ATENŢIE CONŞTIENTĂ ŞI CREATIVĂ

Exprimaţi-vă cu ajutorul materialelor imprimate: lăsaţi-vă inima la vedere

Alăturaţi-vă conversaţiei despre sănătatea mintală şi eliberaţi-vă creativitatea cu aceste modele elegante, care inspiră.
O imprimantă Canon imprimă o foaie de hârtie cu trei modele cu inimi pe ea. În jurul ei sunt creioane colorate, un pachet de hârtie cu transfer termic şi un tricou alb cu imprimeu cu inimă pe el.

Când te simţi trist, poate fi de mare ajutor să vorbeşti cu prietenii şi familia, dar ştim că uneori este dificil să comunici şi să ceri ajutor. Proiectul nostru creativ cu doi ilustratori de top, Ricardo Cavolo şi Agathe Sorlet, poate ajuta în acest sens. Arătaţi că aveţi nevoie de atenţie iubitoare – sau că sunteţi dispus să-i ajutaţi pe alţii care au nevoie de asta – purtând frumoasele lor modele cu inimi care nu numai că arată elegant, dar au şi rolul de a transmite celorlalţi un mesaj subtil că sunteţi deschis să vorbiţi despre starea de bine.

Modelele colorate complexe, de tip caleidoscop, ale lui Ricardo, în stilul Barcelona, sunt inspirate de arta populară şi cultura tatuajelor. Lucrările sale de artă împodobesc pereţi din întreaga lume, din Franţa şi până în Hong Kong, sub formă de picturi murale gigantice, şi au apărut, de asemenea, în cărţi şi chiar pe cărţi de tarot.

Agathe, care locuieşte la Bordeaux, în Franţa, are o abordare mai simplă din punct de vedere stilistic. Clienţii desenelor ei cu linii calde şi ingenioase includ The New Yorker, The New York Times, Yoplait şi WWF.

Aici, Ricardo şi Agathe ne vorbesc despre designurile lor şi modul în care le puteţi utiliza pentru a vă stimula creativitatea şi pentru a interacţiona cu alţii despre sănătatea mintală şi starea de bine.

Alegeţi-vă modelul

O ilustraţie colorată înfăţişând o femeie cu trei modele cu inimi suprapuse deasupra ei. Păsări cu ochi pe aripi zboară în jurul capului ei.

„Simbolul inimii se potriveşte perfect aşa cum apare în lucrările mele”, spune artistul şi ilustratorul spaniol Ricardo Cavolo, care a realizat o serie de modele interconectate care spun o poveste cronologică pentru campanie. „Am avut ideea de a crea o cronologie în timp ce am trecut printr-o depresie cu câţiva ani în urmă şi ştiu că acesta este un proces foarte important.” © Ricardo Cavolo

O ilustraţie a unei inimi roz mari care îmbrăţişează o femeie micuţă.

„Zilele astea, multe lucruri se întâmplă pe un ecran, în lumea virtuală”, spune artista franceză Agathe Sorlet. „Să putem imprima aceste modele în lumea «reală» poate fi cu adevărat benefic, permiţându-ne să ne reconectăm cu realitatea şi cu momentul prezent şi să avem o nouă percepţie a desenelor.” © Agathe Sorlet

Ricardo şi Agathe au luat inima ca punct de plecare.

„Inima este un simbol care-ţi permite să vorbeşti despre sănătatea mintală şi nevoia de a împărtăşi starea prin care treci cu cineva, fie că este vorba de prieteni sau familie”, explică Ricardo. „Fiecare dintre ilustraţiile mele reprezintă un pas în acest proces. Prima, în care apare o singură persoană, este despre a te decide că ai nevoie să vorbeşti – acesta este cel mai dificil şi cel mai important pas dintre toate. A doua este despre când vorbeşti cu cineva, iar a treia arată reţeaua de sprijin pe care o poţi obţine de la toţi cei care te iubesc.”

Agathe şi-a dorit ca proiectele ei să creeze o senzaţie „reconfortantă şi plină de iubire pentru a aborda într-un mod pozitiv subiectele legate de sănătatea mintală şi singurătate”. Fiecare imagine reprezintă „un moment de bucurie de a împărtăşi şi a iubi”, explică ea. „Am vrut să înfăţişez un personaj feminin cu o inimă mare, pentru că inima poate simboliza toate felurile diferite de iubire – de la familia ta, prietenii tăi, iubiţi şi animale, dar şi iubirea de sine.”

