IMPRIMARE

5 motive pentru care MAXIFY GX7040 vă poate economisi timp şi bani

Excelentă pentru companii, Canon MAXIFY GX7040 este rapidă şi versatilă, cu opţiuni de conectivitate îmbunătăţite, oferind rezultate de calitate superioară cu costuri de funcţionare extrem de reduse.
O imprimantă Canon MAXIFY pe o masă de lemn.

„Documentele noastre trebuie să fie de aceeaşi calitate ca desenele noastre”, spune Ian Scullion, unul dintre cei trei arhitecţi ocupaţi care lucrează la Fasciato Architects din Altrincham, Greater Manchester, Regatul Unit. „Ca marcă, este important să avem un aspect unitar în materialele noastre imprimate.”

În afară de desenele arhitecturale în format A3 şi A0 pe care firma le creează pentru proiecte, trebuie să producă şi o mulţime de documente imprimate de dimensiuni obişnuite, indiferent dacă este vorba de documente pentru clienţi sau aplicaţii de planificare.

Într-o piaţă competitivă, fiecare companie trebuie să arate bine pe hârtie. Imprimantele MAXIFY pentru companii de la Canon sunt rapide, uşor de utilizat şi oferă calitate premium la un cost total de deţinere foarte scăzut.

Aici, Ian şi specialistul de produs de la Canon Zubair Rahim dezvăluie beneficiile utilizării unei imprimante Canon MAXIFY GX7040 la locul dumneavoastră de muncă.

1. Rapid şi uşor de utilizat

Un prim-plan al ecranului tactil al unei imprimante Canon MAXIFY.

Noua imprimantă MAXIFY (şi modelul său înrudit) sunt primele imprimante Canon MegaTank care dispun de ecran tactil. „Este foarte util şi face totul foarte simplu, de la configurarea iniţială a imprimantei şi conectarea la Wi-Fi până la scanare şi copiere”, spune arhitectul Ian Scullion.

O persoană care înlocuieşte hârtia într-o imprimantă Canon MAXIFY.

Noul model MAXIFY are la bază 2 casete de alimentare pentru 250 de coli, precum şi alimentare posterioară şi un D-ADF (alimentator automat de documente) pentru 50 de coli, care poate scana ambele feţe ale unui document faţă-verso la o singură trecere.

Ian a fost deosebit de impresionat de configurarea rapidă şi uşoară a imprimantei MAXIFY GX7040. „Întregul proces de instalare a durat doar aproximativ 10-15 minute”, spune el. „Fiecare dintre cele patru recipiente de cerneală este identificat individual şi marcat după un cod de culori, astfel încât fizic nu puteţi turna cerneală în rezervorul greşit. Nu este nevoie să stoarceţi recipientele, iar cerneala se opreşte automat când rezervorul este plin, astfel încât să nu se facă murdărie.”

A apreciat, de asemenea, vitezele de imprimare şi de scanare, deoarece el şi colegii săi lucrează adesea cu termene-limită stricte. Imprimarea pe o singură pagină durează aproximativ şapte secunde, viteza de imprimare monocrom sau color fiind de aproximativ 24 sau 15,5 ipm¹.

„Unul dintre avantajele modelului GX7040 faţă de GX6040 este faptul că dispune de scanare la o singură trecere pentru documente faţă-verso”, explică Zubair. „Elementele duble de scanare înseamnă că nu trebuie să scanaţi o faţă, să întoarceţi pagina şi să o scanaţi pe cealaltă. Dacă aveţi un set de documente faţă-verso, acest lucru economiseşte mult timp şi efort.”

Dacă doriţi o imprimantă MAXIFY mai mică şi mai accesibilă, atunci modelul GX6040 este potrivit pentru dvs.

2. Calitate superbă pentru a vă face să arătaţi excelent pe hârtie

O persoană care tastează pe laptopul său, care este amplasat pe un birou acoperit cu materiale arhitecturale imprimate.

„Îmbunătăţirea saturaţiei culorilor a fost evidentă pe hârtia noastră cu antet”, spune Ian. „Iar durabilitatea cernelurilor va fi apreciată atunci când discutăm asupra documentelor pe şantier.”

Calitatea documentelor trimise de o companie poate fi crucială în ceea ce priveşte modul în care aceasta este percepută de către clienţii săi. „Uneori, ne înscriem la concursuri cu premii şi, de asemenea, ne place să imprimăm imagini pentru birou utilizând diferite tipuri de hârtie”, spune Ian. „Calitatea imprimării oferită de MAXIFY GX7040 este mult mai bună decât a altor imprimante pe care le-am utilizat până acum.”

