A person stands in front of a building with triangular windows larger than them, leaning diagonally. Photo by Daniel Rueda and Anna Devís.

FOTOGRAFIA DE ARHITECTURĂ

Faceţi cunoştinţă cu „căutătorii geometriei”, Daniel Rueda şi Anna Devís

Alăturaţi-vă discuţiei cu fotografii arhitecturali creativi şi plini de culoare Anna Devís şi Daniel Rueda.

Descoperiţi secretele modului lor imaginativ şi abstract de a spune o poveste şi cum dragostea lor pentru clădiri şi călătorii i-a transformat în vedete pe Instagram (unde folosesc handle-urile @anniset şi @drcuerda).

Cum a început totul pentru voi? Ce v-a determinat să începeţi o carieră în fotografie?

Daniel: „Am fost tot timpul înconjurat de aparate foto, încă de când eram copil, aşa că fotografia a fost un domeniu în care am putut experimenta de mic. Am trecut prin multe încercări şi eşecuri, dar am fost mereu foarte interesat să îmi public imaginile pe site-uri web precum MySpace şi Flickr. M-a ajutat să-mi dau seama de felul în care stilul meu personal se dezvolta, văzându-mi toate fotografiile împreună pe măsură ce au început să apară teme în feedurile mele.”

Anna: „Am fost singură la părinţi, aşa că eram într-o continuă căutare de moduri creative de a mă menţine ocupată. Când am început să mă plictisesc puţin de pictură, am început să creez imagini cu ajutorul fotografiilor; nu a durat mult până mi-am dat seama că puteam face atât de multe lucruri cu un aparat foto.”

Arhitectura predomină printre subiectele fotografiilor capturate de voi. Cât de mult v-a influenţat aceasta stilul de fotografiere?

D: „Amândoi suntem arhitecţi, deci cam toate aspectele acestui domeniu sunt interesante şi fascinante pentru noi. Este ceva de care suntem amândoi pasionaţi, dar nu este neapărat ceva ce ar aprecia alte persoane care nu sunt arhitecţi sau designeri. De aceea ne place ca imaginile noastre să pară uşor naive sau jucăuşe şi, cel mai important, să spună o poveste.”

Iubim elementul uman din fotografiile voastre. Ce fel de poveşti vreţi să spuneţi în acest caz?

D: „Atunci când capturezi imagini arhitecturale este foarte important să oferi un sens al dimensiunilor, aşadar aici a început totul iniţial. Dar apoi am început să experimentăm cu elementul uman într-un mod mai abstract. Abstractizarea dimensiunii sau uniformităţii unei clădiri într-un mod naiv, uman ne ajută să creăm empatie între spectator şi arhitectură.”

A: „Încercăm să facem tot ceea ce creăm cât putem de minimalist, dar în acelaşi timp imaginativ. Cred că am putea spune că a devenit stilul nostru de a transmite; minimalism imaginativ. Ne dorim doar să ne împărtăşim pasiunile cu alte persoane în moduri simple şi frumoase pe care oricine le poate înţelege şi aprecia. Este important ca totul să fie accesibil.”

Poveştile voastre sunt create meticulos. Cum vă pregătiţi pentru fiecare cadru?

D: „Eu sunt un perfecţionist. Mă gândesc întotdeauna la modul în care va fi realizată fotografia: ce ISO să utilizez, dacă nivelurile sunt perfecte sau nu, astfel de lucruri. Anna este mai creativă. Ea e mai puţin interesată de numere şi abordează totul într-o manieră mai inteligentă dintr-un punct de vedere conceptual. Cred că motivul principal pentru care fotografiile noastre sunt atât de bune este faptul că suntem două persoane foarte diferite.”

A: „Planificăm aproximativ 90 % din şedinţele noastre foto de acasă, înainte de călătorie. Tot ceea ce creăm se bazează pe ceva ce desenăm înainte. Ştim întotdeauna de ce recuzită avem nevoie pentru a crea fiecare imagine. Unele elemente sunt spontane, dar întotdeauna călătorim cu un plan.”

"Cel mai bun sfat ar fi să exploraţi locurile care nu sunt menţionate în ghiduri. Exact acolo veţi surprinde cele mai frumoase imagini."

Articole conexe
Get creative with portable printers

APARATE FOTO INSTANTANEE

Folosiţi-vă creativitatea cu imprimantele portabile

Descoperiţi cele mai importante sfaturi ale unui expert despre cum vă puteţi îmbunătăţi stilul imprimând.

10 tips for better travel photography

FOTOGRAFIA DE CĂLĂTORIE

10 sfaturi pentru fotografii de călătorie mai bune

10 moduri de a realiza fotografii de călătorie cu impact mai mare, inclusiv cele mai bune setări ale aparatului foto pentru fotografii de vacanţă, precum şi moduri în care puteţi realiza fotografii neobişnuite.

Two young people skateboard down a city street at night.

FOTOGRAFIA DE CĂLĂTORIE

Cum să profitaţi la maximum de aparatul foto într-un city break

11 sfaturi şi trucuri pentru a vă ajuta să surprindeţi spiritul junglei urbane.

Aveţi o fotografie preferată pe care aţi creat-o împreună?

A: „Considerăm că încă nu am realizat cea mai bună fotografie a noastră. Dar se pare că întotdeauna ne place cea mai recentă imagine pe care o surprindem, deoarece simţim că învăţăm şi ne îmbunătăţim continuu.”

D: „Crearea fiecărei fotografii implică mult timp, planificare şi eşec. Când în final obţii cadrul dorit şi ajungi la momentul în care îl împărtăşeşti cu ceilalţi, devine instantaneu noul tău cadru preferat. Nu poţi să te abţii, deoarece acela va fi cadrul de care te simţi cel mai mândru în acel moment.”

Portrait of photographers Daniel Rueda and Anna Devís, taken by Francesc Planes.

Dar o locaţie preferată?

D: „Sunt multe, câteva dintre ele fiind populare pe Instagram, precum La Muralla Roja [unde a fost realizată fotografia roz de mai sus]. Este un labirint uriaş cu culori pastelate superbe aflat chiar aici în Spania, în Calpe. Din păcate, aceasta este o clădire rezidenţială privată şi accesul nu este permis în prezent.”

A: „Altele sunt bijuterii bine ascunse în oraş care aşteaptă să fie descoperite, precum L'Atrium de Jussieu [unde a fost realizată imaginea de mai sus, cu ferestrele multicolore]. Aceasta este un spaţiu multicolor din Universitatea Pierre şi Marie Curie pe care l-am descoperit într-o călătorie la Paris.”

Ce sfaturi i-aţi oferi unei persoane care doreşte să surprindă prima sa poveste despre un oraş în această vară?

A: „Cred că cel mai bun sfat ar fi să exploreze locurile care nu sunt menţionate în ghiduri. Nu veţi găsi nimic nou şi nevăzut de ochii tuturor în jurul punctelor turistice principale, deci documentaţi-vă înainte de a pleca în călătorie pentru a vă face o idee despre cele mai interesante zone. Exact acolo veţi surprinde cele mai frumoase imagini.”

D: „Şi axaţi-vă pe simplitate!”


Articol scris de Donna Williams

Produse conexe

Articole conexe

Inspiră-te este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate poveştile