Produs

Menţineţi intensitatea şi dinamica muzicii cu Canon EOS C200

Canon video camera in action whilst filming ricky patel with his guitar.

Producătorul Patrick Greaves şi directorul de imagine Ricky Patel au capturat un spectacol muzical live în formatul de ieşire 4K HDR, cu reflexii cinematografice şi iluminare minimă, folosind noul model EOS C200

Marea parte a filmelor scurte care prezintă muzicieni la locul de muncă sunt de fapt o fantezie, deoarece în majoritatea videoclipurilor muzicale, muzicienii fac playback. Şedinţele Mahogany sunt radical diferite de acestea: intenţia lor este de a crea o prezentare cinematografică a unui spectacol real, live, înregistrat într-un stil care completează realitatea situaţiei, în timp ce menţine imaginea dramatică şi interesantă.

Producător Patrick Greaves şi directorul de imagine Ricky Patel sunt colaboratori obişnuiţi ai acestor şedinţelor. Fiecare şedinţă este o bucată de spectacol dintr-un singur cadru, pe care Greaves o descrie ca „surprinzând ceva real şi organic. Şedinţele ne oferă oportunitatea de a prezenta cele mai bune talente nou descoperite şi consacrate, prin combinarea elementelor vizuale cu spectacole live uimitoare.” Pentru o şedinţă cu muzicianul Alfa Mist, din Londra, Greaves şi Patel au ales modelul Canon EOS C200 pentru că oferă combinaţia dintre un senzor excelent, cu interval dinamic ridicat, înregistrare în format RAW încorporată şi formă compactă. Greaves continuă, „îl putem folosi cu o varietate de console, inclusiv console stabilizate, cum ar fi Movi Pro. Modelul C200 poate fi utilizat într-o varietate de moduri; adaptându-se oricărui mediu în care trebuie amplasat.”

MODELUL C200 POATE FI UTILIZAT ÎNTR-O VARIETATE DE MODURI; ADAPTÂNDU-SE ORICĂRUI MEDIU ÎN CARE TREBUIE AMPLASAT.

Producţia a fost realizată în data de 8 septembrie 2017, într-o locaţie din Normansfield Theatre, din Langdon Down Centre, Teddington. Greaves descrie locaţia în termeni strălucitori, referindu-se atât la grandoarea vizuală, cât şi la cea acustică. „Este un teatru victorian original, restaurat impecabil. Are un sunet bogat, cu o tonalitate puternică şi am considerat că locaţia este o asociere perfectă pentru a evidenţia atât aspectele vizuale, cât şi muzica.” Având în vedere aceste obiective şi gândindu-se la durata îndelungată a şedinţei, Greaves a realizat din timp că este important să „folosească o cameră care să fie cât mai mică şi cu cât mai multe funcţii posibil.”

Dornici să prezinte atât muzicienii, cât şi detaliile istorice ale locaţiei, sarcina lui Patel a fost să ilumineze spaţiul astfel încât camera C200 montată pe articulaţia cardanică să parcurgă aproape întreaga locaţie fără să apară suporturi sau cabluri în cadru. „Aceasta a fost o sesiune unică,” începe el. „A fost una dintre cele mai lungi şedinţe şi am vrut să ajungem în fiecare colţ.” Pentru a face acest lucru posibil, a trebuit să poziţionăm cu atenţie muzicienii şi să aplicăm marcaje precise pentru cameră, deşi nivelul de iluminare a fost limitat de nevoia de a nu introduce echipamente în locaţie.