„Modelele GX7040 şi GX6040 sunt primele imprimante din seria MegaTank cu rezervoare de cerneală reîncărcabile care utilizează cerneluri pe bază de pigmenţi pentru toate cele trei culori, precum şi pentru negru”, adaugă Zubair. „Acest lucru le permite să creeze text foarte clar, cu aspect solid şi o redare bogată şi vibrantă a culorilor pentru grafică, cu detalii incredibil de fine, care păstrează chiar şi aspectul celor mai mici fonturi, utilizate adesea pentru textul cu caractere mici din documentele juridice.”

3. Caracteristici intuitive pentru a spori productivitatea

Un om care ţine în mână un document imprimat şi imprimă de pe telefon pe o imprimantă Canon MAXIFY.

Utilizarea pigmentului în cernelurile MAXIFY asigură faptul că documentele sunt „durabile pentru afaceri”, precum şi că sunt rezistente la pete, la apă şi la marckere.

Un bărbat aşezat la birou, cu o imprimantă Canon MAXIFY pe o masă de lemn din spatele său.

„Aceste imprimante MAXIFY au, de asemenea, un rezervor de mentenanţă care poate fi înlocuit de utilizator, care colectează cerneala depusă în timpul curăţării capului de imprimare”, spune specialistul de produs de la Canon Zubair Rahim. „Poate fi necesar să faceţi acest lucru cam o dată pe an, în funcţie de utilizare, şi este foarte simplu de înlocuit.”

Imprimanta MAXIFY GX7040 are trei tăvi de alimentare cu hârtie. Cele două casete frontale pot prelua câte 250 de coli fiecare (modelul GX6040 are o singură casetă frontală), iar tava posterioară acceptă 100 de coli. „Ne place versatilitatea pe care ne-o oferă mai multe tăvi”, spune Ian. „Tava posterioară este adecvată în special pentru hârtie specializată, astfel încât puteţi imprima pe hârtie fotografică lucioasă sau mată, plicuri, etichete, cărţi de vizită, materiale de papetărie magnetice şi chiar şi bannere cu o lungime de până la 1,2 metri. Este o singură soluţie pentru toate nevoile noastre de imprimare.

„Îmi place foarte mult că pot imprima documente direct de pe telefon”, adaugă el. „De asemenea, este excelent pentru a scana documente şi a le trimite direct prin e-mail, utilizând ecranul tactil, sau pentru a le salva pe un stick USB conectat în partea din faţă a imprimantei. În plus, puteţi alege să le scanaţi într-un director din reţea. Totul este foarte intuitiv, iar întregul proces este cu adevărat simplificat.”

4. Opţiuni adaptabile de conectare

Un bărbat folosindu-şi telefonul pentru a imprima pe o imprimantă Canon MAXIFY.

Aplicaţia Canon PRINT vă permite să imprimaţi, să copiaţi şi să scanaţi de pe dispozitive inteligente, precum şi să modificaţi setările de imprimare, să verificaţi nivelurile de cerneală şi să efectuaţi întreţinerea periodică. Aceste imprimante MAXIFY sunt, de asemenea, complet compatibile cu Apple AirPrint pentru iOS şi Mopria pentru Android.

„Folosim WhatsApp pentru a interacţiona cu clienţii care ne trimit uneori imagini sau documente în acest mod, aşa că este foarte util să putem imprima direct de pe telefon”, spune Ian. „De asemenea, utilizăm o tabletă, aşa că, dacă discutăm o problemă cu un client, putem imprima cu uşurinţă un document sau un desen şi apoi schiţa peste acesta. Scanarea copiilor pe hârtie pe un stick USB este, de asemenea, o metodă de stocare mai eficientă decât păstrarea fişierelor mari în format fizic.”

De asemenea, este util ca persoanele care lucrează în afara biroului să poată imprima documente în birou pentru a fi distribuite sau autorizate. „PIXMA Cloud Link vă permite să imprimaţi de oriunde prin aplicaţia Canon PRINT”, adaugă Zubair. „De asemenea, puteţi scana documente de la distanţă utilizând camera dispozitivului inteligent şi le puteţi imprima la sediu sau puteţi scana documente la birou utilizând imprimanta şi le puteţi trimite apoi pe un smartphone.”

5. Cost de deţinere redus

Un arhitect aşezat la birou examinează nişte documente.

Economiile de costuri pentru companie posibile cu ambele imprimante MAXIFY se datorează în principal designului MegaTank, care utilizează recipiente de cerneală de mare capacitate în locul cartuşelor convenţionale.

