FOTOGRAFIA DE FAMILIE

Surprindeţi instantanee de familie cu PowerShot PX

Indiferent că este vorba de familie, prieteni sau animale de companie, surprindeţi cu uşurinţă momente frumoase de zi cu zi cu Canon PowerShot PX.
O femeie şi cei trei copii ai săi stau într-o bucătărie în jurul unui bol de amestecat, pregătind ceva de copt. Pe un teanc de cărţi este un aparat PowerShot PX orientat spre ei.

Surprinderea momentelor fericite ale vieţii obişnuite de familie este mai uşoară ca niciodată cu noul Canon PowerShot PX. Suficient de inteligent pentru a recunoaşte feţele în mod automat şi dispunând de posibilitatea de a fi operat prin comenzi vocale, PowerShot PX este fotograful de familie perfect, gata să fotografieze imediat şi mereu prezent în casă.

Creatoarea de conţinut digital şi fotografa Eimear Varian Barry, ale cărei instantanee cu familia şi viaţa ei i-au adus aproape 97.000 de urmăritori pe Instagram, este o mamă singură şi de obicei persoana care face fotografii.

Însă, cu Canon PowerShot PX, Eimear nu mai trebuie să fie exclusă din cadru. Utilizând acest aparat foto inteligent cu detectare automată a feţei şi mod de fotografiere automat, Eimear se bucură acum de propriul fotograf de familie digital, gata să înregistreze acele aparent nesemnificative momente, care de cele mai multe ori se dovedesc a fi cele mai speciale.

Documentaţi fără efort momentele de zi cu zi

O familie stă afară pe o pătură de picnic, mâncând fructe. În coşul de picnic este un aparat Canon PowerShot PX orientat spre ei.

Canon PowerShot PX foloseşte tehnologia de recunoaştere a scenei, care este suficient de inteligentă pentru a recunoaşte feţele oamenilor şi a decide ce compoziţie va arăta cel mai bine, panoramând, înclinând şi făcând zoom automat pentru a crea amintirea perfectă – totul fără a fi nevoie să vă deplasaţi. Fiind uşor de utilizat, PowerShot PX este tovarăşul de familie perfect, chiar şi în cele mai active case. „Cred că aplicaţia şi recunoaşterea vocală sunt geniale”, spune Eimear, care, fiind mamă singură, este mai mereu ocupată.

„Este extraordinar că PowerShot PX de la Canon surprinde momente pe care noi le considerăm poate nepotrivite pentru o fotografie bună”, spune Eimear. „Spre exemplu, aceste fotografii cu copiii la bufetul din bucătărie, în timp ce eu umpleam maşina de spălat vase. Sunt convinsă că peste 20 de ani le voi privi şi mă voi gândi «Ce zile frumoase!» Este minunat că pot fi surprinşi în ipostaze naturale.”

Fotografierea fără efort cu acest aparat foto se bazează pe funcţii inteligente şi tehnologia de recunoaştere a scenei, care au fost dezvoltate pe parcursul mai multor ani. După ce este pornit şi amplasat pe o suprafaţă, PowerShot PX foloseşte funcţia de recunoaştere facială pentru a căuta un subiect şi ajustează compoziţia pentru a realiza imagini în care să încapă toată lumea. Va realiza multe imagini, după care aplicaţia le va recomanda pe cele mai bune. Recunoscând feţele care apar frecvent, oferă prioritate fotografierii persoanelor importante pentru dumneavoastră.

Aşadar, când sunteţi ocupat cu gătitul, când purtaţi o conversaţie la masa din bucătărie, vă bucuraţi de o petrecere aniversară în familie sau pur şi simplu vă ajutaţi copiii la teme, PowerShot PX vă poate ajuta să surprindeţi fericirea de pe feţe şi frumuseţea momentelor obişnuite, fără a trebui să vă gândiţi vreodată cum să faceţi acest lucru.

Pentru Eimear, momentele simple precum joaca cu câinele sau cititul unei poveşti pe canapea sunt cele pe care le preţuieşte şi pe care vrea să le arate şi altora. „Este plăcut să surprinzi acele momente, mai ales fără să-ţi dai seama”, spune ea.

Fotograful dumneavoastră digital personal

O femeie şi un băiat privesc cu entuziasm la aparatul foto Canon PowerShot PX, aşezat pe un teanc de cărţi.

„Mereu mă uitam la cărţile despre fotografie ale tatălui meu, care este artist, iar toate cărţile despre fotografie pe care le am acasă sunt despre fotojurnalism. În copilărie vedeam viaţa în forme şi lumină”, spune Eimear, care deseori răsuflă uşurată că nu este în spatele aparatului foto când petrece momente intime cu familia.

O fată stă în genunchi la o masă joasă, jucându-se cu jucării, cu aparatul foto Canon PowerShot PX în faţa ei. Mama ei priveşte imaginile de pe aparat pe telefonul ei, iar fotografia se poate vedea pe ecran în timp ce o ajustează.

„Fiind fotografă, sunt obişnuită să documentez situaţii la serviciu. Aceasta este meseria mea, să surprind momente, însă multe dintre acestea sunt gândite în prealabil. Pe de altă parte, îmi place foarte mult şi să documentez momente autentice, ca să le putem privi şi spune: «Uite, ce fotografie spontană!»”.

Deşi Eimear are aparat foto încă din copilărie şi preferă ca pe Instagram să creeze o atmosferă mai îngrijită, „acasă este plăcut să creezi imagini de zi cu zi, care nu fac parte dintr-o şedinţă foto”, explică ea.

