A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

FOTOGRAFIEREA NATURII SĂLBATICE

Călătoriţi lejer: fotografiaţi natura cu aparatul foto compact PowerShot SX740 HS

O veveriţă săltând pe o ramură; o căprioară privind timid din spatele copacilor; un măcăleandru agăţat de un distribuitor de hrană: fotografia de natură sălbatică necesită reacţii rapide şi posibilitatea de a vă apropia de acţiune fără a vă speria subiecţii. Indiferent dacă faceţi o plimbare, staţi în grădină sau faceţi un safari într-o ţară îndepărtată, aparatul foto de buzunar Canon PowerShot SX740 HS cu zoom optic 40x şi rezoluţie 4K vă poate aduce mai aproape de acţiune şi vă poate ajuta să capturaţi fotografia perfectă.

Iată cinci motive pentru care acest zoom compact şi uşor este ideal când călătoriţi cu bagaje puţine.

1. Surprindeţi acţiunea de la distanţă cu zoomul de 40x

Un gnu pe câmpia Parcului Naţional Nairobi, Kenya. © Georgina Goodwin
Datorită zoomului optic puternic de 40x şi tehnologiei ZoomPlus, această fotografie a unui gnu în Kenya este clară şi focalizată, în ciuda faptului că s-a folosit un zoom ridicat. © Georgina Goodwin

Cu zoomul optic puternic de 40x al aparatului Canon PowerShot SX740 HS, nu trebuie să vă apropiaţi prea mult de animale, riscând să le speriaţi, putând astfel să depăşiţi unul dintre obstacolele majore ale fotografiei de natură sălbatică şi să fotografiaţi de la distanţă. Asistenţa la încadrarea cu zoom vă ajută să aduceţi subiectul în cadru, iar tehnologia ZoomPlus a aparatului dublează digital zoomul optic pentru a obţine un zoom de 80x.

2. Format de buzunar şi portabil

Cu un aparat foto compact nu pierdeţi niciun moment, deoarece îl puteţi lua oriunde – de la pădure la câmp, de la safari la plajă. Cu o adâncime mai mică de 4 cm, aparatul foto uşor Canon PowerShot SX740 HS încape comod în buzunar, astfel încât să îl aveţi la îndemână imediat ce aveţi nevoie, gata să surprindeţi pasărea de pradă care se iveşte deasupra sau vulpea urbană care se ascunde în umbră. Posibilităţile sunt nelimitate cu acest dispozitiv compact: puteţi captura fotografii de înaltă definiţie cu animale sălbatice oricând, oriunde.

3. Mai multe unghiuri

Ecranul LCD rabatabil de pe Canon PowerShot SX740 HS vă permite să realizaţi selfie-ul perfect „în natură”, în special când folosiţi modul autoportret al aparatului foto. Ecranul rabatabil la 180 de grade este incredibil de versatil, permiţându-vă, de exemplu, să fotografiaţi de la nivelul şoldului fără a vă apleca, putând vedea în continuare imaginea pe care o capturaţi.

4. Distribuiţi-vă fotografiile

Un prim-plan cu unul dintre cei 60 de rinoceri din Parcul Naţional Nairobi, cu doi grauri africani, cunoscuţi şi ca păsări de căpuşe, pe spate. Fotografiile ca acestea sunt perfecte pentru a le distribui prietenilor pe reţelele sociale. © Georgina Goodwin

Dacă vă place să vă arătaţi fotografiile prietenilor şi familiei, conectivitatea Bluetooth şi Wi-Fi vă permite să conectaţi Canon PowerShot SX740 HS la smartphone cât se poate de uşor. Utilizaţi funcţia de transfer automat din aplicaţia Canon Camera Connect şi în câteva clipe veţi transfera imagini pe telefon sau tabletă pentru a le posta în reţelele sociale sau pentru a le trimite celor dragi. Chiar dacă fotografiaţi doar pentru plăcerea activităţii în sine, această funcţie este nemaipomenită, permiţându-vă să faceţi extrem de uşor copii de rezervă ale celor mai recente fotografii pe un PC.

Nu trebuie să faceţi compromisuri în ceea ce priveşte calitatea video atunci când alegeţi un model compact. Mic, dar puternic, Canon PowerShot SX740 HS înregistrează filme 4K uimitoare, capturând firele groase din blana unui animal sau desenele complexe de pe penajul unei păsări. Această rezoluţie înaltă, combinată cu stabilizatorul optic de imagine, vă permite să fotografiaţi la această calitate chiar şi din mers. Există totodată opţiuni pentru a extrage ulterior fotografii din înregistrarea video sau de a înregistra în modul Film cu redare accelerată – ideal pentru surprinderea unui apus dramatic.

Articol scris de Tamzin Wilks

Articole conexe
A man standing among the trees using the PowerShot ZOOM.

FOTOGRAFIEREA NATURII SĂLBATICE

Bucuraţi-vă din plin de natură

Fotograful de natură sălbatică Tolga Aktas despre cum vă poate ajuta PowerShot ZOOM să vă bucuraţi de clipă.

A red squirrel looks straight at the camera as it runs across a carpet of dried leaves and fallen petals.

FOTOGRAFIEREA NATURII SĂLBATICE

Sfaturi pentru fotografierea naturii sălbatice

Sfaturi şi tehnici pentru a duce fotografia de natură sălbatică la următorul nivel şi pentru a obţine cele mai bune performanţe de la aparatul foto şi obiectivele Canon.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

FOTOGRAFIEREA NATURII SĂLBATICE

Fotografii de impact şi rapide ale naturii sălbatice cu Canon EOS 90D

Cu momentele incredibile din natura sălbatică care se petrec într-o secundă, fotograful Markus Varesvuo a adorat rapiditatea modelului Canon EOS 90D. Vedeţi rezultatele remarcabile ale şedinţei sale foto.

Produse conexe

Articole conexe

Get Inspired (Inspiră-te) este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile