VLOGGING

Descoperiţi cum micul, dar puternicul Canon PowerShot V10 îmbunătăţeşte crearea de conţinut

Patru influenceri de top împărtăşesc modul în care camera compactă pentru vlogging de la Canon este partenerul perfect pentru crearea de conţinut într-o serie de genuri – de la sport la gastronomie, stil de viaţă şi frumuseţe.
Vloggerul de stil de viaţă şi alimentaţie vegană Madeleine Olivia se filmează pe ea şi câinele ei cu un Canon PowerShot V10.

Canon PowerShot V10 este o cameră de buzunar ideală pentru creatorii de conţinut. Cântărind doar 211 g, este suficient de portabilă pentru a fi luată oriunde, dar dispune de numeroase funcţii inteligente pentru a face vloggingul rapid şi uşor, fără sacrificarea calităţii. În ciuda dimensiunilor reduse ale camerei, aceasta este capabilă să înregistreze videoclipuri 4K UHD clare, iar cele două microfoane integrate ale sale, cu diametru mare, asigură un sunet excelent pentru filmări şi dublaje.

Cu un obiectiv grandangular fix, PowerShot V10 oferă o vizualizare extinsă pentru filmări selfie sau cadre de grup şi poate fi utilizată chiar şi pe post de cameră web. Datorită conectivităţii Wi-Fi şi Bluetooth încorporate şi aplicaţiei gratuite Canon Camera Connect, este posibil streamingul live direct pe canalele sociale, controlul camerei de la distanţă şi trimiterea de fişiere pe un smartphone pentru încărcări instantanee pe reţelele sociale.

Aici, facem cunoştinţă cu patru influenceri prolifici din Europa care folosesc PowerShot V10 pentru a-şi crea cel mai antrenant şi captivant conţinut al lor de până acum. De la gătit vegan delicios la vloguri de frumuseţe, PowerShot V10 a deschis posibilităţi creative interesante şi le-a făcut fluxul de lucru mai rapid şi mai uşor. Citiţi în continuare pentru a descoperi cum cea mai mică cameră pentru vlogging de la Canon are un impact mare.

Vloggingul de acţiune al lui Manon Lanza

Vloggerul de sport Manon Lanza ţine în mână un Canon PowerShot V10 pentru a-şi înregistra mişcările în timp ce merge cu skateboardul pe o rampă de skateboarding.

„M-a motivat dintotdeauna să le spun fetelor că pot face orice îşi doresc”, explică vloggerul Manon Lanza, căreia Canon PowerShot V10 i-a oferit o mulţime de opţiuni cu uşurinţa de utilizare şi specificaţiile sale tehnice. Suportul său încorporat i-a permis să poziţioneze camera pe o rampă pentru skateboarding pentru a filma cadre mai largi, dar i-a plăcut în mod deosebit să meargă cu camera în mână: „Pentru a-mi face publicul să se simtă ca şi cum ar fi chiar lângă mine”. © Manon Lanza

O tânără care ţine un skateboard pune un Canon PowerShot V10 în buzunarul salopetei.

„Când foloseşti o cameră mare, ai atât de multe opţiuni şi setări. Pe Canon PowerShot V10, totul este foarte uşor, cu un singur buton mare în faţă pentru a începe înregistrarea”, spune Manon. © Manon Lanza

Locuind în Franţa, atleta şi pasionata de sporturi extreme Manon Lanza creează conţinut care promovează femeile în surfing, skateboarding şi sporturile de zăpadă. Indiferent dacă înregistrează la un skatepark sau cu prietenii la plajă, ea are nevoie de o cameră care să ţină pasul.

„Îmi place să fiu în mişcare, iar când fac sport, de obicei nu am un rucsac, aşa că am nevoie de ceva mic”, explică Manon. Canon PowerShot V10 poate merge acolo unde o cameră mai mare nu poate, ceea ce i-a oferit un instrument complet nou pentru înregistrare din mers. „Dimensiunile PowerShot V10 sunt uimitoare atunci când fac skateboarding, deoarece încape în buzunar. Calitatea 4K este absolut excelentă dacă doriţi să filmaţi vloguri şi nu vreţi să pierdeţi niciun moment.”

