Metodologia calculatorului costului total de deţinere

Aflaţi cum calculăm costul total de deţinere pentru imprimanta dvs. Canon.

Calculator TCO

Costul total de deţinere (TCO) se bazează pe costul iniţial de achiziţie al echipamentului, la care se adaugă costurile cu cerneala sau tonerul pe o anumită perioadă (consultaţi condiţiile de mai jos). Reţineţi, cheltuielile variabile suplimentare pot influenţa costul total de deţinere, printre care se pot număra alte consumabile, pachete de cerneală şi toner, pachete de cerneală şi toner de mare capacitate, lucrări de service, consum de energie şi piese de schimb.

Costul total de deţinere se bazează pe următorul calcul: [costul mediu pe pagină color x volumul de imprimare color - minus paginile imprimate cu cerneală/toner inclus] plus [costul mediu pe pagină alb-negru x volumul de imprimare alb-negru - minus paginile imprimate cu cerneală/toner inclus] plus [costul echipamentelor] plus [costul cartuşului de mentenanţă, numai pentru modelele MAXIFY GX].

Modelele comparate pentru stabilirea economiilor privind costul total de deţinere au fost selectate din primele 10 cel mai bine vândute imprimante laser color şi primele 10 cel mai bine vândute imprimante cu jet de cerneală, conform studiului de piaţă IDC EMEA Hardcopy Tracker (date pentru T1 2020 – T3 2020). Preţul de vânzare mediu al imprimantelor (ASP) în moneda locală a fost obţinut din IDC EMEA Hardcopy Tracker (date pentru T1 2020 – T3 2020), iar preţul consumabilelor a fost obţinut de pe site-urile oficiale ale producătorilor la data de 2 februarie 2021.

Au fost incluse echipamente şi consumabile din seriile Canon MAXIFY GX7000, GX6000, GX5000, GX4000 şi GX3000 exclusiv pentru a calcula costul total de deţinere, utilizând preţul recomandat de vânzare cu amănuntul („RPP”), care include TVA.

Taxa TVA este inclusă, dar reţineţi că taxele de livrare nu sunt incluse în calculul preţurilor. Preţurile sunt supuse modificării din cauza condiţiilor pieţei.

Costurile de imprimare se bazează pe utilizarea setărilor implicite atât pe imprimantele Canon, cât şi pe imprimantele concurenţei. Aceasta este în conformitate cu condiţiile de testare utilizate pentru testul de randament ISO/IEC pentru categoria relevantă.

Costul pe pagină a fost obţinut din preţul de vânzare al consumabilelor, aşa cum este indicat pe site-urile web ale producătorilor, împărţit la valoarea randamentului publicată oficial de producători ca informaţii publice. Costul pe pagină se bazează pe simularea imprimării modelelor de testare prevăzute în ISO/IEC24712 pentru imprimantele cu jet de cerneală şi în ISO/IEC 19798 pentru imprimantele laser color.

Toate specificaţiile şi datele de performanţă indicate de producători au fost agregate din informaţiile publice, inclusiv din broşurile şi site-urile web ale producătorilor, însă fără a se limita la acestea. Valorile de randament al tonerului şi cernelii Canon şi ale concurenţei au fost obţinute din specificaţiile publicate de producători.

Pentru a asigura comparaţia corectă şi raportarea precisă a datelor, datele de randament al consumabilelor au fost obţinute utilizând consumabile de toner sau cerneală de cea mai ridicată calitate disponibile la data publicării şi care au fost stabilite conform standardelor ISO. Comparaţia exclude pachetele combinate, pachetele XL şi pachetele multiple. Aceste date sunt publice.

Aveţi nevoie de asistenţă pentru dispozitivul dumneavoastră?