Claritate sporită

Descoperiţi un nou tip de focalizare automată

Am folosit tehnologia inteligenţei artificiale cu deep learning şi mii de imagini din lumea reală pentru a învăţa aparatul EOS R10 să recunoască oameni, animale şi vehicule, menţinându-i focalizaţi clar în timp ce se deplasează în cadru.
Canon EOS R10 – Beneficiu – Claritate sporită

OAMENI

Indiferent că realizaţi portrete, documentaţi călătorii departe de casă sau vă ocupaţi de evenimente de familie precum nunţi, EOS R10 vă va menţine subiecţii bine focalizaţi. Aparatul foto acordă prioritate ochilor, iar dacă aceştia nu sunt vizibili, urmăreşte în schimb faţa. Dacă subiectul se întoarce cu spatele pentru scurt timp (un fotbalist care se întoarce de la aparatul foto, spre exemplu), aparatul va urmări capul, după care corpul.

ANIMALE

EOS R10 poate recunoaşte şi urmări pisici, câini şi păsări, asigurând că subiectul rămâne clar chiar dacă mişcarea este haotică. Chiar şi membrii canini şi felini ai familiei dumneavoastră vor fi recunoscuţi. Pasionaţii de natură sălbatică vor aprecia foarte mult posibilitatea de a focaliza pe păsările în zbor – unul dintre cei mai dificili subiecţi din fotografia de natură sălbatică.

Canon EOS R10 – Detectarea animalelor

VEHICULE

La fotografierea sporturilor cu motor, EOS R10 urmăreşte cu uşurinţă maşinile de curse şi motocicletele rapide. Aparatul foto poate face chiar diferenţa între vehiculele cu cabină închisă sau deschisă, focalizând pe casca şoferului, dacă este vizibilă.

Focalizarea automată continuă poate fi personalizată şi selectând una dintre cele patru opţiuni de focalizare automată.
 • Opţiunea 1 – General. Ideală pentru majoritatea subiecţilor în mişcare.
 • Opţiunea 2 – Ignoră obstacolele şi continuă să urmărească subiecţii. Este potrivită pentru sporturi şi natură sălbatică, atunci când este posibil ca subiecţii să fie acoperiţi temporar de obiecte din prim-plan.
 • Opţiunea 3 – Reacţionează rapid. Utilizaţi când preconizaţi că un subiect va intra în cadru – un skateboarder care sare brusc în cadru, spre exemplu.
 • Opţiunea 4 – Pentru subiecţii care accelerează sau încetinesc rapid, cum ar fi un câine care aleargă spre aparatul foto, sau atleţii care aleargă pe pistă.
 • Opţiunea A – Lăsaţi aparatul foto să aleagă automat cea mai potrivită opţiune pentru subiect din cele de mai sus.
Fiecare opţiune poate fi ajustată suplimentar în detaliu reglând Sensibilitatea urmăririi şi Urmărirea accelerării/încetinirii pentru a se potrivi tipului de acţiune pe care o fotografiaţi.

Sensibilitate la lumină redusă

Chiar şi în condiţii de lumină redusă, EOS R10 tot va reuşi să focalizeze clar. Tehnologia noastră de top Dual Pixel CMOS AF II este rapidă, precisă şi sensibilă, chiar şi în condiţii întunecate, de numai -4 EV1. Aceasta echivalează cu lumina lunii.

Această sensibilitate este excelentă la petreceri de seară şi aniversări cu lumină artificială sau când se fotografiază evenimente în interior, precum nunţi. Pasionaţii de natură sălbatică şi sporturi vor aprecia abilitatea aparatului foto EOS R10 de a focaliza automat când se folosesc obiective cu deschideri maxime mici ale diafragmei (cum ar fi obiectivul nostru foarte portabil RF 600mm f/11 IS STM). De fapt, focalizarea automată este posibilă chiar şi cu o deschidere maximă a diafragmei de numai f/22, ceea ce permite şi folosirea teleconvertoarelor.

Canon EOS R10 – Sensibilitate la lumină scăzută

Auto (25600)

Acoperire de 100 %

Spre deosebire de DSLR-uri, aparatul mirrorless EOS R10 acoperă 100 % din vizor2 cu zone de focalizare automată foarte sensibile, astfel încât să puteţi focaliza pe subiecţi, oriunde s-ar afla în scenă. Este excelent pentru portrete şi scene necentrate care se modifică în mod imprevizibil. Aceste zone de focalizare pot fi folosite separat, în grupuri sau în mod colectiv, astfel încât să puteţi lucra la un nivel foarte selectiv sau prin detectarea obiectelor oriunde în cadru.

Mutaţi punctul sau zona de focalizare activă utilizând un controler de tip joystick intuitiv şi uşor de găsit, aflat exact la nivelul degetului mare atunci când ţineţi aparatul foto la ochi. Alternativ, mutaţi punctul de focalizare automată activ atingând şi trăgând cu degetul pe ecranul tactil al aparatului foto.

Bracketing la focalizare

Când fotografiaţi de aproape, profunzimea câmpului poate fi foarte limitată, aşa că funcţia de bracketing la focalizare de pe EOS R10 este un avantaj excelent pentru fotografii macro. O singură apăsare a butonului declanşatorului generează fotografierea continuă în timp ce focalizarea este ajustată automat din poziţia iniţială şi până la infinit.

Imaginile din seria rezultată – fiecare la puncte de focalizare uşor diferite – pot fi combinate într-o singură imagine compusă folosind software-ul nostru Digital Photo Professional, pentru profunzime perfectă a câmpului, din faţă până în spate. În plus, cu funcţia de compunere a profunzimii oferită de EOS R10, acest proces poate fi efectuat acum direct pe aparatul foto, iar decuparea profunzimii câmpului permite fotografilor să specifice unde începe să se estompeze focalizarea.

Canon EOS R10 – Bracketing la focalizare

Bracketing la focalizare

 1. În timpul realizării de fotografii, cu un obiectiv f/1,2, punct de focalizare automată central, AF un cadru, la 23 °C/73 °F, ISO100. Excluzând obiectivele RF cu strat pentru uniformizarea defocalizării.
 2. Se aplică atunci când cadrul subiectului este afişat în timpul urmăririi şi pe aparatul foto este montat un obiectiv compatibil, în timp ce focalizarea automată pe tot intervalul este activă sau subiectul este detectat cu succes în alt mod de focalizare automată pe zonă. Pentru detalii despre obiectivele acceptate, consultaţi [Informaţii suplimentare] pentru [EOS R7/EOS R10] pe „cam.start.canon”.

Articole conexe

 • BENEFICII

  Surprinderea momentelor ultrarapide

  Viaţa se desfăşoară destul de rapid, aşa că veţi avea nevoie de un aparat foto cu o viteză suficient de mare pentru a surprinde acele momente unice

 • BENEFICII

  Este povestea dumneavoastră, spuneţi-o în propriul stil

  Realizaţi filme incredibile cu acelaşi aparat foto pe care îl folosiţi pentru fotografii superbe. EOS R10 este un creator de conţinut foarte performant, ajutându-vă să vă spuneţi povestea prin fotografii sau filme.

 • BENEFICII

  Vedeţi. Fotografiaţi.

  Indiferent că treceţi de la un smartphone sau un DSLR, cu Canon EOS R10 veţi fi gata în scurt timp să fotografiaţi creativ în moduri în care nu aţi putut până acum.

 • BENEFICII

  Un aparat foto cu foarte multe posibilităţi de conectare

  Calitatea EOS se îmbină cu confortul unui smartphone – o combinaţie perfectă pentru cei cărora le place să înregistreze conţinut pentru reţelele sociale, să editeze din mers sau să controleze aparatul foto de la distanţă. Indiferent că sunteţi un blogger, un influencer sau pur şi simplu vă place să împărtăşiţi imagini cu prietenii şi familia, acum este mai uşor ca niciodată să vă faceţi cunoscută creativitatea în mediul online.

 • BULETIN INFORMATIV

  Inspiraţi-vă, înscrieţi-vă acum

  Nu pierdeţi niciodată cele mai recente oferte de la Canon, sfaturi şi tutoriale, ştiri şi invitaţii la evenimente locale.