FOCALIZARE AUTOMATĂ

Focalizaţi pe ce este mai important

Datorită focalizării automate avansate Dual Pixel CMOS AF II, EOS R6 identifică şi urmăreşte subiecţii în mişcare mai bine decât oricare alt aparat foto mirrorless de până acum. Cu un nivel optim de claritate, veţi descoperi că fotografiaţi cu încredere ştiind că EOS R6 funcţionează ca un aparat profesionist.

Focalizarea automată a aparatului foto este asigurată de procesorul său DIGIC X, care utilizează inteligenţa artificială cu deep-learning pentru a recunoaşte şi urmări ochii, faţa, capul şi corpul subiectului. Oamenii rămân focalizaţi clar, chiar şi din profil sau când este vizibil doar un ochi. Iar dacă subiectul se întoarce cu spatele pentru scurt timp, de exemplu, când fotografiaţi sporturi cu acţiune rapidă, EOS R6 continuă să îi urmărească capul sau corpul, astfel încât faţa să fie clară când se întoarce din nou spre dvs.

Posibilitatea de a urmări elemente precum corpurile sau capetele, nu doar feţele, este esenţială când fotografiaţi sporturi în care jucătorii se întorc brusc, precum în fotbal american sau hochei, sau trebuie să poarte căşti care le acoperă parţial faţa.

Această tehnologie de care dispune aparatul EOS R6 se extinde chiar şi la pisici, câini şi păsări, uşurând semnificativ focalizarea cu urmărire continuă la fotografierea animalelor sălbatice.

Oamenii pot fi urmăriţi chiar dacă poartă cască, mască sau ochelari de soare. La fotografierea sporturilor cu motor, datorită unei actualizări de firmware, aparatul foto poate recunoaşte motocicletele şi maşinile de curse, putând chiar să distingă între cabinele închise şi cele deschise, identificând casca şoferului, dacă este vizibilă.

Couple performing ballet in the theatre

© Wanda Martin / Canon Ambassador ® Teatro Massimo

Focalizare extrem de sensibilă

Sistemul de focalizare automată Dual Pixel CMOS II al aparatului foto este atât de sensibil încât poate focaliza în doar 0,05 secunde3 şi funcţiona în condiţii de lumină redusă de până la -6,5 EV1, valoare care corespunde aproximativ luminii lunii în primul pătrar. EOS R6 este primul aparat EOS care oferă acest nivel de sensibilitate, ceea ce îi permite să focalizeze cu deschideri ale diafragmei de f/22, permiţând utilizarea teleconvertoarelor cu obiective cu diafragmă relativ închisă, inclusiv cu super-teleobiectivele noastre extrem de portabile, precum RF 800MM F11 IS STM şi RF 600MM F11 IS STM.

Control manual permanent al obiectivului

Reglaţi fin sau controlaţi manual focalizarea atunci când vă aflaţi în modul de focalizare automată, fără să apăsaţi vreun buton. Folosită frecvent de utilizatorii de obiective EF USM mai vechi, această funcţie a fost regândită pentru obiectivele RF şi noua lor generaţie de motoare de focalizare.

Bracketing la focalizare

EOS R6 dispune de bracketing la focalizare, care permite fotografilor să creeze imagini compozite cu focalizare suprapusă cu o adâncime a câmpului mult mai mare, care poate fi generată numai cu deschideri mici ale diafragmei. Este o tehnică utilă în special pentru imaginile macro sau pentru prim-planuri, în care adâncimea câmpului este mică în mod natural.

În modul Bracketing la focalizare, EOS R6 surprinde o succesiune de cadre cu o singură apăsare de buton, pornind de la distanţa focală specificată, pe care o măreşte incremental spre infinit la fiecare imagine. Această serie de imagini pot fi „suprapuse” într-o imagine compozită finală în etapa de post-producţie, utilizând software precum Digital Photo Professional, furnizat împreună cu aparatul foto.

Femeie în postură de balet

Imagini de calitate excelentă, în condiţii mai puţin ideale

În interiorul aparatului EOS R6 veţi descoperi tehnologii care se regăsesc şi pe emblematicul nostru model EOS-1D X Mark III.

„Urmărirea feţei mi-a dat încredere că pot ţine pasul cu modelul meu şi îi pot surprinde posturile dinamice şi pline de emoţie.”

Comportamentul de urmărire

Comportamentul de focalizare automată cu urmărire AI Servo al aparatului poate fi ajustat modificând parametri precum „sensibilitatea de urmărire” sau „urmărirea accelerării/decelerării” sau selectând unul dintre cele patru „cazuri” – configuraţii ideale pentru diverse tipuri de fotografie de acţiune.

