IMPRIMARE CREATIVĂ ŞI REALIZAREA ALBUMELOR DE COLAJE

Creaţi-vă propriul album foto personalizat de familie

Urmaţi ghidul nostru pas cu pas şi realizaţi un album foto plin cu amintiri preţioase.
O imprimantă Canon PIXMA pe o masă cu o foarfecă, panglică argintie şi imagini în jurul ei.

Păstrarea relaţiilor nu a fost niciodată mai importantă. Într-o perioadă în care suntem din ce în ce mai departe de familia şi prietenii noştri, preţuirea fiecărui moment împărtăşit cu cei dragi este esenţială. Albumul de familie a fost o adevărată piesă de bază în fiecare casă şi merită să fie reînviat. Aşadar, în loc să cumpăraţi unul, de ce să nu vă faceţi timp să vă creaţi propria colecţie personalizată de amintiri care reflectă cu adevărat cine sunteţi ca familie?

Realizarea de albume de colaje este modalitatea perfectă de exprimare creativă pentru crearea şi personalizarea albumelor foto cu elemente vizuale decorative. Cu o gamă largă de şabloane disponibile în aplicaţia şi pe site-ul web Creative Park şi datorită tehnologiilor inteligente încorporate în gama Canon de imprimante wireless PIXMA şi funcţiilor uşor de utilizat ale aplicaţiei SELPHY Photo Layout, care funcţionează cu gama Canon SELPHY, vă puteţi crea propriul studio creativ.

Consultaţi acest tutorial pentru un ghid pas cu pas despre cum să vă creaţi propriul album foto personalizat.

O imprimantă Canon PIXMA şi un aparat SELPHY QX10 pe o masă cu fotografii imprimate şi materiale de artizanat.

Pregătiţi tot ce aveţi nevoie pentru această sarcină şi transformaţi-o într-o activitate de familie distractivă.

1. Alegeţi elementele decorative

O imagine a unei fete şi a unui băiat pe plajă cu bunicii lor. Dedesubt şi lângă ea sunt diferite tipuri de hârtie cu model şi o floare artizanală, toate în nuanţe de roz.

Alegeţi din zecile de decoraţiuni pentru albume de colaje de pe site-ul web sau din aplicaţia Creative Park pentru a vă face albumul special.

Site-ul web Creative Park oferă o gamă largă de elemente de design pe care le puteţi utiliza pentru albumul de colaje, inclusiv modele decupate, seturi pentru albume de colaje, rame foto originale şi altele.

De asemenea, puteţi descărca aplicaţia Creative Park uşor de utilizat din App Store sau Google Play. Nu aveţi nevoie decât de un cont Canon ID şi o imprimantă compatibilă Canon. Şabloanele disponibile în aplicaţie sunt organizate în diverse categorii. Designul uşor de utilizat al aplicaţiei vă permite să găsiţi rapid secţiunea pe care o căutaţi.

Am folosit patru hârtii cu model pentru interiorul albumului nostru, dar aveţi multe alte opţiuni în Creative Park. Adăugaţi un efect 3D cu flori sau găsiţi alt autocolant care se potriveşte temei paginii şi imprimaţi-l utilizând imprimanta PIXMA. Vă recomandăm hârtie foto mată pentru toate părţile decorative ale albumului.

2. Creaţi paginile interioare

SELPHY Square QX10 imprimând şi imaginea unei familii pe biciclete. Pe masă sunt mai multe foi colorate de hârtie cu model şi fotografii de diferite dimensiuni ale aceleiaşi familii.

Daţi frâu liber imaginaţiei cu Creative Park şi aplicaţia SELPHY Photo Layout şi alegeţi fotografiile şi elementele de design pentru crearea propriului album personalizat.

Imprimaţi fotografii de diferite dimensiuni pentru a adăuga varietate albumului. Hârtia foto Canon pentru imprimantele PIXMA este disponibilă într-o gamă largă de dimensiuni şi finisaje. Dacă alegeţi să imprimaţi cu imprimanta SELPHY, folosiţi aplicaţia SELPHY Photo Layout şi creaţi colaje din fotografii cu diferite rapoarte de aspect.

Fotografiile noastre au fost imprimate cu imprimanta Canon SELPHY Square QX10 şi SELPHY CP1300. Puteţi adăuga note creative fotografiilor, cum ar fi ştampile, filtre, chenare, text şi suprapuneri, cu aplicaţia SELPHY Photo Layout. În plus, hârtia suport autoadezivă a imprimărilor produse de SELPHY Square QX10 le face uşor de lipit într-un album de colaje, fără dezordine.

După ce aţi imprimat totul, decupaţi şi lipiţi diferitele elemente, suprapunându-le urmând instrucţiunile şablonului sau propriul model.

3. Realizaţi coperta albumului

Pagină roz de album de colaje foto, cu o copertă verde cu fotografii şi decoraţiuni pe ea.

Adăugaţi rame şi ştampile în aplicaţia SELPHY Photo Layout şi imprimaţi-vă fotografiile cu imprimanta Canon SELPHY CP1300 sau SELPHY Square QX10.

Am ajuns acum la partea practică a tutorialului: construirea copertei pentru albumul realizat manual.

Am ales şablonul „Beginner's Kit (Family)” (Kit pentru începători (familie)) de pe site-ul web Creative Park şi l-am imprimat cu seria Canon PIXMA TS5350a. Am folosit atât carton flexibil (de exemplu, o cutie de cereale), cât şi carton rigid (de exemplu, o cutie de pantofi, ambalaj pentru colete) pentru a construi baza coperţii albumului folosind un cuţit utilitar şi lipici/bandă adezivă.

Puteţi folosi multe lucruri pe care le găsiţi prin casă, cum ar fi sârmă şi panglică sau ceva care se potriveşte cu tema albumului, pentru a crea elemente decorative. Aranjaţi-le şi lipiţi-le pe hârtia cu model pentru a vă finaliza creaţia.

4. Asamblaţi-vă albumul foto personalizat

Pagini roz de album, cu un tub de lipici deasupra.

Puteţi crea multe albume mai mici, fiecare cu o temă diferită.

Tot ce mai trebuie să faceţi este să asamblaţi toate paginile împreună cu coperta pentru a vă crea propriul album realizat manual. Şi este cât se poate de simplu! Pur şi simplu îndoiţi o margine de-a lungul fiecărei pagini şi lipiţi-o de cotorul interior al coperţii cât mai din stânga posibil.

Acum vă puteţi admira amintirile preţioase sau puteţi oferi albumul membrilor familiei sau prietenilor pentru ocazii speciale. Este cadoul perfect pentru Ziua Mamei, Ziua Bunicilor sau zile de naştere.

Dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi abilităţile de a realiza fotografii de familie, consultaţi sfaturile ambasadoarei Canon Helen Bartlett.

Pentru mai multă inspiraţie, consultaţi pagina noastră de Pinterest şi arătaţi-ne creaţiile dumneavoastră folosind hashtagul #MadeWithPixma.


Articol scris de Claire Kaleta şi Agi Wojcik

Produse conexe

 • Imprimante pentru acasă

  Seria PIXMA TS5350a

  Prezentaţi-vă abilităţile creative cu gestionarea flexibilă a suporturilor, aplicaţiile creative interesante şi conexiunea perfectă cu smartphone-ul oferite de seria PIXMA TS5350a
 • Imprimante pentru acasă

  SELPHY SQUARE QX10

  Preţuiţi amintirile dvs. speciale ca imprimate frumos realizate, pe care le puteţi obţine oriunde, wireless.
 • Imprimante pentru acasă

  SELPHY CP1500

  Creaţi fotografii viu colorate şi foarte rezistente în doar câteva secunde cu această imprimantă foto compactă uşor de utilizat.
 • Imprimante pentru acasă

  SELPHY CP1300

  Elegantă şi portabilă, pentru imprimări wireless şi fotografii pentru acte de identitate frumoase, de pe dispozitive inteligente şi aparate foto compatibile.
 • Imprimante cu jet de cerneală

  Matte Photo Paper MP-101

  Hârtia fotografică mată produce fotografii, grafică şi text de înaltă calitate, cu finisaj mat. Este potrivită şi pentru utilizări mai creative, precum felicitări, afişe şi creaţii artizanale de hârtie.
 • Articole conexe

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru artizanat

  De la proiecte de familie la un finisaj profesional, Canon are imprimanta perfectă pentru dumneavoastră.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Primul meu an în fotografii imprimate

  Jemella Ukaegbu, fotograf de portrete, vă oferă cele mai bune sfaturi pentru a surprinde şi a imortaliza primul an de viaţă al bebeluşului.

 • NOŢIUNI DE BAZĂ

  Fotografierea pentru a realiza imagini imprimate

  Şapte sfaturi esenţiale pentru a surprinde amintiri pe care le veţi păstra imprimate.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Creaţi-vă propria carte de poveşti

  Daţi frâu liber imaginaţiei cu o carte de poveşti realizată manual, utilizând Canon SELPHY CP1500.