A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

FOTOGRAFIA DE FAMILIE

Cum să obţineţi fotografii de familie perfecte cu un clic cu Canon EOS 250D

Fotografiile cu familia sunt capsule ale timpului care vă vor rămâne pentru tot restul vieţii – aşa că este normal să doriţi ca imaginile să fie la fel de clare şi de vii ca atunci când le-aţi realizat.

Copiii care cresc, animale de casă care se joacă sau excursii la asfinţit – pentru fotografii de familie care trec testul timpului, aveţi nevoie de un aparat foto de dimensiuni mici, dar cu funcţii puternice. Indiferent dacă este vorba de filmare 4K, performanţă la lumină scăzută, o gamă largă de rate de cadre sau focalizare automată Dual Pixel CMOS AF, tehnologia modernă a imaginii vă permite să surprindeţi fiecare clipă, oriunde, şi să creaţi amintiri frumoase cu un clic.

Aici, o familie explorează funcţiile celui mai uşor aparat foto DSLR din lume cu ecran mobil*, demonstrând caracteristicile şi funcţionalitatea modelului Canon EOS 250D cu rezultate impresionante.

Găsiţi perspective mai interesante

Când vine vorba de realizarea portretelor de familie, compoziţia este esenţială. Găsirea unghiului potrivit este importantă pentru a prezenta subiectul în cea mai bună lumină, iar ecranul tactil cu unghi variabil al aparatului Canon EOS 250D vă oferă flexibilitatea de a găsi perspective neobişnuite. Este complet rabatabil, ceea ce înseamnă că îl puteţi orienta pentru a fotografia din orice punct de perspectivă. Aceasta vă permite să fiţi creativ cu compoziţiile dvs. şi, de exemplu, să fotografiaţi copii de la nivelul ochilor sau să întoarceţi aparatul pentru a vă include şi pe dvs. în cadru.

Ecranul tactil vă permite să lucraţi rapid prin atingerea zonei cadrului pe care doriţi să focalizaţi şi să efectuaţi şi alte reglaje ale setărilor, astfel încât să nu pierdeţi niciun moment.

Articole conexe
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

FOTOGRAFIA DE FAMILIE

Realizaţi portrete mai bune: provocări pentru fotografia de familie distractivă

Katja Gaskell, creatoarea unui blog de familie, a renunţat la smartphone în favoarea unui aparat foto Canon EOS M50 şi a fost uimită de rezultate – surprindeţi-vă încercând aceste tehnici.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

FOTOGRAFIA DE FAMILIE

Cum să realizaţi portrete naturale şi creative ale membrilor familiei

Fotograful profesionist de portrete Christian Anderl vă învaţă cum să vă utilizaţi aparatul foto Canon pentru a realiza fotografii sincere ce surprind distracţia în familie.

Print your family's life story

IMPRIMARE CREATIVĂ

Imprimaţi povestea vieţii dumneavoastră de familie

Imprimaţi şi creaţi cu fotografii ale momentelor preţioase din familie.

Dacă doriţi să vă concentraţi asupra încadrării şi compoziţiei, lăsaţi aparatul foto să stabilească celelalte setări. Când îl setaţi în modul Automat, Canon EOS 250D va măsura nivelul de lumină şi va determina cele mai bune setări de expunere pentru imaginea dvs. Va alege cea mai bună combinaţie de timp de expunere, diafragmă şi ISO pentru a oferi o imagine cu tonuri perfecte.

Alegeţi-vă propriul stil cu Creative Assist

Când sunteţi în mişcare, modul Automat poate fi un instrument util pentru surprinderea momentelor trecătoare. Dar dacă doriţi să preluaţi controlul asupra procesului creativ, interfaţa asistată cu utilizatorul de la Canon facilitează explorarea opţiunilor de fotografiere ale aparatului foto – găsiţi sfaturi, sugestii şi informaţii despre modul în care funcţionează setările.

Canon EOS 250D are o funcţie suplimentară: Creative Assist. Aceasta vă ajută să vă duceţi imaginile un pas mai departe şi să le conferiţi propriul stil personal. Pentru a vă ajuta să realizaţi fotografii mai bune, Creative Assist are o suită de efecte, filtre şi instrumente de reglare a culorilor pe care le puteţi aplica unei imagini înainte sau după realizarea acesteia. Încercaţi un filtru alb-negru pentru a conferi portretelor de familie un aspect atemporal, clasic. Sau pentru a surprinde emoţia unei sărbători în familie, încercaţi un filtru cu nişte culori vii şi puternice.

Când fotografiaţi portrete în aer liber în condiţii de lumină puternică, feţele umbrite pot apărea adesea prea întunecate. Canon EOS 250D dispune de un bliţ automat încorporat pe care îl puteţi utiliza ca „lumină de umplere”. Acesta vă oferă suficientă lumină pentru a umple umbrele de pe faţa subiectului, fără a afecta expunerea generală.

Dacă doriţi să treceţi la nivelul următor în materie de iluminare pentru fotografii, Canon EOS 250D dispune de o patină pe care puteţi monta unul dintre bliţurile Canon Speedlite, pentru o iluminare mai intensă şi precisă.

Fiţi creativ în orice condiţii

Cine, petreceri, Ajunul Crăciunului… multe evenimente din familie au loc în condiţii de iluminare redusă! Utilizarea unui bliţ riscă adesea să producă o scenă ştearsă şi poate să nu fie practic să folosiţi un trepied şi un timp de expunere mare. Răspunsul este să vă bazaţi pe capacităţile ISO pe care le oferă tehnologia modernă cu o claritate şi culori excelente în întreaga gamă.

Canon EOS 250D oferă rezultate uimitoare la lumină scăzută, cu o gamă ISO de 100 – 25.600, extensibilă la ISO 51.200. Iar acest lucru nu se limitează la fotografii – Canon EOS 250D vă permite să capturaţi şi clipuri video în condiţii de lumină dificile, oferind până la ISO 12.800 pentru imagini video la înregistrarea la 1080p (Full HD) sau până la ISO 6.400 la 4K.

Compuneţi, deveniţi creativ şi surprindeţi momentul indiferent de lumină!

Apoi, când vine vorba de distribuirea imaginii, conectivitatea este esenţială în timpurile moderne. Canon EOS 250D vă permite să trimiteţi imaginile direct pe smartphone imediat ce le realizaţi. Utilizaţi aplicaţia Canon Camera Connect pentru a vă conecta la aparatul foto, apoi transferaţi imaginile pentru a vă împărtăşi amintirile cu prietenii şi familia.

Doriţi să aflaţi şi mai multe despre cum să realizaţi fotografii excelente cu Canon EOS 250D? Veţi găsi informaţii, idei şi surse de inspiraţie în aplicaţia Canon Photo Companion.


Articol scris de Jeff Meyer


*EOS 250D (negru/argintiu) este cel mai uşor model din lume dintre toate aparatele foto DSLR cu senzor de dimensiune APS-C, cu un monitor LCD complet articulat. Include baterie şi card de memorie, conform directivelor CIPA. Valabil la data de 9 aprilie 2019 (cercetări efectuate de Canon).

Produse conexe

Articole conexe

Inspiră-te este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile