FIRMWARE PTZ

Actualizări de firmware şi aplicaţii suplimentare pentru camerele PTZ Canon

Canon caută permanent moduri noi şi intuitive de a îmbunătăţi funcţionalitatea camerelor sale PTZ existente. Descoperiţi aici cele mai recente aplicaţii şi firmware pe care le puteţi avea pe camerele dumneavoastră PTZ Canon. Fie că este vorba despre urmărire automată sau de protocoalele SRT şi FreeD foarte căutate, Canon are o gamă extinsă de actualizări gratuite pentru a vă putea transforma producţiile.

Selectaţi-vă modelul de cameră PTZ pentru a vedea descărcările de firmware disponibile. Mai multe informaţii despre actualizările de firmware şi aplicaţiile suplimentare se regăsesc mai jos. Contactaţi distribuitorul local Canon pentru opţiunile de achiziţionare a aplicaţiilor suplimentare.

Aprilie 2023: aplicaţia Auto Tracking (RA-AT001)

Deblocaţi posibilitatea de a-l urmări automat pe vorbitorul principal cu detectarea feţei/capului în timp ce se deplasează în scenă. Profitaţi de puterea imaginilor PTZ 4K cu automatizare fără efort, pentru a da o nouă dimensiune producţiilor dumneavoastră. Auto Tracking (Urmărire automată) este o aplicaţie încorporată (edge) care nu se bazează pe PC, ceea ce înseamnă instalare uşoară, fără necesitatea unor PC-uri puternice pentru procesare.

Urmărire uniformă şi precisă
Cu mecanismul Canon avansat de acţionare, camera PTZ poate să urmărească persoane la o varietate de viteze, de la mişcări lente până la rapide.

Zonă de afişare prioritară
Urmăreşte subiectul, dar asigură prezenţa permanentă în unghiul de vizualizare a tablelor, diapozitivelor sau afişajelor.

Zonă de blocare a panoramării/înclinării
Previne comenzile nedorite de panoramare/înclinare care ar urmări mici mişcări de pendulare ale unui subiect în locaţia sa.

Compoziţie flexibilă
Reglaţi compoziţia subiectului urmărit, cum ar fi dimensiunea corpului, pentru a asigura un unghi perfect.

Zonă cu unghi de vizualizare fix
Selectaţi o zonă în care urmărirea să se oprească când ţinta se află în acea zonă, pentru a menţine un anumit unghi.

Resetare la poziţia iniţială
Mută unghiul de vizualizare la o poziţie iniţială presetată atunci când se pierde subiectul, pentru a garanta că mereu este surprins ceva relevant.

Sensibilitate de urmărire dinamică
Reglaţi fin cele 10 niveluri de sensibilitate pentru mişcări lente sau rapide; cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai agilă urmărirea camerei PTZ, ceea ce înseamnă că pot fi surprinse chiar şi mişcări dinamice.

Detectare inteligentă a persoanelor
Selectează automat un corp uman prezent într-o zonă setată ca subiect de urmărit pentru identificarea rapidă a subiectului. Se poate iniţia, de asemenea, selectarea manuală a ţintei pentru o detectare mai precisă.

Zonă de excludere cu selectare automată
Creaţi zone de excludere pentru a vă asigura că nu sunt urmărite persoane nedorite, ceea ce asigură focalizarea pe subiectul dorit.

Aplicaţia Auto Tracking este disponibilă pe CR-N700 din aprilie 2023 şi este preconizată pentru CR-N500 şi CR-N300 în trimestrul al treilea din 2023.

Contactaţi distribuitorul sau biroul local Canon pentru informaţii cu privire la achiziţionarea aplicaţiei Auto Tracking.

Software de urmărire automată
configurarea camerei

Aprilie 2023: aplicaţia Auto Loop (RA-A001)

Programaţi mişcări repetate de panoramare, înclinare şi zoom ale camerei pentru a urmări acţiune în timp real repetată, consecvent şi precis, fără a fi nevoie de un cameraman. Auto Loop (Repetare automată) este o aplicaţie încorporată (edge) care nu se bazează pe PC, ceea ce înseamnă instalare uşoară, fără necesitatea unor PC-uri puternice pentru procesare.

Flexibilitatea programării mişcărilor
Capacitate de a iniţia repetări înainte şi înapoi ca mişcări programate, ceea ce înseamnă că nu este necesar un cameraman.

Control uşor şi precis
Profitând de puterea mecanismului Canon avansat de acţionare, funcţia de repetare automată permite controlul automat precis al mişcărilor camerei PTZ.

Poziţii şi trasee adaptabile
Setaţi cinci repetări preprogramate, fiecare dintre ele putând avea un maxim de 4 poziţii, ideal pentru o varietate de producţii în direct şi înregistrate.

Două moduri intuitive de repetare
Modurile de repetare continuă şi reciprocă oferă flexibilitate deplină în privinţa mişcărilor camerei. Repetarea continuă permite camerei să se deplaseze de la poziţia A-B-C continuu, într-o buclă, în timp ce repetarea reciprocă permite camerei să se deplaseze de la poziţia A-B-C la poziţia B-A-B şi apoi la C-B-A.

Interfaţă uşor de setat cu utilizatorul
Cinci trasee de deplasare automate pot fi înregistrate şi sunt uşor de creat/personalizat din interfaţa cu utilizatorul cu previzualizare video.

Aplicaţia Auto Loop este disponibilă pe CR-N700 din aprilie 2023, iar pentru CR-N500 şi CR-X300 este preconizată în trimestrul al treilea din 2023.

Contactaţi distribuitorul sau biroul local Canon pentru informaţii cu privire la achiziţionarea aplicaţiei Auto Loop.

