FIRMWARE PTZ

Actualizări de firmware şi aplicaţii suplimentare pentru sistemele PTZ la distanţă Canon

Noile actualizări de firmware Canon oferă o serie de caracteristici şi funcţii gratuite, care permit niveluri superioare de flexibilitate şi performanţă pentru camera PTZ Canon şi aplicaţiile şi accesoriile acesteia. Selectaţi modelul de cameră PTZ pentru a vedea descărcările de firmware disponibile şi contactaţi distribuitorul Canon local pentru opţiunile de achiziţionare de aplicaţii suplimentare. Descărcaţi astăzi şi profitaţi de toate aceste avantaje cheie.

Iunie 2024: aplicaţia Auto Tracking (RA-AT001)

Disponibilă în noul firmware este noua aplicaţie gratuită Auto Tracking RA-AT001 (Lite), cu o versiune completă disponibilă printr-o licenţă cu plată. Actualizările funcţionale sunt enumerate mai jos.

Noua aplicaţie gratuită Auto Tracking RA-AT001 (Lite)
Urmărire automată gratuită preinstalată cu cel mai recent firmware. Profitaţi de aplicaţia Auto Tracking RA-AT001(Lite) pentru a urmări automat un subiect. O versiune cu plată (RA-AT001) oferă versatilitate suplimentară.

Performanţă îmbunătăţită de urmărire
Bazaţi-vă pe cameră pentru a focaliza şi urmări un subiect ales, chiar dacă se mişcă şi trece prin spatele unor obstacole. Datorită noului algoritm îmbunătăţit de urmărire, aplicaţia permite camerei să menţină în mod inteligent urmărirea subiectului ales cu o precizie mai mare.

Mişcări mai line ale camerei
Obţineţi imagini mai profesionale graţie algoritmului îmbunătăţit de control al panoramării/înclinării pentru urmărirea subiectului. Rezultatul sunt mişcări mai line şi mai naturale de urmărire de la început până la sfârşit.

Compatibilitate cu memorarea mai multor setări
Până la cinci setări pot fi salvate ca presetări pentru urmărirea automată.

Buton nou de afişare a poziţiei iniţiale
Faceţi poziţia iniţială mai uşor de verificat în timpul configurării datorită unui nou buton de „afişare a poziţiei iniţiale”.

Limitaţi zona de urmărire
Restricţionaţi urmărirea în zone interzise. Datorită capacităţii Zonă cu urmărire interzisă a aplicaţiei, puteţi defini o zonă în care camera nu va putea urmări.

Control îmbunătăţit al urmăririi
Controlul fin este posibil cu RC-IP1000 şi aplicaţia Remote Camera Control.

Actualizări pentru camerele PTZ

Configurarea RC-IP1000

Aplicaţia de urmărire automată RA-AT001. Deblocaţi posibilitatea de a-l urmări automat pe vorbitorul principal cu recunoaştere facială în timp ce se deplasează în scenă. Optimizaţi eficienţa producţiei pentru prelegeri, evenimente corporative, lăcaşuri de cult, spectacole live şi transmisii.

Auto Tracking RT-AT001 (Lite)

-> CR-N700/CR-N500/CR-N300/CR-N100

Gratuită cu cel mai recent firmware, profitaţi de aplicaţia Auto Tracking RA-AT001(Lite) pentru a urmări automat un subiect. O versiune cu plată (RA-AT001) oferă versatilitate suplimentară.

Performanţă îmbunătăţită a transmisiei UVC

-> CR-N300 şi CR-N100

CR-N300/CR-N100 acceptă standardul UVC şi poate fi conectată la un PC şi utilizată drept cameră web fără a fi nevoie de setările driverului. Cu actualizarea de firmware, este posibilă transmisia de imagini video de înaltă definiţie şi mai fluide până la Full HD 30 cps, chiar şi cu o conexiune USB.

Actualizarea de firmware permite, de asemenea, selectarea unei game mai mari de rate de cadre. La 59,94 Hz: 30 cps, 15 cps, 5 cps şi la 50,00 Hz: 25 cps, 12,5 cps, 5 cps.

Este posibilă şi o rezoluţie YUV (640 x 360) mai mică. La 59,94 Hz: 30 cps, 15 cps, 5 cps şi la 50,00 Hz: 25 cps, 12,5 cps, 5 cps.

Compatibilitate cu bara de culori

-> CR-N500/CR-N300/CR-N100

Compatibilitatea cu bara de culori a fost adăugată acum la CR-N500, CR-N300 şi CR-N100, cu trei opţiuni de semnal disponibile.

