Întrebări frecvente despre PosterArtist

Pe această pagină este detaliată lista de întrebări şi răspunsuri pentru software-ul Poster Artist Lite.

Există vreun manual de ajutor pentru PosterArtist?

Canon PosterArtist conţine un manual de ajutor care oferă tutoriale şi informaţii referitoare la operaţiile generale şi avansate din PosterArtist. Există, de asemenea, funcţii utile şi o secţiune online de întrebări frecvente. Pentru a deschide manualul, din meniul superior PosterArtist, selectaţi Ajutor > Manual. De asemenea, poate fi accesat făcând clic pe butonul PosterArtist Manual din colţul din stânga jos al ecranului.

Cum pot să verific ce versiune PosterArtist am?

Lansaţi versiunea PosterArtist şi din meniu selectaţi Ajutor > Despre PosterArtist pentru a vedea numărul versiunii.

Ce este ghidul rapid PosterArtist şi cum îl pot accesa?

Ghidul rapid PosterArtist este un set de instrucţiuni de utilizare a PosterArtist, rezumate într-un fişier PDF. Pentru a deschide Ghidul rapid, din bara de activităţi Windows selectaţi Start > Programe > Canon PosterArtist > Ghid rapid.

Ce este ghidul de şabloane PosterArtist şi cum îl pot accesa?

Ghidul de şabloane PosterArtist vă permite să vizualizaţi toate şabloanele, fotografiile, miniaturile, ramele foto, elementele grafice de text şi fundalurile într-un singur PDF. Pentru a deschide Ghidul de şabloane, din bara de activităţi Windows selectaţi Start > Programe > Canon PosterArtist > Ghid şabloane.

Ce imprimante pot utiliza cu PosterArtist?

Aplicaţia PosterArtist este compatibilă cu următoarele modele Canon imagePROGRAF: Canon seria iPF, W8400, W6400.

Ce sisteme de operare sunt compatibile cu PosterArtist?

Următoarele sisteme de operare sunt compatibile cu PosterArtist:


Microsoft Windows XP pe 32 de biţi, Vista, 7, 8, 8.1,10 versiunile pe 32 de biţi şi pe 64 de biţi
Microsoft Windows 7 (32 de biţi/64 de biţi)
Microsoft Windows Vista (32 de biţi/64 de biţi)
Microsoft Windows XP Professional/Home Edition (32 de biţi)

Există vreun hardware recomandat pentru a rula PosterArtist?

Mediu de utilizare recomandat:


Procesor: Intel Core2Duo sau echivalent sau un procesor mai rapid.
Memorie: 2 GB sau mai mult (1 GB sau mai mult pentru Windows XP).
Spaţiu pe hard disk: 1,5 GB (instalare), 20 GB sau mai mult (pentru rularea acestei aplicaţii).
Rezoluţie monitor: 1024 x 768 pixeli sau mai mult, placă video cu culori pe 24 de biţi sau mai mult

Am făcut o greşeală pe poster. Cum pot să anulez această acţiune?

Puteţi anula ultima acţiune făcând clic pe butonul Anulare din bara de activităţi. Puteţi anula mai multe din acţiunile anterioare. În plus, puteţi reface acţiunile precedente anulate făcând clic pe butonul Refacere din bara de activităţi . Astfel veţi suspenda ultima Anulare.

Cum pot imprima fără margini?

Pentru a imprima fără margini, în sarcina Opţiuni hârtie , bifaţi Imprimare fără margini. Dacă lăţimea rolei de hârtie diferă de lăţimea posterului, selectaţi Potrivire margine lungă cu rola de hârtie sau Potrivire margine scurtă cu rola de hârtie. Reţineţi că imprimarea fără margini este disponibilă pe role cu lăţimi specificate şi nu este disponibilă pentru coli tăiate.

Cum pot specifica dimensiunea hârtiei pe care o prefer?

Dimensiunea hârtiei pe care o preferaţi poate fi specificată în Setare dimensiune particularizată în panoul de setări Opţiuni hârtie .

Cum pot utiliza funcţia de Imprimare variabilă?

Pentru a utiliza funcţia de imprimare variabilă, pregătiţi datele în format Excel (.xls) sau în format CSV (.csv).


Pentru a introduce datele create, în Pasul 3: Editare, în panoul Date variabile , selectaţi Conectare la... şi selectaţi documentul corespunzător.

Ce este setarea luminii ambiante?

Culoarea şi luminozitatea luminii ambiante variază din cauza factorilor mediului înconjurător, precum locaţia (interior sau exterior) sau sursa de iluminat (fluorescentă sau incandescentă). Prin urmare, acelaşi poster poate arăta diferit, în funcţie de locul unde este afişat.


Funcţiile de setare a luminii ambiante vă permit să reglaţi culorile în mod automat în funcţie de mediu, astfel încât tonurile cromatice ale posterului să fie potrivite cu sursa de iluminat folosită pentru vizionare.

Ce este PosterArtist QuickCopy?

PosterArtist QuickCopy este o aplicaţie pentru imprimarea de copii mărite ale fotografiilor şi documentelor preluate de la un scaner Canon. Este suficient să faceţi clic pe butonul Copiere din PosterArtist QuickCopy pentru a crea postere din copii mărite ale materialelor originale din scaner. Este la fel de uşor ca atunci când faceţi o fotocopie. De asemenea, puteţi edita imaginea copiată în PosterArtist, pentru a o utiliza la crearea posterului sau pentru alte postere pe viitor.

Ce scanere sunt compatibile cu PosterArtist QuickCopy?

PosterArtist QuickCopy necesită echipamente din seria CanoScan sau PIXMA MP.


Pentru detalii despre modelele de scanere compatibile cu PosterArtist QuickCopy, contactaţi distribuitorul sau serviciul de relaţii cu clienţi Canon.

Dacă îmi schimb calculatorul sau hard diskul va trebui să îmi autentific din nou licenţa?

Atunci când vă schimbaţi calculatorul sau hard diskul, autentificarea licenţei va fi din nou necesară.


Trebuie să vă recuperaţi licenţa de pe vechiul calculator/hard disk înainte de a vă putea autentifica pe noul dispozitiv.

Cum îmi pot recupera licenţa PosterArtist?

Din bara de activităţi Windows, selectaţi Start > Programe > Canon LMS > Gestionarea informaţiilor despre licenţă. Selectaţi butonul Recuperare .

Dacă hard diskul PC-ului meu se defectează, cum îmi pot recupera licenţa PosterArtist pentru a o instala pe noul PC?

Atât timp cât aveţi codul de licenţă original furnizat împreună cu CD-urile şi puteţi verifica detaliile, puteţi contacta distribuitorul dumneavoastră Canon şi puteţi recupera licenţa pentru a o instala pe noul PC.

Cum pot să dezinstalez PosterArtist?

Din bara de activităţi Windows, selectaţi Start > Programe > Canon PosterArtist > Dezinstalare PosterArtist. Urmaţi instrucţiunile programului de dezinstalare.