Randamentele de cerneală

Indiferent dacă achiziţionaţi un cartuş de cerneală de schimb sau o imprimantă nou-nouţă, numărul de pagini pe care le puteţi imprima cu un singur cartuş – cunoscut şi sub numele de „randament al cernelei” – este un aspect important.

Testarea randamentelor de cerneală

Pentru a putea compara consumul de cerneală la diferite imprimante Canon cu acela al altor producători de imprimante, utilizaţi metode de testare recunoscute la nivel internaţional. Aceste standarde ISO asigură testarea identică a diferitelor tipuri de imprimante. Testarea se efectuează prin imprimare continuă pe trei imprimante diferite, până la epuizarea a trei seturi de cerneluri principale pe fiecare imprimantă. Randamentele cotate de imprimare se bazează pe rezultatele medii ale testelor.

Imprimarea documentelor A4

Consumul de cerneală pentru imprimarea documentelor A4 se măsoară în conformitate cu standardul ISO/IEC 24711. Acesta presupune imprimarea continuă a unui document standard color de cinci pagini pe hârtie simplă. Aceasta este o imprimare obişnuită pentru companii.

Imprimarea fotografiilor de 10x15 cm

Consumul de cerneală pentru imprimarea fără margini a fotografiilor de 10x15 cm se măsoară în conformitate cu standardul ISO/IEC 29102. Acesta determină randamentele cartuşelor prin imprimare continuă a unui set de şase compoziţii foto care respectă standardul ISO (fiecare incluzând diagrama de testare) pe hârtie fotografică pentru imprimante cu jet de cerneală.

Imprimarea fotografiilor A3+

Randamentele de cerneală pentru imprimarea fotografiilor A3+ se determină prin imprimarea continuă a unei fotografii selectate de Canon la 279,4x355,6 mm (11x14in) pe hârtie fotografică format A3+. Imaginea este imprimată din Adobe Photoshop cu ajutorul unui driver de imprimantă Microsoft Windows la setările implicite.

Cartuşe de cerneală XL

XL faţă de rata standard a randamentului

Fiecare cartuş de cerneală XL şi XXL are marcat pe ambalaj un logo care indică numărul suplimentar de imprimate pe care le produce faţă de un cartuş de cerneală Canon standard. Ajută la calcularea economiilor, în timp ce utilizaţi opţiuni de randament ridicat al cartuşelor.

Randament compozit

Consum mediu al cernelurilor CMY

Randamentul cernelii compoziţie este media randamentelor rezervoarelor de cerneală cyan, magenta şi galben. Facilitează compararea utilizării de cerneală în cazul imprimantelor în trei culori şi a celor cu rezervoare de cerneală individuale C, M şi Y.

Cum aflu randamentele cernelii?

Acelaşi cartuş de cerneală poate avea un randament diferit în ceea ce priveşte numărul de pagini, în funcţie de imprimanta utilizată. Puteţi afla randamentul de imprimare pentru fiecare imprimantă Canon la fila Specificaţii de pe pagina web aferentă.

Utilizarea cernelei suplimentare

Toate imprimantele cu jet de cerneală utilizează o cantitate mică de cerneală pentru a curăţa capetele de imprimare în timpul folosirii obişnuite. Pentru fiecare imprimantă Canon, se indică o estimare a acestui consum suplimentar de cerneală pe pagina Web aferentă, alături de cifra randamentului.

Valorile randamentului în pagini indicate aici se măsoară conform condiţiilor specificate, pe baza imprimării continue; randamentele pot varia în funcţie de conţinutul documentelor, tipul de hârtie, setarea modului de imprimare, software, mediul de imprimare, cum ar fi temperatura ambiantă şi umiditatea, precum şi frecvenţa imprimării.

Specificaţiile se pot modifica fără notificare prealabilă. Este posibil ca modelele mai vechi ale imprimantei să fi fost testate după standarde diferite. Va rugăm să verificaţi specificaţiile fiecărui produs în parte pentru detalii.