Produse contrafăcute

Produsele Canon contrafăcute sunt mai greu de depistat – şi probabil mai periculoase – decât aţi putea crede. Produsele Canon contrafăcute sau false pot arăta aproape identic cu produsele Canon originale, dar cu siguranţă nu sunt produse de noi. Produsele Canon contrafăcute în mod obişnuit includ cartuşe de toner şi de cerneală, baterii şi încărcătoare, precum şi accesorii pentru aparate foto.

Fabricaţia, importul sau vânzarea unui produs contrafăcut reprezintă o infracţiune. Canon colaborează cu poliţia, cu vămile şi cu organizaţii şi autorităţi pentru combaterea contrafacerilor din toată regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) pentru a combate comerţul cu produse contrafăcute.

Counterfeit

Pericolele utilizării de produse Canon contrafăcute

Siguranţă
Produsele Canon contrafăcute nu au fost fabricate şi testate conform standardelor stricte de calitate ale produselor Canon originale şi vă pot dăuna sau afecta produsul. De exemplu, bateriile contrafăcute pot genera căldură excesivă ori scurgeri sau pot exploda atunci când sunt utilizate, provocând vătămări corporale grave sau deteriorarea ireparabilă a produsului dvs.

Calitate
Cartuşele Canon cu cerneală şi toner pot prezenta scurgeri, pot produce blocarea capului de imprimare al imprimantei sau pot provoca neclaritatea culorilor şi apariţia dungilor de culori. Este, de asemenea, probabil ca aceste cartuşe contrafăcute să ofere o capacitate de imprimare semnificativ mai mică decât produsele originale. Capacitatea de imprimare a cartuşelor contrafăcute pe care Canon le-a testat variază de la 28 % la 69 % din capacitatea cartuşelor originale Canon.

Mediu
Produsele originale Canon respectă legislaţia europeană şi normele internaţionale, inclusiv DEEE, Directiva RoHS şi Regulamentul REACH. Este puţin probabil ca produsele contrafăcute să respecte această legislaţie, motiv pentru care prezintă un risc mai mare pentru mediul înconjurător.

Modul de identificare a produselor Canon contrafăcute

Printre produsele Canon frecvent contrafăcute se numără cartuşe de cerneală, recipiente de cerneală, tonere pentru copiatoare şi accesorii pentru aparate foto, cum ar fi baterii, încărcătoare, capace de obiectiv, telecomenzi şi genţi.

O hologramă Canon unică este inclusă pe ambalajul tuturor cartuşelor de cerneală1, al recipientelor de cerneală, al tonerelor pentru copiatoare şi al bateriilor originale Canon.

Holograma are o caracteristică unică de schimbare a culorii, cu o nuanţă de auriu cu irizaţii sau de auriu roşiatic cu irizaţii atunci când este privită din faţă şi devenind verde închis strălucitor, cu irizaţii, atunci când este întoarsă în poziţie orizontală. În cazul în care holograma este contrafăcută, această schimbare de culoare într-un verde închis, cu irizaţii, nu are loc de obicei.

Cum să identificaţi produsele contrafăcute

- Hologramele false sunt afişate adesea într-un mod neîngrijit şi apar deteriorate, neclare, cu culori sau dimensiuni incorecte.
- Este posibil ca siglele Canon de pe ambalajele contrafăcute să fie prost reproduse, să aibă culori, fonturi şi dimensiuni incorecte.
- Este posibil ca ambalajul să arate ca şi cum ar fi fost resigilat, reutilizat sau falsificat.
- Ambalajele pot prezenta greşeli de scriere sau punctuaţie lipsă.
- Atenţie la vânzătorii cu preţuri neobişnuit de mici.
- Fiţi atenţi atunci când achiziţionaţi de pe site-uri de licitaţii pe internet. Nu toate produsele cumpărate online sunt contrafăcute, dar falsificatorii folosesc în mod obişnuit internetul pentru a vinde produse contrafăcute datorită vitezei, anonimatului şi acoperirii globale, aşa că vă rugăm să fiţi vigilenţi atunci când faceţi cumpărături online.

Ce aveţi de făcut în cazul în care credeţi că este posibil să fi achiziţionat un produs contrafăcut

Dacă aveţi îndoieli cu privire la autenticitatea unui produs marca Canon pe care l-aţi achiziţionat, vă rugăm să nu îl folosiţi şi să contactaţi un distribuitor autorizat Canon sau să ne contactaţi la adresa ipr.info@canon-europe.com
Din păcate, nu putem înlocui produsele contrafăcute cu marca Canon, dar vom putea confirma dacă un produs este original sau nu şi vă vom oferi o declaraţie scrisă privind autenticitatea produsului. 
Pentru a vă asigura că achiziţionaţi doar produse Canon originale, vă rugăm să accesaţi pagina noastră De unde se achiziţionează pentru o listă neexhaustivă de comercianţi autorizaţi de produse Canon.

S-ar putea să vă intereseze şi

  1. este posibil ca ambalajul european din plastic al cartuşelor pentru imprimante cu jet de cerneală sau pachetele multiple de tip blister să nu includă holograma unică.