Lumina, în doar 3 paşi simpli!

GĂSIŢI LUMINA IDEALĂ

Vă simţiţi bine, luaţi telefonul pentru a surprinde momentul, dar rezultatele sunt dezamăgitoare. Nu surprind dinamica, energia şi intimitatea momentului. Cu toţii am păţit asta...

Înţelegerea şi controlarea setărilor de lumină de pe aparatul foto Canon vă vor transforma fotografiile şi videoclipurile şi vă vor ajuta să surprindeţi momente de neratat în toată gloria lor. Există trei aspecte esenţiale pe care trebuie să le luaţi în considerare: sensibilitatea ISO, timpul de expunere şi diafragma. Asta este tot!

1.
ISO reprezintă sensibilitatea la lumină a aparatului foto; valorile ISO mai mari sunt ideale pentru condiţii de lumină redusă. De asemenea, valorile ISO mari adaugă granulaţie imaginilor, pentru un aspect retro texturat! Valorile ISO mai scăzute sunt ideale pentru zile însorite şi încăperi luminoase. De asemenea, valorile ISO scăzute scot în evidenţă intensitatea culorilor!

2.
Timpul de expunere controlează perioada de timp în care obturatorul aparatului foto rămâne deschis şi câtă lumină permite să pătrundă. Timpii de expunere mai scurţi lasă să intre mai puţină lumină, iar timpii de expunere mai lungi lasă să intre mai multă lumină, astfel că puteţi compensa uşor o lumină mai puternică sau mai slabă în orice situaţie.

3.
Diafragma determină dimensiunea deschiderii care lasă lumina să pătrundă şi mai este cunoscută sub denumirea de f-stop. Deschideri mai mici ale diafragmei, precum f/2,8, lasă să intre mai multă lumină, iar deschideri mai mari ale diafragmei, precum f/8, lasă să pătrundă mai puţină lumină. Acest lucru vă oferă control în condiţii variate, cum ar fi în zilele înnorate.


Iar asta este tot ce trebuie să ştiţi! Desigur, metoda distractivă de a învăţa este să începeţi pur şi simplu să fotografiaţi. De asemenea, este cea mai bună abordare pentru a înţelege rapid cum vă pot ajuta aceşti trei factori combinaţi (ISO, timpul de expunere şi diafragma) să obţineţi cele mai bune rezultate în orice situaţie.

MULT SUCCES!