dispozitiv uşor de utilizat. Imprimantele cu jet de cerneală MAXIFY GX6040 şi GX7040 uşurează imprimarea, scanarea şi fotocopierea, având ecrane tactile color rabatabile de 6,9 cm. Conectarea simplă vă permite să vă conectaţi la cloud prin aplicaţia Canon PRINT sau ecranul tactil al imprimantei, iar imprimantele sunt compatibile cu Apple AirPrint (iOS), Mopria (Android) şi Chrome OS. Acestea includ şi alimentatoare automate de documente cu 50 de coli, iar MAXIFY GX7050 are capacitatea de a scana documente faţă-verso la o singură trecere, dar şi funcţii de fax direct.

Imprimantele laser din seria Canon i-SENSYS MF dispun de ecrane tactile color mari, de 12,7 cm, ceea ce oferă acces la Canon i-SENSYS Application Library pentru sporirea productivităţii şi uşurinţa utilizării, permiţându-vă să personalizaţi aplicaţiile şi interfaţa în funcţie de propriile cerinţe. Utilizatorii imprimantelor laser i-SENSYS pot accesa şi Apple AirPrint (iOS), Mopria (Android) şi Chrome OS, precum şi aplicaţia Canon PRINT Business. Modelele i-SENSYS MF645Cx şi MF754Cdw dispun de funcţii de fax direct, ideale pentru biroul de acasă şi birourile mici, şi de beneficiul conectivităţii la cloud pe seria i-SENSYS MF750.

Jet de cerneală versus laser: alegerea

Imprimantele cu jet de cerneală sunt foarte bune pentru imprimarea fotografiilor, cu reproducere precisă a culorilor şi culori mai bogate decât cele produse de imprimantele laser. Imprimantele cu jet de cerneală sunt, de obicei, mai compacte, fiind o alegere bună dacă spaţiul este restrâns. Au costuri iniţiale mai mici, iar rezervoarele de cerneală reîncărcabile ale gamei Canon MegaTank aduc o eficienţă sporită şi costuri de funcţionare mai mici în comparaţie cu alte soluţii cu cartuşe sau toner.

Imprimantele laser Canon i-SENSYS şi imprimantele cu jet de cerneală Canon MAXIFY sunt ideale pentru documentele de afaceri şi alte materiale imprimate cu mult text. Imprimantele laser Canon i-SENSYS sunt rentabile pentru imprimarea de mare volum şi randamente mai mari de imprimare, cu timpi de imprimare rapizi – şi fără risc de pătare sau infiltrare când imprimaţi faţă-verso.

Atât gamele de imprimante Canon cu jet de cerneală MAXIFY GX, cât şi gamele de imprimante laser i-SENSYS sunt potrivite pentru o casă, un birou de acasă şi un birou mic ocupate, oferind o gamă largă de funcţii, versatilitate, viteze, fiabilitate, rentabilitate şi utilizare uşoară. Pentru mai multe sfaturi privind tipul de imprimantă care s-ar putea potrivi nevoilor dumneavoastră, încercaţi selectorul de imprimante Canon.


Articol scris de Matthew Richards şi Alex Summersby

 1. Cifrele care reflectă durabilitatea sunt previzionări bazate pe teste realizate de Canon în condiţii de mediu accelerate şi nu sunt garantate.
 2. Pe baza standardului ISO/IEC 19798.
 3. Randamentul este o valoare estimată bazată pe metoda de testare individuală Canon utilizând graficul ISO/IEC 24712 şi simularea imprimării continue cu cartuş nou după configurarea iniţială.
 4. Modul economic reduce consumul de cerneală prin reducerea densităţii, având ca rezultat cu 50 % mai multe pagini imprimate în comparaţie cu modul standard.

Produse conexe

 • MAXIFY GX6050

  Imprimante MegaTank

  MAXIFY GX6040

  Obţineţi zi de zi documente de calitate profesională cu aceste imprimante MegaTank reîncărcabile cu capacitate mare de imprimare, obţinând în medie economii de 90 % din costul total de deţinere comparativ cu principalele 10 imprimante laser şi cu jet de cerneală.
 • MAXIFY GX7050

  Imprimante MegaTank

  MAXIFY GX7040

  Obţineţi zi de zi documente de calitate profesională cu aceste imprimante MegaTank reîncărcabile cu capacitate mare de imprimare, obţinând în medie economii de 90 % din costul total de deţinere comparativ cu principalele 10 imprimante laser şi cu jet de cerneală.
 • PIXMA G7045

  Imprimante MegaTank

  PIXMA G7040

  Imprimaţi până la 18.000 de pagini şi menţineţi producţia uniformă cu un ADF de 35 de coli pentru calitate superioară cu costuri de funcţionare reduse.
 • Multifuncţionale color

  Seria i-SENSYS MF750

  Lucraţi mai rapid imprimând şi scanând la viteze de până la 33 ppm şi 100 ipm (A4) cu multifuncţionalele color Canon i-SENSYS MF750.
 • Articole conexe

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Imprimantele MegaTank şi avantajele lor

  Descoperiţi şase motive pentru care aveţi nevoie de o imprimantă MegaTank.

 • Un tânăr cu spatele la cameră se sprijină pe un birou pe care se află o imprimantă Canon PIXMA, plante şi articole de papetărie.

  IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru studenţi

  Fiecare student are nevoie de o imprimantă – descoperiţi cele mai bune opţiuni accesibile pentru nevoile dumneavoastră.

 • A woman sits working at a laptop, with a Canon MegaTank printer on the desk next to her.

  IMPRIMARE

  Imprimante MegaTank pentru afaceri

  Cum pot beneficia companiile de calitatea şi costurile reduse de funcţionare ale imprimantelor MegaTank.

 • Niveluri de cerneală afişate pe bara de setări a unei imprimante Canon.

  SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Întrebări frecvente despre imprimante, cerneală şi hârtie

  Expertul Canon Suhaib Hussain răspunde la întrebări frecvente despre tehnologiile imprimantelor, cerneală şi hârtie.