Acumulatoare contrafăcute

Avertizări privind contrafacerea acumulatorilor litiu-ion şi a încărcătoarelor.

Avertizarea se aplică următoarelor grupuri de produse Canon:

  • Camere foto digitale compacte
  • Camere digitale SLR
  • Camere video digitale

S-a confirmat recent că acumulatori litiu-ion şi încărcătoare contrafăcute pentru camerele foto digitale compacte, camerele digitale SLR şi camerele video digitale Canon sunt disponibile pe piaţă, în special pe site-uri de licitaţii pe internet.

În multe cazuri, produsele contrafăcute nu sunt prevăzute cu elementele de securitate care respectă normele de calitate stabilite. În consecinţă, acestea pot provoca o varietate de probleme la utilizare sau încărcare:

  • Funcţionarea defectuoasă a produsului
  • Generarea unui volum anormal de căldură 
  • Fisuri şi scurgeri, explozii sau incendii 
  • Vătămări corporale utilizatorului, cum ar fi arsurile şi orbirea

Pentru a asigura securitatea, Canon le solicită clienţilor săi să nu utilizeze sau să nu cumpere din neatenţie produse contrafăcute din magazine sau mediul online.

Vă rugăm să reţineţi că firma Canon nu poate fi făcută responsabilă pentru nicio funcţionare defectuoasă sau accident provocat de utilizarea acumulatoarelor litiu-ion şi a încărcătoarelor neoriginale Canon, inclusiv cele contrafăcute.

Canon apreciază loialitatea dvs. permanentă faţă de produsele originale Canon.

Exemplu de produs contrafăcut
(Denumirea produsului original: acumulator BP-511)De unde ştiu dacă este original?

Pe lângă semnele deja amintite, vă puteţi da seama dacă un set de baterii este original privind holograma unică de pe ambalajul seturilor de baterii originale Canon. Holograma trebuie să aibă scris cuvântul "Canon" în dungi orizontale. Între aceste benzi apare şi o formă volută, peste care este suprascris cuvântul "Genuine" (original). În plus, culoarea hologramei se modifică dinspre auriu spre verzui când o întoarceţi din vederea frontală în poziţia orizontală. Dacă nu se produce această schimbare de culoare, holograma este falsă. Aveţi grijă să verificaţi întotdeauna dacă hologramele nu sunt false.

Pentru mai multe informaţii privind bateriile contrafăcute, consultaţi "Anunţul privind seturile de baterii contrafăcute" dat de CIPA (Asociaţia pentru Camere şi Produse de Redarea Imaginii) la http://www.cipa.jp/battery/index_e.html