Cadre cu repetare automată
Interfaţă software de repetare automată

Aprilie 2023: protocoale SRT şi FreeD

Două protocoale noi au fost introduse în gama Canon PTZ, ceea ce permite integrarea uşoară şi perfectă a camerelor în fluxuri de lucru care se bazează foarte mult pe transmisie şi VR/AR. Firmware-ul este disponibil pentru descărcare pentru camerele PTZ CR-N300 şi CR-N500, iar pentru CR-X300 va fi disponibil în cursul anului 2023.

SRT
Protocolul SRT (Secure Reliable Transport) este un protocol de transmisie video extrem de apreciat pe piaţa de producţie la distanţă, fiind capabil de transmisie video securizată, de înaltă calitate şi cu latenţă scăzută, chiar şi în condiţii imprevizibile de reţea. Este un protocol utilizat pe scară largă în industria de televiziune şi se aplică momentan camerelor PTZ Canon CR-N300, CR-N500 şi CR-X300.

FreeD
Protocolul FreeD este utilizat pe scară largă în studiourile virtuale şi în producţiile VR/AR. Datorită acestui protocol, camerele Canon CR-N500, CR-N300 şi CR-X300 pot fi acum integrate cu uşurinţă în aplicaţii de producţie virtuală, precum ştiri, prognoze meteo, sport şi evenimente live, ceea ce le permite să trimită direct, în timp real, informaţii privind panoramarea, înclinarea, zoomul, focalizarea şi diafragma, precum şi poziţia camerei PTZ, pe o platformă virtuală, cum ar fi Unreal Engine.

Aprilie 2022: driver de cameră web pentru camerele PTZ

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Cererea de camere la distanţă pentru a transmite evenimente live, plus videoconferinţe în mediile de birou şi corporatiste, a crescut spectaculos de la pandemie. Multe sectoare au profitat de noile posibilităţi oferite de o infrastructură PTZ, inclusiv învăţământul superior, concerte, teatre şi lăcaşuri de cult.

Datorită noului driver Canon pentru camere web1, disponibil pe sistemul de operare Windows, este uşor să configuraţi camere PTZ pentru streaming de înaltă calitate, funcţionalitate de cameră web, conexiuni LAN prin cablu mai lung, detectare automată a camerelor şi posibilitatea de a înregistra mai multe camere.

Ieşire 4K 30p
Prin LAN şi noul driver USB, utilizatorii pot utiliza acum CR-N300, CR-N500 şi CR-X300 pentru streaming video până la 4K 30p2, beneficiind de flexibilitate sporită la amplasarea camerei atunci când este conectată la un PC.

Detectare automată a camerelor
Noul software va detecta camerele Canon PTZ compatibile care se află în aceeaşi reţea cu PC-ul. Camerele vor putea fi astfel configurate uşor pentru ca utilizatorii să le identifice pe cele pe care vor să le înregistreze în software.

Înregistraţi mai multe camere
Puteţi înregistra până la cinci camere în software, astfel încât, în funcţie de configuraţie, să o puteţi selecta cu uşurinţă pe cea pe care să o utilizaţi de pe PC.

USB-C v LAN

Calitatea 4K 30P2 a imaginii este acum o posibilitate reală datorită ieşirii prin LAN. USB este limitat din cauza lungimii maxime a cablului (3 m de obicei). Pe de altă parte, o conexiune LAN foloseşte un cablu substanţial mai lung, ceea ce o face ideală pentru locaţiile mai mari din spaţiul AV profesional. Să luăm, spre exemplu, o universitate: în loc să vă limitaţi la o conexiune USB de 3 m de la un laptop la o cameră PTZ, cu noul driver Canon de cameră web, utilizatorii pot instala camera în partea din spate a unei săli mari de cursuri, fără a sacrifica fiabilitatea sau calitatea.

O soluţie pentru toate tipurile de situaţii

Descoperiţi cum puteţi folosi soluţiile Canon PTZ într-o gamă vastă de aplicaţii, utilizând tehnologia noastră excelentă de imagine.

 • Studiouri de transmisie şi televiziune

 • Evenimente în timp real şi spectacole muzicale

 • Evenimente corporative şi prezentări

 • Învăţământ superior

 • Lăcaşe de cult

 • Transmisii în aer liber şi sportive

 • Produse conexe

  Acolo unde supravegherea contează cu adevărat, gama de camere de reţea de la Canon oferă o soluţie. De dimensiuni reduse, dar cu performanţe ridicate, camerele oferă calitate de excepţie a imaginii, chiar şi în condiţii de lumină scăzută, unde riscurile de securitate sunt sporite.

  • Camere PTZ

   CR-N700

   O cameră PTZ profesională 4K 60P de excepţie, cu conectivitate 12G-SDI şi focalizare automată de vârf, cu opţiune de urmărire automată inteligentă.
  • Camere PTZ

   CR-N500

   Cu zoom optic 15x, capacităţi de filmare 4K UHD şi focalizare automată Dual Pixel cu opţiunea de urmărire automată inteligentă*, CR-N500 asigură control precis şi streaming perfect prin IP, cu rezultate excepţionale.
  • Camere PTZ

   CR-N300

   Dispunând de rezoluţie 4K UHD, zoom optic 20x, focalizare automată hibridă cu opţiunea de urmărire automată inteligentă şi numeroase protocoale de streaming şi control prin IP, cu această cameră puteţi stârni interesul privitorilor în noi moduri.
  • Camere PTZ

   CR-X300

   O cameră PTZ compactă cu grad de protecţie IP65, care oferă rezoluţie 4K, zoom optic 20x şi streaming şi control prin IP pentru o gamă largă de aplicaţii.
  1. Se aplică doar pentru CR-N300, CR-N500 şi CR-X300
  2. Rezoluţia de ieşire depinde de aplicaţia utilizată