Este timpul să fiţi creativ!

ALEGEŢI FOCALIZAREA DORITĂ

V-aţi întrebat vreodată cum puteţi obţine un efect de mişcare îngheţată sau estompată? Sau cum puteţi surprinde razele soarelui sau un cer de noapte înstelat? Aparatele foto Canon vă ajută să surprindeţi lumea aşa cum v-aţi dorit dintotdeauna.

Focalizarea pe care o obţineţi pe un aparat foto Canon vă oferă libertatea creativă de a îmbunătăţi calitatea şi de a crea un aspect mai profesional. Există două elemente principale de reţinut: profunzimea câmpului (controlată de diafragmă) şi mişcarea (controlată de timpul de expunere).

1.
Profunzimea câmpului se referă la cât de mult din imaginea dumneavoastră este focalizată. Pentru iubitorii de mâncare şi părinţii care vor să-şi fotografieze copiii, o profunzime redusă a câmpului scoate în evidenţă subiectul prin estomparea fundalului. Acest lucru se poate obţine cu o deschidere mai mică a diafragmei. La surprinderea scenelor pline de detalii, cum ar fi peisaje şi scene urbane, o deschidere mai mare a diafragmei menţine clară o zonă mai mare din imagine.

2.
Aparatele foto vă oferă şi libertatea de a deveni creativ cu mişcarea, jucându-vă cu timpul de expunere. Cu cât timpul de expunere este mai scurt, cu atât aparatul foto va surprinde mai repede o imagine, fiind ideal pentru un cadru cu mişcare îngheţată, cum ar fi copii care aleargă sau o cascadă. Timpii de expunere mai lungi surprind toată mişcarea într-o singură fotografie, iar astfel puteţi obţine un efect estompat. Aici poate fi de ajutor un trepied!


Iar asta este tot ce trebuie să ştiţi! Desigur, cea mai distractivă metodă de a învăţa este să începeţi pur şi simplu să fotografiaţi. Este, de asemenea, cea mai bună abordare pentru a înţelege rapid cum vă pot ajuta aceşti doi factori (profunzimea câmpului şi timpul de expunere) să obţineţi rezultate uimitoare în orice situaţie.

MULT SUCCES!