Un prim-plan al unei imprimante Canon MAXIFY, prezentând rezervoarele de cerneală din partea frontală.

„De la o imprimantă profesională cu jet de cerneală, v-aţi aştepta în mod normal să obţineţi între 1.000 şi 1.500 de pagini cu un set de cartuşe de capacitate ridicată”, spune Zubair. „De la aceste imprimante MAXIFY GX, veţi obţine până la 14.000 de pagini² sau chiar până la 21.000 dacă treceţi la modul economic³. Chiar dacă imprimaţi 1.000 de pagini pe lună, nu va trebui să vă preocupe înlocuirea cernelurilor cel puţin un an. Imprimanta economiseşte timp şi efort şi reduce totodată deşeurile din plastic.”

Principalele beneficii ale modelului GX7040 – şi ale modelului GX6040 – sunt costurile de funcţionare reduse şi costul total de deţinere scăzut. „Am împărţit aceste costuri în costul mediu pe pagină şi costul total pentru companie pe o perioadă de aproximativ cinci ani, inclusiv preţul imprimantei în sine, precum şi al consumabilelor”, explică Zubair. „Ambele sunt foarte scăzute în cazul acestor imprimante. Vă puteţi aştepta la economii medii de 85 % din costul total de deţinere comparativ cu top 10 imprimante laser şi cu jet de cerneală.

Aceasta este o veste excelentă pentru companii precum cea a lui Ian. „Suntem foarte mulţumiţi că imprimanta GX7040 ne va oferi economii de costuri atât de mari”, spune el.

Scris de Matthew Richards

 1. Vitezele de imprimare a documentelor sunt valori medii ale ESAT (Word, Excel, PDF) în cadrul testului categoriei de birou în modul simplex implicit, ISO/IEC 24734.

  Viteza de imprimare poate varia în funcţie de configuraţia sistemului, interfaţă, software, complexitatea documentului, modul de imprimare, acoperirea paginii, tipul de hârtie utilizat etc.

 2. Randamentul recipientului de cerneală utilizat pentru configurarea iniţială este mai mic decât cel al unui recipient de schimb, deoarece o anumită cantitate de cerneală este consumată pentru a umple capul de imprimare în timpul configurării. Randamentul este valoarea estimată bazată pe metoda de testare individuală Canon utilizând graficul color ISO/IEC 24712 şi simularea imprimării continue cu recipientele de cerneală de schimb după configurarea iniţială.

  Randamentele cernelii negre şi ale cernelurilor color nu vor fi combinate.

  Randamentul variază semnificativ în funcţie de conţinutul imprimat şi de alţi factori.

 3. Modul economic reduce consumul de cerneală prin reducerea densităţii. Se pot imprima cu 50 % mai multe pagini decât în modul standard.
 4. Economii medii estimate la tipărirea de pagini 1,000 pe lună în decursul a cinci ani pe baza costului inițial de achiziție a hardware-ului, plus costurile de cerneală sau toner. Printre modelele comparate utilizate pentru stabilirea economiilor privind costul total de deţinere se numără primele 10 cel mai bine vândute imprimante laser color şi primele 10 cel mai bine vândute imprimante cu jet de cerneală, conform studiului de piaţă IDC EMEA Hardcopy Tracker (date pentru T1 2020 – T3 2020). Vezi site-ul Canon pentru mai multe detalii.

Produse conexe

Articole conexe

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Imprimantele MegaTank şi avantajele lor

  Descoperiţi şase motive pentru care aveţi nevoie de o imprimantă MegaTank.

 • Doi muncitori în construcţii imprimă documente cu Canon PIXMA TR150. Lângă ei, pe masă este o cască de protecţie portocalie.

  SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Imprimaţi de oriunde cu PIXMA TR150

  Aflaţi cum o imprimantă portabilă vă poate ajuta să vă dezvoltaţi afacerile bazate pe mobilitate.

 • IMPRIMARE

  Cu jet de cerneală sau laser, care vi se potriveşte cel mai bine?

  Descoperiţi care sunt diferenţele dintre imprimantele Canon cu jet de cerneală şi cele cu laser şi aflaţi care se potriveşte cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

 • O persoană utilizează aplicaţia Easy-PhotoPrint Editor pe o tabletă pentru a imprima wireless o imagine a unei familii pe o imprimantă Canon PIXMA aflată pe un birou.

  IMPRIMARE

  Cum să folosiţi o imprimantă wireless

  Modalităţi inteligente de a profita la maximum de imprimanta wireless.