În acest scop, Patel a creat un balon de lumină plin cu heliu pentru a umple spaţiul de deasupra şi a utilizat un singur Skypanel pentru celelalte situaţii. „Fundalul toboşarului era practic umplut de lumina cu heliu şi un Skypanel şi ne-am jucat mult cu storurile pentru a obţine ceva de care am fost cu toţii mulţumiţi.” A folosit, de asemenea, ceaţă, încercând să creeze un aspect familiar pentru privitorii obişnuiţi ai lucrărilor lui Mahogany şi a folosit din plin geamuri jivrate în locul ferestrelor locaţiei. Acest lucru a controlat şi mai mult luminozitatea lumii exterioare, unde, se ştie, contrastul dintre interioare şi exterioare pe timp de zi este dificil de menţinut sub control.

Patel laudă camera C200 pentru capacitatea sa de gestionare a unei scene cu un contrast atât de ridicat. „Am fost cu adevărat surprins de aspectul imaginii, nu mă aşteptam la aşa ceva de la cameră… sunt atât de multe informaţii, latitudinea pare excepţională.” Acesta continuă, „părea mult mai departe faţă de alte camere, mult mai delicată. Cu alte camere poţi înregistra la o clasă inferioară [dar] se obţine o imagine mult mai neutră.” Patel a ales să înregistreze producţia folosind formatul Cinema RAW Light cu spaţiu redus al modelului C200, care permite camerei să realizeze înregistrări de înaltă calitate integrate şi evită necesitatea unor dispozitive de înregistrare externe voluminoase. Deşi înregistrarea Pro Res este posibilă cu un dispozitiv de înregistrare terţ şi este o opţiune bună, Patel simţit că „a vrut să vadă ce poate face camera cu noul format RAW intern.”

Close up view of Canon EOS 200 video camera side view.

„A fost o sesiune 4K HDR”

continuă Greaves, referindu-se la nevoia din ce în ce mai mare de a crea înregistrări cu o rezoluţie şi un interval dinamic din ce în ce mai ridicate. „Am putut să înregistrăm RAW pe cameră, ceea ce reprezintă o diferenţă imensă; nu trebuie să depinzi de alt dispozitiv de înregistrare extern. C200 dispune de un senzor uimitor şi beneficiezi de o cameră mică ce oferă materiale cu aspect cinematografic de vârf.” Şi Greaves este dornic să evidenţieze capacitatea de manipulare excelentă a camerei. „Ne oferă un câmp vizual mai amplu pentru a individualiza toate detaliile şi contrastul… are interval dinamic echivalent cincisprezece stopuri, astfel încât ferestrele nu au trebuit ajustate deloc.”

Deoarece utilizase alte camere din gamă, creatorul de film Patel se simţea în largul său. „Totul a funcţionat destul de uşor. Utilizarea este cheia şi ştiam unde erau amplasate toate comenzile deoarece sunt foarte familiarizat cu C300.” Diferenţele dintre C300 şi C200 includ faptul că sloturile media CFast sunt instalate în partea laterală, nu în spate, ceea ce le face mai accesibile când se montează C200 pe o articulaţie cardanică. Experienţa lui Patel la şedinţa Alfa Mist i-a declanşat şi alte gânduri: „Realizez şi multe documentare”, spune el. „Cred că C200 este un aparat minunat pentru deplasări. Nu aveţi nevoie de V-lock şi de un alt rucsac… doar introduceţi micile baterii în rucsac şi durează o perioadă destul de lungă.”

Producătorul Greaves rezumă flexibilitatea modelului C200 printr-o încuviinţare cu capul. „Din punctul de vedere al producătorului, cea mai importantă este versatilitatea camerei. Este rentabilă şi a acceptat configuraţia noastră post-producţie existentă, fără a pune probleme. Ne permite să egalizăm nivelul de calitate a imaginii, capturăm instantaneu în format 4K RAW şi totul este cuprins într-o singură unitate. Pentru noi este optimizarea perfectă de la C300, un progres excelent de la modele Canon existente. Din punctul meu de vedere, lansarea acestei camere este un lucru bun.”

Pentru a reveni la Prezentarea generală a EOS C200, vă rugăm să faceţi clic aici

Scris de James Bennett, Televisual Media UK Ltd


Conex