IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

Provocarea 3 cu creaţii din hârtie: zi de naştere toamna

În cea de-a treia parte a seriei noastre de provocări cu creaţii din hârtie, descoperiţi cum designerul Pippa Hiscock a creat un decor vesel pentru ziua de naştere.
Un tort mare şi brioşe mai mici sunt împodobite cu decoraţiuni din hârtie şi aranjate pe o măsuţă de cafea lângă recuzită pentru fotografii, cu un banner din hârtie atârnat în fundal.

În cadrul provocării noastre PIXMA cu creaţii din hârtie, am rugat artizani şi familii să confecţioneze modele frumoase pentru diverse ocazii pe tot parcursul anului.

De data aceasta, provocarea pentru designerul Pippa Hiscock a fost de a crea decor pentru petrecerea ei de ziua de naştere – care cade toamna – pentru a înveseli zilele mohorâte şi ploioase folosind şabloane din Canon Creative Park, o imprimantă Canon PIXMA şi fotografiile ei preferate.

O serie de decoraţiuni din hârtie pentru ziua de naştere, inclusiv un banner şi numeroase elemente de recuzită pentru fotografii, sunt răspândite pe o masă lângă o foarfecă, o planşă de tăiat şi un pachet de hârtie Canon.

De la bannere la recuzită pentru fotografii, Pippa a descărcat o serie de şabloane în cadrul provocării cu creaţii din hârtie. Ea preferă ideea de a face decoraţiuni reciclabile din hârtie în loc să cumpere obiecte din plastic de unică folosinţă.

O petrecere aniversară este întotdeauna un prilej de distracţie, indiferent de vârstă. Anotimpurile joacă un rol în planificarea petrecerii – o zi de naştere vara ar putea fi cel mai bine petrecută într-o grădină sau într-un parc, în timp ce toamna ar fi mai bine să găzduiţi o întâlnire acasă, deoarece vremea este puţin mai rece. Petrecerile aniversare ale adulţilor nu trebuie să fie plictisitoare. Chiar dacă plouă afară, vă puteţi crea propria distracţie pentru a vă simţi bine alături de cei dragi. Scoateţi-vă la iveală copilul interior şi jucaţi-vă cu proiectele de artizanat din Canon Creative Park.

Cu sute de şabloane din care să alegeţi, inclusiv decoraţiuni de tort, ghirlande şi jocuri distractive, tema poate fi orice doriţi, atâta timp cât vă aduce acea bucurie copilărească. Crearea propriilor decoraţiuni de petrecere este un mod accesibil de a decora şi un mod unic de a vă personaliza petrecerea. Ulterior, puteţi recicla şabloanele de hârtie sau le puteţi păstra pentru evenimente viitoare.

Canon Creative Park este plin de şabloane distractive din care puteţi alege pentru fiecare ocazie specială – indiferent dacă este vorba de a 5-a, a 25-a sau a 60-a zi de naştere. „A fost foarte uşor să găsesc creaţii cu tematică pentru ziua de naştere”, spune Pippa. „Este minunat că vă spune cât de dificil este fiecare şablon şi cât timp durează să-l realizaţi, aşa încât să ştiţi la ce să vă aşteptaţi.”

„Să nu folosesc plastic este foarte important pentru mine, mai ales atunci când este pentru ceva cum ar fi o petrecere. În acest fel, puteţi să vă distraţi fără mustrări de conştiinţă. Am oferit chiar unele din creaţiile care au supravieţuit petrecerii vecinilor după aceea, aşa încât să le mai folosească înainte de a le recicla.”

Pippa este un artist specializat în colaje din hârtie şi i-a plăcut mereu să confecţioneze lucruri cu mâinile ei. „Când eram copil, meşteşugeam mereu câte ceva din carton”, spune ea. „Este ceva care mă ajută să mă concentrez şi mă relaxează. În plus, este foarte satisfăcător să ai un lucru fizic pe care să îl poţi folosi la sfârşitul procesului.”

„Mi-a plăcut să particip la această provocare, deoarece combină lucrurile mele preferate: artizanatul, găzduirea de întâlniri şi crearea unor momente speciale şi tortul – toate fără a folosi plastic.”

Vedeţi cum Pippa a abordat provocarea pe măsură ce îşi împărtăşeşte principalele sfaturi despre cum să vă creaţi propriul decor aniversar.

Designerul Pippa Hiscock zâmbeşte în timp ce decupează un şablon de hârtie imprimat cu o imprimantă Canon PIXMA din aplicaţia Canon Creative Park.

