ARTICOL

Canon EOS-1D X Mark III: realizaţi fotografii clare. Menţineţi mereu focalizarea.

Canon EOS-1D X Mark III
© Ben Thouard

Indiferent că fotografiaţi utilizând vizorul optic senzaţional al aparatului Canon EOS-1D X Mark III sau ecranul său tactil generos de 3,1 inchi, nu veţi putea să nu observaţi viteza, eficienţa şi precizia sistemului său revoluţionar de focalizare automată. Algoritmii de deep learning au fost programaţi pentru a identifica diverse sporturi, în timp ce funcţia de detectare a feţei şi a ochilor a fost combinată cu abilitatea de urmărire avansată, care urmăreşte sportivii chiar şi când aceştia poartă ochelari sau cască de protecţie.

Indiferent cât de rapidă este acţiunea, Canon EOS-1D X Mark III este şi mai rapid, ajustând focalizarea pentru a vă oferi focalizarea esenţială atunci când aveţi nevoie de aceasta.

Senzor de imagine şi procesor dedicate pentru focalizare

Când am lansat EOS 650 în 1987, am revoluţionat piaţa de aparate SLR cu senzorii CMOS liniari de focalizare automată. Aceştia sunt atât de performanţi încât sunt utilizaţi şi în prezent pe aparatele foto DSRL EOS – dar Canon EOS-1D X Mark III face următorul pas, cu o nouă tehnologie.

Canon EOS-1D X Mark III

Când compuneţi, focalizaţi şi fotografiaţi prin vizorul optic al aparatului foto Canon EOS-1D X Mark III, veţi descoperi o revoluţie în designul focalizării automate. Se utilizează un senzor de imagine CMOS dedicat exclusiv pentru focalizare, îmbunătăţind eficienţa şi precizia şi oferind mai multe puncte de focalizare în vizor. Procesarea focalizării automate este asigurată de un procesor DIGIC 8 dedicat, a cărui sarcină unică este de a gestiona focalizarea automată în timpul folosirii vizorului optic.

Canon EOS-1D X Mark III dispune de 191 de puncte de focalizare automată, din care 155 sunt de tip încrucişat pentru sensibilitate suplimentară – perfecte pentru obţinerea unei focalizări precise pe sportivii şi animalele care se deplasează cu viteză când nivelurile de lumină sunt scăzute. Aceste puncte de focalizare pot fi utilizate separat pentru focalizare extrem de selectivă, pe grupuri mici şi zone care pot fi deplasate în cadru, sau împreună, caz în care aparatul foto selectează automat cele mai bune puncte de utilizat.

Canon EOS-1D X Mark III

Comportamentul sistemului de focalizare continuă al aparatului poate fi reglat în funcţie de tipul de acţiune pe care îl fotografiaţi. Nu trebuie decât să alegeţi din patru setări de situaţii sau să utilizaţi noua setare Situaţie automată, care va selecta cel mai potrivit comportament pentru lucrarea curentă.

Sistem de oglinzi

Pentru ca Canon EOS-1D X Mark III să focalizeze cu precizie la viteze ridicate de fotografiere continuă, a trebuit să îl echipăm cu un sistem de oglinzi reflexive complet regândit. Este esenţial ca oglinzile aparatului foto să revină cât mai rapid posibil în poziţiile de repaus între fotografii şi să nu aibă vibraţii pentru a putea dirija în continuare lumina pe senzorul de focalizare automată. Acest lucru are loc la interiorul aparatului foto Canon EOS-1D X Mark III de până la 16 ori pe secundă – o reuşită extraordinară a ingineriei mecanice.

Dual Pixel CMOS AF

Când utilizaţi Canon EOS-1D X Mark III ca aparat foto mirrorless, în modul Vizualizare în timp real, focalizarea automată este efectuată de renumitul nostru sistem Dual Pixel CMOS AF. Acesta transformă practic fiecare pixel de pe senzorul aparatului foto într-un pixel de imagine şi un pixel de focalizare automată cu detectarea fazei.

Tehnologia Dual Pixel CMOS AF poate opera rapid când capturaţi imagini statice sau când urmăriţi obiecte în mişcare în cadru şi mai uniform când realizaţi înregistrări video, permiţând efecte profesionale de adaptare a distanţei de focalizare de la un obiect la altul.

Implementarea tehnologiei Dual Pixel CMOS AF pe Canon EOS-1D X Mark III oferă pixeli cu posibilitate de focalizare pe întreaga înălţime a cadrului şi pe mai mult de 90 % din lăţimea acestuia. Performanţa a crescut la un nivel la care se poate fotografia la 20 de cps cu focalizare continuă, rapidă şi precisă. Acelaşi algoritm de focalizare automată cu tehnologie deep learning disponibil la utilizarea aparatului foto în modul vizor este disponibil şi pentru Dual Pixel CMOS AF, astfel încât puteţi avea încredere că se menţină claritatea pentru obiectul, animalul sau persoana urmărită.

Canon EOS-1D X Mark III

< Reveniţi la prezentarea generală Canon EOS-1D X Mark III

Articole conexe