ARTICOL

Luaţi-vă adio de la externalizarea sarcinilor de design: creaţi afişe, bannere şi pliante pentru compania dumneavoastră cu aceşti 4 paşi simpli

Aveţi o imprimantă Canon? Începeţi să creaţi acum în PosterArtist, software-ul de design simplu şi gratuit

Fie că este vorba despre o broşură comercială lucioasă, pliante care anunţă deschiderea unui restaurant sau un afiş informativ de la un furnizor de servicii medicale, imprimatele au un rol foarte important în strategiile de comunicare folosite în multe domenii. De fapt, cele mai recente cercetări sugerează că producţia, comerţul cu amănuntul, domeniul sănătăţii şi sectorul public alocă 50 % din bugetul pentru comunicare imprimării de materiale1, iar alte sectoare se apropie şi ele de această cifră.

Crearea unor materiale de marketing de mare impact poate fi însă costisitoare, mai ales în condiţiile în care 95 % dintre companii îşi externalizează activităţile de imprimare a materialelor de marketing către furnizori de servicii specializaţi. De obicei, acest lucru se întâmplă deoarece companiile îşi doresc o calitate profesională şi nu au resursele interne pentru a o obţine.

Nu putem lua în calcul numai produsul final; în lipsa unei echipe interne talentate de design, adeseori companiile aleg să externalizeze întregul proces, de la design până la producţie. Deşi externalizarea poate aduce economii semnificative, organizaţiile care doresc doar să producă rapid materiale ad-hoc pot fi nemulţumite de timpul şi costurile producţiei.

Deoarece bugetele de marketing sunt tot mai restrânse, organizaţiile sunt forţate să reducă cheltuielile, însă datorită noilor soluţii de pe piaţă, precum PosterArtist, companiile nu vor mai fi nevoite să facă compromisuri în ceea ce priveşte imprimarea. Organizaţiile care deţin un dispozitiv Canon vor avea acum instrumente mai bune pentru a proiecta şi produce materiale de marketing la nivel intern, în situaţiile în care externalizarea nu este rentabilă.

Ce este PosterArtist?

PosterArtist este un instrument de design şi imprimare bazat pe web de la Canon, care permite oricui să proiecteze cu uşurinţă materiale de marketing în doar câteva minute. Este conceput pentru a permite oricărui utilizator – cu sau fără abilităţi de design – să producă conţinut rapid, uşor şi la standarde înalte.

Dacă sunteţi un profesionist fără mult timp la dispoziţie, software-ul vă permite să creaţi conţinut de la zero, însă vă oferă resursele necesare pentru a economisi timp şi pentru a da viaţă ideilor. Accesul gratuit la o gamă de colecţii de fotografii, inclusiv Pixabay, Unsplash şi Pexels, vă oferă posibilitatea de a găsi imaginile care să vă promoveze optim compania. De asemenea, puteţi personaliza fonturi, culori şi texturi pentru a exprima stilul mărcii dumneavoastră şi pentru a capta atenţia clienţilor.

Nu toată lumea are un talent înnăscut pentru design sau are o viziune a ceea ce doreşte să obţină. De aceea, PosterArtist oferă sute de şabloane proiectate în prealabil din care să alegeţi, organizate în funcţie de domeniu pentru a vă ajuta să găsiţi cele mai potrivite opţiuni predefinite. Şabloanele pot fi personalizate şi adaptate cu uşurinţă pentru a se potrivi aplicaţiei dumneavoastră.

Cum să creaţi un afiş

Pasul 1: selectaţi un şablon sau lucraţi de la zero

PosterArtist este un software bazat pe web, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de instalare: pur şi simplu navigaţi la pagina web şi porniţi software-ul. Setaţi o parolă pentru a crea un cont şi începeţi.