Faceţi cunoştinţă cu creatorul

Cine: Pippa Hiscock

Ce: designer şi creatoare de produse pentru acasă şi cadouri

Cine a mai participat: Rothko, câinele

Alegerea şabloanelor

O mână ţine un smartphone al cărui ecran afişează un şablon din Creative Park, cu o imprimantă Canon PIXMA aşezată pe o masă.

Puteţi accesa Canon Creative Park de pe un smartphone, o tabletă sau un laptop şi puteţi alege din sute de şabloane, astfel ca petrecerile dumneavoastră să arate întotdeauna uluitor şi distractiv. Încercaţi să găsiţi inspiraţie sau căutaţi folosind cuvinte cheie pentru a găsi rapid exact ce doriţi.

Pentru petrecerea de ziua ei, Pippa a decis să caute în Canon Creative Park folosind cuvintele cheie „birthday” (zi de naştere) şi „party” (petrecere) şi a putut găsi o selecţie vastă de şabloane atrăgătoare. „Am vrut o decoraţiune mare de perete pentru a avea un fundal frumos pentru o mulţime de fotografii amuzante, astfel că ghirlanda „happy birthday” şi recuzita pentru poze au fost alegerea evidentă”, spune Pippa.

Odată stabilite elementele mai importante, Pippa a analizat detaliile, şi ce este o zi de naştere fără un tort? „Bineînţeles că voi avea tort, aşa că mini-ghirlanda pentru tort a fost perfectă”, continuă ea. „A trebuit doar tăiată, împăturită şi lipită pe sfoară, apoi fie atârnată pe perete, fie prinsă de scobitori din lemn pentru tort.”

Oferind sfaturi începătorilor, Pippa recomandă alegerea câtorva decoraţiuni atractive, dar simple, cum ar fi o ghirlandă sau un banner cu numele, pentru început, şi verificarea nivelului de dificultate pentru fiecare şablon. „Lucruri precum bannerele aniversare fac o impresie puternică la petrecere şi sunt foarte uşor de confecţionat”, spune ea.

Imprimarea şabloanelor

O foaie imprimată cu un şablon din Canon Creative Park iese dintr-o imprimantă Canon PIXMA.

Deşi Pippa a folosit o serie de şabloane diferite pentru a-şi decora spaţiul şi a crea recuzită pentru fotografii pe care să o folosească pe tot parcursul petrecerii, ea ţi-a dorit să creeze şi ceva mai mare care să aibă un impact imediat. Acest banner „happy birthday” a fost simplu de decupat şi de prins cu sfoară.

O pereche de mâini marchează liniile unui şablon Canon Creative Park înainte de a-l împături.

Unele şabloane sunt mai complexe decât altele. Dacă realizaţi creaţii din hârtie cu familia, există o mulţime de şabloane simple care pot fi decupate de părinţi şi asamblate cu uşurinţă de copii mici, în timp ce copiii mai mari şi adulţii se ocupă cu modelele mai dificile.

„Unele dintre şabloane au fost rapide şi simple, iar altele au fost mai dificile, necesitând mai mult timp şi concentrare, dar mi-a făcut plăcere să le fac pe toate”, spune Pippa. „A fost foarte plăcut să-mi petrec timpul confecţionând şi bând o ceaşcă de ceai şi am obţinut nişte decoraţiuni foarte colorate pentru petrecere.”

Pippa şi-a configurat imprimanta Canon PIXMA în reţeaua Wi-Fi de acasă şi apoi s-a conectat folosind smartphone-ul şi aplicaţia Canon Creative Park. Astfel, ea a putut căuta şabloanele pe care voia să le folosească, apoi a putut să facă direct clic pentru a le imprima.

După ce a imprimat şabloanele alese, Pippa a decupat toate modelele. A sosit apoi momentul pasului esenţial de marcare a liniilor înainte de împăturirea şabloanelor de hârtie. Aceasta asigură faptul că produsul final rămâne rezistent şi solid. După ce aţi marcat liniile şi aţi pliat şabloanele, lipiţi toate secţiunile rămase urmând instrucţiunile oferite şi nu uitaţi să vă lăsaţi creaţiile din hârtie să se usuce complet înainte de a le utiliza ca decor.

Asamblarea decorului

O imagine peste umăr cu Pippa decupând o fotografie a feţei ei imprimată pe hârtie foto lucioasă Canon.

Pippa a decupat poze cu ea şi câinele ei Rothko pentru a le lipi pe scobitori. Puteţi folosi şabloane din Creative Park şi pentru a adăuga note personale unei ieşiri distractive la picnic sau decorului de masă pentru o petrecere.

O mână ornează o brioşă cu o scobitoare decorativă cu o imagine a capului lui Pippa.

