RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

REALITATEA VIRTUALĂ

Un nou mod de a vedea. Vă prezentăm SISTEMUL Canon EOS VR

Descoperiţi cum să creaţi conţinut tridimensional captivant utilizând un aparat foto EOS full frame compatibil şi obiectivul RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, adoptând în acelaşi timp un flux de lucru mai simplu şi mai eficient cu SISTEMUL EOS VR.

Do you want to be contacted by a Canon representative?

Please complete the short form to request a product specialist from Canon to contact you.

Capturaţi conţinut VR la 180° stereoscopic cu EOS

Soluţia inovatoare de la Canon pentru captura VR la 180° simplifică şi eficientizează întregul proces. Aceasta utilizează beneficiile sistemului de montură RF pentru a permite proiectarea unui obiectiv compact dublu de tip ochi de peşte, care proiectează imagini stereoscopice pentru ochiul stâng şi pentru cel drept pe un singur senzor full frame. Acest design inovator elimină eficient problemele de aliniere a obiectivului şi de sincronizare a imaginii, capturând o imagine alăturată dublă de tip ochi de peşte direct într-un singur fişier. Prin urmare, procesul de conversie şi export într-o imagine VR finală echirectangulară devine mai simplu şi mai fiabil.
RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Fotografiaţi

Cu aparate foto full frame compatibile cu montură RF, precum EOS R5/R5 C, şi senzorul său uimitor de înaltă rezoluţie, acum este mai uşor să configuraţi aparatul şi să înregistraţi conţinut VR la 180° stereoscopic. Nu trebuie decât să ataşaţi obiectivul RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE pe un aparat foto acceptat cu firmware-ul corespunzător, să alegeţi setările dorite ale aparatului şi să vă lăsaţi captivat de o lume complet nouă a creării de conţinut virtual.

Înregistrare de la distanţă

Utilizaţi cele mai recente versiuni ale aplicaţiei Canon EOS Utility (pentru o conexiune prin cablu) sau Camera Connect (pentru conexiune wireless mobilă) pentru a configura şi controla de la distanţă aparatul foto, în timp ce puteţi vedea o previzualizare în timp real dublă, ochi de peşte sau echirectangulară.

Camera Connect
EOS VR Utility

Convertiţi

Ceea ce odată era un proces complex de aliniere, sincronizare şi îmbinare cu mai multe aparate foto/sisteme de fişiere a devenit acum infinit mai uşor datorită Canon EOS VR Utility1, (care este compatibil cu Canon RAW cu aparatele foto acceptate, inclusiv fişiere 8K RAW LT/60P de la modelul EOS R5 C), care asigură un proces mult mai eficient de conversie a înregistrărilor şi fotografiilor stereoscopice pentru editare şi redare. Puteţi chiar importa şi converti automat materialele Canon VR (MP4) direct în Adobe Premiere Pro1, utilizând plug-inul Canon EOS VR.

Editare

Canon EOS VR Utility poate efectua decuparea de bază a fişierelor video Canon VR, înainte de conversie. Cu toate acestea, pentru un control sporit al colorizării şi editării şi producţii mai profesionale, utilizaţi ulterior Adobe Premiere Pro importând fişierele convertite din EOS VR Utility sau folosiţi plug-inul EOS VR pentru Adobe Premiere Pro pentru a importa şi converti fişierele EOS VR într-un singur proces.

Plug-in pentru Adobe Premiere Pro VR

Beneficiile SISTEMULUI Canon EOS VR

SISTEMUL Canon EOS VR oferă o modalitate mai rapidă şi mai eficientă de a crea conţinut VR stereoscopic la 180° uimitor şi profesionist, de la înregistrare şi până la producţia materialelor finale.

 • TEHNOLOGIE

  Două obiective, un singur senzor

  Permite aparatelor foto compatibile de înaltă rezoluţie, cu montură RF, cum ar fi EOS R5/R5 C2, să înregistreze două imagini pe un singur senzor full frame, pentru o configurare mai rapidă, mai simplă şi mai fiabilă a aparatului foto, care nu necesită alinierea şi sincronizarea aparatului sau a obiectivului. În plus, utilizând un sistem cu un singur senzor pe un singur aparat foto, ambele imagini prezintă aceleaşi caracteristici de sensibilitate la culori şi de expunere, iar în mod implicit, toate setările aparatului vor fi exact aceleaşi, ceea ce înseamnă mai puţin timp necesar în postproducţie pentru a face imaginile din stânga şi din dreapta să se potrivească.

 • TEHNOLOGIE

  Gestionarea şi conversia eficientă a unui singur fişier

  Deoarece atât imaginile pentru ochiul stâng, cât şi cele pentru ochiul drept sunt capturate pe un singur senzor, se pot înregistra imagini deja aliniate şi sincronizate într-un singur fişier. Aceasta simplifică gestionarea fişierelor pentru conversia echirectangulară (fără a necesita procese suplimentare pentru îmbinarea mai multor imagini/fişiere) şi exportul în diverse codecuri profesionale, pregătite pentru redare sau editare ulterioară într-o cronologie NLE.

 • TEHNOLOGIE

  Sistemul de aparat foto EOS

  Utilizarea unui aparat foto EOS precum EOS R5/R5 C, cu senzorul său 8K, permite operatorilor să înregistreze cu un sistem de aparat foto mai familiar şi mai flexibil, având în acelaşi timp capacitatea de a filma în format Canon Log/Log3, oferind imagini care au atât o rezoluţie ridicată, cât şi un interval dinamic larg, pentru înregistrări cu o senzaţie mai puternică de implicare şi realism în materialele finale.

Software aferent

Produse conexe

AVEŢI NEVOIE DE AJUTOR?

Doriţi să aflaţi mai multe despre sistemul Canon EOS VR?

 1. Aveţi nevoie de EOS VR Utility şi plug-inul EOS VR pentru Adobe Premiere Pro pentru a efectua proiectarea echirectangulară a imaginilor VR la 180° înregistrate de pe un aparat foto Canon compatibil. Versiunea 1.2 sau una mai recentă a EOS VR Utility va facilita conversia fişierelor Canon RAW acceptate, inclusiv fişiere 8K RAW LT/60P de la modelul EOS R5 C (formatele RAW compatibile pot varia în funcţie de aparatul foto) şi va oferi suport pentru Apple Silicon şi accelerarea GPU. Poate fi necesar un serviciu cu abonament plătit pentru a converti videoclipuri mai lungi de 2 minute, care necesită un Canon ID. De asemenea, va fi necesară instalarea aplicaţiei specifice „HEVC Activator” pentru aparatul foto utilizat.
 2. Poate fi necesară cea mai recentă actualizare de firmware pentru compatibilitate VR.

  VĂ RUGĂM SĂ REŢINEŢI: ACEST SOFTWARE PENTRU SISTEMUL VR POATE SĂ DIFERE DE PRODUSUL COMERCIAL.