Control avansat al imaginii

-> CR-N700

Odată cu noul firmware, sunt disponibile trei actualizări importante pentru CR-N700:

 • Îmbunătăţirea setării de curăţare a frecvenţei, care îmbunătăţeşte performanţa la înregistrarea cu un perete AR/LED în fundal
 • Spaţii de culoare Canon709, CMT709 adăugate
 • S-a adăugat opţiunea Amplificare verde în Nivel de alb (CR-N700 dispune momentan doar de Amplificare roşu şi Amplificare albastru)

Actualizări ale capacităţii controlerului RC-IP1000 şi RCCA

Datorită noului firmware, funcţionalitatea controlerului RC-IP1000 a fost extinsă semnificativ.

Pe scurt:

 • Transmisia unui ecran cu afişaj multiplu IP pe un afişaj extern (ieşire 12G-SDI/HDMI)
 • Afişarea ca miniaturi a presetărilor/secvenţelor de mişcări pe panoul LCD, transmisie externă (ieşire 12G-SDI/HDMI)
 • Permite selectarea ţintei de urmărit şi setările pentru poziţia/dimensiunea de afişare ale aplicaţiei Automatic Tracking
 • Funcţie de afişare a unui monitor de formă de undă/vectorscop/marcajelor
 • Afişaj pentru ghidul de focalizare MF în momentul controlului
 • Copierea setărilor camerei, realizarea de copii de rezervă/restabilire
 • Informaţiile de setare a camerei sunt afişate ca OSD în feedul video de pe panou.
 • Conectare directă la Stream Deck prin USB
 • Extinderea conectivităţii XC Protocol pentru conectare la dispozitive externe

Îmbunătăţirea funcţiei de transmisie video externă
De la terminalul SDI OUT/HDMI OUT, noul firmware permite nu numai transmisia video pentru o singură cameră, ci şi ecrane cu afişaj multiplu 2x2 şi 3x3, plus afişarea ca miniaturi a presetărilor/secvenţelor de mişcări care pot fi trimise pe un monitor extern. În timp ce verificaţi imaginile mai multor camere pe un monitor extern, panoul tactil poate fi utilizat pentru a afişa şi utiliza meniurile obişnuite1.

Afişarea ca miniaturi a presetărilor/secvenţelor de mişcări
Datorită noului firmware, imaginile miniatură ale presetărilor şi secvenţelor de mişcări înregistrate în prealabil pot fi afişate pe panoul tactil. Prin atingerea imaginii miniatură se poate controla redarea presetării şi a secvenţei de mişcări.

Selectarea ţintei de urmărit şi a poziţiei de afişare
Datorită noului firmware, dispuneţi de selectarea directă a ţintei de urmărit de pe ecranul LCD şi controlul dimensiunii şi poziţiei subiectului.

Afişaj pentru ghidul de focalizare, afişaj OSD al parametrilor de setare a camerei
Când este selectată focalizarea manuală, ghidul de focalizare poate fi afişat pe panoul tactil. În plus, afişajul OSD cu informaţii despre setările camerei poate fi afişat pe imaginea de pe panoul tactil. Puteţi verifica dintr-o privire setările camerei, chiar şi în timpul înregistrării.

Funcţie de asistenţă
Datorită noului firmware, pe panoul tactil pot fi afişate un monitor de formă de undă, un vectorscop şi trei tipuri de marcaje. Aceasta permite verificarea vizuală uşoară a contrastului, culorilor şi compoziţiei.

Funcţie de copiere a setărilor camerei
Finalizaţi setările camerei selectând camerele sursă şi destinaţie2 fără a avea nevoie de un PC. Într-un sistem la scară mare cu un număr mare de camere, timpul şi efortul necesare pentru configurarea camerelor sunt reduse semnificativ.

Compatibilitate cu crearea de sisteme cu dispozitive externe care utilizează XC Protocol
Prin extinderea XC Protocol, este posibil să controlaţi RC-IP1000 şi să obţineţi informaţii de stare împreună cu un sistem de control extern.
Atunci când combinaţi un sistem de control de la distanţă al camerelor, inclusiv RC-IP1000, cu un produs extern, firmware-ul face posibilă crearea unui sistem mai flexibil şi mai compatibil.

Compatibilitate cu Stream Deck
Datorită noului firmware, Stream Deck de la Elgato se poate conecta direct prin USB pentru a creşte numărul de butoane de control. De pe RC-IP1000, funcţii precum selectarea camerei şi redarea presetărilor pot fi alocate direct tastelor de pe Stream Deck. Este posibil să se construiască un sistem fără un PC.

Compatibilitate cu urmărirea automată pentru aplicaţia Remote Camera Control (RCCA)
Noul firmware acceptă utilizarea şi setarea funcţiei de urmărire automată. În scenele în care sunt utilizate mai multe camere, este posibil să utilizaţi şi să setaţi mai eficient urmărirea automată.

 1. Dacă ecranul cu afişaj multiplu este transmis extern, afişarea multiplă nu poate fi efectuată pe panoul tactil.
 2. Poate fi copiat numai dacă atât modelul camerei, cât şi versiunea FW sunt identice.