SOLUŢII PTZ

Conectaţi mai mult, transmiteţi mai mult: funcţionalitate 4K nouă pentru camerele PTZ Canon

Canon s-a bucurat de succes rapid în sectorul PTZ (panoramare, înclinare, zoom) la distanţă, iar pentru a-şi consolida reputaţia de lider de piaţă, a lansat un nou driver de cameră web – disponibil în curând pentru descărcare – care adaugă conectivitate şi funcţionalităţi suplimentare camerelor sale PTZ. Pe lângă acest software nou, au fost implementate şi două protocoale noi în gama PTZ – protocolul SRT şi protocolul FreeD – pentru a oferi o integrare optimă în fluxurile de lucru pentru transmisii şi VR/AR.

Conectaţi mai mult, transmiteţi mai mult: funcţionalitate 4K nouă pentru camerele PTZ Canon

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

O piaţă în creştere rapidă

Cererea de camere la distanţă pentru a transmite evenimente live, plus videoconferinţe în mediile de birou şi corporatiste, a crescut spectaculos de la pandemie. Multe sectoare au profitat de noile posibilităţi oferite de o infrastructură PTZ, inclusiv învăţământul superior, concerte, teatre şi lăcaşuri de cult.

Datorită noului driver Canon pentru camere web1, disponibil pe sistemul de operare Windows, este uşor să configuraţi camere PTZ pentru streaming de înaltă calitate, funcţionalitate de cameră web, conexiuni LAN prin cablu mai lung, detectare automată a camerelor şi posibilitatea de a înregistra mai multe camere.

Ieşire 4K 30p
Prin LAN şi noul driver USB, utilizatorii pot utiliza acum CR-N300, CR-N500 şi CR-X300 pentru streaming video până la 4K 30p2, beneficiind de flexibilitate sporită la amplasarea camerei atunci când este conectată la un PC.

Detectare automată a camerelor
Noul software va detecta camerele Canon PTZ compatibile care se află în aceeaşi reţea cu PC-ul. Camerele vor putea fi astfel configurate uşor pentru ca utilizatorii să le identifice pe cele pe care vor să le înregistreze în software.

Înregistraţi mai multe camere
Puteţi înregistra până la cinci camere în software, astfel încât, în funcţie de configuraţie, să o puteţi selecta cu uşurinţă pe cea pe care să o utilizaţi de pe PC.

USB-C v LAN

Calitatea 4K 30P2 a imaginii este acum o posibilitate reală datorită ieşirii prin LAN. USB este limitat din cauza lungimii maxime a cablului (3 m de obicei). Pe de altă parte, o conexiune LAN foloseşte un cablu substanţial mai lung, ceea ce o face ideală pentru locaţiile mai mari din spaţiul AV profesional. Să luăm, spre exemplu, o universitate: în loc să vă limitaţi la o conexiune USB de 3 m de la un laptop la o cameră PTZ, cu noul driver Canon de cameră web, utilizatorii pot instala camera în partea din spate a unei săli mari de cursuri, fără a sacrifica fiabilitatea sau calitatea.

Introducerea a două noi protocoale: SRT şi FreeD

Două protocoale noi au fost introduse în gama Canon PTZ, ceea ce permite integrarea uşoară şi perfectă a camerelor în fluxuri de lucru care se bazează foarte mult pe transmisie şi VR/AR. Firmware-ul va fi disponibil pentru descărcare în decursul anului 2022 şi se va aplica camerelor PTZ CR-N300 şi CR-N500.

SRT
Protocolul SRT (Secure Reliable Transport) este un protocol de transmisie video extrem de apreciat pe piaţa de producţie la distanţă, fiind capabil de transmisie video securizată, de înaltă calitate şi cu latenţă scăzută, chiar şi în condiţii imprevizibile de reţea. Este un protocol utilizat pe scară largă în industria de televiziune şi se aplică momentan camerelor PTZ Canon CR-N300 şi CR-N500.

FreeD
Protocolul FreeD este utilizat pe scară largă în studiourile virtuale şi în producţiile VR/AR. Datorită acestui protocol, camerele Canon CR-N500 şi CR-N300 pot fi acum integrate cu uşurinţă în aplicaţii de producţie virtuală, precum ştiri, prognoze meteo, sport şi evenimente live, ceea ce le permite să trimită direct, în timp real, informaţii privind panoramarea, înclinarea, zoomul, focalizarea şi diafragma, precum şi poziţia camerei PTZ, pe o platformă virtuală, cum ar fi Unreal Engine.

ACTUALIZARE DE FIRMWARE PENTRU NOILE APLICAŢII DE URMĂRIRE AUTOMATĂ ŞI REPETARE AUTOMATĂ

Canon CR-N700 acceptă acum două aplicaţii pentru urmărire automată şi repetare automată. Această actualizare de firmware este necesară pentru a instala noile funcţii ale aplicaţiilor. Cele două aplicaţii sunt disponibile la distribuitorul dumneavoastră la un preţ suplimentar şi vor fi disponibile mai târziu în 2023.

 • Urmărire automată

  Aplicaţia de urmărire automată RA-AT001. Deblocaţi posibilitatea de a-l urmări automat pe vorbitorul principal în timp ce se deplasează în scenă. Optimizaţi eficienţa producţiei pentru prelegeri, evenimente corporative, lăcaşuri de cult, spectacole live şi transmisii.

 • Repetare automată

  Aplicaţia de repetare automată RA-AL001. Programaţi mişcări repetate de panoramare, înclinare şi zoom ale camerei pentru a urmări acţiune în timp real repetată, consecvent şi precis. Realizaţi filmări la evenimente live şi spectacole muzicale, cu stil.

O soluţie pentru toate tipurile de situaţii

Descoperiţi cum puteţi folosi soluţiile Canon PTZ într-o gamă vastă de aplicaţii, utilizând tehnologia noastră excelentă de imagine.

 • Studiouri de transmisie şi televiziune

  Studiouri de transmisie şi televiziune

 • Evenimente în timp real şi spectacole muzicale

  Evenimente în timp real şi spectacole muzicale

 • Evenimente corporative şi prezentări

  Evenimente corporative şi prezentări

 • Învăţământ superior

  Învăţământ superior

 • Lăcaş de cult, biserică

  Lăcaşe de cult

 • Transmisii în aer liber şi sportive

  Transmisii în aer liber şi sportive

 • Produse conexe

  Acolo unde supravegherea contează cu adevărat, gama de camere de reţea de la Canon oferă o soluţie. De dimensiuni reduse, dar cu performanţe ridicate, camerele oferă calitate de excepţie a imaginii, chiar şi în condiţii de lumină scăzută, unde riscurile de securitate sunt sporite.

  • Camere PTZ

   CR-N500

   Cu zoom optic 15x, capacităţi de filmare 4K UHD şi focalizare automată Dual Pixel, CR-N500 asigură control precis şi transmisie prin IP impecabilă, cu rezultate excepţionale.
  • Camere PTZ

   CR-N300

   Dispunând de rezoluţie 4K UHD, zoom optic 20x, focalizare automată hibridă, numeroase protocoale de transmisie şi control prin IP, cu această cameră puteţi stârni interesul privitorilor în noi moduri.
  • Camere PTZ

   CR-X300

   O cameră PTZ compactă cu grad de protecţie IP65, care oferă rezoluţie 4K, zoom optic 20x şi streaming şi control prin IP pentru o gamă largă de aplicaţii.
  1. Se aplică doar pentru CR-N300, CR-N500 şi CR-X300
  2. Rezoluţia de ieşire depinde de aplicaţia utilizată