Îmbunătăţiţi-vă animaţiile stop-motion

stop-motion-camera-firmware

Îmbunătăţiţi-vă animaţiile stop-motion

Îmbunătăţiţi-vă animaţiile stop-motion

Noul firmware Stop Motion Animation măreşte rezoluţia vizualizării live la 1920 x 1280 de la valoarea Canon obişnuită de 960 x 640 atunci când vă conectaţi la un software de animaţie stop-motion compatibil, cum ar fi Dragonframe. Aceasta permite animatorilor să confirme uşor focalizarea şi mişcarea în fiecare cadru.

pro-stop-motion-8

Vizualizare live la rezoluţie mai mare

Vizualizarea live este esenţială pentru animatorii care creează filme de animaţie stop-motion. Animatorii folosesc funcţia de vizualizare live la distanţă a aparatului foto pentru a examina detaliile esenţiale şi a lua decizii folosind software de animaţie stop-motion, cum ar fi Dragonframe. Firmware-ul Stop Motion Animation de la Canon măreşte rezoluţia vizualizării live la 1920 x 1280, ajutând animatorii să vadă mişcarea subtilă şi să creeze animaţii rafinate.

Evidenţierea zonelor focalizate manual prin USB

Canon a adăugat evidenţierea zonelor focalizate manual prin USB pentru a funcţiona cu software de animaţie stop-motion, cum ar fi Dragonframe.

Afişând evidenţierea focalizării pe tot ecranul, animatorul poate să captureze cu precizie detalii fine şi să regleze profunzimea dorită a câmpului.

Focalizarea critică pe ochii unui subiect (utilizând marginea roşie) îi conferă animatorului încrederea că scena decurge conform instrucţiunilor.

Larger Live View

Blocarea diafragmei

Setaţi valoarea diafragmei prin funcţia „Aperture Lock” (Blocarea diafragmei) din software-ul Dragonframe. Această funcţie de diafragmă controlată de calculator reduce pâlpâirea cauzată de deschiderea diafragmei, care poate strica animaţiile.

Aperture Lock

Memorarea poziţiei de focalizare

Funcţia de memorare a poziţiei de focalizare permite focalizarea manuală precisă a unui subiect cu control de pe calculator, din software-ul Dragonframe. Aceasta permite utilizatorului să seteze o poziţie de focalizare programabilă pentru a se asigura că nu există modificări ale focalizării când lucrează la o animaţie pe parcursul mai multor zile. Memorarea poziţiei de focalizare este posibilă cu toate obiectivele EOS RF.

Focus Position Memory

Tabel de comparaţie între firmware-ul standard şi firmware-ul Stop Motion Animation

Funcţiile EOS R şi EOS RP Firmware standard Firmware Stop Motion Animation
Rezoluţie la vizualizarea live 960 x 640 1920 x 1280
Evidenţierea zonelor focalizate manual la vizualizarea live
Ieşire HDMI
Memorarea poziţiei de focalizare
Blocarea diafragmei

Informaţii importante despre firmware-ul Stop Motion Animation instalat pe EOS R şi EOS RP:

 • Ieşirea HDMI nu este disponibilă
 • [Performanţa afişajului] nu poate fi setată
 • Ecranul de fotografiere nu poate fi afişat cu o rezoluţie de 1920 x 1280 pixeli, iar evidenţierea focalizării manuale nu va fi afişată, chiar dacă [Setările de evidenţiere MF] sunt setate la [Activat] în următoarele condiţii: 
  • Când se utilizează un obiectiv EF-S
  • Când este setată [Expunerea multiplă]
  • Când [Decuparea/Raportul de aspect] este setată la o opţiune [1,6x (decupare)]
  • Când ecranul de fotografiere este mărit
  • Când ţineţi apăsat butonul declanşator după captură

Produse conexe

S-ar putea să vă intereseze şi