Faceţi cunoştinţă cu „căutătorii geometriei”, Daniel Rueda şi Anna Devís.

© Francesc Planes

Alăturaţi-vă discuţiei cu fotografii arhitecturali Anna Devís şi Daniel Rueda.

Descoperiţi secretele modului lor imaginativ şi abstract de exprimare şi cum dragostea lor pentru clădiri şi călătorii i-a ajutat să devină celebri pe Instagram.

Cum a început totul pentru voi? Ce v-a determinat să începeţi o carieră în fotografie?

D: Am fost tot timpul înconjurat de aparate foto, încă de când eram copil, deci fotografia a fost un domeniu în care am experimentat de mic. Am trecut prin multe încercări şi eşecuri, dar eu eram întotdeauna foarte interesat de a-mi partaja lucrările pe website-uri precum MySpace şi Flickr. M-a ajutat să-mi dau seama de felul în care stilul meu personal se dezvolta, văzându-mi toate fotografiile împreună pe măsură ce au început să apară în feedurile mele.

A: Am fost singură la părinţi, deci eram într-o continuă căutare de moduri creative de a mă menţine ocupată. Când am început să mă plictisesc de pictură, am început să creez imagini cu ajutorul fotografiilor; nu a durat mult până mi-am dat seama că puteam face atât de multe lucruri cu un aparat foto.

Evident, arhitectura predomină printre subiectele fotografiilor capturate de voi. Cât de mult v-a influenţat aceasta stilul de fotografiere?

D: Amândoi suntem arhitecţi, deci cam toate aspectele acestui domeniu sunt interesante şi fascinante pentru noi. Este ceva de care suntem amândoi pasionaţi, dar nu este neapărat ceva ce ar aprecia alte persoane care nu sunt arhitecţi sau designeri. De aceea ne place ca imaginile noastre să pară uşor naive sau jucăuşe şi, cel mai important, să spună o poveste.

© Daniel Rueda şi Anna Devis

Iubim elementul uman din fotografiile voastre. Ce fel de poveşti vreţi să spuneţi în acest caz?

D: Atunci când capturezi imagini arhitecturale este foarte important să oferi un sens al dimensiunilor, aşadar aici a început totul iniţial. Dar apoi am început să experimentăm cu elementul uman într-un mod mai abstract. Abstractizarea dimensiunii sau uniformităţii unei clădiri într-un mod naiv, uman ne ajută să creăm empatie între spectator şi arhitectură.

A: Încercăm să facem tot ceea ce creăm cât putem de minimalist dar în acelaşi timp imaginativ. Cred că am putea spune că a devenit stilul nostru de a transmite; minimalism imaginativ. Ne dorim doar să ne împărtăşim pasiunile cu alte persoane în moduri simple şi frumoase pe care oricine le poate înţelege şi aprecia. Este important ca totul să fie accesibil.

Poveştile voastre sunt create meticulos. Cum vă pregătiţi pentru fiecare cadru?

D: Eu sunt mai perfecţionist. Întotdeauna mă gândesc la modul în care cadrul urmează să fie capturat. Ce ISO să utilizez, dacă nivelurile sunt perfecte sau nu, astfel de lucruri. Anna este mai creativă. Ea e mai puţin interesată de numere şi abordează totul într-o manieră mai inteligentă dintr-un punct de vedere conceptual. Cred că motivul principal pentru care fotografiile noastre sunt atât de bune este faptul că suntem două persoane foarte diferite.

A: Planificăm aproximativ 90% din şedinţele noastre foto de acasă, înainte de călătorie. Tot ceea ce creăm se bazează pe ceva ce desenăm înainte. Ştim întotdeauna de ce recuzită avem nevoie pentru a crea fiecare imagine. Unele elemente sunt spontane, dar întotdeauna călătorim cu un plan.

Aveţi o fotografie preferată pe care aţi creat-o împreună?

A: Considerăm că încă nu am capturat cea mai bună fotografie a noastră. Dar se pare că întotdeauna ne place cea mai recentă fotografie capturată, deoarece simţim că învăţăm şi ne îmbunătăţim continuu.

D: Crearea fiecărei fotografii implică mult timp, planificare şi eşec. Când în final obţii cadrul dorit şi ajungi la momentul în care îl împărtăşeşti cu ceilalţi, devine instantaneu noul tău cadru preferat. Nu poţi să te abţii deoarece acela va fi cadrul de care te simţi cel mai mândru în acel moment.

© Daniel Rueda şi Anna Devis

Dar o locaţie preferată?

D: Sunt multe, câteva dintre ele fiind populare pe Instagram, precum La Muralla Roja. Este un labirint uriaş cu culori pastelate superbe localizat chiar aici în Calpe, Spania. Din păcate, aceasta este o clădire rezidenţială privată şi nu poate fi accesată în prezent.

A: Altele sunt bijuterii bine ascunse în oraş care aşteaptă să fie descoperite, precum L'Atrium de Jussieu. Un spaţiu multicolor din Universitatea Pierre şi Marie Curie pe care l-am descoperit în cea mai recentă călătorie a noastră la Paris.

© Daniel Rueda şi Anna Devis

Ce sfaturi i-aţi oferi unei persoane care doreşte să surprindă prima sa poveste despre un oraş în această vară?

A: Cred că cel mai bun sfat ar fi să exploreze locurile care nu sunt menţionate în ghiduri. Nu veţi găsi nimic nou şi nevăzut de ochii tuturor în jurul punctelor turistice principale, deci documentaţi-vă înainte de a pleca în călătorie şi faceţi-vă o idee despre cele mai interesante zone. Exact acolo veţi captura cele mai frumoase cadre.

D: Şi axaţi-vă pe simplitate!

Sfaturi excelente! Ca întrebare de sfârşit, ce pregăteşte viitorul pentru voi?

D: Pentru început, anul acesta ne dorim să începem să ne vindem propriile imagini. Multe persoane ne-au întrebat de-a lungul anilor de unde pot cumpăra imaginile noastre, şi cred că este timpul să facem acest lucru posibil. Suntem foarte încântaţi să lucrăm la multe proiecte superbe pentru câteva mărci cunoscute, dar sunt atât de multe de făcut încât nici nu ştim de unde să începem. De asemenea, ne-am întors recent din Los Angeles. Nu ne-am obişnuit încă cu diferenţa de fus orar, dar trebuie să ne pregătim din nou bagajele. În câteva zile vom susţine un atelier în Viena. Imediat după aceea o să vizităm şi Amsterdam deci... Staţi pe aproape pentru noi poveşti!

Continuaţi să urmăriţi povestea lui Daniel şi a Annei pe Instagram

Aparatele şi accesoriile utilizate de Daniel şi Anna

Aparate foto:

Canon EOS 5D Mark III

Canon EOS M6

Obiectiv:

Canon TS-E 24mm f/3.5L II

Imprimantă:

Canon PIXMA PRO-10S

Răspunsurile au fost editate pentru a fi mai clare şi mai fluente.Interviu realizat de: Donna Williams