Produs

Rezultate superioare cu buget pentru un singur videograf cu Canon EOS C200

Group of people pouring coulored powder on a woman.

Realizatorul de filme David Newton vorbeşte despre şedinţele Trash the Dress realizate cu camera EOS C200 flexibilă, de dimensiuni reduse

David Newton a fost încântat să testeze noul model EOS C200. În scurtmetrajul său, Trash the Dress, a profitat din plin de versatilitatea camerei şi potenţialul de a fi folosită de un singur operator: a fixat-o pe articulaţii cardanice şi drone şi a utilizat din plin caracteristicile avansate de focalizare automată.

David Newton se descrie ca fiind „fotograf-realizator de filme. Sunt una dintre acele persoane care a făcut trecerea de la fotograf la realizator de filme cu aparate DSLR şi evoluez în continuare după cum îmi impun proiectele.”

Trecând de la aparate foto DSLR care puteau filma la gama Cinema EOS, Newton a participat la cursuri de instruire pe camere Canon şi a fost dornic să lucreze cu noul model EOS C200 cât mai curând posibil.

„Proiectul s-a născut deoarece cei de la Canon au spus că doresc să testeze C200 şi au dorit o persoană care a făcut trecerea de la DSLR la Cinema. Camera are o utilitate dublă: se potriveşte unui flux de lucru dintr-o producţie de nivel înalt, putând fi instalată complet într-un mediu de producţie amplu; de asemenea, este foarte utilă pentru un videograf care operează singur sau cu o mică echipă, datorită ergonomiei sale.” Acesta din urmă este domeniul său de specialitate, spune Newton. „Am tendinţa să lucrez singur sau cu o echipă mică. Mi se pare mai uşor să fac eu însumi lucrurile.” După ce a utilizat C200 anterior, la un proiect în Dubai, Newton „deja avea ceva experienţă în utilizarea sa.”

Referindu-se la combinaţia dintre un dispozitiv compact şi uşor, cu înregistrare Cinema RAW Light de înaltă calitate, încorporată, Newton descrie camera drept „un monstru Jekyll şi Hyde”. Înregistrarea RAW 4K internă este un lucru care chiar îmi este util – este fantastic. Este nevoie de o cameră din gama medie din punctul de vedere al preţului şi al dimensiunii, dar care face progrese către gama superioară, oferind calitatea pe care numai imaginile RAW o pot oferi. Suntem obişnuiţi să capturăm în format MP4, echivalent cu un JPEG din punctul de vedere al fotografiilor, cu abilitate foarte limitată de gradare, dar acum avem cincisprezece stopuri ale intervalului dinamic (din fişierul Cinema RAW Light procesat).” Acest lucru face posibilă existenţa unui interval dinamic ridicat şi măreşte posibilităţile în post-producţie, explică Newton. „Dacă doriţi să schimbaţi la un flux de lucru HDR, o puteţi face. Şi, când lucraţi în Rec709, vă oferă flexibilitate ridicată de gradare şi, am curaj să o spun, posibilitatea de a recupera materialul, dacă greşiţi (ceea ce nu se întâmplă niciodată nimănui!)”

Newton recunoaşte rapid atât valoarea înregistrărilor RAW, cât şi a celor comprimate. „Beneficiaţi de RAW, dar şi de capacitatea de a-l descompune. Beneficiaţi atât de înregistrări de ultimă generaţie, cât şi de cele comprimate. Dacă configuraţi camera corespunzător, obţineţi rezultate excepţionale în format MP4. Totuşi, dacă înregistraţi folosind numeroase operaţii cu cheie Chroma, ar fi mai bine să capturaţi în format RAW pentru date suplimentare. Persoanele care vor captura folosind un codec cu valoare inferioară, vor filma nunţi şi evenimente în care nu doresc să genereze o cantitate imensă de date sau să se supună cerinţelor de procesare RAW.”

Canon video camera in action

Dincolo de senzor şi formatul de înregistrare

Newton este deosebit de încântat de funcţiile de focalizare automată ale modelului C200. „Sistemul de focalizare automată Dual Pixel CMOS este excepţional. Este puţin peste mână să trecem de la focalizare manuală, pe care am folosit-o ani de zile, la ceva ce dispune de focalizare automată pe care chiar te poţi baza şi utiliza.” Acest sistem de focalizare dispune de ecranul tactil al C200 când se selectează un punct de focalizare, creând un sistem extrem de flexibil, care reduce necesitatea unei persoane separate care să controleze focalizarea.