Locuind la Bristol, Regatul Unit, Pippa lucrează în principal de acasă cu Rothko pe post de coleg de birou. Ea a imprimat fotografii cu Rothko şi cu faţa ei pe hârtie foto lucioasă superioară II Canon şi le-a ataşat pe scobitori folosind bandă biodegradabilă înainte de a-şi decora brioşele cu ele.

Pippa a folosit fotografii pentru a face scobitori cu steguleţe distractive, personalizate, pentru decorarea prăjiturilor. Acesta este un mod excelent de a vă face petrecerea unică. Puteţi face asta şi pentru o petrecere de logodnă cu fotografii cu cuplul fericit sau vă puteţi folosi pozele preferate din vacanţă sau portrete ale animalelor de companie. „Am mai făcut şi altă dată decoraţiuni pentru brioşe, dar nu am folosit niciodată fotografii”, spune ea. „A fost foarte distractiv să caut poze cu invitaţii pe care să le imprim.” Ea recomandă chiar să le realizaţi cu prietenii în seara respectivă, astfel ca aceştia să îşi poată alege fotografia preferată.

Pippa şi-a imprimat imaginile favorite pe hârtie foto lucioasă superioară II Canon folosindu-şi imprimanta PIXMA, a decupat feţele şi apoi a prins fotografiile pe scobitori folosind bandă biodegradabilă. Puteţi realiza aceste imagini faţă-verso imprimând două copii ale fotografiilor sau puteţi scrie un mesaj distractiv sau un nume pe verso.

Nu uitaţi, este uşor să vă adăugaţi stilul personal şabloanelor din aplicaţia Canon Creative Park, completându-le cu desene sau chiar cu panglici, orice vă doriţi. „Ghirlanda de ziua de naştere a fost uşor de personalizat prin alegerea unui şiret neon minunat pe care să o atârn”, spune Pippa.

Puteţi chiar să vă întâlniţi cu prietenii şi să faceţi cadouri de casă sau, dacă doriţi să treceţi la nivelul următor, puteţi încerca să construiţi modele artistice complicate din hârtie.

Să înceapă petrecerea!

Patru persoane zâmbesc în timp ce pozează cu recuzită din hârtie pentru cabine foto create utilizând Canon Creative Park şi o imprimantă PIXMA.

Pippa şi prietenele ei au confecţionat şi au folosit recuzită pentru cabine foto cu tematică aniversară, dar puteţi alege din Canon Creative Park şi recuzită pentru cabine foto cu temă sportivă sau de festival.

Pippa şi prietenele ei s-au distrat la petrecerea de ziua ei. „Ne-am distrat de minune şi am ajuns să facem nişte fotografii amuzante folosind toate elementele de recuzită şi măştile din hârtie în stil cabină foto”, spune ea.

Tuturor le-au plăcut şi scobitorile cu fotografii personalizate. Au fost mici cadouri unice de petrecere care pot fi refolosite la alte ocazii. „Steguleţele cu poze de pe brioşe i-au făcut pe toţi să râdă şi le-am putut da prăjiturile acasă după petrecere”, spune ea.

Pippa spune că ar încerca şi altă dată proiecte cu şabloane din Canon Creative Park. „Proiectele de artizanat au fost distractive şi am ajuns să am decoraţiuni mai neobişnuite şi personalizate la un cost mult mai mic decât dacă aş fi cumpărat unele gata făcute”, spune ea. „Iar faptul că toate pot fi reciclate ulterior face lucrurile şi mai bune!”

Cu Creative Park, planificarea şi organizarea unei zile de naştere poate fi o activitate distractivă şi creativă pe care să o împărtăşiţi cu familia şi prietenii, indiferent de vârstă. La urma urmei, suntem la fel de bătrâni pe cât ne simţim, aşa că nu mai staţi pe gânduri: exploraţi Creative Park şi descoperiţi-vă copilul interior.

Dacă vă place ideea de a combina artizanatul cu decor fără plastic, nu pierdeţi provocarea noastră finală cu creaţii din hârtie pentru sărbători festive de iarnă şi vedeţi ce puteţi crea anul acesta cu şabloane din Creative Park. Consultaţi pagina noastră de Pinterest pentru inspiraţie şi nu uitaţi să vă împărtăşiţi creaţiile folosind hashtagul #MadeWithPixma!

O fotografie de sus a unui aparat foto Canon aşezat pe o imprimantă Canon PIXMA, cu un colaj de fotografii în fundal.

CANON CLUB

O comunitate exclusivă pentru creatorii ca dumneavoastră. Urmaţi-vă pasiunea beneficiind de asistenţă, inspiraţie, avantaje şi multe altele. Vă puteţi înscrie uşor. Cumpăraţi un produs. Înregistraţi-l. Intraţi în Canon Club.
Tamzin Wilks

Produse conexe

Articole conexe