Ce driver trebuie să instalez?

În majoritatea mediilor de birou, există trei limbaje de driver de imprimantă utilizate cel mai frecvent: PCL, PostScript şi UFR II. Aici, vom încerca să vă ajutăm să înţelegeţi diferenţele dintre cele trei, astfel încât să puteţi lua o decizie informată cu privire la ce driver se potriveşte cel mai bine nevoilor dvs.
Product security
 • Printer Control Language sau PCL este un limbaj de driver de imprimantă care depinde de dispozitiv. Aceasta înseamnă că unele dintre datele imprimate, cum ar fi fonturile sau grafica, sunt create de imprimantă, în loc de calculator. Aceasta permite calculatorului să proceseze rapid lucrarea de imprimare, dar înseamnă şi că rezultatul poate varia între dispozitive, deoarece acestea pot efectua sarcinile în mod diferit.


  Driverele PCL sunt acceptate de obicei de multe sisteme de operare diferite, permiţând unei imprimante să funcţioneze în multe medii diferite, însă PCL nu este acceptat de dispozitivele Mac.


  Driverele noastre Generic Plus PCL au fost create pentru a accepta diverse dispozitive Canon, ceea ce înseamnă că puteţi utiliza acelaşi driver pentru toate modelele de imprimante acceptate prin modificarea setărilor pentru portul de imprimare şi profilul de configurare a dispozitivului.

 • PostScript sau PS este un limbaj de driver de imprimantă utilizat frecvent în mediile Mac şi a fost conceput pentru a oferi rezultate color de înaltă calitate. Acest lucru se realizează prin traducerea eficientă a valorilor RGB (roşu-verde-albastru) ale unui calculator în valorile CMYK (cyan-magenta-galben-negru) utilizate de dispozitivul dumneavoastră.


  Spre deosebire de PCL, PostScript este un limbaj de imprimantă independent de dispozitiv. Aceasta înseamnă că întreaga procesare a datelor de imprimare este finalizată pe calculator înainte de a trimite lucrarea de imprimare la imprimantă. În general, lucrările de imprimare nu sunt la fel de eficiente ca în cazul utilizării unui driver PCL, însă rezultatul este mai unitar de la o imprimantă la alta, deoarece nu există nicio variaţie în modul în care au fost procesate datele.


  Driverele PostScript au un fişier PPD (PostScript Printer Description) însoţitor, care conţine informaţii despre capacităţile şi restricţiile dispozitivului dumneavoastră.


  Ca şi în cazul driverelor noastre PCL, am creat driverele Generic Plus PS3 pentru a funcţiona pe diferite dispozitive Canon, permiţând funcţionalitate completă pentru toate modelele acceptate, folosind acelaşi driver.

 • Ultra Fast Rendering (UFR) II este un limbaj de driver de imprimantă brevetat de Canon, care procesează rapid lucrările de imprimare, comprimând datele de imprimare înainte de a le trimite la dispozitiv. Sarcinile de procesare a datelor sunt împărţite între calculator şi dispozitivul de imprimare, permiţând o imprimare mai rapidă.


  Procesarea rapidă realizată cu ajutorul driverelor de imprimantă UFR II le face ideale pentru imprimarea fişierelor şi documentelor de birou, însă UFR II nu oferă aceeaşi calitate ridicată a imprimării color pe care o asigură un driver PostScript.


  Ca şi în cazul PCL şi PS, driverele noastre Generic Plus UFR II au fost create pentru a accepta diverse dispozitive Canon, ceea ce înseamnă că puteţi utiliza acelaşi driver pentru toate modelele de imprimante acceptate, modificând setările pentru portul de imprimare şi profilul de configurare a dispozitivului.

S-ar putea să aveţi nevoie şi de...

 • Contactaţi-ne

  Contactaţi-ne pentru asistenţă la telefon sau pe e-mail

 • Număr de serie

  Găsiţi numărul de serie al produsului dumneavoastră

 • Reciclare

  Aflaţi mai multe despre Programul de reciclare a cartuşelor Canon

Sondaj