MANEVRARE ŞI CONECTIVITATE

Conceput de Canon pentru dumneavoastră

Fotograf care reglează aparatul Canon EOS R6 pentru o fotografie

Dacă aţi folosit vreodată un aparat foto EOS, anumite aspecte ale designului aparatului EOS R6 vor fi foarte familiare din primul moment în care îl luaţi în mână. Şi dacă nu? Credem că vă va face plăcere să descoperiţi amplasarea intuitivă a comenzilor sub degetele dvs. şi cum vizorul electronic avansat vă va face credeţi că nu mai există nimic între dvs. şi subiect.

Wanda Martin priveşte prin obiectivul ataşat la Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Vizor electronic de înaltă rezoluţie

Vizorul electronic cu 3,69 milioane de puncte al aparatului EOS R6 vă oferă o imagine atât de clară încât veţi crede că încă folosiţi un DSLR. Cu o rată de reîmprospătare de 120 cps şi o acoperire de 100 %, vă veţi simţi complet transpuşi în fotografie, putând să previzualizaţi cu exactitate modul în care va arăta expunerea finală. De asemenea, ecranul poate fi rotit şi pliat pe corpul aparatului foto cu afişajul spre interior, pentru protecţie suplimentară.

Vizorul electronic este completat de un ecran tactil de 3 inch şi 1,62 de milioane de puncte cu unghi variabil, care poate fi rabatat departe de corpul aparatului şi rotit până la 270˚, permiţând fotografierea şi filmarea cu uşurinţă din unghiuri creative. Fotografii pot atinge, glisa sau apropia degetele pe ecranul tactil pentru a fotografia, răsfoi imaginile şi accesa opţiuni din sistemul de meniuri al aparatului foto. Momentan, atingerea de două ori a ecranelor de meniu cu două degete măreşte textul pentru citire mai uşoară.

Vedere decupată din primplan a aparatului Canon EOS R6
Canon EOS R6 cu obiective ţinute în mâini

Comenzi ergonomice şi intuitive

Butoanele, selectoarele rotative şi celelalte comenzi sunt amplasate instinctiv sub degetele dvs. când ţineţi EOS R6 în mână, ceea ce vă ajută să ajustaţi setările, fără a fi nevoie să luaţi aparatul de la ochi.

Un selector rotativ posterior plasat cu atenţie sub degetul mare completează selectorul principal, care poate fi uşor găsit cu arătătorul. Există şi o rotiţă posterioară pentru navigare atunci când redaţi imagini, iar pe obiectivele RF este disponibil un inel de control programabil pentru obiectiv. Pentru confort în timpul sesiunilor lungi de fotografiere, a fost conceput un mâner cu formă adecvată.

Pentru a comuta între diversele moduri de fotografiere se utilizează un selector rotativ de mod dedicat, iar selectoarele rotative separate de comandă din faţă şi din spate pot fi programate pentru a ajusta diafragma şi timpul de expunere astfel încât să se potrivească cu stilul dvs. de lucru. Zonele de focalizare pot fi deplasate pe ecran utilizând un joystick de control al focalizării automate sau cu ajutorul interfeţei ecranului tactil al aparatului foto.

O vedere a scheletului din capătul din spate şi din faţă al aparatului foto

Carcasa aparatului EOS R6 din aliaj de magneziu inspiră încredere şi este rezistentă la praf şi umezeală, astfel încât să puteţi fotografia cu încredere chiar şi când condiţiile atmosferice se înrăutăţesc.

Mecanismul obturatorului aparatului EOS R6 a fost ajustat cu precizie pentru a avea un sunet mai redus, deşi mai plăcut, care să reducă probabilitatea de a fi observat de subiect. Este optimizat pentru fotografiere de înaltă viteză şi a fost evaluat la 300.000 de acţionări. De asemenea, obturatorul poate să fie setat să rămână deschis sau închis cât timp schimbaţi obiectivele sau când opriţi aparatul foto, protejând astfel senzorul sau rămânând pregătit de acţiune.

„Ecranul cu unghi variabil a uşurat mult fotografierea rapidă dintr-o perspectivă diferită.”

Slot dublu pentru carduri de memorie pentru fotografiere flexibilă

Este disponibil un slot dublu pentru carduri de memorie SD, compatibil cu cea mai recentă tehnologie UHS-II pentru scriere de date rapidă şi viteze de transfer ridicate. Configuraţi aparatul foto să salveze fişierele JPEH şi RAW pe carduri diferite sau să creeze copii de siguranţă în timp ce fotografiaţi, pentru un plus de încredere. De asemenea, EOS R6 poate fi configurat să salveze fotografiile pe un card şi filmările pe altul, ajutându-vă să rămâneţi organizat în timpul procesului creativ.

Două sloturi de carduri pe EOS R6

Energie pentru fotografiere

EOS R6 utilizează o baterie litiu-ion nou-nouţă de capacitate mai mare, care asigură mai multe fotografii cu o singură încărcare, comparativ cu LP-E6N. LP-E6NH este compatibilă cu alte modele EOS mai vechi, iar EOS R6 poate fi alimentat şi cu baterii mai vechi, precum LP-E6N şi LP-E6.*

Încărcarea prin USB este disponibilă cu ajutorul adaptorului de alimentare PD-E1 oficial, de la Canon, sau prin încărcătoarele PD compatibile şi acumulatoarelor externe, pentru alimentare suplimentară a bateriei, atunci când aveţi nevoie. De asemenea, este disponibil un mâner cu compartiment pentru baterii BG-R10, ce permite utilizarea simultană a două baterii pentru perioadele mai lungi de fotografiere, furnizând totodată comenzi duplicat şi confort suplimentar pentru fotografierea cu orientarea de tip portret.


