Aparate foto APS-C mirrorless şi DSLR

Calitate ridicată, dimensiuni reduse
mostră comparaţie eos r10 aps-c

Ce este APS-C?

Senzorul unui aparat foto APS-C este mai mic decât senzorul unui aparat foto full frame. Un aparat foto APS-C nu surprinde întreaga lăţime a imaginii pe care acelaşi obiectiv ar surprinde-o pe un aparat foto full frame – există un „factor de decupare” de aproximativ 1,6x, care are efectul de zoom asupra scenei deoarece subiectul este cu atât mai mare în cadru. Aceasta înseamnă că folosirea unui obiectiv de 200 mm pe un aparat foto APS-C vă oferă un câmp vizual echivalent cu cel oferit de un obiectiv de 320 mm pe un aparat foto full frame – cu alte cuvinte, „distanţa focală efectivă” este de 1,6x mai mare.

Vă putem ajuta să găsiţi aparatul foto Canon perfect

Instrumentul nostru de căutare a aparatelor foto şi video vă va prezenta toată gama şi vă va ajuta să găsiţi modelul perfect pentru dumneavoastră.

Aparate foto APS-C din sistemul EOS R

Oferind ce e mai bun din tehnologia seriei EOS R, gama APS-C de aparate foto mirrorless permite oricui să fie creativ.

  • EOS R100

    Creaţi amintiri perfecte la calitate excepţională cu acest aparat foto EOS R intuitiv, care este întotdeauna pregătit.
  • EOS R7

    Exploraţi natura sălbatică cu un aparat foto care oferă o viteză şi o calitate a imaginii senzaţionale într-un corp APS-C portabil, proiectat pentru viitor.
  • EOS R10

    Faceţi următorii paşi în fotografie şi filmare cu un aparat foto mirrorless din sistemul EOS R construit pe baza unui senzor de dimensiune APS-C.

Aparate foto DSLR EOS APS-C

Aparatele foto DSLR APS-C oferă o experienţă de fotografiere tradiţională cu un corp mai mare, obiective interschimbabile şi un vizor optic, astfel încât să puteţi vedea exact ceea ce fotografiaţi, direct prin obiectiv.

De ce să alegeţi APS-C?

Comparaţie între EOS R10 full frame şi aps-c

Apropiaţi-vă

Factorul de decupare al unui senzor APS-C face ca subiecţii mai mici sau aflaţi la distanţă mai mare să apară mai mari în cadru, ceea ce, de fapt, creşte de 1,6 ori distanţa focală efectivă a oricărui obiectiv. Acesta poate fi un avantaj semnificativ în genuri precum fotografia de natură sălbatică, de acţiune şi sport. Un obiectiv de înaltă performanţă şi totuşi accesibil precum Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM pe un aparat foto APS-C va oferi un interval de zoom efectiv de 112-480 mm, ceea ce înseamnă că intră pe teritoriul super-teleobiectivelor.

Menţineţi calitatea

Aţi putea decupa imaginile de pe un aparat foto full frame pentru a crea acelaşi efect de distanţă focală mărită, însă numărul de megapixeli se va reduce, iar imaginile rezultate vor fi mai mici şi aşadar mai puţin clare când vor fi mărite din nou. Fotografierea cu un aparat foto cu format APS-C economiseşte totodată timpul şi efortul implicate de decuparea manuală a imaginilor în etapa de editare.

comparaţie între eos r7 full frame şi aps-c
EOS 850D

Compact şi uşor

Deoarece senzorii APS-C sunt mai mici, aparatele foto pot avea o construcţie mai compactă şi mai uşoară, fiind astfel ideale pentru fotografia stradală şi de călătorie. Pentru că este necesar un cerc mai mic al imaginii de la un obiectiv conceput pentru aparate foto APS-C, obiectivul poate fi mai mic şi mai uşor şi astfel şi mai accesibil ca preţ.

Compatibilitatea obiectivului

Aflaţi mai multe despre diferitele tipuri de obiective Canon şi despre cum vă puteţi da seama dacă se potrivesc aparatului dumneavoastră foto.
Poster 201211 150 de milioane de obiective RF şi EF, fără siglă