ARTICOL

Canon EOS-1D X Mark III: filmare profesională

Canon EOS-1D X Mark III

Realizatorii de filme şi naratorii vizuali creativi pot folosi Canon EOS-1D X Mark III pentru a realiza filme 4K full frame la 60 de cadre pe secundă, înregistrând videoclipurile intern, utilizând codecul HEVC/H.265 de 10 biţi cu Canon Log sau Raw pe 12 biţi, pentru interval dinamic extins şi gradare uşoară a culorilor în timpul editării.

Înregistrare 4K şi Raw 5,5K

Indiferent de fluxul dvs. de lucru pentru editare, Canon EOS-1D X Mark III poate înregistra materiale video care se vor potrivi perfect şi vă va oferi noi niveluri de calitate a imaginii şi creativitate.

Înregistraţi intern videoclipuri supraeşantionate DCI 4K/60p utilizând întreaga lăţime a senzorului*, astfel încât obiectivele dvs. să vadă exact ca atunci când realizaţi fotografii. Canon EOS-1D X Mark III poate fotografia cu rapoarte de aspect de 17:9 DCI sau UHD 16:9 şi poate înregistra rezultatele utilizând codecul H.264 sau codecul H.265 de 10 biţi atunci când utilizaţi Canon Log. Materialul video realizat astfel are un contrast redus intenţionat, astfel încât gradarea culorilor să fie mai uşoară în etapa de postproducţie.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III poate înregistra intern şi materiale video 5,5K RAW pe cardurile CFexpress, oferind realizatorilor de filme o calitate a imaginii de neegalat. Aşteptaţi-vă la o gradare mai naturală a culorilor şi la un interval dinamic mai mare, ce vă permit să vedeţi detaliile din zonele luminoase şi cele întunecate, într-un interval de 12 stopuri.

Aceste fişiere CRM pe 12 biţi de 5472 x 2886 pixeli pot fi înregistrate în formate standard sau comprimate şi pot fi procesate utilizând software-ul Digital Photo Pro inclus sau multe alte programe software de editare neliniară. De asemenea, Canon EOS-1D X Mark III poate înregistra simultan un fişier proxy 4K, care poate fi utilizat pentru a accelera fluxurile de lucru pentru editare.

Este disponibilă şi înregistrarea Full HD cu Dual Pixel AF, la o rată de cadre de până la 120 de cps. Ideal pentru efectele de redare cu încetinitorul la un sfert din viteză.

* UHD 4K nu foloseşte întreaga lăţime a senzorului aparatului foto

Dual Pixel CMOS AF

La filmare, Dual Pixel AF oferă focalizare stabilă pe subiecţii selectaţi atingând ecranul aparatului foto (sau ecranul unui dispozitiv inteligent care rulează aplicaţia Canon Camera Connect).* Feţele şi obiectele pot fi urmărite în cadru, iar aparatul foto va refocaliza cu uşurinţă pentru a le menţine clare. Puteţi selecta chiar şi ochiul care ar trebui prioritizat de sistemul de focalizare sau puteţi lăsa aparatul foto să-l selecteze pe cel mai apropiat de aparat.

* Dual Pixel AF funcţionează în toate modurile, cu excepţia 4K fără decupare şi RAW la înregistrarea 60p/50p.

Evidenţierea focalizării

La focalizarea manuală, evidenţierea focalizării identifică zonele din scenă care sunt focalizate evidenţiindu-le cu un contur colorat. Aceasta afişează şi adâncimea câmpului, evidenţiind zonele care vor fi clare la deschiderea selectată a diafragmei.

Stabilizarea imaginii pentru filme

Movie Digital IS oferă o stabilizare a imaginii pe cinci axe extrem de eficientă atunci când filmaţi cu aparatul în mână – atenuând tremurul cauzat de mişcarea aparatului foto. Un mod îmbunătăţit detectează şi corectează tipul de mişcare întâlnit la deplasarea cu aparatul foto în mână – spre exemplu, la urmărirea unui subiect în mişcare.

Rezultatele sunt pur şi simplu splendide – filmări profesionale uniforme, stabile, care arată excepţional, la un nivel comparabil cu filmele obţinute cu camerele video sofisticate dedicate.

Extragerea cadrelor statice de înaltă rezoluţie

Filmele realizate în format 4K pot fi utilizate pentru a genera fotografii de 8,8 megapixeli. Este suficient să redaţi cu încetinitorul filmarea în cauză pe partea din spate a aparatului foto şi să apăsaţi declanşatorul pentru a obţine o fotografie. Aceasta este o soluţie excelentă pentru subiecţii care se deplasează rapid, care acum pot fi filmaţi în format 4K la 60p, ulterior putându-se extrage fotografii cu aceştia.


< Reveniţi la prezentarea generală Canon EOS-1D X Mark III

Articole conexe