Canon PowerShot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM comparativ cu…

… smartphone-uri, aparate foto compacte şi binocluri.
CANON POWERSHOT ZOOM

PowerShot ZOOM este un nou stil de aparat foto de la Canon, care include un obiectiv lung puternic într-un corp micuţ, oferindu-vă noi moduri de a vă aduce mult mai aproape subiecţii preferaţi şi de a surprinde mai multe detalii decât cu multe smartphone-uri.

Cu un zoom în trepte de 100 mm, 400 mm şi 800 mm¹ într-un corp de mărimea unui mouse de calculator, PowerShot ZOOM oferă o experienţă unică de fotografiere. Are dimensiuni de buzunar şi este mai comod de ţinut în mână decât un smartphone, însă este capabil să realizeze imagini bogate şi pline de detalii şi filme Full HD cu subiecţi aflaţi la distanţă. Cu conectivitate Wi-Fi şi Bluetooth excelentă, încărcare comodă prin USB-C, stabilizare remarcabilă a imaginii şi fotografiere continuă impresionantă la 10 cps, este perfect pentru a surprinde momentele de distracţie în familie, evenimentele sportive şi natura sălbatică din grădină, funcţionând complet automat, fără complicaţii.

Imagini realizate cu PowerShot ZOOM

Imagini realizate cu PowerShot ZOOM

Imagini realizate cu PowerShot ZOOM

Puterea autentică a unui obiectiv lung într-un corp de buzunar

PowerShot ZOOM seamănă cu un telescop de buzunar şi realizează fotografii şi videoclipuri Full HD utilizând un concept de zoom în trepte ce constă în două distanţe focale optice – 100 mm sau 400 mm – cu un convertor digital 2x, care vă oferă o distanţă şi mai mare, de 800 mm. Comutarea instantanee între nivelurile de zoom se efectuează prin simpla deplasare a unui comutator, în timp real, astfel încât să vedeţi de mai aproape obiectele aflate la distanţă, fără a fi nevoie să vă luaţi privirea de pe vizorul extrem de clar şi care poate fi utilizat mai uşor în lumina puternică a zilei, deoarece, spre deosebire de telefoane, pe ecran nu există reflexii.

Aşadar, lăsaţi telefonul în buzunar data viitoare când doriţi să surprindeţi acţiunea care se desfăşoară la distanţă. Deşi pot oferi rezultate excelente la distanţe mici, de cele mai multe ori smartphone-urile nu fac faţă când vine vorba de realizarea de imagini la distanţe mari. Unele smartphone-uri pot fi promovate ca având capacităţi de zoom lung, însă, deoarece sunt înguste, pentru a realiza imagini şi videoclipuri de la distanţă se foloseşte o combinaţie de tehnologii alternative precum zoomul digital, zoomul hibrid şi un design optic pliat. Acest lucru înseamnă că stabilizarea imaginii este limitată şi de cele mai multe ori nu oferă acea calitate a imaginii care se obţine de obicei cu un aparat foto dedicat ce include un obiectiv Canon autentic.

PowerShot Zoom poate fi folosit confortabil şi cu o singură mână. Nu trebuie să decideţi ce aplicaţie de fotografiere să alegeţi de pe smartphone-ul dvs. şi nici nu va mai trebui să vă folosiţi degetele pentru a mări ca să încadraţi imaginea, riscând astfel să rataţi complet momentul; PowerShot ZOOM vă scapă de toate aceste complicaţii, capturând într-o secundă orice moment trecător.

Puteţi să ţineţi aparatul PowerShot ZOOM în buzunar la fel cum ţineţi şi smartphone-ul, deoarece este mic şi uşor, deci nu vă va împovăra ca un aparat foto obişnuit. Iar când îl luaţi în aer liber, ţineţi-l la încheietura mâinii folosind cureaua de mână inclusă, pentru portabilitate comodă. Apoi, odată ce sunteţi gata să distribuiţi, conectaţi-vă cu uşurinţă cu aplicaţia Canon Connect.

CANON POWERSHOT ZOOM

Imagini descărcate cu aplicaţia Canon Camera Connect pe un smartphone compatibil, pentru mai multă flexibilitate în distribuirea imaginilor pe reţelele sociale.

O alternativă mai mică, mai uşoară şi mai simplă la un aparat foto compact cu zoom

Aparatele foto de călătorie cu zoom oferă o distanţă focală de teleobiectiv impresionantă şi cu siguranţă o calitate excelentă a imaginii, însă dimensiunile şi greutatea lor mai mari înseamnă că nu sunt întotdeauna practice, multe dintre acestea neputând încăpea în buzunar. Când ieşiţi la plimbare şi nu doriţi să luaţi un echipament prea mare sau aveţi nevoie de ceva frumos şi discret, dar care totuşi să vă ajute să vă apropiaţi de acţiune, PowerShot ZOOM este alegerea perfectă: este rapid şi poate face zoom instantaneu pentru a surprinde cu uşurinţă subiecţi şi detalii la distanţă. Mulţumită meniurilor intuitive şi dispunerii simple a butoanelor, nu trebuie decât să-l porniţi, să încadraţi şi să fotografiaţi.

CANON POWERSHOT ZOOM

Viteza este un adevărat punct forte al aparatului PowerShot ZOOM. Fiind complet automat, nu trebuie decât să încadraţi şi să fotografiaţi, fără a mai fi nevoie să decideţi care sunt cele mai bune setări. Procesorul DIGIC 8 puternic al aparatului foto face totul în locul dvs., permiţându-vă să vă bucuraţi de moment şi să realizaţi imagini extrem de detaliate şi filme Full HD cu ajutorul senzorului său CMOS de 12 MP. În plus, fotografierea continuă la 10 cps este excelentă pentru surprinderea animalelor sau copiilor în timp ce se joacă, fără a-i deranja, indiferent că sunteţi în parc sau acasă.

