Compania dvs. are apetit pentru procesul de gestionare a riscurilor?

Începeţi procesul de gestionare a riscurilor cu ghidul Canon pentru legislaţia privind securitatea datelor

DESCĂRCAŢI RAPORTUL

Two people in discussion in an outdoor meeting area

Riscul face parte integrantă din companie. Lista¹ CNBC cu cele mai inovatoare companii recunoaşte în mod activ şi răsplăteşte acele organizaţii şi acei lideri care îşi asumă riscuri inteligente. Acestea fac investiţii mari care sunt cu risc ridicat, dar şi cu recompense pe măsură. Deşi aceasta nu este abordarea potrivită pentru toată lumea, face dovada compromisului care este necesar în momentul în care se asigură inovaţia la viteza pieţei.

În ciuda faptului că securitatea este tot mai importantă pe ordinea de zi, persoanele însărcinate că o asigure, directorii de tehnologia informaţiei şi directorii responsabili cu securitatea sistemelor informatice din toată lumea au început să aibă reputaţia de a descuraja progresul, deoarece preocupările de ordin legislativ au prioritate în faţa inovaţiei.

Efectele gestionării riscurilor

În termeni simpli: organizaţiile trebuie să-şi asume unele riscuri şi să evite altele. Pentru a face acest lucru, aceştia trebuie să exprime clar cum arată performanţele de succes. Răspunsul va fi diferit în funcţie de industria din care face parte o organizaţie sau de funcţia din cadrul unei companii, dar profesioniştii în securitate din prezent trebuie să se considere drept implementatori ai progresului. Riscurile la adresa securităţii informaţiilor trebuie să fie percepute ca gestionabile şi să nu comporte probleme mai mari decât alte forme de riscuri în afaceri.

Cu alte cuvinte, gestionarea riscurilor de securitate necesită acceptarea că anumite riscuri vor fi mereu persistente şi vor apărea anumite încălcări, astfel încât companiile trebuie să aibă implementată o strategie pentru tratarea acestora atunci când apar. În loc să se concentreze pe reducerea ameninţărilor, directorii de tehnologia informaţiilor se concentrează în prezent pe educaţia privind ameninţările.

3 colleagues reviewing content on tablet

Etapele implicate în procesul de gestionare a riscurilor

Gestionarea eficientă a riscurilor începe cu identificarea riscurilor imediate la adresa afacerii dvs. şi educarea consiliului de administraţie şi a directorilor executivi cu privire la ce sunt acestea şi ce ar putea să însemne. Gestionarea eficientă a riscurilor este responsabilitatea tuturor. O încălcare a securităţii datelor poate aduce prejudicii financiare şi de reputaţie uriaşe şi CxOs şi angajaţii din sectorul de activitate trebuie să înţeleagă eventualele costuri şi măsurile probabile în cazul unei scurgeri.

Unele organizaţii utilizează simularea de incidente sau situaţii de criză similare pentru a ajuta în această privinţă. Acest lucru nu numai că expune unghiurile moarte, ci, de asemenea, poate să confere mai multă încredere şi o mai bună pregătire echipelor pentru încălcări, dacă acestea vor avea loc.

Aşa cum evoluează ameninţarea cibernetică, la fel trebuie să evolueze şi gestionarea şi politicile asociate cu aceasta. În timp ce un director executiv principal trebuie să coordoneze încercări de modificare a strategiei de gestionare a riscurilor, toată lumea din organizaţie trebuie să poată contribui cu sugestii şi să ajute compania să creeze cele mai bune mecanisme de adaptare posibile.

Business people discussing over computer

Lista de verificare a procesului de gestionare a riscurilor

  • Reţineţi că strategia de afaceri mai amplă se poate modifica rapid. Dezvoltarea pe noi pieţe duce la noi riscuri financiare şi informaţionale.
  • Utilizarea tehnologiei digitale, cum ar fi pe site-urile de socializare şi platformele cloud, poate avea de asemenea un impact.
  • Strategia dvs. de gestionare a riscurilor trebuie să ţină pasul cu apetitul companiei dvs. pentru dezvoltare.

Gestionarea apetitului pentru risc între departamente

Din acest motiv, politicile de securitate trebuie să permită acceptarea unui anumit nivel de risc pentru a menţine coeziunea în cadrul organizaţiei. Breşele de securitate sunt posibile şi au loc¹ şi, la fel de importantă ca prevenirea acestora este implementarea unui proces convenit pentru a le trata atunci când au loc, pe baza înţelegerii factorilor implicaţi.

Gestionarea riscurilor trebuie să facă parte dintr-un program holistic de evaluare a apetitului pentru risc, de aplicare a principiilor de gestionare a riscurilor şi, în cele din urmă, de educare a companiei cu privire la faptul că o realizare a unui risc nu reprezintă un eşec, ci o validare a unui proces convenit.

¹ Articolele exclusive de la CNBC acoperă raportul anual al BCG privind cele mai inovatoare companii.

Office team working together

Soluţii conexe

Aflaţi cum soluţiile de la Canon privind securitatea informaţiilor vă pot ajuta afacerea


CONTACTAŢI-NE