Lui Manon îi place să surprindă imagini din mers, iar focalizarea automată cu urmărirea feţei şi sistemul IS digital pentru filme au păstrat focalizarea în timp ce mergea şi chiar în timpul răsucirilor şi întoarcerilor pe skateboard, astfel ca urmăritorii ei să nu o piardă din ochi, indiferent de cât de dificile sunt mişcările ei. Ea a fost încântată şi de microfoanele integrate ale camerei PowerShot V10 şi de protecţia antivânt care ajută la reducerea sunetului înfundat în aer liber. „Am fost foarte impresionată când m-am dus să-mi filmez prietena şi puteai auzi perfect roţile pe pământ. Sunetul este atât de bun încât îl pot folosi şi pentru a înregistra dublaje.”

Canalul de alimentaţie vegană şi stil de viaţă al lui Madeleine Olivia

Un Canon PowerShot V10 este instalat pe suportul său pe pervazul unei ferestre în căsuţa vloggerului de stil de viaţă şi alimentaţie vegană Madeleine Olivia.

„Când filmez, de obicei trebuie să instalez camera pe un trepied”, explică vloggerul de stil de viaţă şi alimentaţie vegană Madeleine Olivia, însă datorită suportului încorporat, a putut să poziţioneze Canon PowerShot V10 în câteva secunde şi să filmeze stabil din diferite locaţii din cabana ei. © Madeleine Olivia

Vloggerul de stil de viaţă şi alimentaţie vegană Madeleine Olivia se filmează cu un Canon PowerShot V10 pregătind o reţetă în bucătărie.

Madeleine a fost surprinsă de calitatea camerei Canon PowerShot V10 şi a constatat că obiectivul său este mai versatil pentru vlogging decât vizualizarea tipică pentru selfie de pe un smartphone. „Este mult mai bună decât un telefon”, spune ea. © Madeleine Olivia

Vloggerul culinar vegan Madeleine Olivia promovează o viaţă simplă şi sustenabilă. Ea postează reţete pe bază de plante şi videoclipuri de renovare din căsuţa ei frumoasă din Cornwall, Regatul Unit, de mai bine de şapte ani şi a adunat peste 550.000 de urmăritori pe YouTube. „Am început cu un aparat foto Canon DSLR şi apoi am cumpărat un Canon PowerShot G7 X [urmat acum de modelul mai nou Canon PowerShot G7 X Mark III] pentru ecranul său rabatabil.”

Ecranul tactil LCD rabatabil de 5 cm de pe Canon PowerShot V10 i s-a părut perfect lui Madeline pentru compunerea de videoclipuri culinare în faţa şi în spatele camerei. „Focalizarea automată cu urmărirea feţei este foarte importantă pentru vloggingul culinar. Pot pregăti un cadru şi pot seta focalizarea să se schimbe uşor de la mâncarea pe care o mănânc înapoi la faţa mea.”

Indiferent dacă realizează tutoriale de decorare acasă sau filmează la cumpărături, PowerShot V10 îi oferă lui Madeleine materiale stabile fără a avea nevoie de un trepied. „Suportul încorporat – şi faptul că îl pot înclina – schimbă totul. E atât de mic încât aş putea face vlogging într-un supermarket şi să rămân neobservată. Posibilitatea de a ataşa un microfon extern la cameră deschide şi mai multe posibilităţi.”

Vlogul de călătorii şi stil de viaţă al Celiei Castle

Vloggerul de călătorii şi stil de viaţă Celia Castle stă într-un parc şi zâmbeşte în faţa unei camere Canon PowerShot V10, pe care o ţine în faţa ei.

Obiectivul grandangular de pe Canon PowerShot V10 o ajută pe vloggerul de stil de viaţă Celia Castle să îşi cufunde spectatorii în scenă. „Sunt un adevărat fan al obiectivului grandangular, în special pentru vloguri”, spune ea. © Celia Castle

Celia Castle a folosit mereu aparate foto Canon pentru a-şi împărtăşi viaţa de zi cu zi cu ceilalţi. „Sunt dintr-un oraş foarte mic din nordul Spaniei. În copilărie, nu aveam mulţi copii prin preajmă, aşa că am avut doar internetul.” În jurul anului 2010, Celia a descoperit YouTube, a devenit obsedată de videoclipuri de modă şi s-a născut pasiunea ei pentru vloggingul de stil de viaţă. „Tatăl meu a avut întotdeauna un aparat foto digital Canon şi, după doi sau trei ani, mi-a cumpărat un DSLR. Am avut şi un aparat Canon EOS 700D [urmat acum de Canon EOS 850D] cu ecran rabatabil, care a fost uimitor.”