Implicit, sau pentru început, EOS R6 include acum şi Cazul A care se adaptează automat în funcţie de mişcarea care este fotografiată.

Focalizarea automată în acţiune pe EOS R6

Selectarea uşoară a punctelor de focalizare

Zona de focalizare automată a aparatului foto EOS R6 acoperă practic 100 % din cadru2 şi poate fi utilizată individual, pe zone, sau împreună ca o singură zonă de focalizare cu până la 6072 de poziţii ce pot fi selectate. A fost adăugată şi focalizarea automată punctuală, care utilizează o zonă foarte mică de focalizare automată, pentru precizie extremă.

Fotografii pot utiliza un joystick multi-direcţional de pentru a deplasa manual punctul sau zona de focalizare activă pe ecran. Sensibilitatea acestei comenzi, uşor de gestionat cu aparatul foto la ochi, poate fi ajustată la unul dintre cele trei niveluri, în funcţie de preferinţele personale.

Alternativ, se poate utiliza ecranul tactil al aparatului foto pentru a seta poziţia punctului de focalizare activ, prin simpla atingere sau tragere când fotografiaţi în modul de vizualizare în timp real sau utilizând tehnologia de atingere şi tragere când ţineţi aparatul foto la ochi.

Articole conexe

Exploraţi aceste articole pentru a afla cum Canon EOS R6 excelează în atât de multe domenii.

 • VIDEO HIBRID

  Un singur aparat pentru fotografii şi filme

  Pe lângă fotografiile de calitate superbă, EOS R6 realizează şi filme de excepţie.

 • CALITATEA ŞI STABILIZAREA IMAGINII

  Imagini la calitate excelentă, în condiţii mai puţin ideale

  În interiorul aparatului EOS R6 veţi descoperi tehnologii care se regăsesc şi pe emblematicul nostru model EOS-1D X Mark III.

 • VITEZA

  EOS R6 – fotografiere continuă, silenţioasă

  Utilizaţi EOS R6 pentru fotografiere continuă şi silenţioasă până la o viteză incredibilă de 20 de cadre pe secundă.

 • MANEVRARE ŞI CONECTIVITATE

  Conceput de Canon pentru dvs.

  Designul EOS R6 va părea liniştitor de familiar din primul moment.

  1. În timpul fotografierii, cu un obiectiv f/1,2, punct de focalizare automată central, One-Shot AF, la 23 °C/73 °F, ISO100. Excluzând obiectivele RF cu strat pentru uniformizarea defocalizării
  2. Orizontală: 100 % x verticală: 100 % (maxim aprox.) acoperire zonă de focalizare automată, aplicabilă atunci când cadrul subiectului este afişat în timp ce se utilizează modul de focalizare automată faţă+urmărire şi obiective RF (cu excepţia RF600mm F11 IS STM / RF800mm F11 IS STM şi teleconvertorului RF), obiective EF (cu excepţia anumitor produse actuale), teleconvertorului EF (III) (depinde de modul zonei AF a obiectivului principal). Este posibil ca unele scene şi subiecte să nu fie aplicabile. Pentru detalii despre obiectivele compatibile, vă rugăm să consultaţi site-ul oficial de asistenţă Canon.
  3. Cea mai rapidă viteză de focalizare automată din lume, de 0,05 s, dintre aparatele foto mirrorless digitale cu obiective interschimbabile ce conţin senzori de imagine full frame de 35 mm cu focalizare automată cu detectarea diferenţelor de fază în planul imaginii şi focalizare automată cu detectarea contrastului. Viteza de focalizare automată a aparatului foto EOS R6 este identică cu cea a aparatelor foto EOS R, EOS RP şi EOS R5. Disponibil pe piaţă începând cu data de 9 iulie 2020. (Pe baza cercetărilor efectuate de Canon). Calculată pe baza vitezei de focalizare automată rezultată, măsurată conform directivelor CIPA. (Variază în funcţie de condiţiile de fotografiere şi de obiectivele utilizate.) Metodă de măsurare internă. [Condiţii de măsurare] Luminozitate la focalizare: EV 12 (temperatura camerei, ISO 100), mod de fotografiere: M, obiectiv utilizat: RF24-105mm F4L IS USM (la o distanţă focală de 24 mm), fotografiere cu butonul declanşatorului, metodă AF: AF într-un punct (cu punct AF central), operare AF: focalizare automată pentru un singur cadru