Pentru situaţii în care focalizarea manuală este inevitabilă, Newton admiră, de asemenea, funcţiile de ghidare pentru focalizarea Dual Pixel. „Alegeţi un punct de focalizare, apoi se afişează săgeţi în jurul acelui punct pentru a şti dacă se focalizează în faţă sau spate. Aşadar, dacă doriţi să lucraţi cu obiective Cine Prime, încă mai aveţi nevoie de confirmarea focalizării.” Totuşi, cu obiectivele EF „nu aveţi nevoie de o persoană care să controleze focalizarea, nu trebuie să montaţi un sistem de focalizare cu urmărire separat. Îl menţine un pic mai manevrabil, puteţi lucra mult mai rapid.” Aducându-şi aminte de perioada în care folosea DSLR, Newton este încântat să vadă sistemul pe un aparat de filmat dedicat. „Camere ca modelul 7D Mk. II dispun de acest lucru de ceva vreme şi mă bucur să văd şi pe o cameră video cinematografică.”

Group of people laughing whilst pouring coloured powder on woman

O dispunere optimizată de comenzi şi conectivitate se combină cu un sistem de meniuri intuitiv, pentru a păstra lucrurile simple. „Toate butoanele sunt în partea stângă şi porturile în dreapta. Nu există butoane în locuri dificil de găsit. Sunt toate grupate la un loc. Puteţi lucra foarte rapid şi simplu cu acestea şi oricine a folosit camere Canon – DSLR sau Cinema EOS – va considera dispunerea incredibil de familiară. Meniurile sunt dispuse în acelaşi mod, butoanele sunt în acelaşi loc şi sunt etichetate corespunzător.”

Având în vedere natura oarecum imprevizibilă a şedinţelor Trash the Dress, Newton a fost impresionat în special de forma compactă a modelului C200. „S-a echilibrat frumos pe sistemul de stabilizare Ronin şi la baza unui octocopter DJI 1000 – care este de fapt o articulaţie cardanică montată sub o dronă – şi a funcţionat excepţional de bine. Fiind atât de uşor de montat, oferă posibilităţi creative.”

Camerele moderne, care oferă sensibilitate înaltă, au nevoie adesea de filtru de densitate neutră, iar pe o articulaţie cardanică sau o dronă volumul şi greutatea unui parasolar pot fi ineficace, iar Newton a apreciat opţiunea ND internă cu zece stopuri. „Dacă intenţionaţi să începeţi înregistrarea în format RAW şi doriţi cel mai bun interval dinamic, sigur veţi dori să porniţi cu ISO 800. Posibilitatea de a beneficia de două, patru, opt sau zece stopuri ND vă scuteşte de montajul care vă dă bătăi de cap.”

AM FOST FOARTE IMPRESIONAT DE APARAT, VA REPREZENTA ÎN CURÂND O ACHIZIŢIE ÎN GEANTA MEA DE ECHIPAMENTE

„Am fost foarte impresionat de acesta,” încheie Newton, confirmând că „în curând voi achiziţiona unul şi pentru geanta mea de echipamente. A fost ceva cu o utilizare atât de plăcută, iar rezultatele au fost atât de bune încât dacă ai lucrări pentru care să ai nevoie de o astfel de cameră, este pur şi simplu o achiziţie care vine de la sine. Dacă ne gândim la gama Cinema EOS, este camera cea mai versatilă. Când lucrezi, îţi doreşti ceva care pur şi simplu se mulează pe nevoile tale şi nu te forţează pe tine să te mulezi după cerinţele ei. Se întâmplă atât de multe lucruri în timpul unei şedinţe, încât dacă le puteţi face ceva mai uşoare economisiţi timp. Producţiile sunt întotdeauna sub presiunea timpului.”

Pentru a reveni la Prezentarea generală a EOS C200, vă rugăm să faceţi clic aici

Scris de James Bennett, Televisual Media UK Ltd


Conex

  • Canon
  • Rezultate de vârf cu Canon EOS C200