Celiei i-au plăcut dimensiunile Canon PowerShot V10 de când l-a luat în mână. „Poţi să-l iei peste tot, la un concert, într-o călătorie.” Deoarece senzorul CMOS de 1,0 inch al camerei captează mai multă lumină, Celia a avut încredere să înregistreze după lăsarea întunericului.

Videoclipurile Celiei de pe YouTube sunt adesea filmate pe drum, iar graţie conexiunilor wireless ale PowerShot V10 a putut să-şi trimită conţinutul mai uşor. „Am folosit aplicaţia gratuită Canon Camera Connect pentru a transfera videoclipuri şi fotografii pe telefon. Este convenabil atunci când călătoreşti fără un laptop, în special pentru încărcările pe TikTok.

„Este prima dată că văd un brand producând o cameră special pentru creatorii de conţinut. Aceasta arată că ne-au ascultat nevoile”, adaugă ea.

Vlogging de frumuseţe cu Uche Natori

Vloggerul de beauty Uche Natori se filmează cu un Canon PowerShot V10.

Cu Canon PowerShot V10, Uche poate să înregistreze şi să trimită materiale direct pe canalele sociale. „Am filmat în formate orizontale şi verticale pentru videoclipuri mai lungi şi mai scurte. Este atât de plăcut să poţi importa videoclipuri direct pe telefon, apoi să le editezi şi să le încarci.” © Uche Natori

Bloggerul nigerian Uche Natori a devenit un influencer major pe scena de modă şi frumuseţe din Londra, Regatul Unit. „Am început să fac asta ca hobby acum mai bine de 10 ani şi o fac cu normă întreagă de şase ani”, spune ea.

Uche postează tutoriale de make-up şi stil de viaţă pentru cei peste 540.000 de urmăritori ai ei de pe YouTube şi alte canale sociale. Pentru ea, dimensiunile Canon PowerShot V10 sunt perfecte pentru a-l lua la evenimente. „E mai mic, ca suprafaţă, decât telefonul meu.” Cu toate acestea, greutatea redusă nu înseamnă înregistrări de calitate scăzută. „4K este un pas înainte faţă de alte aparate automate, iar vizualizarea largă este cu adevărat populară.”

Ecranul rabatabil versatil al camerei PowerShot V10 se înclină la 180 de grade, astfel încât Uche poate modifica cu uşurinţă setările şi poate seta nivelul de zoom digital în timpul filmării. Camera are moduri de expunere automată şi manuală, precum şi 14 filtre de culoare din care puteţi alege. „Când ecranul este întors în sus, toate butoanele sunt pe spate”, spune Uche. De asemenea, îi place că are un ecran tactil, deoarece îi permite să regleze uşor setările.

După înregistrare, lui Uche i s-a părut uşor şi să trimită conţinutul. „Cu aplicaţia Canon Camera Connect de pe telefon, poţi transfera uşor conţinutul, ceea ce este excelent pentru încărcări instantanee.”

Oriunde, oricând şi oricum doriţi să creaţi, calitatea şi caracteristicile PowerShot V10 vă permit să vă integraţi în scenă, în timp ce conţinutul dumneavoastră iese în evidenţă. Cu un suport, temporizator automat şi urmărire a feţei, nu veţi mai avea probleme să pregătiţi un vlog. Datorită comunicării wireless, puteţi trimite instantaneu sau chiar face streaming live. Iar cu videoclipurile 4K UHD şi fotografiile de 15,2 MP, veţi putea să creaţi conţinut uimitor, cu un dispozitiv de buzunar.


Articol scris de Lauren Scott

Produse conexe

Articole conexe

 • VLOGGING

  Faceţi cunoştinţă cu PowerShot V10

  Descoperiţi motivul pentru care această cameră video Canon 4K pentru vlogging, de mici dimensiuni, este echipamentul complet perfect pentru începători.

 • VLOGGING

  Cum să devii vlogger

  Începeţi şi produceţi vloguri de calitate cu sfaturile noastre pentru vlogging pentru începători.

 • VIDEOCLIP

  Sfaturi pentru a vă îmbunătăţi videoclipurile pentru reţelele sociale

  Patru creatori discută despre caracteristicile unui conţinut excelent şi cum să iasă în evidenţă online.

 • VLOGGING

  Cele mai bune aparate foto, camere video şi obiective Canon pentru vlogging

  Canon produce o serie de aparate foto, camere video şi obiective care sunt ideale pentru creatorii de conţinut. Acest ghid vă va ajuta să găsiţi modelele perfecte.