Calitatea imaginii

Imagini la calitate excelentă, în condiţii mai puţin ideale

În interiorul aparatului EOS R6 veţi descoperi tehnologii care se regăsesc şi pe emblematicul nostru model EOS-1D X Mark III. Senzorul CMOS de 20,1 megapixeli împreună cu procesorul DIGIC X furnizează o calitate excelentă a imaginii, iar pixelii de mare dimensiune ai senzorului oferă un echilibru ideal între rezoluţie, performanţa în condiţii de lumină redusă şi intervalul dinamic, care vă vor oferi fotografii superbe. Indiferent dacă fotografiaţi portrete, peisaje, natură sălbatică sau călătorii, EOS R6 va asigura imagini semnificativ mai bune.

Zgomotul digital este menţinut la nivel redus chiar cu ajutorul intervalului ISO normal al aparatului foto, până la o sensibilitate ISO de maximum 102.400 (ce poate fi extinsă până la ISO 204.800), ajutându-vă să surprindeţi imagini incredibile chiar şi când lumina este insuficientă. Intervalul dinamic amplu ajută la menţinerea detaliilor în zonele foarte luminoase şi foarte întunecate ale scenei atunci când fotografiaţi în condiţii de contrast ridicat.

Surprinderea tonurilor de piele cu aparatul EOS R6 în condiţii de lumină slabă

Tonurile de piele sunt surprinse în detalii excepţionale şi în culori subtile, chiar şi în condiţii de lumină slabă.

© Wanda Martin / Ambasador Canon

fată într-o poziţie graţioasă de balet într-o sală cu lumină slabă

Canon EOS R6 surprinde detalii incredibile atât în zonele de luminozitate, cât şi în cele de umbră datorită intervalului dinamic ridicat al senzorului.

© Javler Cortes / Ambasador Canon

Stabilizare impresionantă a imaginii pentru moduri noi de fotografiere

Canon EOS R6 dispune de un stabilizator de imagine încorporat pe cinci axe (abreviere: IBIS), care asigură protecţie împotriva tremurului aparatului la fotografierea cu orice obiectiv montat pe aparat. Senzorul oferă corecţie cilindrică, X-Y şi a rotirii în jurul axei longitudinale şi verticale; astfel, toate obiectivele EF şi RF beneficiază de această nouă corecţie pe 5 axe pentru cineaşti şi fotografi deopotrivă. În plus, la montarea unui obiectiv RF compatibil echipat cu stabilizator de imagine1, sistemele de stabilizare ale aparatului şi obiectivului funcţionează împreună, compensând deplasarea în jurul axei longitudinale şi verticale şi creând un sistem inteligent de stabilizare a imaginii, care oferă noi niveluri de performanţă.

Montura RF are un diametru mare, permiţând senzorului din interiorul aparatului EOS R6 să se deplaseze mai departe în interiorul cercului de imagine produs de obiectiv. În consecinţă, anumite obiective fără IS optic pot beneficia de sistemul echivalent cu până la 8 stopuri.

Atunci când se folosesc obiective RF cu stabilizator de imagine1, stabilizatorul de imagine încorporat comunică în timp real utilizând viteza ridicată de comunicare a monturii pentru a colabora şi a corecta eficient tremurul aparatului, inclusiv tremurul cauzat de respirat, mers sau pur şi simplu de ţinutul aparatului în mână. Corectarea în acest fel a mişcării de joasă şi înaltă frecvenţă oferă noi niveluri de stabilitate şi poate produce un avantaj incredibil de până la 8 stopuri2.

Surprinderea mişcărilor de balet cu stabilizatorul puternic de imagine al modelului EOS R6

Acest cadru a fost realizat cu aparatul în mână, cu o expunere de patru secunde, demonstrând puterea remarcabilă a stabilizatorului de imagine încorporat, în colaborare cu RF 15-35mm f2.8L IS USM şi stabilizarea integrată în acest obiectiv.

© Wanda Martin / Ambasador Canon

Fişiere imagine de generaţie următoare

Pe lângă fişiere JPEG şi CR3 RAW, acum puteţi realiza fişiere în formatul de nouă generaţie High Efficiency Image Format (HEIF), utilizând EOS R6 de la Canon. Fişierele HEIF oferă calitate mai bună decât cele JPEG, însă au aproximativ aceeaşi dimensiune şi mai puţine artefacte. Acest format care va rezista în timp acceptă culori pe 10 biţi pentru un interval dinamic mai mare, permiţând realizarea de imagini HDR PQ.

