Aparate foto APS-C mirrorless şi DSLR

Calitate ridicată, dimensiuni reduse
mostră comparaţie eos r10 aps-c

PREZENTARE GENERALĂ

Ce este APS-C?

Senzorul unui aparat foto APS-C este mai mic decât senzorul unui aparat foto full frame. Un aparat foto APS-C nu surprinde întreaga lăţime a imaginii pe care acelaşi obiectiv ar surprinde-o pe un aparat foto full frame – există un „factor de decupare” de aproximativ 1,6x, care are efectul de zoom asupra scenei deoarece subiectul este cu atât mai mare în cadru. Aceasta înseamnă că folosirea unui obiectiv de 200 mm pe un aparat foto APS-C vă oferă un câmp vizual echivalent cu cel oferit de un obiectiv de 320 mm pe un aparat foto full frame – cu alte cuvinte, „distanţa focală efectivă” este de 1,6x mai mare.

Aparate foto APS-C din sistemul EOS R

Oferind ce e mai bun din tehnologia seriei EOS R, gama APS-C de aparate foto mirrorless permite oricui să fie creativ.

 • Aparate foto mirrorless

  EOS R100

  Creaţi amintiri perfecte la calitate excepţională cu acest aparat foto EOS R intuitiv, care este întotdeauna pregătit.
 • Aparate foto mirrorless

  EOS R7

  Exploraţi natura sălbatică cu un aparat foto care oferă o viteză şi o calitate a imaginii senzaţionale într-un corp APS-C portabil, proiectat pentru viitor.
 • Aparate foto mirrorless

  EOS R10

  Faceţi următorii paşi în fotografie şi filmare cu un aparat foto mirrorless din sistemul EOS R construit pe baza unui senzor de dimensiune APS-C.

Aparate foto APS-C din seria EOS M

Fiţi întotdeauna pregătit cu un aparat foto APSC cu obiective interschimbabile compact, uşor şi mic, care oferă calitate DSLR.

 • Aparate foto mirrorless

  EOS M6 Mark II

  Un aparat foto mirrorless puternic, portabil, cu rezoluţie de 32,5 megapixeli şi fotografiere continuă la viteze de până la 14 cps.
 • Aparate foto mirrorless

  EOS M50 Mark II

  Creaţi conţinut de înaltă calitate pentru publicul dvs. şi adăugaţi propriul fler creativ – indiferent dacă este vorba de fotografii, filme sau transmisii în timp real
 • Aparate foto mirrorless

  EOS M200

  O combinaţie între calitatea DSLR şi comoditatea unui smartphone într-un corp portabil şi inteligent. Fotografia excelentă nu a mai fost niciodată mai uşoară sau mai distractivă.

Aparate foto DSLR EOS APS-C

Aparatele foto DSLR APS-C oferă o experienţă de fotografiere tradiţională cu un corp mai mare, obiective interschimbabile şi un vizor optic, astfel încât să puteţi vedea exact ceea ce fotografiaţi, direct prin obiectiv.

 • Aparate foto DSLR

  EOS 90D

  Un aparat foto DSLR cu funcţii complete care vă duce mai aproape, vă permite să fotografiaţi mai rapid şi să surprindeţi imagini superbe de 32,5 megapixeli.
 • Aparate foto DSLR

  EOS 850D

  Faceţi următorul pas în controlul creativ, capturând fotografii detaliate şi filme 4K uimitoare cu un aparat foto DSLR uşor şi conectat, care inspiră şi recompensează.
 • Aparate foto DSLR

  EOS 250D

  Cel mai uşor aparat foto DSLR din lume cu ecran mobil1, dotat cu Canon DIGIC 8, filme 4K şi Asistenţă creativă.
 • Aparate foto DSLR

  EOS 2000D

  Bucuraţi-vă de fotografii superbe de 24,1 megapixeli şi filmări Full HD. Extindeţi-vă creativitatea cu acest DSLR simplu şi distractiv.
 • Aparate foto DSLR

  EOS 4000D

  Bucuraţi-vă de fotografii creative la calitate DSLR şi filmări Full HD cu ajutorul acestui EOS simplu şi intuitiv, de 18 megapixeli.

De ce să alegeţi APS-C?

Comparaţie între EOS R10 full frame şi aps-c

Apropiaţi-vă

Factorul de decupare al unui senzor APS-C face ca subiecţii mai mici sau aflaţi la distanţă mai mare să apară mai mari în cadru, ceea ce, de fapt, creşte de 1,6 ori distanţa focală efectivă a oricărui obiectiv. Acesta poate fi un avantaj semnificativ în genuri precum fotografia de natură sălbatică, de acţiune şi sport. Un obiectiv de înaltă performanţă şi totuşi accesibil precum Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM pe un aparat foto APS-C va oferi un interval de zoom efectiv de 112-480 mm, ceea ce înseamnă că intră pe teritoriul super-teleobiectivelor.

Menţineţi calitatea

Aţi putea decupa imaginile de pe un aparat foto full frame pentru a crea acelaşi efect de distanţă focală mărită, însă numărul de megapixeli se va reduce, iar imaginile rezultate vor fi mai mici şi aşadar mai puţin clare când vor fi mărite din nou. Fotografierea cu un aparat foto cu format APS-C economiseşte totodată timpul şi efortul implicate de decuparea manuală a imaginilor în etapa de editare.

comparaţie între eos r7 full frame şi aps-c
EOS 850D

Compact şi uşor

Deoarece senzorii APS-C sunt mai mici, aparatele foto pot avea o construcţie mai compactă şi mai uşoară, fiind astfel ideale pentru fotografia stradală şi de călătorie. Pentru că este necesar un cerc mai mic al imaginii de la un obiectiv conceput pentru aparate foto APS-C, obiectivul poate fi mai mic şi mai uşor şi astfel şi mai accesibil ca preţ.

Compatibilitatea obiectivului

Aflaţi mai multe despre diferitele tipuri de obiective Canon şi despre cum vă puteţi da seama dacă se potrivesc aparatului dumneavoastră foto.

Poster 201211 150 de milioane de obiective RF şi EF, fără siglă