Acum, zona abundă de vieţuitoare sălbatice, printre care iepuri de câmp, bondari, ciocârlii, găinuşe-de-baltă, nagâţi, libelule mici albastre, vânturei şi căpriori, aşa că e uşor de înţeles de ce a devenit un paradis pentru fotografie. Gama vastă de culori a zonelor umede, păşunilor şi tufelor pădurii, împreună cu o fâneaţă plină de flori, a atras o mulţime de vieţuitoare sălbatice variate.
„În ultimii 20 de ani, am contribuit la regenerarea terenului, expunând izvoarele de apă dulce pentru a mări văile din zonele umede şi a lega iazurile din piatră existente de o serie de noi iazuri necăptuşite”, spune Gayle.
„Am plantat păduri de foioase cu specii native, am urmărit copacii cum cresc şi sunt învăluiţi încet de muşchi catifelat, care oferă un mediu verde şi luxuriant pe tot parcursul anului, susţinând astfel o mulţime de vieţuitoare. Ramurile şi trunchiurile sunt acoperite cu un strat gros de muşchi, care seamănă cu nişte lumi pierdute în miniatură, atunci când le priveşti de aproape şi le măreşti.”
Dacă alegeţi să vă documentaţi propriul proiect, poate un colţ de grădină pe care l-aţi redat naturii, asiguraţi-vă că aveţi aparatul foto şi obiectivul potrivite. Gayle foloseşte aparatul foto Canon EOS 6D Mark II, împreună cu unul dintre obiectivele ei macro pentru a surprinde aceste lumi mărunte. „Aparatul foto ne oferă capacitatea de a fi una cu un organism specific, fie el o floare privită de aproape, o insectă sau sporii de pe dosul unei ferigi”, spune ea. „Începi să vezi lucruri pe care nu le-ai mai remarcat până atunci, iar asta m-a făcut să conştientizez mai bine cum ne putem conecta mai mult cu natura prin intermediul obiectivului.”