Produse contrafăcute

Produsele Canon contrafăcute sunt mai greu de depistat – şi probabil mai periculoase – decât aţi putea crede. Produsele Canon contrafăcute sau false pot arăta aproape identic cu produsele Canon originale, dar cu siguranţă nu sunt produse de noi. Produsele Canon contrafăcute în mod obişnuit includ cartuşe de toner şi de cerneală, baterii şi încărcătoare, precum şi accesorii pentru aparate foto.

Fabricaţia, importul sau vânzarea unui produs contrafăcut reprezintă o infracţiune. Canon colaborează cu poliţia, cu vămile şi cu organizaţii şi autorităţi pentru combaterea contrafacerilor din toată regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) pentru a combate comerţul cu produse contrafăcute.

În continuare veţi găsi informaţii legate de pericolul utilizării produselor Canon contrafăcute, de modul de identificare a acestora şi de ceea ce este de făcut atunci când bănuiţi că aţi achiziţionat un astfel de produs.

Pericolele utilizării de produse Canon contrafăcute

Siguranţă

Produsele Canon contrafăcute nu au fost fabricate şi testate conform standardelor stricte de calitate ale produselor Canon originale şi vă pot dăuna sau afecta produsul. De exemplu, bateriile contrafăcute pot genera căldură excesivă ori scurgeri sau pot exploda atunci când sunt utilizate, provocând vătămări corporale grave sau deteriorarea ireparabilă a produsului dvs.


Calitate

Cartuşele Canon cu cerneală şi toner pot prezenta scurgeri, pot produce blocarea capului de imprimare al imprimantei sau pot provoca neclaritatea culorilor şi apariţia dungilor de culori. Este, de asemenea, probabil ca aceste cartuşe contrafăcute să ofere o capacitate de imprimare semnificativ mai mică decât produsele originale. Capacitatea de imprimare a cartuşelor contrafăcute pe care Canon le-a testat variază de la 28 % la 69 % din capacitatea cartuşelor originale Canon.


Mediu

Produsele originale Canon respectă legislaţia europeană şi normele internaţionale, inclusiv DEEE, Directiva RoHS şi Regulamentul REACH. Este puţin probabil ca produsele contrafăcute să respecte această legislaţie, motiv pentru care prezintă un risc mai mare pentru mediul înconjurător.

Modul de identificare a produselor Canon contrafăcute

Cartuşe cu cerneală, tonere laser, tonere pentru copiatoare, baterii pentru aparate foto şi camere video Canon

Pe ambalajul tuturor cartuşelor de cerneală1, tonerelor laser, tonerelor pentru copiatoare, bateriilor pentru aparate foto şi camere video Canon originale este inclusă o hologramă Canon unică.


Holograma are o caracteristică unică de schimbare a culorilor, cu o nuanţă de auriu cu irizaţii atunci când este privită din faţă şi devenind verde închis strălucitor, cu irizaţii, atunci când este întoarsă în poziţie orizontală. Dacă holograma este contrafăcută, această schimbare de culoare nu apare sau schimbarea este nesemnificativă.

Hologram - Top and Bottom

Cum să identificaţi produsele contrafăcute

  • Hologramele false sunt afişate adesea într-un mod neîngrijit şi apar deteriorate, neclare, cu culori sau dimensiuni incorecte.
  • Este posibil ca siglele Canon de pe ambalajele contrafăcute să aibă culori, fonturi şi dimensiuni incorecte.
  • Este posibil ca ambalajul să arate ca şi cum ar fi fost resigilat, reutilizat sau falsificat.
  • Ambalajele pot prezenta greşeli de scriere sau punctuaţie lipsă.
  • Atenţie la vânzătorii cu preţuri neobişnuit de mici.
  • Fiţi atenţi atunci când achiziţionaţi de pe site-uri de licitaţii pe internet. Nu toate produsele achiziţionate de pe aceste site-uri sunt contrafăcute, însă producătorii de falsuri utilizează frecvent astfel de site-uri de licitaţii pentru a vinde produse contrafăcute, profitând de viteza, anonimatul şi accesul global pe care le oferă. Ni s-a confirmat că avem produse Speedlite contrafăcute şi baterii contrafăcute pentru aparate foto digitale şi camere video Canon care sunt vândute pe astfel de site-uri, aşa că vă rugăm să fiţi vigilenţi când folosiţi site-uri de licitaţii.

Ce aveţi de făcut în cazul în care credeţi că este posibil să fi achiziţionat un produs contrafăcut

Dacă aveţi îndoieli cu privire la autenticitatea unui produs sub marca Canon pe care l-aţi achiziţionat, vă rugăm să contactaţi un distribuitor autorizat Canon sau să ne contactaţi la adresa ipr.info@canon-europe.com.

Din păcate, nu putem înlocui produsele contrafăcute cu marca Canon, dar vom putea confirma dacă un produs este original sau nu şi vă vom oferi o declaraţie scrisă privind autenticitatea produsului.

Pentru a vă asigura că achiziţionaţi doar produse Canon originale, vă rugăm să vizitaţi pagina noastră De unde se achiziţionează pentru o listă neexhaustivă de distribuitori autorizaţi ai produselor Canon.

S-ar putea să vă intereseze şi:

Fraudulent store warnings

Avertismente cu privire la magazinele ilegale

Daţi dovadă de vigilenţă când cumpăraţi produse Canon online. Asiguraţi-vă că folosiţi unul dintre magazinele noastre Canon oficiale. Aflaţi aici cum să le recunoaşteţi.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Juridic şi conformitate

Respectăm legile şi reglementările relevante din numeroasele ţări în care ne desfăşurăm operaţiunile. Aflaţi aici mai multe despre declaraţiile, poziţiile şi îndrumările noastre cu privire la conformitate şi aspectele juridice.

1 Este posibil ca ambalajele din plastic pentru Europa pentru imprimantele cu jet de cerneală sau pachetele multiple de tip blister să nu includă holograma unică.