„Cred că PowerShot PX este un aparat foto minunat pentru aceste momente. Spre exemplu, sunt acasă cu copiii întreaga săptămână. Sunt mamă singură. Nu am pe cineva care să facă fotografii cu mine şi cu copiii în timp ce pregătim preparate la cuptor sau ne distrăm în grădina din spate, deoarece eu fac fotografiile mereu.”

Aici se dovedeşte utilitatea operării fără mâini oferite de Canon PowerShot PX, cu ajutorul comenzilor vocale, precum şi a posibilităţii de a compune şi realiza imagini şi videoclipuri în mod autonom, cu obiectivul cu panoramare, înclinare şi zoom optic 3x. Aparatul va selecta totodată cele mai bune fotografii şi videoclipuri şi le va organiza în locul dumneavoastră, ceea ce înseamnă că acele momente preţioase ale vieţii nu vor fi întrerupte.

„Recunoaşterea vocală este minunată, deoarece, dacă sunteţi în camera de zi, spre exemplu, şi vă gândiţi că aţi vrea să vă amintiţi momentele respective pentru totdeauna, puteţi face acest lucru”, spune Eimear. „Sunt la fel de fericită când privesc fotografiile spontane ca atunci când privesc imaginile mai atent gândite.”

Dacă doriţi să o faceţi pe fotograful, puteţi controla aparatul cu aceeaşi uşurinţă dintr-o aplicaţie pentru smartphone, din care puteţi înregistra şi vizualiza videoclipurile şi fotografiile realizate.

Poziţionaţi-l în mijlocul casei

O familie stă în jurul unui bufet de bucătărie, amestecând ingrediente de copt într-un bol.

„Ne-am fotografiat pregătind preparate la cuptor”, spune Eimear. „Adevărul este că suntem obişnuiţi cu fotografii cu situaţii de viaţă perfecte, iar eu sunt pur şi simplu încântată de acest produs creat de Canon, deoarece, din punctul meu de vedere, cele mai bune fotografii sunt cele obişnuite cu viaţa de zi cu zi.”

Cu un design compact şi adaptabil, Canon PowerShot PX se integrează perfect în orice mediu din casa dumneavoastră.

Pentru Eimear, blatul de bucătărie ar fi locul ideal pentru PowerShot PX, deoarece acolo se desfăşoară de obicei multe din activităţile în familie. „Mi-ar plăcea să fie în bucătărie, deoarece este în plan deschis, iar bufetul de bucătărie este chiar în centrul spaţiului de la parter”, spune ea.

„Lucrul în jurul bufetului de bucătărie seara când pregătesc cina şi copiii colorează – acelea sunt momentele în care fac activităţi zilnice specifice unei mame. Nu este spectaculos, însă înseamnă totul pentru mine. O fotografie cu mine intrând cu rufele spălate în timp ce ei îşi fac temele este un exemplu vizual al vieţii mele de zi cu zi ca mamă. Acestea sunt momentele de care vreau să-mi amintesc”, spune ea.

Cu toţii ştim că viaţa nu se întâmplă în spatele aparatului foto, ci în faţa acestuia. Însă cum veţi alege să vă amintiţi acele capitole din care este compusă viaţa dumneavoastră aşa cum o ştiţi? Pentru părinţii ca Eimear, PowerShot PX poate fi un instrument genial cu care să creaţi amintiri cu oamenii pe care îi iubiţi, în prezent şi în viitor.

„Este imposibil să ne amintim fiecare clipă din viaţa noastră. Sinceră să fiu, nici nu-mi pot aminti perioada în care eram însărcinată. Pare de necrezut, dar este adevărat! Când privim fotografii din trecut, ne gândim: «Îţi aminteşti? Am uitat complet de asta.» Aşadar, cred că surprinderea acelor amintiri în mod natural este o idee foarte bună. Este cu adevărat extraordinar.”


Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

  • Compact digital

    PowerShot PX

    Surprindeţi automat cele mai preţioase clipe ale vieţii cu acest aparat foto inteligent care recunoaşte feţele şi se conectează la dispozitivul dumneavoastră inteligent.
  • Compact digital

    PowerShot ZOOM

    Un aparat foto PowerShot care încape în palmă pentru surprinderea momentelor magice cu familia sau cu natură sălbatică la 100 mm, 400 mm2 sau o distanţă extinsă digital de 800 mm.
  • Aparate foto mirrorless

    EOS RP

    Un aparat foto mirrorless full-frame mic, uşor şi intuitiv, conceput pentru fotografie de călătorie şi de fiecare zi.
  • Aparate foto DSLR

    EOS 850D

    Faceţi următorul pas în controlul creativ, capturând fotografii detaliate şi filme 4K uimitoare cu un aparat foto DSLR uşor şi conectat, care inspiră şi recompensează.
  • Imprimante pentru acasă

    SELPHY CP1300

    Elegantă şi portabilă, pentru imprimări wireless şi fotografii pentru acte de identitate frumoase, de pe dispozitive inteligente şi aparate foto compatibile.
  • Imprimante pentru acasă

    Seria PIXMA TS9550

    Descoperiţi modul în care conectivitatea wireless, alimentatorul automat ADF pentru 20 de coli şi compatibilitatea cu formatul A3 vă pot îndeplini toate necesităţile profesionale.

Articole conexe