Se va deschide ecranul de pornire, cu pictograme care reprezintă diverse aplicaţii din care puteţi alege, inclusiv afiş, banner, meniu, calendar şi pliant. Selectaţi elementul pe care doriţi să-l creaţi. Apoi, puteţi alege din domenii de activitate precum comerţ cu amănuntul, industria alimentară şi a băuturilor, şcoală şi educaţie şi teme precum evenimente. La al treilea nivel veţi găsi miniaturi ale şabloanelor preîncărcate din care puteţi alege.

PosterArtist article 1

Fie selectaţi un şablon existent din gama de opţiuni, fie mergeţi la ecranul de pornire şi selectaţi „Create new” (Creare nou).

Pasul 2: personalizaţi fundalul, fonturile şi culorile

Dacă aţi selectat un şablon predefinit, veţi avea opţiunea de a edita elemente individuale ale designului. Începeţi cu fundalul. Opţiunile şabloanelor vă vor oferi un fundal implicit, însă puteţi modifica culoarea sau o puteţi elimina dacă doriţi. Puteţi folosi şi instrumentele cu forme pentru a adăuga formele dorite – măriţi-le, aranjaţi-le şi coloraţi-le pe şablon sau pe foaia albă pentru a crea fundalul.

Apoi, ocupaţi-vă de text. Fie editaţi textul şablonului în funcţie de nevoi, fie adăugaţi frazele şi informaţiile esenţiale pe care doriţi să le transmiteţi dacă începeţi de la zero. Editaţi apoi fontul, dimensiunea, poziţia şi culoarea textului.

Doriţi să adăugaţi un efect de lux? Alegeţi funcţia Gold/Silver Texture (Textură aurie/argintie) pentru a conferi casetelor de text şi siglelor impresia unui fundal metalizat şi texturat.

Dacă aveţi nevoie de ajutor pentru a aranja propria selecţie de text şi imagini, puteţi folosi funcţia inteligentă Auto Design (Design automat). Pur şi simplu selectaţi categoria de afiş, alegeţi imaginile şi introduceţi titlurile, iar software-ul vă va oferi idei utile privind modul în care vă puteţi îmbunătăţi designul.

PosterArtist article image 3

PosterArtist este proiectat pentru a fi compatibil cu toate imprimantele Canon. Aceasta înseamnă că puteţi profita de funcţiile specifice ale dispozitivului dumneavoastră, cum ar fi adăugarea culorilor spot roz fluorescent în cazul seriei imagePROGRAF GP.

PosterArtist article image 5

Step 3: alegeţi imaginile

Dacă folosiţi un şablon preîncărcat, unele imagini vor fi deja incluse, însă pot fi înlocuite cu uşurinţă. Puteţi importa imagini direct, având astfel posibilitatea de a încărca imagini realizate de dumneavoastră. Dacă aţi salvat deja imagini şi sigle, le veţi vedea în zona File (Fişier), pregătite pentru a fi adăugate la design.

Alternativ, accesaţi băncile de imagini pentru a răsfoi mii de imagini şi fotografii care s-ar putea potrivi în designul dumneavoastră. Imaginile se pot edita; le puteţi redimensiona, repoziţiona şi scala şi puteţi adăuga efecte precum umbre sau rame.

PosterArtist article image 6

Pasul 4: imprimaţi

PosterArtist este compatibil cu imprimante din gama Canon, aşadar fie că folosiţi PIXMA acasă, imageRUNNER ADVANCE sau i-SENSYS la birou sau imagePRESS sau imagePROGRAF în centrul profesional de imprimare, documentul imprimat va corespunde perfect cu ceea ce vedeţi pe ecranul calculatorului. Pur şi simplu faceţi clic pe butonul Proceed to Print (Începeţi imprimarea) şi daţi viaţă designurilor dumneavoastră.

Aveţi nevoie de asistenţă suplimentară pentru utilizarea software-ului PosterArtist? Vizionaţi videoclipul pas cu pas de aici.

Solicitare informaţii

  1. Raport de cercetare Canon, Crearea de valoare pentru clienţi, 2020