Compatibilitatea fişierelor HEIF se extinde constant. Acestea pot fi editate utilizând aplicaţiile cunoscute de procesare a imaginilor pe PC/Mac la fel ca fişierele JPEG. De asemenea, fişierele HEIF pot fi procesate în aparatul foto şi convertite în fişiere JPEG, care apoi pot fi salvate pe cardul SD.

imagine din aer surprinsă cu EOS R6

Procesarea imaginilor care vă oferă un avantaj

Procesorul de imagine DIGIC X al aparatului EOS R6 joacă un rol esenţial în viteza şi calitatea impresionante ale aparatului, permiţând fotografilor să utilizeze funcţii sofisticate de procesare a imaginilor direct pe aparatul foto când fotografiază sau ulterior.

Focalizaţi pe ce este mai important

Datorită focalizării automate Dual Pixel CMOS AF II, EOS R6 identifică şi urmăreşte subiecţii în mişcare mai bine decât oricare alt aparat foto mirrorless de până acum.

„M-a impresionat mult performanţa aparatului în condiţii de lumină scăzută: redarea culorilor a fost uimitoare. Culorile sunt importante pentru mine.”

Ajustarea clarităţii

În meniul Stiluri imagine şi în funcţia de procesare a fişierelor RAW încorporată în aparatul foto a fost adăugată opţiunea Claritate. Aceasta ajustează microcontrastul în fotografii şi filme, accentuând (sau estompând) textura şi claritatea marginilor. Claritatea poate fi ajustată în ±4 paşi şi este deosebit de utilă pentru evidenţierea detaliilor din peisaje şi pentru accentuarea sau estomparea unor anumite trăsături faciale, precum ridurile, în portrete.

Sistem de optimizare digitală a obiectivului

Tehnologia de optimizare digitală a obiectivului (DLO), încorporată în aparat, ajută obiectivul să ofere performanţe optime, reducând efectul fenomenelor optice naturale, cum ar fi artefactele, reducerea luminii şi chiar efectul de estompare uşoară a efectului filtrului optic trece-jos al EOS R6. Rezultatele sunt absolut spectaculoase şi pot fi aplicate fie direct pe aparatul foto (pe măsură ce fotografiaţi sau ulterior), fie în etapa de post-producţie, utilizând software-ul Digital Photo Professional. Sunt disponibile două niveluri DLO: standard şi ridicat.

Cuplu într-o dispoziţie meditativă, surprins cu aparatul EOS R6

Interval dinamic extins

Tehnologiile Auto Lighting Optimizer (ALO - optimizor automat al iluminării) şi Highlight Tone Priority+ îmbunătăţite permit fotografilor să creeze fişiere JPEG şi HEIF cu interval dinamic extins. Acesta este excelent pentru păstrarea detaliilor în zonele luminoase şi umbrele întunecate ale imaginilor, direct din aparatul foto. Pentru rezultate excelente când realizaţi portrete, feţele pot fi luminate cu uşurinţă pe aparatul foto după fotografiere.

Articole conexe

Exploraţi aceste articole pentru a afla cum Canon EOS R6 excelează în atât de multe domenii.

 • FOCALIZARE AUTOMATĂ

  Focalizaţi pe ce este mai important

  Datorită focalizării automate Dual Pixel CMOS AF II, EOS R6 identifică şi urmăreşte subiecţii în mişcare mai bine decât oricare alt aparat foto mirrorless de până acum.

 • VIDEO HIBRID

  Un singur aparat pentru fotografii şi filme

  Pe lângă fotografiile de calitate superbă, EOS R6 realizează şi filme de excepţie.

 • VITEZA

  EOS R6 – fotografiere continuă, silenţioasă

  Utilizaţi EOS R6 pentru fotografiere continuă şi silenţioasă până la o viteză incredibilă de 20 de cadre pe secundă.

 • MANEVRARE ŞI CONECTIVITATE

  Conceput de Canon pentru dvs.

  Designul EOS R6 va părea liniştitor de familiar din primul moment.

  1. Cu excepţia RF 800MM F11 IS STM / RF 600MM F11 IS STM
  2. 8 stopuri pe baza standardului CIPA, cu RF 24-105mm F4 L IS USM la o distanţă focală de 105 mm