Daţi viaţă designului

O imprimantă Canon stă pe o masă, din ea ieşind o foaie de hârtie cu modele de inimi. Lângă se vede un braţ care aplică un imprimeu cu fierul de călcat pe un tricou alb.

„Purtând aceste inimi pe hainele lor, sper că oamenii le pot găsi utile în ceea ce priveşte comunicarea şi le pot folosi pentru a se simţi mai puternici şi a fi dispuşi să aibă grijă de sănătatea lor mintală”, spune Ricardo.

Mai întâi, selectaţi şi descărcaţi modelul sau modelele cu inimi. Acum veţi avea nevoie doar de:Cu aplicaţia gratuită Canon PRINT, vă puteţi conecta la imprimanta seria Canon PIXMA TS7450 cu Wi-Fi direct de pe telefon. Hârtia cu transfer termic are format A4, astfel încât puteţi imprima un motiv mai mare sau mai multe mai mici, după cum preferaţi. Utilizaţi aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor pentru a aranja cu uşurinţă mai multe motive pe o singură pagină.

După ce imprimaţi modelul pe hârtia cu transfer termic corectă, tăiaţi-l cu grijă (orice hârtie în plus va apărea pe imprimeu). Puneţi materialul textil pe masa de călcat şi decideţi unde doriţi să poziţionaţi modelul pe tricou sau alt articol, apoi dezlipiţi hârtia suport şi aşezaţi modelul pe material. Puneţi peste model hârtia de pergament inclusă în pachetul de hârtie cu transfer termic şi aplicaţi imprimeul cu fierul de călcat. În cele din urmă, înlăturaţi hârtia de pergament şi asta e tot!

Citiţi ghidul nostru despre utilizarea hârtiei cu transfer termic pentru a imprima pe materiale textile sau duceţi-vă arta la nivelul următor înfrumuseţându-vă imprimeul cu broderie.

Puteţi arăta aceste modele prietenilor şi familiei, explicându-le că acestea semnalează dorinţa dumneavoastră de a discuta despre ceva care vă supără sau care vă face să vă simţiţi speriat sau îngrijorat.

„Aţi putea folosi inimile ca pe un steag pentru a arăta în ce punct al procesului vă aflaţi”, sugerează Ricardo. „Când le arătaţi modelele celorlalţi, aceasta este cea mai bună parte a proiectului. Arta înseamnă să te conectezi cu oamenii. Şi acesta este un mod minunat de a face acest lucru.”

Dezvoltaţi-vă latura creativă

O ilustraţie a unei inimi mari care mănâncă o femeie micuţă, zâmbitoare.

Seria Canon PIXMA TS7450 este foarte utilă pentru proiecte de acest fel, deoarece le poate face cu adevărat să prindă viaţă”, spune Agathe. „Sper că oamenii pot simţi bucurie şi iubire atunci când văd ilustraţiile mele şi că se pot simţi mai puţin singuri.”

O femeie stă relaxată pe un scaun şi citeşte o carte despre mindfulness. Poartă un tricou alb cu trei ilustraţii cu inimi pe el.

„Sunt foarte fericită că ilustraţiile mele pot fi folosite în «viaţa reală»”, spune Agathe. „Cred că acest lucru oferă proiectului mai multă căldură.” © Agathe Sorlet

Să fii creativ are multe aspecte pozitive, indiferent dacă este vorba de a face fotografii sau de a crea un jurnal. Pentru început, te forţează să încetineşti ritmul şi să exişti în clipa prezentă, să iei o pauză de la stresul muncii şi al vieţii.

„Dacă lucrez la arta mea, sunt fericit. Este vorba despre cât de mult şi în ce mod îmi investesc energia în asta”, spune Ricardo, care a suferit de depresie timp de un an după ce a avut un burnout din cauza suprasolicitării, dar care a găsit un echilibru mai bun de când a început terapia.

„Desenul a jucat – şi continuă să joace – un rol major în starea mea de bine de zi cu zi şi în sănătatea mea mintală”, spune Agathe. „În esenţă, mă ajută să-mi exprim emoţii pe care altfel nu le-aş putea exprima. Postez cele mai multe dintre desenele mele pe reţelele sociale, dar ţin şi jurnale personale ilustrate ca mod de a-mi exprima anumite emoţii, anxietăţi şi temeri.”

