ARTICOL

Canon EOS-1D X Mark III: calitatea imaginii

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano – Ambasador Canon

Lumină bună, lumină slabă, practic fără lumină… indiferent de condiţii, Canon EOS-1D X Mark III oferă imagini de calitate superbă. De la profunzimea detaliilor întunecate la precizia culorilor, puteţi avea încredere că imaginile pe care le capturaţi vor fi pur şi simplu extraordinare.

Senzor CMOS personalizat, de 20,1 megapixeli

Canon EOS-1D X Mark III utilizează următoarea generaţie a tehnologiei noastre avansate de imagine CMOS. Senzorul full frame personalizat dispune de rezoluţie de 20,1 megapixeli – echilibrul ideal între calitatea imaginii, performanţă şi viteza fluxului de lucru.

Canon EOS-1D X Mark III

În comparaţie cu predecesorii săi, Canon EOS-1D X Mark III oferă un interval dinamic mai mare, o reducere mai avansată a zgomotului la toate valorile de sensibilitate ISO şi citire mai rapidă a datelor imaginilor. Sensibilitatea ISO nativă variază în prezent între ISO 100 şi ISO 102.400 şi poate fi extinsă la o valoare uimitoare de ISO 50-819.200, stabilind noi standarde de performanţă în condiţii de iluminare redusă.

De asemenea, Canon EOS-1D X Mark III dispune de un filtru trece-jos gaussian (LPF), care reduce efectele moiré într-un mod mai eficient decât modelele LPF standard, oferind în acelaşi timp o imagine mai clară şi mai detaliată.

Procesor de imagine DIGIC X

Canon EOS-1D X Mark III dispune de un singur procesor DIGIC X, care oferă noi niveluri de performanţă fotografilor ce nu acceptă niciun compromis. De asemenea, acesta stabileşte noi standarde în materie de eficienţă energetică. De fapt, durata de viaţă a bateriei depăşeşte dublul duratei de viaţă a bateriei EOS-1D X Mark II.*

Aşteptaţi-vă să fotografiaţi la 20 cps în modul Vizualizare în timp real şi la 16 cps cu vizorul optic al aparatului Canon EOS-1D X Mark III, ambele operând în combinaţie cu focalizarea automată şi expunerea automată continue şi memoria tampon pentru peste 1000 de imagini. Însă DIGIC X nu se rezumă numai la viteză.

DIGIC X oferă şi niveluri de zgomot mai mici la toate valorile de sensibilitate ISO, claritate îmbunătăţită cu o funcţie nouă de reglare a clarităţii şi interval dinamic suplimentar, mulţumită tehnologiilor Auto Lighting Optimizer (ALO – optimizor automat al iluminării) şi Highlight Tone Priority+ (prioritate de tonuri luminoase).

*Pe baza standardelor CIPA

Canon EOS-1D X Mark III

De asemenea, DIGIC X este inteligenţa de la baza focalizării automate cu tehnologie deep learning de pe Canon EOS-1D X Mark III. În plus, face posibilă funcţionarea sistemului integrat de optimizare digitală a obiectivului. Această tehnologie de procesare a imaginilor rezolvă orice probleme optice care nu pot fi corectate doar prin proiectarea atentă a obiectivului, precum aberaţiile şi difracţia. Deoarece sistemul de optimizare digitală a obiectivului nu încetineşte deloc aparatul Canon EOS-1D X Mark III, acesta poate fi acum utilizat de fotografii de ştiri, de sport şi de natură sălbatică ce fotografiază la viteze foarte ridicate.

O varietate de formate de fişiere

Canon EOS-1D X Mark III vă oferă o mulţime de opţiuni de formate ale fişierelor de imagine, astfel încât să îl puteţi alege pe cel mai potrivit pentru lucrarea curentă.

Fişiere Raw CR3

Formatul de fişier Raw CR3 este acum disponibil cu seria EOS-1D.

  • Poate fi înregistrat necomprimat – maximizând calitatea imaginii cu un interval dinamic imens şi 16.384 de gradaţii pentru fiecare canal de culoare. Ideal pentru imaginile care vor fi procesate foarte mult în etapa de postproducţie.
  • Sau, ca fişier comprimat, economisind până la 40 % din dimensiunea fişierului cu o scădere a calităţii imaginii abia perceptibilă, direct din aparatul foto.

Fişierele Raw CR3 sunt perfect compatibile cu software-ul nostru Digital Photo Professional, inclus gratuit cu Canon EOS-1D X Mark III, precum şi cu software-ul dezvoltatorilor terţi importanţi, precum Adobe şi Apple.

Fişiere JPEG şi HEIF

Când trebuie să trimiteţi imaginile repede, nimic nu se compară cu fişierele JPEG – până acum. Canon EOS-1D X Mark III vă permite să înregistraţi şi fişiere HEIF (high efficiency image format – format de imagine de înaltă eficienţă), care se bazează pe codecul video HVEC.

Fişierele HEIF oferă calitate îmbunătăţită a imaginii în comparaţie cu fişierele JPEG, însă la aproximativ aceeaşi dimensiune a fişierului. Formatul acceptă culori pe 10 biţi pentru un interval dinamic mai mare, permiţând realizarea de imagini HDR PQ.

Compatibilitatea fişierelor HEIF se îmbunătăţeşte în permanenţă, aceste fişiere putând fi procesate şi în aparatul foto, în vederea producerii de fişiere JPEG standard.

Măsurare extrem de precisă a expunerii

Un senzor RGB dedicat cu măsurare IR de 400k duce precizia expunerii la noi niveluri, cu 400.000 de pixeli grupaţi în 216 zone de măsurare. Când utilizaţi vizorul optic al aparatului foto, luminozitatea este evaluată în fiecare zonă şi expunerea este calculată cu precizie imbatabilă.

Acesta este un senzor de expunere care vede aşa cum vedeţi şi dvs. – în culori complete. Poate detecta feţe şi obiecte şi, de asemenea, poate ajuta sistemul de focalizare automată al aparatului foto să le menţină focalizate clar pe măsură ce acestea se deplasează în cadru.

Canon EOS-1D X Mark III

Senzorul detectează razele infraroşii, dar şi lumina vizibilă, ceea ce îl ajută să recunoască subiecţii care reflectă un nivel ridicat de radiaţii infraroşii şi să compenseze acest lucru atunci când calculează expunerea. Sensibilitatea la radiaţiile infraroşii ajută şi la prevenirea erorilor de focalizare automată în condiţii de iluminare mixtă şi îmbunătăţeşte precizia tehnologiilor de echilibrare automată a nivelului de alb, alegere automată a stilului de imagine, optimizare automată a iluminării şi detectare a pâlpâirii.

Canon EOS-1D X Mark III
© Marino cano

Echilibrare E-TTL II

În plus, senzorul RGB cu măsurare IR de 400k al aparatului foto Canon EOS-1D X Mark III permite o măsurare precisă a expunerii cu bliţul; a fost adăugată şi o nouă opţiune de echilibrare E-TTL pentru a oferi fotografilor mai mult control asupra modului în care se combină bliţul şi lumina ambiantă.

Raportul de iluminare poate fi comutat la Prioritate lumină ambiantă (prin care lumina naturală va fi sursa de lumină principală şi bliţul va fi lumina de umplere) sau Prioritate bliţ (în care rolurile sunt inversate). Este disponibil şi un mod standard, prin care se acordă importanţă egală bliţului şi luminii ambiante, ca în cazul aparatelor foto EOS existente.


< Reveniţi la prezentarea generală Canon EOS-1D X Mark III

Articole conexe