La fel de puternic ca un binoclu, însă mult mai versatil

Deşi poate v-aţi gândit să achiziţionaţi unul dintre binoclurile excepţionale cu stabilizator de imagine de la Canon, PowerShot ZOOM oferă o distanţă focală de teleobiectiv comparabilă, cu capacităţi de fotografiere şi înregistrare video Full HD, precum şi funcţii suplimentare excelente, ceea ce îl face un dispozitiv esenţial pentru ieşirile în aer liber. Spre exemplu, vă puteţi conecta telefonul pentru a vă eticheta geografic fotografiile realizate în aventurile în aer liber şi puteţi chiar partaja vizualizarea în timp real, pentru ca şi alţii să poată vedea ce vedeţi dvs., permiţându-vă astfel să vă bucuraţi de clipă şi să realizaţi imagini cu multe detalii. În plus, vă puteţi distribui amintirile pe loc. Perfect pentru zilele sporturilor şcolare, observarea ocazională a naturii sălbatice şi înregistrarea mişcării rapide a păsărilor şi vietăţilor din grădină, aparatul foto oferă viteză şi greutate redusă, plus trei niveluri de mărire pe care le puteţi comuta instantaneu. În plus, dispune de un timp de pornire foarte rapid, astfel că-l puteţi lua în mână şi fotografia exact atunci când are loc acţiunea.

PowerShot ZOOM
Bărbat conectând şi distribuind pe mobil imagini de pe Canon PowerShot ZOOM

Concluzie

După cum v-aţi dat seama, PowerShot ZOOM poate oferi calitate mai mare de la distanţă comparativ cu majoritatea smartphone-urilor şi, spre deosebire de binocluri, poate realiza imagini în timp ce vă bucuraţi de experienţă. Se conectează la telefonul dvs. şi vă ajută să vă apropiaţi de subiect în moduri noi şi interesante, permiţându-vă să trăiţi clipa, dar şi să o imortalizaţi în acelaşi timp. Cu funcţiile sale uşor de folosit şi posibilitatea de utilizare imediat după pornire, este telescopul de buzunar perfect, care vă stă întotdeauna la dispoziţie.

Rezumatul avantajelor

• Zoomul în 3 trepte, cu mărire optică extraordinară2, vă va permite să surprindeţi momentele dorite chiar şi de la sute de metri distanţă.
• Înregistraţi la calitate Full HD sau realizaţi fotografii de 12 MP pentru a obţine rezultate excelente datorită stabilizatorului optic de imagine pe 4 axe şi reduceţi solicitarea ochilor cu stabilizatorul de imagine motorizat, folosind vizorul de 2,36 MP.
• Surprindeţi natura sălbatică în moduri dinamice mulţumită fotografierii continue la 10 cps, cum ar fi fotografierea păsărilor pentru a arăta aripile în zbor.
• Datorită dimensiunilor sale mici, încărcării prin USB-C3 şi duratei generoase de operare, este ideal de păstrat în buzunar sau la încheietura mâinii pentru momentele de familie sau cu natură sălbatică care nu trebuie ratate.
• Cu control automat complet, aparatul foto vă extinde perspectiva cu o simplitate minunată. Vedeţi clar prin vizorul luminos şi modificaţi cu uşurinţă setările de bază din meniul simplu.
• Partajaţi vizualizarea în timp real de pe aparatul foto şi salvaţi amintirile cu aplicaţia Canon Camera Connect. Conectaţi-vă cu Wi-Fi şi etichetaţi-vă geografic imaginile prin conexiunea Bluetooth®4 la smartphone.

Produse conexe

  1. Distanţele focale menţionate sunt echivalente cu 35 mm.
  2. Factorul de mărire este de 1,2x/4,8x/9,6x la 100/400/800 mm respectiv, distanţele focale menţionate aici sunt echivalente cu 35 mm, iar 800 mm se obţine cu un zoom digital 2x pentru distanţa focală optică de 400 mm
  3. Încărcătorul nu este inclus cu aparatul foto. Ca cerinţă minimă de încărcare, este necesară o sursă de alimentare conformă USB PD ce asigură minimum 5 V, 1,5 A, cu ieşire USB tip C şi care utilizează cablul USB tip C la tip C inclus. La realizarea de fotografii sau filme, aparatul este alimentat fără încărcarea bateriei interne. Timpul de încărcare cu Canon PD-E1 este de aprox. 1 oră şi 50 min.
  4. Echipată cu tehnologie Bluetooth® cu consum energetic redus. Marca verbală şi siglele Bluetooth® sunt mărci comerciale înregistrate deţinute de Bluetooth SIG, Inc., iar orice utilizare a acestora de către Canon Europe Ltd. se face în baza unei licenţe. Celelalte mărci sau nume comerciale aparţin proprietarilor respectivi. Wi-Fi® este marcă comercială înregistrată a Wi-Fi Alliance.
    Marca verbală şi siglele Bluetooth® sunt mărci comerciale înregistrate deţinute de Bluetooth SIG, Inc., iar orice utilizare a acestora de către Canon Inc. se face sub licenţă. Celelalte mărci sau nume comerciale aparţin proprietarilor respectivi.