*Viteza de fotografiere şi numărul de fotografii realizate la o singură încărcare pot fi reduse atunci când se utilizează bateriile LP-E6N mai vechi

Două sloturi de carduri pe EOS R6
Vizualizarea unui cadru capturat de Canon EOS R6 pe un smartphone, cu aparatul amplasat pe fundal

® Teatro Massimo.

Mai conectat ca niciodată

EOS R6 dispune de Wi-Fi încorporat şi Bluetooth cu un consum redus de energie, activat în permanenţă, care menţine conexiunea constantă cu dispozitivele inteligente compatibile. Pentru a răsfoi şi selecta imagini de pe cardurile SD ale aparatului foto şi pentru a le distribui publicului online, nu trebuie decât să lansaţi aplicaţia Canon Camera Connect de pe un smartphone sau o tabletă compatibilă*, iar aparatul foto se va conecta instantaneu prin Wi-Fi, permiţându-vă să transferaţi fişierele imagine dorite şi să adăugaţi informaţii GPS, dacă este necesar. De asemenea, puteţi fotografia de la distanţă de pe dispozitivul dvs. inteligent sau puteţi configura funcţia de transfer automat al imaginilor pe EOS R6, astfel încât acestea să fie trimise către dispozitivul dvs. în mod automat, pe măsură ce le realizaţi.

Conectivitatea prin Wi-Fi vă permite şi să controlaţi aparatul foto de la distanţă cu software-ul EOS Utility, oferindu-vă totodată fotografiere cu vizualizare în timp real, plus navigare şi control de la distanţă al aparatului foto, permiţându-vă să fotografiaţi din unghiuri greu accesibile, de la distanţă sau într-un studio. Şi, pentru control absolut de pe aparatul foto, poate fi descărcat un kit de dezvoltare software pentru a putea crea software pe care să-l utilizaţi împreună cu aparatul EOS, pentru afacerea dvs. sau din pasiune. Pentru a afla mai multe, accesaţi https://developers.canon-europe.com/s/

Surprinderea unei balerine într-un mediu închis/familiar, un laptop conectat prin wireless la aparatul foto, care afişează acelaşi cadru

Fotografiere wireless conectată cu EOS R6

Trimiteţi imagini direct de pe aparatul foto în cloud

Noul serviciu Canon de fotografie în cloud, image.canon, permite utilizatorilor să-şi salveze online imaginile originale, inclusiv fişierele RAW, timp de până la 30 de zile. Ulterior, fişierele imagine pot fi transferate în spaţiul de stocare de 10 GB alocat utilizatorului, pe Google Drive, Adobe Creative Cloud* sau pe alte medii de stocare offline locale.

EOS R6 permite încărcarea automată a imaginilor în cloudul image.canon, astfel încât să vă aştepte pe PC-ul/Mac-ul dvs. sincronizat atunci când ajungeţi acasă. Evaluările aplicate utilizând butonul RATE (Evaluare) de pe aparatul foto sunt salvate, astfel încât să vă puteţi găsi imediat imaginile preferate.

Un Canon EOS R6 aşezat lângă o ceaşcă de ceai

FTP încorporat

Pentru fotografii profesionişti care trebuie să trimită fotografiile direct către clienţii lor cu rapiditate şi în siguranţă din locaţie, EOS R6 oferă FTP şi FTPS încorporate, utilizând conexiunea Wi-Fi integrată de 2,4 Ghz a aparatului. Setările FTP pot fi configurate pe aparatul foto şi pot fi salvate maximum 9 presetări, pentru activare instantanee.

Când fotografiile sunt evaluate pe aparatul foto cu butonul RATE (Evaluare), aceste metadate sunt transmise împreună cu fişierele imagine, fiind informaţii preţioase pentru editorii de imagine şi personalul agenţiei.

Articole conexe

Exploraţi aceste articole pentru a afla cum Canon EOS R6 excelează în atât de multe domenii.

 • VIDEO HIBRID

  Un singur aparat pentru fotografii şi filme

  Pe lângă fotografiile de calitate superbă, EOS R6 realizează şi filme de excepţie.

 • CALITATEA ŞI STABILIZAREA IMAGINII

  Imagini la calitate excelentă, în condiţii mai puţin ideale

  În interiorul aparatului EOS R6 veţi descoperi tehnologii care se regăsesc şi pe emblematicul nostru model EOS-1D X Mark III.

 • FOCALIZARE AUTOMATĂ

  Focalizaţi pe ce este mai important

  Datorită focalizării automate Dual Pixel CMOS AF II, EOS R6 identifică şi urmăreşte subiecţii în mişcare mai bine decât oricare alt aparat foto mirrorless de până acum.

 • VITEZA

  EOS R6 – fotografiere continuă, silenţioasă

  Utilizaţi EOS R6 pentru fotografiere continuă şi silenţioasă până la o viteză incredibilă de 20 de cadre pe secundă.