Nu vă opriţi acum

O ilustraţie a unei femei îmbrăţişate de mai multe inimioare, care îi acoperă complet corpul, capul ieşind la iveală în partea de sus, cu un zâmbet pe faţă.

Inimile din ilustraţiile lui Agathe reprezintă toate felurile diferite de iubire, de la familie şi prieteni la animale de companie şi iubirea de sine. © Agathe Sorlet

O ilustraţie a unei forme de inimă care conţine mai multe feţe, fiecare cu câte două perechi de ochi, precum şi mai mulţi sori zâmbitori.

Ricardo tinde să-şi creeze modelele mai ales în sfera digitală, „aşa că să lucrez la aceste modele, să le pot imprima acasă şi să văd rezultatul final şi formatul este foarte satisfăcător”, spune el. © Ricardo Cavolo

Călătoria dumneavoastră creativă nu trebuie să înceapă şi să se termine cu acest proiect. De ce să nu lăsaţi desenele lui Ricardo şi Agathe să vă inspire să vă dezvoltaţi şi să vă imprimaţi propriile motive? Puteţi chiar utiliza aceeaşi tehnică pentru a imprima modele pe care le puteţi folosi pentru broderie. Aşa cum spune Agathe: „Nu trebuie să fii un ilustrator profesionist pentru a desena. Toată lumea poate crea şi este cu adevărat benefic pentru starea ta de bine şi pentru sănătatea ta mintală.”

Cu o imprimantă Canon PIXMA, vă puteţi lăsa imaginaţia să zburde liber. „Având această tehnologie acasă, poţi să ai o idee, să lucrezi la ea şi apoi să o imprimi şi să vezi rezultatul final”, spune Ricardo.

Iar finalizarea proiectului nu trebuie să însemne sfârşitul conversaţiei. „Sănătatea mintală nu este negativă – ne ajută pe toţi să evoluăm”, concluzionează Ricardo. „Nu mai trebuie să lăsăm acest subiect să fie un tabu şi trebuie să ne asigurăm că devine ceva despre care putem vorbi liber.”


Descoperiţi pagina noastră de Pinterest pentru mai multe sfaturi şi sugestii pentru creaţie.Articol scris de Rachel Segal Hamilton

*Compatibilitate cu coli cu transfer termic pentru materiale deschise la culoare LF-101: PRO-100/PRO-100S, seria TS (cu excepţia seriei TS31xx/seriei TS20x), seria TR (cu excepţia seriei TR45xx), seria MG77xx/seria MG75xx/seria MG68xx/seria MG67xx/seria MG57xx/seria MG56xx/seria MG36xx, seria iX68xx

Compatibilitate cu coli cu transfer termic pentru materiale închise la culoare DF-101: PRO-100/PRO-100S, seria TS (cu excepţia seriei TS31xx/seriei TS20x), seria TR (cu excepţia seriei TR45xx), seria G (cu excepţia seriei GM40xx/seriei GM20xx), seria MG77xx/seria MG75xx/seria MG67xx, seria iP87xx/seria /iX68xx

Produse conexe

Articole conexe

 • Black Canon PIXMA printer with a colouring printout and print paper on a desk.

  ATENŢIE CONŞTIENTĂ ŞI CREATIVĂ

  Eliminaţi stresul de la birou

  Vă prezentăm câteva moduri simple de a reduce anxietatea în fiecare zi.

 • Un tricou alb cu model de broderie imprimat cu plante de casă, lângă un pachet de coli cu transfer termic Canon.

  IMPRIMARE CREATIVĂ

  Imprimaţi modele de broderie

  Este uşor să creaţi haine sau decoraţiuni de perete interesante cu modelele de broderie imprimate.

 • O persoană care scrie într-un album de colaje, cu paginile pline de fotografii şi autocolante.

  IMPRIMARE CREATIVĂ

  Exprimaţi-vă personalitatea prin ţinerea unui jurnal creativ

  Ţinerea unui jurnal poate fi un mod de a vă exprima creativitatea, precum şi de a vă stimula sănătatea mintală.

 • O decoraţiune de perete realizată din forme de frunze tropicale, decupate din hârtie colorată în nuanţe de roz şi de verde, şi imprimări cu temă tropicală.

  IMPRIMARE CREATIVĂ

  Decoraţiuni biofile simple

  Combinaţi natura cu designul pentru a crea spaţii relaxante în casa dumneavoastră.