Ce este Mopria?


Imprimarea mobilă MopriaDispozitivele mobile certificate Mopria™ detectează automat imprimantele certificate Mopria prin conexiunea Wi-Fi, permițând utilizatorilor să imprime e-mailuri și documente de pe dispozitive mobile prin simpla atingere a opţiunii Print (Imprimare) din meniu și selectarea imprimantei detectate, indicate pe ecran.

Plug-inul Print Service Mopria poate fi descărcat din Google Play Store pentru a activa funcționalitatea de imprimare pe orice telefon sau tabletă Android (versiunea Android 4.4 sau o versiune ulterioară).  După instalare, pur și simplu conectați-vă dispozitivul la aceeași rețea cu imprimanta și imprimați pe orice imprimantă certificată Mopria fără a fi necesare aplicații suplimentare sau configurarea.

În calitate de membru fondator al Mopria Alliance, Canon s-a angajat să dezvolte produse certificate Mopria, făcând imprimarea cât mai comodă posibil pentru utilizatori.

Paşii următori

Discutaţi cu un expert

Ce-mi trebuie pentru a utiliza Mopria?

1.    Un smartphone sau o tabletă cu sistemul de operare Android, versiunea 4.4 sau o versiune ulterioară
Este posibil ca smartphone-ul sau tableta Android să poată fi upgradate la Android KitKat (4.4).  Verificați setările telefonului pentru a vă actualiza dispozitivul.

2.    O imprimantă certificată Mopria

Imprimante i-SENSYs compatibile:

3.    O rețea wireless
Dispozitivul mobil și imprimanta trebuie conectate la aceeași rețea.  Imprimanta trebuie conectată la routerul de rețea fie wireless, fie prin cablu Ethernet.

4.    Aplicații care acceptă imprimarea Android KitKat
Numeroase aplicații native Android precum Chrome, Gmail, Gallery, Drive și Quickoffice includ deja o opțiune de meniu Print (Imprimare). După instalarea plug-inului Mopria, imprimanta dvs. va fi enumerată în opțiunile Print (Imprimare).  Dacă butonul Print (Imprimare) nu se afișează într-o aplicație, aplicația nu acceptă Android KitKat (4.4) sau serviciul de imprimare Mopria la acel moment.

Notă:  Serviciul de imprimare Mopria nu este acceptat prin rețele wireless publice precum hotspoturi Wi-Fi publice, conexiuni prin Bluetooth sau prin conexiuni de date celulare 3G sau 4G.
Poate fi necesar să actualizați firmware-ul imprimantei, pentru a imprima de pe mobile certificate Mopria.

Modul de actualizare a firmware-ului